Connect with us

Καβάλα

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας έκοψαν βασιλόπιτα

Οι-εργαζόμενοι-του-Δήμου-Καβάλας-έκοψαν-βασιλόπιτα

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου 2023, στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου”, η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας των εργαζομένων του Δήμου Καβάλας. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος στη συνέχεια ευχήθηκε τόσο στο προσωπικό του Δήμου, όσο και στους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων, κάθε επιτυχία στο έργο τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής ως ένδειξη πένθους για τους αδικοχαμένους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας Στάθη Τσιτλακίδη και Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Στην κοπή της πίτας παρέστησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Προμούσας, Γιάννης Ιακωβίδης, Απόστολος Μουμτσάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, Ανέστης Δημητριάδης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Ανθή Χατζηφραντζή και Κατερίνα Μαρκάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Σωκράτης Μποζούδης, η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Μάκης Παπαδόπουλος, Άρης Βέρρος, Χρήστος Ποτόλιας και Δημήτρης Βογιατζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ευαγγελία Δρακονάκη, Αναστασία Ιωσηφίδου, Σωτήρης Σωτηριάδης, Έλσα Βακιρτζή και δεκάδες εργαζόμενοι όλων των Υπηρεσιών και Διευθύνσεων του Δήμου Καβάλας.

Η τύχη φέτος χαμογέλασε στη “Δημωφέλεια”, καθώς το φλουρί έπεσε στην εκπρόσωπο του προσωπικού της, Άλκηστις Βλάχου.

Ομιλία του Δημάρχου Καβάλας  Θόδωρου Μουριάδη

“Η διοίκηση μας, με την αμέριστη συμπαράσταση των υπαλλήλων, των διευθυντών όλων των τμημάτων και των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Καβάλας, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια υλοποίησης των δεσμεύσεων που είχαμε αναλάβει στην αρχή της τρέχουσας τετραετίας.

Βασική μας επιδίωξη παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, μέσω της ουσιαστικής ενίσχυσης των υπηρεσιών της Καθαριότητας, του Πρασίνου και της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατόν άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που υπάρχουν στις γειτονιές της πόλης και στις τοπικές κοινότητες.

Παράλληλα, εργαζόμαστε άοκνα για την άντληση πόρων από την ΕΕ και την αξιοποίηση των τομεακών προγραμμάτων των υπουργείων, με στόχο την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η περιοχή μας, τόσο στον τουριστικό κλάδο, όσο και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια διεύρυνσης του ψηφιακού μας αποτυπώματος, για να καταστεί περισσότερο ευέλικτο και σε κάθε περίπτωση σύγχρονο το πλαίσιο ικανοποίησης των αιτημάτων των πολιτών και της επικοινωνίας τους με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Αναβαθμίζουμε τις κτηριακές μας εγκαταστάσεις στον χώρο της Παιδείας, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, δημιουργώντας καλύτερες προϋποθέσεις συμμετοχής των παιδιών και των μεγαλύτερων σε ηλικία συμπολιτών μας, σε διάφορες δραστηριότητες.

Αγαπητοί συνεργάτες,

Θα επαναλάβω αυτό το οποίο είπα στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2020. Για να αλλάξει επίπεδο ο Δήμος Καβάλας, κρίνεται απαραίτητη η ουσιαστική συμβολή των εργαζομένων του, μέσα από τη προβολή συγκεκριμένων επιχειρημάτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών, που μπορούν να μας φανούν χρήσιμες κατά την άσκηση των καθηκόντων μας.

Αν οι εργαζόμενοι, είχα αναφέρει τότε, γίνουν σύμμαχοι της διοίκησης και ακραιφνείς υποστηρικτές των πολιτικών μας, θα μας βγάλουν από τα σημερινά αδιέξοδα και θα καταφέρουμε να αδράξουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν ή αναμένεται να προκύψουν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τούτη η πεποίθηση μου, δικαιώθηκε στην πράξη.

Ήμουν σίγουρος, λόγω της προηγούμενης εμπειρίας μου, αλλά και με βάση την πολύ καλή εικόνα που έχω σχηματίσει τα τελευταία τρία χρόνια, ότι οι υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας, ήταν, είναι και θα είναι η ψυχή όλων των πρωτοβουλιών μας.

Άλλωστε, δεν μπορώ να ξεχάσω την αυταπάρνηση με την οποία λειτούργησαν στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και των έκτακτων περιστατικών οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στην πολιτική προστασία, στην τεχνική υπηρεσία, στους παιδικούς σταθμούς, στις οικονομικές υπηρεσίες και στη ΔΕΥΑΚ.

Δεν μπορώ να ξεχάσω το σημαντικό έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και του προσωπικού του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” την περίοδο της πανδημίας, ούτε βεβαίως και τον ρόλο που έπαιξαν οι κοινωνικές μας υπηρεσίες, μαζί με τους εθελοντές, στον καθημερινό αγώνα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών του δήμου μας.

Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων και όσες φορές χρειάστηκε ανταποκριθήκατε με επαγγελματισμό και συνέπεια στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας.

Μπορεί να διανύουμε μια περίοδο ισχνής χρηματοδότησης και εμφανούς έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, ωστόσο φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών της τοπικής κοινωνίας.

Σε όλους εσάς, στους εργαζόμενους του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, θα πρέπει να πιστώσουμε την κατάλληλη προετοιμασία για την άκρως τεκμηριωμένη παρουσίαση των θέσεων μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων και την σωστή προβολή της Καβάλας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χάρη στη δική σας επάρκεια, ακόμη και οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή εκατοντάδων καβαλιωτών, δεν μετρήθηκαν ως μια απλή πολυτέλεια, αλλά ως αναγκαία συνθήκη για να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας, να τιμήσουμε την ιστορία των προγόνων μας και να βγούμε αλώβητοι από την παρατεταμένη κρίση.

Δεν μπορώ λοιπόν να μην εξάρω τον ρόλο που διαδραμάτισαν προς αυτή την κατεύθυνση το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, το Μουσείο Καπνού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

Πέρα όλων των άλλων, θεωρώ ότι έχετε σημαντική συμβολή και στη διεκδίκηση τμημάτων γης ή υποδομών που βρίσκονται στην επικράτεια μας.

Κάνουμε συγκεκριμένα και προσεκτικά βήματα για την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου, του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, των παλιών Δικαστηρίων, της παλιάς Μεραρχία, της ακτής Καλαμίτσας και των παλιών καπναποθηκών.

Το ίδιο προσεκτικές είναι οι κινήσεις μας και στο θέμα της αποκατάστασης της πεσμένης γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο. Από τη συχνή επαφή μας με τους εκπροσώπους της Εγνατίας Οδού, προκύπτει ότι η οριστική μελέτη για τη γέφυρα θα ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι του 2023 και αμέσως μετά θα τρέξουν οι διαδικασίες κατασκευής της.

Ο Δήμος Καβάλας δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια ουσιαστικής προώθησης των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια.

Ξέρει να αγωνίζεται και να καταγράφει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Κυρίες και κύριοι,

Είμαι πεπεισμένος ότι χάρη στο υψηλό επίπεδο κατάρτισης και ευσυνειδησίας των εργαζομένων του Δήμου μας, θα φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας, προασπίζοντας με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τα συμφέροντα των δημοτών της Καβάλας.

Εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!”

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

890.000 ευρώ για την πυρασφάλεια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

890.000-ευρώ-για-την-πυρασφάλεια-στους-βρεφονηπιακούς-σταθμούς

Με ποσό της τάξης των 890.000 ευρώ ενισχύεται ακόμη περισσότερο η πυρασφάλεια στους δέκα βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο Ανέστης Δημητριάδης, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας, η προσπάθεια που καταβλήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια τελικά καρποφόρησε, με ένα έργο τεράστιας σημασίας που ουσιαστικά θα θωρακίσει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας.

«Συνεχής η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας…»

«Η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε μέσα από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας είναι συνεχής. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να υπάρχει ασφάλεια μέσα στους συγκεκριμένους χώρους. Ολοκληρώθηκε η μελέτη βελτίωσης της πυρασφάλειας των κτηρίων των βρεφονηπιακών σταθμών, εστάλη στο υπουργείο Εσωτερικών και μετά από μεγάλες προσπάθειες μάθαμε ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σ. Πέτσας, εντάσσει το συγκεκριμένο έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Είναι ύψους 890.000 ευρώ και αφορά και τους δέκα βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

«Είναι ένα έργο που θωρακίζει ακόμη περισσότερο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας και θα δώσει μια νέα σιγουριά στους γονείς ότι τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε χώρους που είναι 100% ασφαλείς…»

«Ουσιαστικά ο Δήμος Καβάλας καλείται να υλοποιήσει τη μελέτη που αφορά την βελτίωση της υπάρχουσας πυρασφάλειας, ώστε να υπάρχει πλήρης εναρμόνιση με τη νομοθεσία, η οποία είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Είναι ένα έργο που θωρακίζει ακόμη περισσότερο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας και θα δώσει μια νέα σιγουριά στους γονείς ότι τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε χώρους που είναι 100% ασφαλείς. Θα γίνουν παρεμβάσεις και όσον αφορά σε τεχνικά σημεία των κτηρίων, όπως για παράδειγμα στις πόρτες και γενικότερα ό,τι προβλέπει η αυστηρή νομοθεσία, για να φτάσουμε στο 100% της ασφάλειας των κτηρίων μας. Η προσπάθεια μας κράτησε τρία χρόνια, καθώς υπήρχαν παρατάσεις από την πλευρά του υπουργείου. Ευτυχώς ακούσαμε όλοι ευχάριστα ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν και προχωράμε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης», υπογράμμισε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

«Πανταχού-παρών»-το-Επιμελητήριο-Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας / Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση / Βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν

«Το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι ιδιαίτερα πυκνό και πιεστικό με πολλές δράσεις. Από την πλευρά μας, ως Επιμελητήριο Καβάλας, προσπαθούμε να δηλώσουμε «παρών» παντού, βοηθώντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις μας σε θέματα ακρίβειας, πληθωρισμού, αύξησης των επιτοκίων, που συνεχώς τα συζητάμε και με κυβερνητικά στελέχη, αλλά είναι και πιο άμεσες και πρακτικές προσπάθειες μας για να βοηθήσουμε στην προβολή των τοπικών επιχειρήσεων», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές…»

 Όσον αφορά τις ενέργειες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Τουρισμό, ο κ. Δέμπας σημείωσε: «Δηλώσαμε ενεργό «παρών» βοηθώντας τις επιχειρήσεις – μέλη μας να βρίσκονται στις εκθέσεις του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου, αλλά και στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, προσπαθώντας να ανοίξουμε νέες αγορές. Το επόμενο διάστημα σκεφτόμαστε να πάμε στη Βαρσοβία, σε διεθνή έκθεση, θέλοντας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον κλάδο του Τουρισμού. Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Εκτιμώ ότι ίσως η φετινή χρονιά, αν δεν έχουμε κάποιο περίεργο γεγονός, θα πάει πολύ καλά».

«Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν…»

 Για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καβάλας σε εκθέσεις αγροδιατροφής, ο κ. Δέμπας ανέφερε: «Είχαμε πρόσφατα τη σημαντική και για πρώτη φορά προσπάθεια να μεταφέρουμε πολύ μικρές επιχειρήσεις της Π.Α.Μ.Θ. στο μετρό του Συντάγματος. Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν, αλλά και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης πήραμε απόφαση τα έξι Επιμελητήρια της Π.Α.Μ.Θ., να την κάνουμε θεσμό, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Προωθούμε γενικότερα την εξωστρέφεια και την αναζήτηση νέων πελατών σε μεγαλύτερες αγορές».

«Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος…»

 Όσον αφορά τις κινήσεις για την επιπλέον τόνωση της κρουαζιέρας στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Δέμπας υπογράμμισε: «Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων (ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ΟΛΚ, Επιμελητήριο) στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος, με το πρώτο να έρχεται στο λιμάνι μας στις αρχές Απριλίου. Πλέον των συναντήσεων που είχαμε οι τρεις φορείς, είχαμε μια συνάντηση με τον Αλέξη Πολίτη την Τετάρτη (22/3) για να ενημερωθούμε και να εκφράσουμε κι εμείς την πίεση μας για την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς η εικόνα του θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερη. Τα έργα κινούνται σε καλό ρυθμό, αλλά με καλή συνεργασία και περισσότερη πίεση, θα τα προλάβουμε όλα, ώστε ο χώρος που δένουν τα πλοία να είναι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Έγινε καλή συζήτηση, ήταν καλή η ανταπόκριση της Π.Ε. Καβάλας και μας υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουμε και σε άλλες συνεργασίες για την περαιτέρω ενίσχυση της κρουαζιέρας».

«Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε…»

 Σε σχέση με το αν οι πολλές εκλογικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2023, θα επηρεάσουν γενικότερα το επιχειρείν και τον κλάδο του Τουρισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας επισήμανε: «Είναι βέβαια μια χρονιά με εθνικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, θα υπάρχει δηλαδή μια ένταση και ανακατωσούρα, κάτι που εμείς ως Επιμελητήρια δεν θελουμε. Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε, γιατί τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα, δεν έχουν σταματήσει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά από τις συνεχείς εκλογικές διαδικασίες».

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες – Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν…»

 Τέλος, ερωτηθείς για το κατά πόσο ανησυχεί με τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως, αλλά και τη συνέχιση της ακρίβειας, παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού, ο κ. Δέμπας απάντησε: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες. Τα επιτόκια έχουν διπλασιαστεί με αποτέλεσμα επιχειρήσεις και νοικοκυριά να πλήττονται ιδιαίτερα, με μεγάλη πίεση και τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις τον μήνα. Επειδή έχουμε ξαναζήσει τα ίδια το 2008, που και πάλι από την Αμερική ξεκίνησε μια παρόμοια κατάσταση και είδαμε που φτάσαμε, δεν θέλω να προβλέψω ότι πιθανώς πάλι θα μπούμε σε μια επιτροπεία και μνημόνια. Εκτιμώ ότι έχουμε θωρακιστεί, δεν θα έχουμε σημαντικά προβλήματα, όμως σίγουρα είναι σοβαρό θέμα η αύξηση των δόσεων των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πλέον των πληθωριστικών πιέσεων. Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν. Αυτό πρέπει να προσέξει σε λίγους μήνες η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. Να δώσουν όλοι βαρύτητα στην επιχειρηματικότητα για να παραμείνει ζωντανή. Το λέω, το πιστεύω και το εννοώ, ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Ξεκινούν-οι-εργασίες-ανακαίνισης-του-Γυμνασίου–Λυκείου-Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου – Λυκείου των Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η μετακόμιση των δύο σχολείων σε Αμυγδαλεώνα και Λυδία, όπου και συνεχίζουν οι μαθητές από την περασμένη Δευτέρα.

«Πράγματι η μετακόμιση δυο σχολείων ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε μια ημέρα. Όλο το προσωπικό και τα οχήματα του Δήμου Καβάλας, με τη συνδρομή των καθηγητών έκαναν τη μετακόμιση την περασμένη Παρασκευή και από Δευτέρα λειτουργούν τα σχολεία στα νέα τους κτήρια προσωρινά φυσικά», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

«Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος…»

«Από την ερχόμενη εβδομάδα, ο ανάδοχος μας υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος, ώστε το συντομότερο δυνατό οι μαθητές να επιστρέψουν στο ανακαινισμένο Γυμνάσιο και Λύκειο των Κρηνίδων. Πιέζουμε θα παρακολουθούμε από κοντά και βλέπουμε. Οι μαθητές του Γυμνασίου μεταφέρθηκαν στον Αμυγδαλεώνα, στο παλιό λυόμενο που ανακαινίστηκε και στις δυο προσθήκες που έγιναν εκεί και στη Λυδία το Λύκειο, στο παλιό δημοτικό που ανακαινίστηκε και στις τέσσερις αίθουσες που ήρθαν και εκεί», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων του Δήμου Καβάλας.

«Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές…»

Όσον αφορά τον ανάδοχο που έχει αναλάβει την ανακαίνιση της σχολικής μονάδας στις Κρηνίδες, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές και από τα ακούσματα που έχουμε κι από τη δική μας εμπειρία. Πιστεύω ότι είναι οργανωμένος και σύντομα θα ολοκληρώσει το έργο του. Είναι επίσης προσωρινός ανάδοχος του έργου στο Πηλοθεραπευτήριο, 2 εκ. ευρώ, οπότε θα δουλεύει στην περιοχή μας και στα δυο έργα και ελπίζουμε γρήγορα να τελειώσει και το ένα και το άλλο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα