Connect with us

Καβάλα

Οργή στον δήμο Παγγαίου για την στάση του Γ. Βρούτση

Οργή-στον-δήμο-Παγγαίου-για-την-στάση-του-Γ.-Βρούτση

Χρήστος Μποσμπότης: Το έργο του κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Περάμου

δεν χρηματοδοτείται μετά την αλλαγή και της ηγεσίας στο υπουργείο Αθλητισμού, δεν ξέρω τι σκοπιμότητες μπορεί να υπάρχουν / O κ. Βρούτσης μας είπε αυτά που είχε να πει και έφυγε χωρίς να καθίσει να συζητήσει το θέμα

Την οργή της διοίκησης του δήμου Παγγαίου έχει προκαλέσει η στάση του υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με το έργο που αφορά το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου. 

Με μια σκληρή ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ζήτησε την άμεση απεμπλοκή του έργου, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, έκανε δηλώσεις για το θέμα στον «Ενήμερο».

«Το έργο δεν έχει απενταχθεί, αλλά είναι σε μία ερμαφρόδιτη κατάσταση…»

«Υπάρχει οργή στον δήμο μας σε σχέση με τη συμπεριφορά του αρμόδιου υπουργού Αθλητισμού, του κ. Βρούτση. Πανελλήνια πλέον αναγνωρίζεται ότι ο δήμος Παγγαίου έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη του Αθλητισμού με τη δημιουργία νέων και πολλών χώρων υποδομών, αλλά και τη διοργάνωση μεγάλων αγώνων. Έτσι υπήρχε ένα μεγάλο κενό σε σχέση με τη Νέα Πέραμο, μια μεγάλη πόλη πλέον, που δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό της κλειστό γυμναστήριο. Από το 2020 έγινε σχετική μελέτη, υποβλήθηκε η πρόταση και με τη βοήθεια του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης ενέκρινε το έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε. Ωρίμασαν οι μελέτες, δημοπρατήθηκε, βγήκε ο ανάδοχος, ο κ. Κρόκος, ανέλαβε το έργο, άρχισε να σκάβει κι έκτοτε σταμάτησαν τα πάντα. Το έργο δεν έχει απενταχθεί, αλλά είναι σε μία ερμαφρόδιτη κατάσταση. Δεν χρηματοδοτείται μετά την αλλαγή και της ηγεσίας στο υπουργείο Αθλητισμού και δεν ξέρω το γιατί, δεν ξέρω τι σκοπιμότητες μπορεί να υπάρχουν», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μποσμπότης, παρουσιάζοντας ουσιαστικά το ιστορικό της υπόθεσης.

«Το έργο είναι στον αέρα γιατί έτσι θέλει ο κ. Βρούτσης χωρίς να δίνει κάποια ιδιαίτερη εξήγηση. Ήταν στην Καβάλα, μας είπε αυτά που είχε να πει και σηκώθηκε και έφυγε άρον άρον χωρίς να καθίσει να συζητήσει το θέμα…»

«Αυτό είναι σπάνιο έως μοναδικό φαινόμενο. Ένα δημοπρατημένο έργο να μη χρηματοδοτείται. Ως συνήθως πριν χρηματοδοτηθεί ένα έργο δεσμεύεται το αντίστοιχο κονδύλιο στον προϋπολογισμό του κράτους ή του οποιοδήποτε προγράμματος υπάρχει και μετά προχωράει αυτό το έργο. Όλα αυτά έγιναν και φτάσαμε σε δημοπράτηση. Δηλαδή εκτίθεται και ο εργολάβος που και αυτός έκανε τις εργασίες του και το έργο είναι στον αέρα γιατί έτσι θέλει ο κ. Βρούτσης χωρίς να δίνει κάποια ιδιαίτερη εξήγηση. Πρόσφατα (Παρασκευή 16/5) ο κ. Βρούτσης ήταν στην Καβάλα. Ο δήμαρχος Παγγαίου ούτε καν πρόλαβε να θέσει το θέμα. Μας είπε αυτά που είχε να πει και σηκώθηκε και έφυγε. Κι αυτά που είπε ήταν ελάχιστα. Έδωσε κάποιες «χάντρες στους ιθαγενείς» και έφυγε άρον άρον χωρίς να καθίσει να συζητήσει το θέμα», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου.

«Σαφέστατα εκθέτει τον πρωθυπουργό…»

Μάλιστα ο κ. Μποσμπότης σημείωσε ότι με τη στάση του ο υπουργός Αθλητισμού, εκθέτει τον πρωθυπουργό.

«Σαφέστατα εκθέτει τον πρωθυπουργό και για ποιο λόγο το κάνει αυτό; Τον Αύγουστο του 2024, ενόψει της ανόδου του πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ., έβγαλε έναν πίνακα ο ίδιος ο πρωθυπουργός με 800 έργα που αλλάζουν τη μορφή της βορείου Ελλάδος. Μέσα σε αυτά τα έργα ήταν και το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου, το οποίο μάλιστα ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι είναι σε εξέλιξη και θα παραδοθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025. Εάν με τη μεθοδολογία σου κύριε Βρούτση δεν θεωρείς αναξιόπιστο τον πρωθυπουργό τι άλλο κάνεις; Σαν να δίνουμε στον πρωθυπουργό κάτι και του λέμε πες το και ας μην ισχύει τίποτα από όλα αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μποσμπότης.

«Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική στο τέλος και το έργο θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε…»

«Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να συνεχίσει το έργο, απλά πράγματα. Είναι δημοπρατημένο κι αυτό ζητάμε, να τελειώσει κάποια στιγμή, έτσι ώστε αυτό που ονειρευόμασταν να γίνει πραγματικότητα και να έχει η Νέα Πέραμος το δικό της κλειστό γυμναστήριο. Θα γίνουν κάποιες συναντήσεις και ο δήμαρχος θα τα πραγματοποιήσει, ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική στο τέλος και το έργο θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε», υπογράμμισε καταληκτικά στα όσα δήλωσε για το θέμα στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου. 

Η ανάρτηση του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη στο Facebook

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το έργο του κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Περάμου: «Όταν ένα έργο με πλήρη τεκμηρίωση, με απόλυτη διαφάνεια, με όλες τις προβλεπόμενες εγκρίσεις, με υπογραφές, με προγραμματική σύμβαση και με διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε εδώ και πάνω από έναν χρόνο, συνεχίζει να παραμένει στον «πάγο», τότε δεν μιλάμε για γραφειοκρατία. Μιλάμε για εμπαιγμό. Από το 2021, το έργο αυτό εντάχθηκε στο ΠΔΕ με σαφή χρηματοδότηση. Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Υλοποιήθηκε ο διαγωνισμός, υπογράφηκε η σύμβαση, δημοσιεύτηκε στο ΚΗΜΔΗΣ.

Και όμως… Παρά την πρόοδο, ο υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης επιλέγει να αγνοεί το έργο. Επιλέγει τη σιωπή και την παρεμπόδιση. Επιλέγει να υπονομεύσει μια αναπτυξιακή πρωτοβουλία με ξεκάθαρο όφελος για την Νέα Πέραμο, τον δήμο Παγγαίου και τη νεολαία μας. Κύριε Βρούτση, δεν είμαστε ούτε επαίτες, ούτε πολιτικά πιόνια. Είμαστε ένας δήμος με ιστορία, σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Δεν θα επιτρέψουμε η αλαζονεία και η αδιαφορία σας να ακυρώσει τις προσπάθειες μιας ολόκληρης κοινωνίας. Ζητώ δημόσια εξηγήσεις. Ζητώ άμεση απεμπλοκή του έργου. Ζητώ σεβασμό προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προς τους πολίτες που εκπροσωπώ. Δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος για την συνεργασία μου ως δήμαρχος Παγγαίου με όλα τα μέλη της κυβέρνησης δηλώνω ότι την άμεση διευθέτηση του ζητήματος θα την διεκδικήσω μέχρι τέλους και καλώ τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας να πάρουν δημόσια θέση».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

«Βουλιάζει» από κόσμο και φέτος το καλοκαίρι η παραλία Οφρυνίου

«Βουλιάζει»-από-κόσμο-και-φέτος-το-καλοκαίρι-η-παραλία-Οφρυνίου

Όλγα Αμπατζιά: Είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ

Βουλιάζει από κόσμο η παραλία Οφρυνίου και το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, η αντιδήμαρχος Ορφανού, Όλγα Αμπατζιά.

«Ειδικά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή γίνεται το αδιαχώρητο, δεν πέφτει καρφίτσα, το λέω ειλικρινά. Θεωρώ ότι είμαστε η περιοχή με τον περισσότερο κόσμο στον δήμο Παγγαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αμπατζιά.

Είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ

«Συγκρινόμαστε με τους Αμμολόφους 100%. Κατακλυζόμαστε από δεκάδες λεωφορεία και μάλιστα από πολύ πρωί κάθε τριήμερο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή. Έχει πάρα πολύ κόσμο η περιοχή. Οι μόνιμοι κάτοικοι, αυτοί που έχουν εξοχικές κατοικίες, αλλά και οι τουρίστες στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εικόνα αυτή. Από τη μεριά μας είμαστε στις επάλξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, γιατί όλος αυτός ο κόσμος θέλει νερό, καθαριότητα κι όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες κι αυτό το έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικά το νερό που είναι το πιο βασικό αγαθό. Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. μας τα πάει άψογα και προχωράμε δυναμικά», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος Ορφανού.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση παρουσίασης κρασιών και τσίπουρου που παράγονται στον δήμο Παγγαίου

Παράλληλα, η κ. Αμπατζιά αναφέρθηκε και στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το βράδυ της Τετάρτης (22/7) η εκδήλωση παρουσίασης κρασιών και τσίπουρου, που πραγματοποποιήθηκε στην παραλία Οφρυνίου επισημαίνοντας σχετικά: «Ευτυχώς ο καιρός δεν μας τα χάλασε και είχαμε μια υπέροχη εκδήλωση. Όσοι βρέθηκαν εδώ είχαν την ευκαιρία να γευτούν κρασί και τσίπουρο που παράγεται αποκλειστικά και μόνο στον δήμο Παγγαίου. Οι επισκέπτες το απόλαυσαν, το χάρηκαν, δοκίμασαν τα κρασιά μας κι αυτός ήταν ο σκοπός μας, να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας τα κρασιά μας και τα τσίπουρα της περιοχής. Είμαστε περήφανοι που έχουμε τα καλύτερα οινοποιεία στην περιοχή μας, αλλά και στην Ελλάδα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

35ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Καβάλας

35ο-Διεθνές-Σκακιστικό-Τουρνουά-Καβάλας

Η διαχρονική αξία του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Καβάλας «Βασίλης Θεοδωρίδης», η στενή συνεργασία των τοπικών και περιφερειακών φορέων για την επιτυχή διοργάνωσή του, καθώς και το σημαντικό αναπτυξιακό και τουριστικό αποτύπωμα που αφήνει στην περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου στη Μεγάλη Λέσχη, ενόψει της διεξαγωγής του 35ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Καβάλας.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Απασχόλησης ΑΜ-Θ, Στέλιος Ιγνατιάδης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας, Κώστας Χατζηαναστασίου, ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος και ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Χριστόφορος Αποστολακάκης. Κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων αποτέλεσε η σημασία της διαχρονικής συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επιμελητηρίου και του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, μιας συνεργασίας που έχει συμβάλει καθοριστικά στην καθιέρωση του τουρνουά ως ενός από τα σημαντικότερα διεθνή σκακιστικά γεγονότα της Ευρώπης.
Κατά την τοποθέτησή του, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κώστας Χατζηαναστασίου, υπογράμμισε ότι η διοργάνωση έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν θεσμό με πολλαπλά οφέλη για την πόλη, καθώς το αποτύπωμά της υπερβαίνει τα όρια ενός αθλητικού γεγονότος. Όπως επισήμανε, κάθε χρόνο χιλιάδες αθλητές, συνοδοί και επισκέπτες γνωρίζουν την Καβάλα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, της τουριστικής κίνησης και της διεθνούς προβολής της περιοχής. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης της διοργάνωσης, ώστε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας στους συμμετέχοντες, συνδυάζοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα με δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την τοπική παραγωγή και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής. Όπως σημείωσε, στόχος είναι το τουρνουά να αποτελεί όχι μόνο μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση, αλλά και έναν σημαντικό πυλώνα εξωστρέφειας και προβολής της Καβάλας σε διεθνές επίπεδο.
Το 35ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Καβάλας «Βασίλης Θεοδωρίδης» θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη χρονιά τον ρόλο της Καβάλας ως μιας πόλης που επικεντρώνεται σε διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες ενισχύουν την εξωστρέφεια, τον αθλητικό τουρισμό και την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια του δήμου Καβάλας για την Καλαμίτσα

Ποια-είναι-τα-επόμενα-σχέδια-του-δήμου-Καβάλας-για-την-Καλαμίτσα

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης από την ΕΤΑΔ σχετικά με την παραχώρηση μέρους της ακτής της Καλαμίτσας στον δήμο Καβάλας, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ακτή της Καλαμίτσας είναι ελεύθερη για το κοινό στο σύνολό της, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Μας έχει παραχωρηθεί το τμήμα από την είσοδο της ακτής μέχρι το Metro. Στο προσχέδιο που μας εστάλη έχουν περιληφθεί πολλές από τις προτάσεις του δημοτικού συμβουλίου,  από την πρώτη σύμβαση», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Καβάλας.

Πρώτο μέλημα ο φωτισμός της ακτής της Καλαμίτσας

«Έτσι μας δίνει το δικαίωμα, αφού ενημερώσουμε την ΕΤΑΔ, να γκρεμίσουμε τις καμπίνες ή μέρος αυτών, οι οποίες θα αντικατασταθούν με άλλου είδους κατασκευές. Στη συνέχεια αρχίζει ο προγραμματισμός των έργων με βασικότερο να εγκατασταθεί φωτισμός. Θα γίνει ένα πρώτο συμμάζεμα στην πρώην «Όστρια» για να μπορέσει να το μισθώσει ο δήμος για να υπάρχει περισσότερη ζωή εκεί και να μπορούν όσοι θέλουν να απολαύσουν το ούζο ή τον καφέ τους. Σε ένα με δύο χρόνια η Καλαμίτσα θα είναι διαφορετική σε όλες τις εγκαταστάσεις της. Το Metro απ’ όσο ξέρω είναι σε διαπραγμάτευση, θα βγει σε διαγωνισμό για να μισθωθεί από την ΕΤΑΔ κι αυτό είναι καλό, καθώς θα υπάρχει ένας ακόμη χώρος που θα έχει φτιαχτεί. Το ίδιο θα γίνει και με τα υπόλοιπα και με το Μο που υπάρχει στην άλλη άκρη και με το παλιό αναψυκτήριο. Άρα αρχίζει ο εξωραϊσμός της ακτής», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουριάδης, 

Πρέπει να είμαστε μετρημένοι στις κινήσεις μας.

«Ο δήμος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας. Πρέπει να είμαστε μετρημένοι στις κινήσεις μας. Γι’ αυτό και πήραμε το συγκεκριμένο τμήμα της ακτής Καλαμίτσας. Θα μπορούσαμε με 100.000 ευρώ τον χρόνο να το πάρουμε όλο, αλλά δεν μπορούμε να δίνουμε αυτό το ποσό για όλη την ακτή κάθε έτος. Ευχαριστώ τον Σύλλογο Κατοίκων Κηπούπολης – Καλαμίτσας, αλλά και όλους τους πολίτες που υπέγραψαν για την παραχώρηση μέρους της ακτής στον δήμο, αλλά και για το ότι εξέφρασαν την αγωνία τους για το τι θα γίνει με την Καλαμίτσα», τόνισε ακόμη ο Θόδωρος Μουριάδης.

Προς έγκριση το θέμα της Καλαμίτσας από το δημοτικό συμβούλιο

«Την Παρασκευή (24/7) θα έχουμε μια συνάντηση με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, για να συζητηθεί το θέμα της Ενεργειακής Κοινότητας, καθώς έφτασε η ώρα, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις. Γίνεται ενημέρωση για τη χρηματοδότηση που πρέπει να υπάρξει για την Ενεργειακή Κοινότητα, ενώ στους αρχηγούς των παρατάξεων έχει σταλεί και η σύμβαση για την Καλαμίτσα και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα τεθεί προς έγκριση και από το σώμα», επισήμανε καταληκτικά ο δήμαρχος Καβάλας. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα