Connect with us

Καβάλα

Ντίνος Κλειτσιώτης: Μετά τις εθνικές εκλογές μπαίνουμε δυναμικά στον αγώνα

Ντίνος-Κλειτσιώτης:-Μετά-τις-εθνικές-εκλογές-μπαίνουμε-δυναμικά-στον-αγώνα

«Οι πολίτες θέλουν συγκεκριμένα πράγματα και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν / Δεν βάζεις στο περιθώριο την κομματική σου ταυτότητα, αλλά την αφήνεις να φαίνεται αχνά / Ο καιρός θα δείξει αν κάποιοι θα αποσυρθούν στην πορεία…»

«Θέλω να είμαι ρεαλιστής και ειλικρινής. Προηγούνται οι εθνικές εκλογές. Η πλειοψηφία των πολιτών ασχολούνται με αυτές και όχι με τις δημοτικές. Έχουμε χρόνο άλλωστε μέχρι και τον Οκτώβριο. Μετά τις εθνικές εκλογές θα μπούμε πολύ πιο δυναμικά στον αγώνα μας για τη διεκδίκηση του Δήμου Καβάλας».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος σημείωσε ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα ανακοινωθεί το όνομα του συνδυασμού του οποίου ηγείται, με την ανακοίνωση παράλληλα και νέων υποψηφίων.

«Θα γυρίσουμε όλες τις γειτονιές της πόλης, όλα τα χωριά, τα καφενεία, να μιλήσουμε με τους πολίτες, να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας, τις οποίες πολύ σύντομα θα κάνουμε γνωστές…»

 «Κάναμε την πρώτη συνάντησή μας και ανακοινώσαμε κάποια λίγα ονόματα υποψηφίων μας. Αυτή όμως είναι η στρατηγική μας, να ανακοινώνουμε λίγα λίγα τα ονόματα των υποψηφίων μας. Εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου θα ανακοινώσουμε και το όνομα του συνδυασμού, το οποίο θα είναι καθαρά επικοινωνιακό και μόνο. Είμαι πολύ αισιόδοξος που συναντώντας συμπολίτες μου υπάρχει μια καλή ανταπόκριση. Αυτό ήταν και το κίνητρο που με έκανε να παραιτηθώ από μια πολύ καλή θέση, με την οποία με τίμησε η κυβέρνηση και να ασχοληθώ με τα κοινά, με την πόλη και τα χωριά μας. Θα γυρίσουμε όλες τις γειτονιές της πόλης, όλα τα χωριά, τα καφενεία, να μιλήσουμε με τους πολίτες, να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας, τις οποίες πολύ σύντομα θα κάνουμε γνωστές. Το πρόγραμμά μας καταρτίζεται ήδη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

«Οι πολίτες θέλουν συγκεκριμένα πράγματα και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά μας. Θα ρίξουμε το βάρος μας στα προβλήματα της καθημερινότητας…»

 «Αυτή είναι η στρατηγική μας, έτσι θα πορευτούμε, με θέσεις και προτάσεις. Θα καταγράψουμε τις προτεραιότητες που θέτουν οι συμπολίτες μας, θα ακούσουμε τις προτάσεις τους και θέλω να πιστεύω ότι θα καταρτίσουμε ένα αξιόλογο και ρεαλιστικό πρόγραμμα και επιμένω σε αυτό. Όχι υπερφίαλες υποσχέσεις. Οι πολίτες θέλουν συγκεκριμένα πράγματα και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά μας. Θα ρίξουμε το βάρος μας στα προβλήματα της καθημερινότητας. Θα βάλουμε τα προβλήματα σε σειρά προτεραιότητας, προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις. Πέντε πράγματα θα πω στους συμπολίτες μου κι όχι δεκαπέντε. Με ρεαλιστικές προτάσεις θα προσεγγίσουμε τους συμπολίτες μας κι είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα μας ακούσουν», υπογράμμισε ακόμη στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Κλειτσιώτης.

«Όταν ασχολείσαι με τα δημοτικά πράγματα δεν βάζεις στο περιθώριο την κομματική σου ταυτότητα, αλλά την αφήνεις να φαίνεται αχνά…»

 Αναφορικά με το αν θεωρεί ότι θα δοθεί «χρίσμα» εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας για τον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας, ο Ντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη να συζητάμε για «χρίσματα». Από την πλευρά μου δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Ξέρουν οι συμπολίτες μας που ανήκει ο Ντίνος Κλειτσιώτης και από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεται. Όταν ασχολείσαι με τα δημοτικά πράγματα δεν βάζεις στο περιθώριο την κομματική σου ταυτότητα, αλλά την αφήνεις να φαίνεται αχνά. Βέβαια ήδη στα πρώτα ονόματα υποψηφίων που ανακοινώσαμε, έχουμε άτομα και από άλλους πολιτικούς χώρους, εκτός της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που θα συνεχιστεί και αργότερα με την περαιτέρω στελέχωση του ψηφοδελτίου μας. Ξαναλέω ότι δεν πετάω την κομματική μου ταυτότητα, όπως έχουν πει κάποιοι στο παρελθόν, αλλά αυτή θα φαίνεται αχνά».

Δύο οι αναγνώσεις για τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημάρχων Καβάλας – «Ο καιρός θα δείξει αν κάποιοι θα αποσυρθούν στην πορεία…»

Κληθείς να σχολιάσει τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημάρχων στον Δήμο Καβάλας, ο κ. Κλειτσιώτης υπογράμμισε: «Είναι γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και υπάρχουν δύο αναγνώσεις γι’ αυτό. Η μια είναι η διαπίστωση ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν τα πηγαίνει καλά κι άρα εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον από πολλούς για τον δημαρχιακό θώκο. Υπάρχει και η άλλη ανάγνωση, η οποία όμως δεν είναι θετική κι έχει να κάνει με τον κατακερματισμό, ειδικά του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκω, κάτι που θεωρώ ότι ο πολίτης δεν το θέλει».

Τέλος, για το ενδεχόμενο απόσυρσης κάποιων εκ των υποψηφίων δημάρχων, ο κ. Κλειτσιώτης επισήμανε: «Θα το δείξει ο καιρός, ας περιμένουμε καλύτερα. Όλα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα μετά τις εθνικές εκλογές».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα