Connect with us

Καβάλα

6,6 εκατ. ευρώ για αγροτικά έργα στον δήμο Παγγαίου

6,6-εκατ.-ευρώ-για-αγροτικά-έργα-στον-δήμο-Παγγαίου

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με μεγάλη μου ικανοποίηση δέχθηκα το τηλεφώνημα του Νίκου Παναγιωτόπουλου για την ανακοίνωση χρηματοδότησης έργων που αφορούν τις υποδομές Άρδευσης-Εγγείων βελτιώσεων του δήμου μας συνολικού προϋπολογισμού 6.600.000 € και πιο συγκεκριμένα:

  • Υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων Τοεβ Πιερίας Κοιλάδας και ταυτόχρονα εκσυγχρονισμός των Αντλιοστασίων άρδευσης.
  • Μεταφορά 500 κυβικών νερού άρδευσης από τον ποταμό Στρυμόνα στην δημοτική ενότητα Ορφανού.

Παράλληλα με τα έργα αγροτικής οδοποιίας που αυτή τη στιγμή εκτελούνται και ξεπερνούν το ποσό των 10.000.000 € ευρώ αποδεικνύουμε έμπρακτα την στήριξη στο αγροτικό τομέα και στους πολύπαθους αγρότες μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Τεχνικής μας υπηρεσίας καθώς και τους συντελεστές του ΤΟΕΒ Πιερίας Κοιλάδας για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν έχει χρηματοδοτηθεί ανάλογο έργο στην Πιερία κοιλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Αισιοδοξία-για-το-έργο-στο-λιμάνι-της-Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές / Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας «τρέχει» το συγκεκριμένο έργο και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα / Ίσως υπάρξει ταλαιπωρία και μέσα στο καλοκαίρι

Τη βεβαιότητά του ότι τα προβλήματα που ανέκυψαν στο έργο που αφορά το λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας, έχουν πλέον ξεπεραστεί κι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να εκτελούνται και πάλι οι εργασίες, εξέφρασε σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο», ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ο κ. Καλλινικίδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθεί το εν λόγω έργο, αφού όπως σημείωσε οι πληρωμές προς τον ανάδοχο θα γίνουν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία είναι υπεύθυνη για το σκέλος των πληρωμών.

«Ήδη η νέα διοίκηση της Περιφέρειας το «τρέχει» το συγκεκριμένο έργο και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα προχωρήσει…»

«Όντως υπήρξε διακοπή εργασιών γιατί δεν έγιναν οι πληρωμές από την Περιφέρεια, αλλά από εκεί και πέρα βέβαια δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, με την έννοια ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές. Ήδη η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το «τρέχει» το συγκεκριμένο έργο και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα προχωρήσει. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες που υπήρξαν από τις καθυστερήσεις, είναι εύλογες, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά το λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας. Υπήρξε αυτή η γραφειοκρατική εμπλοκή, αλλά η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., επαναλαμβάνω το «τρέχει» και το επόμενο χρονικό διάστημα το έργο θα προχωρήσει κανονικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

«Όταν θα γίνουν οι πληρωμές θα ξεκινήσουν και οι εργασίες.  Κατανοώ πλήρως την ανησυχία που υπήρξε, αλλά τα προβλήματα ξεπερνιούνται…»

«Δεν υπάρχει κάποιο θέμα να χαθεί το έργο. Θα προχωρήσει κανονικά, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία επ’ αυτού. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ το εκτελεί ο δήμος Παγγαίου. Γίνεται ουσιαστικά για λογαριασμό μας, αλλά έχει να κάνει με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσον αφορά τις πληρωμές και εμείς με την εκτέλεση του έργου. Όταν θα γίνουν οι πληρωμές, αντίστοιχα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες, θα προχωρήσει ο ανάδοχος.  Κατανοώ πλήρως την ανησυχία που υπήρξε, αλλά τα προβλήματα ξεπερνιούνται και θα προχωρήσει κανονικά. Ίσως υπάρξει ταλαιπωρία και μέσα στο καλοκαίρι, γιατί όταν εκτελούνται μεγάλα έργα, πάντα υπάρχει ένας βαθμός ταλαιπωρίας, αλλά πρέπει να βλέπουμε και το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή», επισήμανε καταληκτικά στα όσα δήλωσε για το θέμα στον «Ενήμερο», ο Γιώργος Καλλινικίδης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Καταρρέει-η-στέγη-του-παλιού-Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται μεγαλύτερη συμπαράσταση από τους βουλευτές και την Περιφέρεια

Μεγαλύτερη συμπαράσταση στον δήμαρχο Καβάλας, από τους τοπικούς βουλευτές, τους αντιπεριφερειάρχες και τον περιφερειάρχη, για τη διάσωση του παλιού Πρωτοδικείου και της παλιάς Μεραρχίας, ζήτησε ο πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, σε δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ.

Πριν μερικές εβδομάδες, ο κ. Σιμιτσής μαζί τους Ανδρέα Καραγιώργη και Γιώργο Τσακίρη είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα εμβληματικά αυτά κτήρια της Καβάλας.

«Υπάρχει ένα θέμα με τη στέγη του παλιού Πρωτοδικείου, η οποία υποχωρεί σιγά σιγά, γέρνει προς το εσωτερικό. Αν πέσει η στέγη δεν ξέρουμε τι θα γίνει το υπόλοιπο κτήριο…»

«Η εισαγγελία προς τιμήν της αντέδρασε γρήγορα, διέταξε προκαταρκτική εξέταση και ήδη το ένα κτήριο απ’ όσο ξέρω, το παλιό Πρωτοδικείο συγκεκριμένα, το επισκέφτηκε ένα κλιμάκιο μηχανικών της Πολεοδομίας μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γ. Γραμμένο, οι πληροφορίες του οποίου είναι αυτές που αναφέρω. Δεν έχει αποφανθεί ακόμη η Πολεοδομία, απλώς όταν μπήκαν μέσα στο κτήριο και είδαν τα προβλήματα του, χτυπούσαν το κεφάλι τους οι άνθρωποι. Υπάρχει ένα θέμα με τη στέγη, η οποία υποχωρεί σιγά σιγά, γέρνει προς το εσωτερικό. Αν πέσει η στέγη δεν ξέρουμε τι θα γίνει το υπόλοιπο κτήριο. Έχουμε ένα κτήριο ακόμη, το οποίο ακόμα δεν το έχουν δει, αυτό της παλιάς Μεραρχίας. Άρα λοιπόν είμαστε σε έναν καλό δρόμο, οι μηχανικοί θα κάνουν καλά τη δουλειά τους, θα εντοπίσουν τα προβλήματα. Μιλάμε για μια διαρκή φθορά που υφίστανται αυτά τα δύο κτήρια, η οποία δεν ξέρει κανείς τι αποτελέσματα θα έχει σύντομα ή στο μέλλον», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Κωστής Σιμιτσής.

«Φοβάμαι ότι ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, δεν βλέπω να του συμπαρίσταται κανείς…»

«Αυτό πρέπει να τα αποτρέψουμε και να αποδοθούν αυτά τα δύο κτήρια σε χρήση που να ταιριάζει προς την ποιότητα κατασκευής και προς την ιστορία τους. Πρέπει να τα διεκδικήσει ο δήμος Καβάλας. Είχαμε πει ότι σύντομα θα ανοίξουμε μία πλατφόρμα για να αρχίσουν να υπογράφουν οι Καβαλιώτες το αίτημα αυτό. Πρέπει να πιεστούν οι πάντες. Θυμίζω ότι τα κτήρια ανήκουν στην ΕΤ.Α.Δ. που και σε άλλες περιπτώσεις δεν είναι καθόλου γενναιόδωρη προς την Καβάλα. Περιμένουμε αποτελέσματα, όχι μονάχα όμως από τον ίδιο τον δήμαρχο, να το πω αυτό. Φοβάμαι ότι ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, δεν βλέπω να του συμπαρίσταται κανείς από τους βουλευτές μας, από τους αντιπεριφερειάρχες, τον περιφερειάρχη. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να κινητοποιήσει όλη την κοινωνία. Δυστυχώς βλέπω να ασχολούνται μονάχα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μερικοί Καβαλιώτες που ενδιαφέρονται για τη σωτηρία των ζωντανών μνημείων της πόλης μας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρώην δήμαρχος Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Μάκης-Παπαδόπουλος:-Θα-λειτουργήσει-το-Πηλοθεραπευτήριο-Κρηνίδων,-ΝΑΙ-Ή-ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας:

·         Θα λειτουργήσει φέτος το Πηλοπεραπευτήριο των Κρηνίδων, ναι ή όχι;

·         Αν δεν λειτουργήσει, για ποιους λόγους θα γίνει αυτό;

·         Αναλογίζεται η Δημοτική Αρχή τι σοβαρό “πλήγμα” θα προκαλέσει μία τέτοια απόφαση στους ανέργους και τους τοπικούς επαγγελματίες του τουρισμού και της αγοράς της περιοχής;

Μιλάμε για απώλεια ενός σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας στο Πηλοθεραπευτήριο όπου εργάζονται εποχικά άνεργοι της περιοχής, χιλιάδων επισκεπτών και σημαντικών εσόδων μέσα στη θερινή περίοδο!

·         Λογαριάζει καθόλου τους επισκέπτες που έχουν ήδη κάνει κρατήσεις σε ξενοδοχεία και τοπικά καταλύματα για το καλοκαίρι, αλλά και όσους συνεχίζουν να κάνουν κρατήσεις; Πότε θα ανακοινώσει η Διοίκηση του Δήμου την απόφασή της;

Η στάση της Διοίκησης του Δήμου στο θέμα αυτό δείχνει το λιγότερο ασέβεια και στους ανέργους και στους τοπικούς επαγγελματίες, αλλά και στους επισκέπτες.

Κυρίως όμως η στάση της Δημοτικής Αρχής προκαλεί σοβαρότατη δυσφήμιση της περιοχής μαςπροκαλώντας ζημιά και στην επόμενη θερινή περίοδο του 2025.

Ζητούμε από τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας να ξεκαθαρίσει ΑΜΕΣΑ τη θέση της, για να ενημερωθούν ΑΜΕΣΑ άνεργοι, επαγγελματίες και επισκέπτες.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα