Connect with us

Καβάλα

Γ. Παναγιωτίδης: «Κάθε ψήφος συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον για την επιχειρηματική κοινότητα της Καβάλας»

Γ.-Παναγιωτίδης:-«Κάθε-ψήφος-συμβάλλει-σε-ένα-καλύτερο-μέλλον-για-την-επιχειρηματική-κοινότητα-της-Καβάλας»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητήριου επισκέφθηκε και το νησί της Θάσου όπου συνάντησε επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 24ης, 25ης και 26ης Νοεμβρίου, που θα αναδείξει τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο υποψήφιος πρόεδρος και επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΠΙΜΕΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», Γιάννης Παναγιωτίδης, συνέχισε τις επισκέψεις του σε φορείς και επαγγελματίες της Π.Ε. Καβάλας.

Ο κ. Παναγιωτίδης συναντήθηκε με τα μέλη της ομάδας του, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας, ενώ επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά την Θάσο, όπου συνομίλησε με επιχειρηματίες και παραγωγικούς φορείς του νησιού.

Απευθυνόμενος στους υποψήφιους του συνδυασμού έκανε μια ανασκόπηση της συλλογικής προσπάθειας που καταβλήθηκε όλο αυτό το διάστημα σε κάθε περιοχή της Καβάλας και της Θάσου, προκειμένου οι επαγγελματίες – επιχειρηματίες να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις θέσεις του συνδυασμού αλλά και τους άμεσους στόχους που πρέπει να θέσει η νέα διοίκηση.

Τόνισε την σημασία της συμμετοχής στην διαδικασία των εκλογών, χαρακτηρίζοντας την ως μια σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ όλων των μελών του Επιμελητηρίου, ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου. «Η επιτυχία του Επιμελητηρίου δεν είναι υπόθεση μιας μόνο ομάδας, αλλά αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας και της ενεργής συμμετοχής όλων. Κάθε ψήφος μετράει και μπορεί να συμβάλλει σε ένα καλύτερο και πιο ισχυρό μέλλον για την επιχειρηματική κοινότητα της Καβάλας», σημείωσε με έμφαση.

Απαντώντας σε επανειλημμένα σχόλια που ακούστηκαν ώστε να στηθούν κάλπες σε περισσότερα από δυο σημεία της Π.Ε. Καβάλας ο Γιάννης Παναγιωτίδης ήταν κατηγορηματικός «από την πρώτη στιγμή ο συνδυασμός μας κατέθεσε αίτηση που είναι πρωτοκολλημένη ζητώντας να στηθούν κάλπες στους έντεκα πρώην καποδιστριακούς δήμους ώστε να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες και να μην χρειάζονται να μετακινηθούν. Τις εκλογές όμως δεν τις διενεργούμε εμείς, άλλα η Εκλογική Επιτροπή που αποφάσισε να στηθούν κάλπες στην Καβάλα και την Θάσο. Οι περισσότερες κάλπες είναι ομολογουμένως μια δύσκολη διαδικασία, την οποία όμως θα επιχειρήσουμε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση εφόσον οι συνάδελφοι μας εμπιστευτούν και μας εκλέξουν».

Κατά την επίσκεψή του στο νησί της Θάσου, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους του συνδυασμού που κατεβαίνουν στο Τουριστικό τμήμα, είχε την ευκαιρία να συναντήσει επιχειρηματίες και επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού. Η ομάδα συζήτησε για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νησιού, καθώς και για τις δράσεις που θα αναληφθούν με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.

«Η Θάσος αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Περιφέρειας ΑΜΘ και η στήριξη του τουριστικού τομέα είναι για εμάς προτεραιότητα. Η ενδυνάμωση των επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού θα έχει θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στην οικονομία του νησιού, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο κ. Παναγιωτίδης, προσθέτοντας ότι η συνεργασία με τους επαγγελματίες είναι καθοριστική για την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών που θα προάγουν την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: Η φροντίδα των παιδιών μας στους παιδικούς σταθμούς δεν είναι “προσωρινό πρόγραμμα”

Μάκης-Παπαδόπουλος:-Η-φροντίδα-των-παιδιών-μας-στους-παιδικούς-σταθμούς-δεν-είναι-“προσωρινό-πρόγραμμα”

Ως παράταξη, λαμβάνουμε ξεκάθαρη θέση ΥΠΕΡ των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς και στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Καβάλας έναντι των ρυθμίσεων που προωθεί η Πολιτεία.

Ο κρατικός σχεδιασμός, αντί να δώσει οριστική και σταθερή λύση στη στελέχωση των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ, επιλέγει να ενισχύσει τον “προσωρινό χαρακτήρα” των δομών αυτών, προκαλώντας ανασφάλεια, υποβάθμιση υπηρεσιών και κοινωνική ανισορροπία.

Οι παιδικοί σταθμοί όμως δεν είναι ένα ακόμη “προσωρινό πρόγραμμα”. Είναι βασική κοινωνική υπηρεσία για τη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας. Οι ανάγκες των παιδιών απαιτούν σταθερότητα, ποιότητα και ασφάλεια.

Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ δεν καλύπτουν απλώς θέσεις εργασίας. Προσφέρουν φροντίδα, εκπαίδευση και ασφάλεια στα παιδιά και εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους γονείς.

Ποιες είναι οι αρνητικές προβλέψεις του νέου σχεδιασμού:

– αποδυναμώνεται η εντοπιότητα στην επιλογή των εργαζόμενων και απορρυθμίζεται το πλαίσιο της εργασιακών σχέσεων, οδηγώντας σε μείωση του προσωπικού και του αριθμού των δομών, αλλά και στην υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν.

– μειώνεται η διάρκεια των συμβάσεων του προσωπικού, απειλώντας την ορθή και αδιατάρακτη λειτουργία των ίδιων των δομών μέσα στο παιδαγωγικό έτος.

– αυξάνονται η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των δομών αυτών.

– αυξάνεται η αβεβαιότητα στη χρηματοδότηση των δομών τόσο από την Πολιτεία (μέσω voucher) όσο και από τους Δήμους.

Για εμάς, το θέμα δεν είναι συντεχνιακό. Είναι κοινωνικό, δημογραφικό και αναπτυξιακό. Η χώρα μας βιώνει ήδη μία τριπλή κρίση: δημογραφική κρίση, στεγαστική κρίση και κρίση αποδυνάμωσης υπηρεσιών. Δεν βρίσκουν εύκολα κατοικία ούτε εκπαιδευτικοί ούτε γιατροί ούτε άλλοι δημόσιοι λειτουργοί που μετακινούνται για να υπηρετήσουν σε άλλη περιοχή. Όταν δεν εξασφαλίζεται αξιοπρεπής διαβίωση, υπονομεύεται η ποιότητα των υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Όποια κοινωνία στηρίζει τα παιδιά, τις οικογένειες και τους ανθρώπους της εργασίας έχει μέλλον. Όποια αδιαφορεί, συρρικνώνεται.

Στεκόμαστε λοιπόν καθαρά στο πλευρό των εργαζομένων και ζητούμε άμεσα:

Α. Σε τοπικό επίπεδο:

1. Διασφάλιση της πλήρους λειτουργίας όλων των δομών οικογενειακής και κοινωνικής φροντίδας και στήριξης του Δήμου μας.

2. Δημοτικό σχέδιο στέγασης για επαγγέλματα εκπαίδευσης και κοινωνικής φροντίδας. Καταγραφή άδειων δημοτικών ή κρατικών κτιρίων που μπορούν να αξιοποιηθούν κοινωνικά.

3. Ειδικά κίνητρα για προσέλκυση νέων οικογενειών και εργαζόμενων γονέων στον τόπο μας.

Β. Σε κεντρικό επίπεδο:

1. Άμεση αλλαγή του άδικου νομοθετικού πλαισίου που αποσταθεροποιεί τις δομές προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης – Δυνατότητα στους Δήμους να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό για τις δομές κοινωνικής και οικογενειακής φροντίδας.

2. Σταθερή και πολυετή κρατική χρηματοδότηση για το προσωπικό και τις λειτουργικές δαπάνες σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

3. Εθνικό πρόγραμμα στέγασης εκπαιδευτικών, γιατρών και γενικά δημόσιων λειτουργών.

4. Κίνητρα παραμονής εργαζόμενων σε μικρές τοπικές κοινωνίες που πιέζονται δημογραφικά.

5. Δημιουργία Ταμείου Οικογενειακής Συνοχής για στήριξη των υπηρεσιών που απευθύνονται στις νέες οικογένειες.

Ο Δήμος Καβάλας οφείλει να μπει μπροστά και να αντιδράσει δυναμικά για την αποτροπή των αλλαγών αυτών. Δεν πρέπει να περιοριστεί σε γενικόλογες “διακηρύξεις προθέσεων”.

Όπως επίσης, ο Δήμος μας οφείλει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο, για να γίνει φιλικός στις νέες οικογένειες, στους νέους εργαζόμενους και στους επιστήμονες που θέλουμε να έρθουν και να μείνουν εδώ. Αυτό ξεκινά από τη στέγαση, αλλά και από ισχυρές δομές φροντίδας και εκπαίδευσης, όπως οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ/ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Σύγχρονος» Δήμος ή Δήμος χαμηλής αισθητικής και εξυπηρέτησης ρουσφετιών;

«Σύγχρονος»-Δήμος-ή-Δήμος-χαμηλής-αισθητικής-και-εξυπηρέτησης-ρουσφετιών;

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

«Σύγχρονος» Δήμος ή Δήμος χαμηλής αισθητικής και εξυπηρέτησης ρουσφετιών;

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδοπουλος σε ανάρτησή του στο fb σχολιάζει:

Ο Δήμαρχος Καβάλας είχε διαφωνήσει για λόγους… αισθητικής με την τοποθέτηση της πιάτσας ΤΑΧΙ μπροστά από την ανάπλαση της Πλατείας Καπνεργάτη.

Ότι δηλαδή τα ΤΑΧΙ θα έκρυβαν τη… θέα προς τη νέα Πλατεία Καπνεργάτη και έπρεπε το σημείο εκείνο να είναι ελεύθερο από οχήματα και καθαρό.

Τώρα, κύριε Δήμαρχε, που αφήνετε να παρκάρουν εκεί αυτοκίνητα και έχετε βάλει και τους κάδους απορριμμάτων “φάτσα-φόρα”, δε σας ενοχλεί;

Τη βλέπετε την ΑΣΧΗΜΙΑ που εσείς δημιουργήσατε;

Μήπως τώρα τα αφήνετε τα αυτοκίνητα και τους κάδους εκεί για λόγους… εξυπηρέτησης ρουσφετιών και ψηφοθηρίας;

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα η αγορά της Καβάλας το Πάσχα

Δεν-αποτέλεσε-εξαίρεση-στον-κανόνα-η-αγορά-της-Καβάλας-το-Πάσχα

Γιάννης Κελγιώργης: Η κατάσταση είναι παντού η ίδια / Εκτός από την ακρίβεια έχουμε και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που επέφεραν μία αβεβαιότητα / Επιτακτική η ανάγκη των δώρων σε Δημόσιο και συντάξεις

Κατώτερη των προσδοκιών ήταν η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας στη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, με την πόλη μας να μην αποτελεί εξαίρεση σε σχέση με τους μειωμένους τζίρους που καταγράφηκαν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, ο οποίος τόνισε ότι οι ελπίδες για τόνωση της αγοράς στρέφονται πλέον στην τουριστική περίοδο, καθώς αυτή που ακολουθεί μετά το Πάσχα παραδοσιακά χαρακτηρίζεται ως μεταβατική.

Η κατάσταση είναι παντού η ίδια

”Δεν θα μπορούσε η Καβάλα να αποτελέσει εξαίρεση απ’ αυτό που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Έχω συνομιλήσει με πολλούς προέδρους Εμπορικών Συλλόγων μεγάλων πόλεων αλλά και μικρότερων ανά την επικράτεια και η κατάσταση είναι παντού η ίδια. Εκτός από την ακρίβεια που μαστίζει το πορτοφόλι του καταναλωτή, έχουμε εδώ και ενάμιση μήνα περίπου και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που κι εκείνες επέφεραν μία αβεβαιότητα, αυξήσεις στα καύσιμα, με ό,τι επακόλουθο έχει αυτό στην επιβάρυνση της ήδη ακριβής καθημερινότητάς μας. Πάνω που τέλειωσαν οι βροχές του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου και χαρήκαμε με το ότι βελτιώνεται λίγο ο καιρός επιστρέψαμε στο να έχουμε τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή”, ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Το 50% των διαθέσιμων χρημάτων πήγε στο πασχαλινό τραπέζι – Μόλις το 15% για ένδυση και υπόδηση

”Είμαστε πιο κάτω από πέρυσι όσον αφορά την πασχαλινή περίοδο, φυσικά ανάλογα με το είδος, κάποιοι περισσότερο, κάποιοι λιγότερο. Υπήρχαν προτεραιότητες των καταναλωτών με το πασχαλινό τραπέζι στην κορυφή, καθώς πήρε το 50% της κατανάλωσης από τα διαθέσιμα χρήματα. Από ‘κει και πέρα ό,τι έχει σχέση με τα βαφτιστικά και εκείνα κινήθηκαν επαρκώς και περίπου το 15% της κατανάλωσης ήταν στην ένδυση, στην υπόδηση και στους άλλους τομείς. Το ζήτημα είναι ότι δεν βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες, αφού το Πάσχα ήταν κρύο, ήταν νωρίς και δεν σκέφτηκε ο κόσμος να κάνει το βήμα να ψωνίσει σε τέτοια ένταση όπως θα θέλαμε εμείς για πιο ανοιξιάτικα σε θέμα ρουχισμού”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο Γιάννης Κελγιώργης.

Επιτακτική η ανάγκη των δώρων σε Δημόσιο και συντάξεις

Αναφορικά τέλος με την επόμενη μέρα μετά την πασχαλινή περίοδο, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. υπογράμμισε: ”Είμαστε πλέον σε μια μεταβατική περίοδο. Μετά το Πάσχα πάντα αυτό συμβαίνει και αναμένουμε την έλευση του τουριστικού ρεύματος που κι αυτό αφήνει το αποτύπωμά του το καλοκαίρι. Αυτοί που βρέθηκαν στην πόλη μας την πασχαλινή περίοδο σίγουρα κάτι άφησαν, περιορισμένα βέβαια σε σχέση με άλλες χρονιές. Υπήρχε μία κίνηση εντονότερη από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο που ήταν απόρροια της πληρωμής των δώρων. Γι’ αυτό λέμε ξανά και ξανά ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο και στις συντάξεις, γιατί είναι μία ανάσα για την αγορά, για όλους μας, όπως και για τα νοικοκυριά. Έτσι δεν βγαίνει, πρέπει να επανέλθουν αυτά τα δύο στον δημόσιο τομέα και στις συντάξεις”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα