Connect with us

Αστυνομικά

Ο γενναίος μαχητής Παπαφλέσας προσφέρει τη ζωή του για την ελευθερία του υπόδουλου Ελληνισμού και Ορθοδοξίας στο Μανιάκι

Ο-γενναίος-μαχητής-Παπαφλέσας-προσφέρει-τη-ζωή-του-για-την-ελευθερία-του-υπόδουλου-Ελληνισμού-και-Ορθοδοξίας-στο-Μανιάκι

Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης

Γρηγόριος Παπαφλέσσας, ο ρασοφόρος αγωνιστής και μάρτυρας της ελευθερίας της Ελλάδος. Σημαντικός πολεμιστής της παλιγγενεσίας του 1821. Πρόσφερε ολοκαύτωμα τον εαυτό του στον αγώνα για του Χριστού την πίστη την αγία και της Ελλάδος την ελευθερία. Ηρωικά πολέμησε στο Μανιάκι, έπεσε μαχόμενος και πέρασε στο πάνθεο των ηρώων.

Το πραγματικό ή το κατά κόσμον όνομα του Παπαφλέσσα ήταν Γεώργιος Δικαίος του Δημητρίου, ένα από τα 28 παιδιά του πατέρα του. Το δε Φλέσσας πιθανολογείται ότι είναι παραφθορά του Εφέσιος ή Εφεσαίος. Έτσι ο παπάς Φλέσσας έγινε Παπαφλέσσας. Τόπος γεννήσεώς του καταγράφεται το χωριό Πολιανή Μεσσηνίας και έτος γεννήσεως το 1786 ή 1788. Φοίτησε στη περίφημη σχολή της Δημητσάνας αλλά δεν την τελείωσε. Το έτος 1816 προσέρχεται στον μοναχισμό και μονάζει στο μοναστήρι της Παναγιάς της Βελανιδιάς στην Καλαμάτα και λαμβάνει το όνομα Γρηγόριος. Πνεύμα ατίθασο έρχεται σε σύγκρουση με τον επίσκοπο Μονεμβασιάς και φεύγει από το μοναστήρι και καταφεύγει στο μοναστήρι της Ρεκίτσας. Εκεί έρχεται σε αντιπαράθεση με τούρκο της περιοχής για τα περιουσιακά στοιχεία της μονής και καταφεύγει στη Ζάκυνθο. Την εποχή αυτή στη Ζάκυνθο διαβιεί ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τον οποίο γνωρίζεται και γίνονται φίλοι. Στην Κωνσταντινούπολη, αργότερα, χειροτονείται αρχιμανδρίτης από τον πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄. Ο Αναγνωστόπουλος τον μυεί στη Φιλική Εταιρεία στις 18 Ιουνίου 1818 και υπογράφει τα έγγραφα της εταιρείας ως Αρμόδιος και ως διακριτικά χρησιμοποιεί τα αρχικά ΑΜ. Τον Μάιο του 1820 με τον Γεώργιο Λεβέντη στο Βουκουρέστι συντάσσουν το «Σχέδιον Γενικόν». Ο Παπαφλέσσας προτείνει στον Αλέξανδρο Υψηλάντη την έναρξη της επανάστασης στην Πελοπόννησο και την παρουσιάζει έτοιμη για αυτό τον σκοπό, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα. Η σύσκεψη του Ισμαηλίου αποφασίζει να σταλεί ο Παπαφλέσσας στην Πελοπόννησο ως εκπρόσωπος του Αρχηγού.

Ο Παπαφλέσσας τέλη Νοεμβρίου του 1820 αναχωρεί από την Κωνσταντινούπολη για Πελοπόννησο. Στο ταξίδι αυτό προς την Μάνη περνά από τις Κυδωνιές, τα νησιά Ύδρα και Σπέτσες. Στα νησιά αυτά βρίσκει τον κόσμο χωρισμένο σε δυο στρατόπεδα όσο αφορά το πρόσωπό του. Βρίσκει θερμούς οπαδούς αλλά και πολέμιους. Οι προεστοί στην Πελοπόννησο τον δέχονται με καχυποψία. Συμμετέχει στη συνέλευση της Βοστίτσας και παρουσιάζει τις εντολές του Αλεξάνδρου Υψηλάντη για την έναρξη της επανάστασης από τον Μοριά. Οι επιφυλάξεις υπάρχουν και προτείνεται να αποσυρθεί στο μοναστήρι της Σιδερόπορτας. Τους απειλεί ότι θα ξεκινήσει τον αγώνα μόνος του. Κινείται σε περιοχές της Γορτυνίας και της υπόλοιπης Πελοποννήσου διακηρύσσοντας ότι η ημέρα του Ευαγγελισμού, η 25η Μαρτίου, έχει ορισθεί ως ημέρα έναρξης του αγώνα. Συναντά σημαντικούς καπεταναίους, μετέπειτα γενναίους οπλαρχηγούς Κολοκοτρώνη, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και άλλους.

Στην Άλωση της Τριπολιτσάς, σύμφωνα με την παράδοση, όταν χρειάστηκε να υψώσουν σημαία, ο Παπαφλέσσας έσκισε το βαθύ γαλάζιο εσώρασό του (το επονομαζόμενο αντερί), σχημάτισε ένα τετράγωνο και διέταξε το πρωτοπαλίκαρό του και γνωστό αγωνιστή, Παναγιώτη Κεφάλα, να σχίσει δύο λουρίδες από την άσπρη φουστανέλα του, έτσι ώστε να σχηματίζουν σταυρό. Η σηµαία αυτή, η οποία και από πολλούς θεωρείται ότι αποτέλεσε τη βάση της πρώτης επίσημης σημαίας του ελληνικού κράτους, υψώθηκε με ξέφρενο πανηγυρισμό στο τουρκικό διοικητήριο της ελεύθερης πλέον πόλης. Συμμετέχει ενεργά στα πολεμικά δρώμενα με ηρωισμό και αυταπάρνηση. Σε πολλές μάχες είναι αισθητή η παρουσία του μαζί με τα παλικάρια του.

Η Β΄ εθνοσυνέλευση στο Άστρος της Κυνουρίας τον εκλέγει υπουργό των εσωτερικών, θέση που διατηρεί μέχρι τον θάνατό του. Κατά τον εμφύλιο αρχικά τάχτηκε με το μέρος του Κολοκοτρώνη αλλά, αργότερα, πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Το ηρωικό τέλος του Παπαφλέσσα.

Ο Ιμπραήμ Πασάς σαρώνει την Πελοπόννησο και ο Παπαφλέσσας αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει στο Μανιάκι. Ο στρατός του αποτελείται από 700 μαχητές. Ανταποκρινόμενοι σε έκκλησή του ενισχύουν το στράτευμα ο ανεψιός του Δημήτρης Φλέσσας με εκατόν πενήντα παλικάρια, ο Α. Κουμουνδούρος, ο Παν. Μπούρας, ο Αδαμάκης Αποστολόπουλος κι ο Ν. Κουλοχέρας με τους νταϊφάδες τους. Εκεί δυνάμωσαν το στράτευμά του ο Γιώργης Μπούτος απὸ το Μελιγαλά κι ο Καρακίτσος απὸ το Κατσαρό. Κίνησε για τη Φρουτζάλα. Σ᾿ αυτὴ συναντήθηκε με τους άοπλους αγωνιστὲς του Νιόκαστρου και με τον Μανιάτη Μούρτζινο. Μαθαίνει πως η κυβέρνηση αποφάσισε να αμνηστεύσει τους φυλακισμένους. Κάθεται λοιπόν, στις 14 του Μάη, και γράφει συστήνοντας να τους βγάλουν χωρὶς το παραμικρό χασομέρι, και ξέχωρα τον Κολοκοτρώνη, που έπρεπε να του δοθεί αμέσως η αρχιστρατηγία. Λησμόνησε για το καλό της πατρίδας ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν πολιτικός του αντίπαλος. Προέχει το γενικό καλό, η λευτεριά της πατρίδος. Η ορθοδοξία. Ο στρατός του ανέρχεται, τώρα, σε 1500 άτομα. Παίρνει ευχάριστες ειδήσεις: από τον Δημήτρη Πλαπούτα από τον Αετό πως έρχεται να τον συντρέξει με 1600 νοματαίους, από τους καπεταναίους της Αρκαδίας, από το χωριό Μάλι, εφτά ώρες δρόμο από τη Δραΐνα, πως βρίσκονταν εκεί με 2000 αγωνιστές, από τον αδελφό του Νικήτα πως έφτασε στη Φρουτζάλα κι ερχόταν με 700 νοματαίους κι από τον Ηλία Κατσάκο από την Καλαμάτα πως είχε κάτω από τις προσταγές του 1000 πολεμιστές. Όλοι μαζὶ ίσαμε πέντε χιλιάδες. Αριθμός, πάλι, μικρός για να αντιμετωπίσει το πολυάριθμο στράτευμα του Ιμπραήμ. Τη στιγμή που ο Παπαφλέσσας ετοιμαζόταν να φύγει απὸ τη Δραΐνα φτάνουν σε βοήθειά του ο Ηλίας Κέρμας με 120 Κοντοβουνίσιους, ο Θανασούλας Καπετανάκης με 80, ὁ Π. Κεφάλας με 20, ὁ Πιέρος Βοϊδὴς κι ὁ Τσαλαφατίνος με 120 Μανιάτες, ὁ Στ. Καπετανάκης με 20, ὁ Λίβας, ὁ Μπιτσιάνης κι ὁ αδελφός του Γιώργης Δικαίος με 80. Έτσι όταν έφτασε στο Μανιάκι ὁ Παπαφλέσσας είχε μαζί του ίσαμε δύο χιλιάδες άντρες. Την 20η Μαΐου το ασκέρι του Ιμπραήμ έκανε την εμφάνισή του. Πολλοί Έλληνες μόλις το είδαν φοβήθηκαν και έφυγαν. Διατάζει να μετρήσουν πόσοι μαχητές μείνανε και βρέθηκαν λιγότεροι από χίλιοι. Είναι 500 ή κατ άλλους 600. Καθὼς ήταν συναγμένοι τους βγάζει φλογερό λόγο θυμίζοντάς τους τις νίκες στο Βαλτέτσι, στο Λεβίδι, στη Γράνα, στα Βέρβενα και την καταστροφή της στρατιάς του Δράμαλη.

– Όπου νάναι φτάνουν, τους λέει, δεκαπέντε χιλιάδες πατριώτες σε βοήθειά μας, ὁ Πλαπούτας κι όλοι οι Ἀρκαδινοί, ὁ αδελφός μου Νικήτας, ὁ Κατσάκος κι άλλοι Μανιάτες. Σε μία ώρα θάναι εδώ. Θα τριγυρίσουν τ᾿ ασκέρι του Ἰμπραὴμ και θα το κτυπάνε απὸ τις πλάτες. Ἀδέρφια! ἡ πατρίδα καρτεράει απὸ μας να δοξαστεί ξανά απὸ τη νίκη μας! Όταν έπαψε να μιλάει ὁ Παπαφλέσσας, ὁ Μανιάτης Βοϊδὴς είπε τα αξιομνημόνευτα τούτα λόγια:

– Πάμε στα ταμπούρια μας κι όποιος θα μείνει γιαμά, ας ακούει των γυναικών τα μοιρολόγια!…Ο Ιμπραήμ προχωρά, τα ασκέρια του αψηφούν τα βόλια των Ελλήνων μαχητών. Το μεσημέρι κάλεσαν οι σάλπιγγες του εχθρού τον αιγυπτιακό στρατό να πάψει την επίθεσή του και ν᾿ αποσυρθεί για να κολατσίσει. Του προτείνουν να φύγουν την ώρα που οι Αιγύπτιοι τρώνε… τους απαντά -Εγὼ σας είπα και πρώτα και τώρα σας το λέγω τη φευγάλα να μην τη βάζετε διόλου στο νου σας, γιατὶ εμείς χανόμαστε άδικα αν πέσουμε πάνω στη φωτιὰ του εχθρού. Όχι, δε θα παραδώσω τους Έλληνες μόνος μου στ᾿ αδιάκοπο ντουφέκι του τακτικού. Έπειτα εμείς καρτεράμε τη βοήθεια πού, καθώς γνωρίζετε, θα φτάσει ώρα την ώρα. Παγαίνετε τώρα στα πόστα σας!..

Στο ταμπούρι του Παπαφλέσσα ανακατώθηκαν Τούρκοι κι Έλληνες και γίνηκαν όλοι ένα. Όπως οι εχθροὶ φόραγαν κόκκινες στολές, «ὁ τόπος όλος εκοκκίνισεν απὸ αυτὲς κι απὸ τα αίματα». Ὁ σημαιοφόρος του Παπαφλέσσα, ὁ Δημήτρης απὸ τη Χίο, για να μην πέσει ἡ σημαία στα χέρια του εχθρού την σκίζει, τη χώνει στο στήθος του, σπάζει και το σταυρό του κονταριού και τον βάζει στο σελάχι του, και με το σπαθὶ στο χέρι σαν αστραπή χιμά πάνω στο τούρκικο ασκέρι και φεύγει. «Ἡ παλικαριά του είναι αμίμητος», γράφει ὁ Φωτάκος.

Σιγά-σιγά σκόρπαγε ὁ καπνός της μάχης. Οι νικητὲς τότε βάλθηκαν να σκυλεύουν τους σκοτωμένους. Ύστερα άρχισαν να κόβουν τ᾿ αφτιά τους, να τα πάνε στον Ιμπραὴμ να πάρουνε μπαξίσι. Τότε τσακώθηκαν «μεταξὺ των ποιος απὸ αυτοὺς να έχει περισσότερα».

Κατέβηκε τέλος κι ὁ Ιμπραήμ στο ταμπούρι του Παπαφλέσσα. Αφού έκανε ντουάδες στον Αλλάχ για τη νίκη, πρόσταξε το στρατό του να ρίξει τρεις νικητήριες μπαταριές. Μετὰ παράγγειλε να του φέρουν το κουφάρι του Παπαφλέσσα. Βρήκαν το ακέφαλο κορμί του. Δίπλα του κείτονταν νεκρὸς ο νεαρός Γάλλος κι ολόγυρα πλήθος τα κουφάρια των εχθρών. Λίγο πιο πέρα πέτυχαν και το κεφάλι του ήρωα. Το έφεραν στον Ιμπραήμ· τους είπε να χώσουν στη γη ένα ψηλὸ παλούκι και να στήσουν όρθιο τον σκοτωμένο δένοντάς τον πάνω σ᾿ αυτό. Ύστερα στερέωσαν στο κορμὶ και το κεφάλι, αφού πριν πλύνανε τα αίματα απὸ τα γένια του. Τότε «ὁ νεκρός εφαίνετο ως να ήτο ζωντανός».

Ο Ιμπραήμ, αφού «ακίνητος κι άφωνος τον παρετήρησεν ολίγον», γυρνά και λέει στους αξιωματικούς του:

– Πραγματικά, στάθηκε ένας ικανός και γενναίος άνθρωπος. Και καλύτερο θα ήταν, κι ας παθαίναμε άλλη τόση ζημιά, να τον πιάναμε ζωντανό, γιατὶ πολὺ θα μας χρησίμευε.

«Η Λεωνίδειος μάχη» είχε τελειώσει. Το Μανιάκι πήρε τη θέση του, στις σελίδες της Ιστορίας μας, δίπλα στις Θερμοπύλες και στην Αλαμάνα.

Τώρα, ανατολικά από το χωριό Μανιάκι, στο ξωκλήσι «Αγία Ανάσταση», βρίσκονται τα κόκαλα εκείνων που πέσανε σε τούτη τη μάχη, θυμίζοντας, σ’ εμάς τους μεταγενέστερους, πως η λευτεριά μας, καθώς λέει στον εθνικό μας ύμνο ὁ Σολωμός, είναι απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά.

Μυργιώτης Παναγιώτης

Μαθηματικός

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αστυνομικά

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 38χρονης Ρουμάνας

Σε-πνιγμό-οφείλεται-ο-θάνατος-της-38χρονης-Ρουμάνας

«Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της άτυχης γυναίκας σε πνιγμό ενώ δεν παρατηρήθηκαν κακώσεις και μώλωπες στο σώμα της», ανέφερε σε δηλώσεις του στο enanews.gr ο ιατροδικαστής Θράκης Νίκος Κιφνίδης.

«Είναι σαν να βούτηξε για κολύμπι με τα ρούχα και να πνίγηκε…» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κιφνίδης.

Άλλες μαρτυρίες

Στην ιστοσελίδα Newsbeast, δημοσιεύεται δήλωση ιδιοκτήτη εστιατορίου στην παραλία της Κεραμωτής, ο οποίος είδε την γυναίκα λίγο πριν εξαφανιστεί.

Όπως λέει, η 38χρονη την Τρίτη 11 Ιανουάριου, περιφερόταν στον κεντρικό παραλιακό δρόμο του λιμανιού μια μέρα με βροχή. Την πλησίασε και την ρώτησε αν χρειάζεται βοήθεια. Απάντησε ότι είναι εντάξει, ότι είναι μια χαρά. Έδειχνε όμως εντελώς χαμένη, πολύ απογοητευμένη και απαθής. Την συγκεκριμένη μέρα έβρεχε και φύσαγε. «Ο καιρός ήταν πολύ κακός, δεν ήταν για να κάνεις βόλτα στο δρόμο», λέει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο μπήκε το ίδιο βράδυ σε ένα ξενοδοχείο την ώρα που ο ιδιοκτήτης έλειπε και χωρίς να έχει συνεννοηθεί μαζί του. Το επόμενο πρωί ο ιδιοκτήτης βρήκε όλα της τα πράγματα, ταυτότητα, λεφτά σε ένα δωμάτιο. Ενημερώθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες. Τελικά βρέθηκε στη θάλασσα, τυχαία, την είδαν κάποιοι άνθρωποι που περπατούσαν στο λιμάνι. Η αίσθηση μας είναι ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης είπε στο Newsbeast: «Την βρήκαν στα ρηχά, στην αρχή της θάλασσας, στο ένα μέτρο. Ήταν μόνο 38 ετών. Μας έκανε πάντως εντύπωση η συμπεριφορά της, δεν έρχεσαι για τουρισμό εδώ τέτοια εποχή και χωρίς να έχεις κλείσει ένα δωμάτιο πρώτα. Δεν ξέρουμε τι είχε στο νου της, σκεφτόμαστε μήπως είχε προσχεδιάσει μια αυτοκτονία, δεν ήταν οργανωμένο το ταξίδι της εδώ».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Αστυνομικά

Μυστήριο με τον θάνατο της 38χρονης Ρουμάνας στην Κεραμωτή

Μυστήριο-με-τον-θάνατο-της-38χρονης-Ρουμάνας-στην-Κεραμωτή

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση-θρίλερ στην Καβάλα όπου 38χρονη Ρουμάνα βρέθηκε νεκρή πριν από λίγα 24ωρα. Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr η σορός της ανασύρθηκε από θαλάσσια περιοχή στην Κεραμωτή και μαζί με το τραγικό εύρημα έρχονται στην επιφάνεια πολλά βασανιστικά ερωτηματικά. Ενώ μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν διέκριναν σημάδια που να μαρτυρούν εγκληματική ενέργεια στο άψυχο σώμα της Ρουμάνας, η αδερφή της δίνει μια νέα διάσταση, περιγράφοντας τον άνθρωπο που γνωρίζει όσο λίγοι.

Μιλώντας στο protothema.gr, αναφέρεται με λεπτομέρειες στις τελευταίες στιγμές της άτυχης Μιχαέλα, που ήταν μητέρα δύο ανηλίκων κοριτσιων και φωτογράφος. Μέσα από τα λόγια του συγγενικού προσώπου της 38χρονης, αποκαλύπτεται ένα εφιαλτικό σκηνικό αγωνίας πριν από το άκουσμα της τραγικής είδησης. Η αδερφή της φωτογράφου δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει την απώλεια, ενώ μιλά για έναν ισορροπημένο άνθρωπο που έφυγε με συναισθήματα χαράς για ολιγοήμερο ταξίδι με προορισμό την Ελλάδα, χωρίς όμως επιστροφή.

Ανατρέχοντας στις τελευταίες αναμνήσεις από τη Μιχαέλα, τη θυμάται χαρούμενη. Παρόλο που μόλις είχε υπογράψει το διαζύγιο, σύμφωνα με την αδερφή της δεν έδειχνε κάτι να την προβληματίζει.

Οι πρώτες σκούρες αποχρώσεις άρχισαν να φαίνονται όταν η 38χρονη δεν έδινε σημεία ζωής και το κινητό της ήταν κλειστό, κάτι που δεν θα έκανε ως συνεπής μητέρα, υπογραμμίζει η αδερφή της. Στο τούνελ της τραγωδίας, η αδερφή της άτυχης γυναίκας ανοίγει δύο κατευθύνσεις για να βοηθήσει στην έξοδο από την αβεβαιότητα.

Προσπαθώντας σιγά σιγά να ξετυλίξει το κουβάρι, φωτίζει γεγονότα που της φάνηκαν ύποπτα. Από τη μία το μήνυμα που εστάλη λίγο μετά την άφιξη της γυναίκας στη Θεσσαλονίκη στη μητέρα της, με το οποίο τη διαβεβαίωνε ότι ήταν καλά παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της κι από την άλλη η ολιγόλεπτη εμφάνισή της σε ξενοδοχείο της Καβάλας. Σε αυτό βρέθηκε χωρίς τσάντα, παπούτσια και χρήματα επάνω της.

Είχε προηγηθεί η διαδρομή με ταξί…Την Κυριακή δηλώθηκε η εξαφάνισή της από την αστυνομία. Ένα 24ωρο αργότερα εντοπίστηκε νεκρή από το Λιμενικό Σώμα της περιοχής.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η φωτογράφος έφυγε από τη Ρουμανία στις 10 Ιανουαρίου, αφότου υποβλήθηκε σε τεστ για Covid. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε υπογράψει και το διαζύγιό της. «Ήθελε να χωρίσει, ήταν χαρούμενη με αυτό. Χώρισε και την επομένη της τηλεφώνησα για να ζητήσω τη βοήθειά της σε κάτι. Εκείνη μου είπε ότι θα πήγαινε για 2-3 ημέρες στην Ελλάδα. Μία μέρα μετά της έστειλα μήνυμα στο WhatsApp γιατί η ξαδέρφη μου, μου είπε ότι είχε κλειστό το κινητό της» θυμάται η αδερφή της Μιχαέλα, περιγράφοντας την αρχή του θρίλερ.

Έντρομη εξέφρασε στη μητέρα της τις υποψίες που έτρεφε, η πρώτη όμως της απάντησε καθησυχάζοντάς την, αφού της είπε ότι η κόρη της Μιχαέλα έστειλε μήνυμα. Σε αυτό έγραφε: «Είμαι καλά, μην ανησυχήσετε, ακόμη κι εάν δεν απαντώ για λίγο. Θα επιστρέψω στις 13 Ιανουαρίου. Φιλιά».

Το ίδιο μήνυμα εστάλη στις 11 Ιανουαρίου στον πρώην σύζυγό της. «Στις 14 Ιανουαρίου με κυρίευσε ο πανικός. Δεν είχε επιστρέψει», λέει η αδερφή της 38χρονης. Εκείνο που της έκανε εντύπωση ήταν ότι υπό κανονικές συνθήκες θα επέστρεφε την ημέρα που είχε πει καθώς είχε δυο παιδιά, 11 και 6 ετών.

Την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, κι ενώ η 38χρονη αγνοείτο για μέρες, η αδερφή της φωτογράφου αποτάθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Η φωτογράφος είχε σχέσεις με την Ελλάδα, έναν φίλο από τη Θάσο με τον οποίο επικοινώνησε η αδερφή της, σε μια προσπάθεια να διαλευκάνει το μυστήριο. Ο Γιώργος δεν γνώριζε κάτι, ο πρώην σύζυγος της άτυχης γυναίκας όμως έδωσε μια πληροφορία που θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει» ορισμένες απορίες.

Πριν από τον θάνατό της, η Μιχαέλα – σύμφωνα με τον πρώην σύζυγό της – συνομίλησε με Έλληνα οδηγό ταξί, ο οποίος την παρέλαβε από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και την άφησε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Η γυναίκα ζήτησε το κινητό του και την επομένη του τηλεφώνησε για να τη μεταφέρει στην Καβάλα, από όπου ήθελε να πάρει το πλοίο.

Η ύποπτη επικοινωνία

Η επικοινωνία της γυναίκας με τον ταξιτζή έγινε στις 11 Ιανουαρίου όποτε και εστάλη το μήνυμα από το κινητό της με το οποίο διαβεβαίωνε ότι ήταν καλά. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για 175 χλμ ζητήθηκε από τη φωτογράφο να πληρώσει το απρόσμενα ψηλό ποσό των 300 ευρώ.

Ο φίλος της 38χρονης από τη Θάσο, Γιώργος, κατάφερε, αφότου πήγε στην αστυνομία, να μάθει ότι ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Κεραμωτή Καβάλας είχε τηλεφωνήσει στο αστυνομικό τμήμα, στις 13 Ιανουαρίου. Το περιεχόμενο του τηλεφωνηματος δίνει νέα στοιχεία για το θρίλερ. Η γυναίκα έφτασε στις 12 Ιανουαρίου, αργά το βράδυ στις 23:00, στο ξενοδοχείο χωρίς όμως να κρατά κάτι. Δεν είχε επάνω της χρήματα, κινητό, λάπτοπ. Έμεινε για 45 λεπτά στο ξενοδοχείο κι έφυγε.

Η ελληνική αστυνομία είχε λάβει κλήση για εξαφάνιση στις 13 Ιανουαρίου. Τρεις ημέρες αργότερα ανασύρθηκε η σορός της Μιχαέλα από θαλάσσια περιοχή, κοντά στο ξενοδοχείο.

Στις 16 Ιανουαρίου, αργά το απόγευμα, η αδερφή της 38χρονης πληροφορήθηκε για τη δραματική έκβαση της υπόθεσης, κάτι που ευχόταν τις τελευταίες ημέρες να μην είχε ακούσει.

«Δεν μου άρεσε αυτός ο τύπος»

Τα «γιατί» που ταλάνιζαν την αδερφή της Μιχαέλα την οδήγησαν να τηλεφωνήσει στο ξενοδοχείο. Το τηλέφωνο χτυπούσε, ευχόταν να το σηκώσει κάποιος που θα της έδινε μια χρήσιμη πληροφορία. Όταν κατάφερε να επικοινωνήσει με υπάλληλο, εκείνος της είπε ότι θα την καλούσε πίσω σε ένα λεπτό…

«Δεν μου άρεσε αυτός ο τύπος» λέει η αδερφή της Μιχαέλα για τον ξενοδοχειακό υπάλληλο που τελικά την κάλεσε πίσω δυο ώρες μετά, δεν της έδωσε κάποιο στοιχείο που θα την βοηθούσε και στη συνέχεια της είπε πως το ξενοδοχείο ήταν κλειστό. Εκείνη τη στιγμή, η αδερφή της 38χρονης αυτόματα αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν να πάει η αδερφή της εκεί αφού ήταν κλειστό.

Ο υπάλληλος τής απάντησε ότι βρέθηκε στο κατάλυμα χωρίς παπούτσια και ζακέτα. «Κάτι δεν πήγαινε καλά» επισημαίνει η αδερφή της, υποδεικνύοντας ότι η ιστορία έχει κενά κι αντιφάσεις.

Τα ερωτήματα είναι ακόμα πολλά κι η υπόθεση στην αρχή της. Εύλογα, όμως, αναρωτιέται κάνεις ποια ήταν η 38χρονη Μιχαέλα που τόσο ξαφνικά έφυγε από τη ζωή. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, περιγράφοντας εν συντομία τον εαυτό της, η φωτογράφος έδινε με απλό αλλά μεστό νοημάτων τρόπο την εξής περιγραφή για να συστηθεί στο κοινό: επαγγελματίας ονειροπόλα.

Από τα κοινωνικά δίκτυα προδίδεται το πάθος της, η φωτογραφία, μέσα από την οποία αιχμαλώτιζε τη μοναδικότητα.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Αστυνομικά

Καβάλα: Συνελήφθη διαρρήκτης με πλούσια «δράση»

Καβάλα:-Συνελήφθη-διαρρήκτης-με-πλούσια-«δράση»

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας τέσσερις (4) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών από καταστήματα και οχήματα, που διαπράχθηκαν την 15/16-1-2022 στην πόλη της Καβάλας.

Συνελήφθη την Κυριακή (16-1-2022) το μεσημέρι στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης διέρρηξε δύο καταστήματα, αφαιρώντας από το εσωτερικό του ενός χρήματα και προϊόντα, καθώς επίσης διέρρηξε τρία αυτοκίνητα και εισήλθε σε ακόμη ένα ανασφάλιστο όχημα, αφαιρώντας από το εσωτερικό των τριών, μεταξύ άλλων, χρήματα, έγγραφα, ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα χρήματα και αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Κατασχέθηκαν επίσης τρία διαρρηκτικά εργαλεία, δύο φακοί, ένα ζευγάρι γάντια και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα