Connect with us

Καβάλα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας δηλώνει «παρών» στην απεργία

Ο-Εμπορικός-Σύλλογος-Καβάλας-δηλώνει-«παρών»-στην-απεργία

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Σε μια περίοδο που 400.000 επαγγελματίες πληρώνουμε 65,3% περισσότερο φόρο ενώ οι τζίροι υποχωρούν, που μεγάλος αριθμός αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων επαγγελματιών γεμίζουν την λίστα των πλειστηριασμών, που ακόμη και λογιστές προτείνουν σε συναδέλφους να κλείσουν πριν βυθιστούν στα χρέη, που περιμένουμε νέα αύξηση εισφορών στον ΕΦΚΑ (λόγω πληθωρισμού) η κυβέρνηση προκαλεί.

Σε συνάντηση εκπροσώπων μας με τον υφυπουργό κ. Δήμα προκειμένου να συζητήσουν τα φορολογικά αιτήματα μας, εισπράξαμε την απάντηση ότι μειώσεις φόρου θα γίνουν όταν αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.

Μάλιστα ο υφυπουργός σχολίασε ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε επαγγελματίες με βίλες και κότερα που δηλώνουν 10.000€ εισόδημα !!! Μάλλον ο κύριος υφυπουργός μας μπερδεύει με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και αυξάνουν τα κέρδη τους όπως οι τράπεζες, οι εφοπλιστές και οι μεγαλέμποροι.

Αυτούς που ακόμη κι όταν οι εταιρίες τους δηλώνουν ζημίες, τα μερίσματά τους αυξάνουν. Η όποια φοροδιαφυγή εντοπίζεται στους αυτοαπασχολούμενους αποτελεί την απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγουν το λουκέτο, να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο.

Η υπέρογκη φορολογία μας δεν καταλήγει στις ανάγκες της Υγείας, της Παιδείας, των κρίσιμων υποδομών για την προστασία από πλημμύρες και πυρκαγιές, όπως θα έπρεπε.

Η κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος που μας υπόσχονται κρύβει το γεγονός ότι αυτό έχει ήδη ενσωματωθεί στην αυξημένη μας φορολογία. Άλλωστε, τα φορολογικά έσοδα στον προϋπολογισμό του 2025 η κυβέρνηση τα παρουσιάζει αυξημένα κατά 2,5 δις, μέρος των οποίων θα προέλθουν από τους επαγγελματίες.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας. Στις 20 Νοέμβρη, με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσους αγωνίζονται και διεκδικούμε:

  • Να καταργηθεί εδώ και τώρα ο Ν. 5073/2023, που εκτόξευσε τη φορολογία. Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, με 3.000 ευρώ προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος, με παράλληλη αύξηση των φόρων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε Ενέργεια και καύσιμα, του ΦΠΑ στα είδη καθημερινής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Εισφορές ανάλογες με το εισόδημα, αξιοπρεπείς συντάξεις. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση των τραπεζικών προμηθειών στις ψηφιακές συναλλαγές. Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός για τους επαγγελματίες. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης.

Καλούμε όσους συναδέλφους θέλουν και μπορούν να παραβρεθούν στην συγκέντρωση στην κεντρική Πλατεία στις 11 το πρωί.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Γεννήσεις, γάμοι, διαζύγια, θάνατοι το 2024 στην Καβάλα

Γεννήσεις,-γάμοι,-διαζύγια,-θάνατοι-το-2024-στην-Καβάλα

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Δήμαρχος Θάσου συγχαίρει την ομάδα κοριτσιών πετοσφαίρισης του ΓΕΛ Λιμένα

Ο-Δήμαρχος-Θάσου-συγχαίρει-την-ομάδα-κοριτσιών-πετοσφαίρισης-του-ΓΕΛ-Λιμένα

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο σχολικό πρωτάθλημα Ν. Καβάλας για το έτος 2024-2025 από την ομάδα κοριτσιών πετοσφαίρισης του ΓΕΛ Λιμένα Θάσου, δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ τις μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Λιμένα Θάσου για την μεγάλη τους επιτυχία που γεμίζει όλους μας με περηφάνια και αισιοδοξία για τα παιδιά του τόπου μας, που αποτελούν και το μέλλον του.

Επίσης, θέλω να συγχαρώ τους καθηγητές του σχολείου και τους γονείς των μαθητών για την αμέριστη στήριξη και συνδρομή στις προσπάθειες των παιδιών.

Συγχαίρω, επίσης, και τον Αθλητικό Σύλλογο «Ανδροσθένης», ο οποίος με τις συνεχείς προσπάθειες και τις επιτυχίες του, έχει ανεβάσει σε υψηλό επίπεδο το άθλημα της πετοσφαίρισης στη Θάσο.

Ο Δήμος της Θάσου υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι αρωγός τόσο στις προσπάθειες των μαθητών όσο και του Αθλητικού Συλλόγου, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές αγωνιστικές συνθήκες, δια της συνεχούς βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων όπως έπραξε στο πρόσφατο παρελθόν με την τοποθέτηση ειδικού ελαστικού τάπητα στο κλειστό γυμναστήριο του Λιμένα Θάσου.

Εύχομαι η παρούσα επιτυχία των μαθητριών του ΓΕΛ Λιμένα να αποτελέσει πρότυπο και για μαθητές άλλων σχολικών μονάδων του τόπου μας και να αισθανθούμε όλοι μας περηφάνια και για άλλες παρόμοιες επιτυχίες στο εγγύς μέλλον».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού στον δήμο Καβάλας

Ξεκινούν-εργασίες-αποκατάστασης-του-ηλεκτροφωτισμού-στον-δήμο-Καβάλας

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να αναλάβει δράση η πρώτη, μικρή, εργολαβία για την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στον δήμο Καβάλας, ενώ από τον Μάρτιο θα ακολουθήσει μια δεύτερη μεγαλύτερη.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Εξοικονόμησης Ενέργειας, Προστασίας Κλιματικής Αλλαγής και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΕΣΠΑ – ΣΕΣ), Σωτήρης Τσεκμέζογλου.

«Ο εργολάβος έχει να αντιμετωπίσει ένα βουνό μπροστά του για ένα μικρό χρονικό διάστημα περίπου δυο μηνών…»

«Αυτό το οποίο μπορούμε να ανακοινώσουμε είναι ότι με την έναρξη ισχύος του προϋπολογισμού του 2025, κάτι που θα γίνει αρχές Φεβρουαρίου, αυτομάτως θα εγκατασταθεί εργολάβος σε πρώτη φάση με μια μικρή εργολαβία και περίπου τον Μάρτιο θα βγει η μεγάλη εργολαβία. Περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου θα εγκατασταθεί ο πρώτος εργολάβος με τη μικρή εργολαβία για να ξεκινήσουμε να βελτιώσουμε λίγο αυτή την κατάσταση και από τον Μάρτιο θα συνεχίσουμε με τη μεγάλη. Ο εργολάβος έχει να αντιμετωπίσει ένα βουνό μπροστά του για ένα μικρό χρονικό διάστημα περίπου δυο μηνών υπολογίζουμε. Μετά το δίμηνο όταν θα ισορροπήσει η κατάσταση τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα», ανέφερε σχετικά ο κ. Τσεκμέζογλου. 

Από τα 13.000 φωτιστικά σώματα που έχει ο δήμος Καβάλας, τα 800 με 900 είναι καμένα!

«Ο δήμος Καβάλας έχει περίπου 13.000 φωτιστικά σώματα καταγεγραμμένα και σήμερα μπορεί να έχουμε και 800 με 900 καμένα. Εάν αυτά έρθουν σε μία ισορροπία και μηδενίσουμε να το πω διαφορετικά, από εκεί και πέρα θα είναι πλέον τα πράγματα πολύ πιο εύκολα, φυσικά πάλι με βοήθεια εργολάβου μέχρι να δούμε τι θα γίνει με μόνιμο ηλεκτρολόγο. Αυτή τη στιγμή να ενημερώσουμε ότι σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τρέχει προκήρυξη για μόνιμο ηλεκτρολόγο. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να σταθούμε τυχεροί και να έρθει ηλεκτρολόγος και να αποδεχτεί τη θέση», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα