Connect with us

Καβάλα

Νόμιμα και με τη… βούλα τα 4 δημοτικά συμβούλια των δήμων της Π.Ε. Καβάλας

Νόμιμα-και-με-τη…-βούλα-τα-4-δημοτικά-συμβούλια-των-δήμων-της-ΠΕ.-Καβάλας

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Έχουμε πολλά σημαντικά θέματα μπροστά μας

Και με τη… βούλα πλέον μπορούν να συνεδριάζουν και να λαμβάνουν αποφάσεις τα τέσσερα δημοτικά συμβούλια των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ενέκρινε και θεωρεί νόμιμες τις αποφάσεις που έλαβαν τις προηγούμενες ημέρες τα νέα δημοτικά συμβούλια σχετικά με τη συγκρότηση των δημοτικών συμβουλίων.

Για το θέμα μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο οποίος τόνισε αρχικά: «Πρόσφατα είχαμε τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων για την επιλογή των προεδρείων και των Δημοτικών Επιτροπών, όποτε στη συνέχεια αυτές οι αποφάσεις έπρεπε να ελεγχθούν ως προς την νομιμότητά τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας –  Θράκης όπως και έγινε».

«Έχουμε και άλλα πολλά σημαντικά θέματα, όπως τα ανταποδοτικά, ο ορισμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων της Δ.Ε.Υ.Α. και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.»

«Οπότε η σύνθεση τους θεωρείται νόμιμη, όλα καλώς έγιναν και άρα μπορούμε να ξεκινήσουμε τις συνεδριάσεις μας για τον Δήμο Καβάλας. Πρόκειται να γίνει μία συνεδρίαση μέσα στον μήνα, καθώς υπάρχουν κάποια υπηρεσιακά θέματα τα οποία θα πρέπει να έρθουν προς ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο. Κυρίως είναι από το προηγούμενο έτος κάποιες ανοιχτές υποθέσεις που τώρα ωρίμασαν. Φυσικά έχουμε και άλλα πολλά σημαντικά θέματα, όπως τα ανταποδοτικά, ο ορισμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων της Δ.Ε.Υ.Α. και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ο ορισμός μελών μειοψηφίας στην Δημοτική Επιτροπή, αν δεν εκπροσωπούνται από τακτικό μέλος», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

«Οι πρώτες συνεδριάσεις θα έχουν αγωνία εκ μέρους μου για να πάνε όλα καλά, αλλά θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα…»

«Υπάρχουν και άλλα πολλά σημαντικά θέματα. Κάποιοι από αυτά θα έρθουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, πιθανώς την επόμενη εβδομάδα. Ήδη έχω την πρώτη εικόνα από συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου. Βέβαια αυτές οι πρώτες συνεδριάσεις θα έχουν αγωνία εκ μέρους μου για να πάνε όλα καλά και χρειάζεται μία προσοχή μέχρι να εγκλιματιστούμε όλοι εμείς που είμαστε νέοι στην αυτοδιοίκηση. Αλλά θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα ή όποιο πρόβλημα υπάρξει θα αντιμετωπιστεί επιτυχώς γρήγορα και χωρίς να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου Καβάλας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα