Connect with us

Καβάλα

Ξενοφών Κροκίδης: Ακούσαμε τους παραγωγικούς φορείς του Δήμου Καβάλας

Ξενοφών-Κροκίδης:-Ακούσαμε-τους-παραγωγικούς-φορείς-του-Δήμου-Καβάλας

«Αυτές οι αυξήσεις σε πολλούς τομείς ήταν υπέρ το δέον / Θα μπορούσε να είχε γίνει μία καλύτερη προετοιμασία, να προηγηθεί κάποια διαβούλευση / Αυτό που ονομάζουμε ζωντανή δημοκρατία στη βάση πρέπει να λειτουργεί»

«Εμείς ψηφίσαμε ως παράταξη εναντίον όλων αυτών των αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη, σε αγαστή συνεργασία θα έλεγα όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, με τους παραγωγικούς φορείς του Δήμου Καβάλας».

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Ενήμερο», ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, αναφορικά με την ψήφιση εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου των αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη την περασμένη Δευτέρα (22/1).

«Αυτές οι αυξήσεις σε πολλούς τομείς ήταν υπέρ το δέον και βέβαια εκδώσαμε σχετικό δελτίο Τύπου από την παράταξή μας, που ανεβάζει τους τόνους και κάνει λόγο για κατασπατάληση πόρων…»

«Ακούσαμε τις αντιδράσεις τους που εκφράστηκαν από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και από την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κρηνίδων, όπως επίσης και τους άλλους φορείς που βρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους. Αυτές οι αυξήσεις σε πολλούς τομείς ήταν υπέρ το δέον και βέβαια εκδώσαμε σχετικό δελτίο Τύπου από την παράταξή μας, που ανεβάζει τους τόνους και κάνει λόγο για κατασπατάληση πόρων και το είπαν και άλλες παρατάξεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι πρέπει να κάνουμε ενέργειες έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα. Περιμένουμε βέβαια μία αναδιοργάνωση του Δήμου με την κατάργηση των Νομικών Προσώπων, ενώ περιμένουμε και τις Ενεργειακές Κοινότητες για τις οποίες δεν έχουμε μιλήσει δημόσια πολύ, οι οποίες πρέπει να κυριαρχήσουν στον δημόσιο διάλογο, από τις οποίες περιμένουμε να εξοικονομήσει ο Δήμος Καβάλας χρήματα», ανέφερε σχετικά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής Μας». 

«Θα μπορούσε να είχε γίνει μία καλύτερη προετοιμασία. Δεν μπορεί οι παραγωγικοί φορείς να ενημερώνονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το τι σχεδιάζει ο Δήμος…»

«Από την άλλη μεριά ακούμε τα παράπονα του δημάρχου ότι η κεντρική εξουσία συμπεριφέρεται στους Δήμους όλης της χώρας σαν φτωχούς συγγενείς. Πραγματικά αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Όμως οι αυξήσεις στα ανταποδοτικά είναι μεγάλες και επειδή μιλάμε με τους παραγωγικούς φορείς, μας λένε ότι αυτό θα είναι ένα γερό χαράτσι, που θα τους αναγκάσει να βάλουν σε ετήσια βάση ένα μεγάλο ποσό για να ανταποκριθούν σε αυτά που ψηφίστηκαν από την παράταξη της διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Πρέπει να πω ότι θα μπορούσε να είχε γίνει μία καλύτερη προετοιμασία. Δεν μπορεί οι παραγωγικοί φορείς να ενημερώνονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το τι σχεδιάζει ο Δήμος. Θα μπορούσε να έχει γίνει ενημέρωση έγκαιρα γι’ αυτό που σχεδιάζει ο Δήμος, να γίνει μία κάποια διαβούλευση. Είναι άλλο να ψηφιστούν αυτά που ψηφίστηκαν χωρίς διαβούλευση κι άλλο να έχει ψηφιστεί κάτι εφόσον είχε προηγηθεί μία διαβούλευση και είχε εξηγηθεί από την πλευρά της διοίκησης και στους παραγωγικούς φορείς γιατί είναι αναγκαίο να υπάρξουν αυξήσεις», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο κ. Κροκίδης.

«Μιλάμε με τους επαγγελματίες και μας λένε τα παράπονά τους. Δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί τους, άλλωστε ήμασταν αρωγοί τους με το να καταψηφίσουμε αυτές τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη…»

«Και σε αυτό το θέμα θα πρέπει όλοι να βάλουμε ένα χεράκι, έτσι ώστε αυτό που ονομάζουμε ζωντανή δημοκρατία στη βάση να λειτουργεί. Από εκεί και πέρα για το αν θα μειωθούν ξανά τα ανταποδοτικά τέλη ειπώθηκαν πάρα πολλά. Εγώ τα φιλτράρω όλα αυτά. Ειπώθηκε από κάποιες παρατάξεις ότι αυξάνουμε τώρα τα τέλη για να τα μειώσουμε όταν θα πλησιάσουν οι εκλογές. Εκεί υπήρξε αντίδραση και σωστά από τον δήμαρχο, ότι ξέρετε με αυτό με προσβάλλετε. Μπορεί να υπάρχει μία δόση αλήθεια; σε αυτό, ότι γενικότερα όταν πλησιάζουμε στις εκλογές τότε φροντίζουμε να ακολουθούμε μία φιλολαϊκή πολιτική. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον Δήμο Καβάλας συμβαίνει παντού. Ας ελπίσουμε όμως με άλλα μέτρα, με μια καλή και χρηστή διαχείριση και με την εξοικονόμηση πόρων για το ενεργειακό αποτύπωμα μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας να έχουμε κάποια οφέλη ως Δήμος και η όποια δημοτική αρχή να μπορέσει να πάρει φιλολαϊκά μέτρα, γιατί πραγματικά μιλάμε με τους επαγγελματίες και μας λένε τα παράπονα τους. Δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί τους, άλλωστε ήμασταν αρωγοί τους με το να καταψηφίσουμε αυτές τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Ξενοφών Κροκίδης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα