Connect with us

Καβάλα

Με 500 συμμετοχές ο 2ος αγώνας δρόμου «Apostolos Silas Trail Adventure»

Με-500-συμμετοχές-ο-2ος-αγώνας-δρόμου-«apostolos-silas-trail-adventure»

Πεντακόσιοι αθλητές και μη δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα δρόμου “2ος Apostolos Silas Trail Adventure”, ο οποίος θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο αισθητικό δάσος του Σταυρού, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023, στα γραφεία του συνδιοργανωτή Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Αμυγδαλεώνα

Στη συνέντευξη μίλησαν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών: Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Αμυγδαλεώνα, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ηγούμενος της Μονής Αγίου Σίλα, πατέρας Παύλος, ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, και ο εκπρόσωπος της Mission Impossible Team, Χρήστος Ανδρεάδης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: «Η μεγάλη επιτυχία του περσινού αγώνα “1ου Απόστολος Σίλας Trail Adventure” έγινε το θεμέλιο για τη φετινή-δεύτερη διοργάνωση. Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, κι ίσως γι’ αυτόν τον λόγο προσελκύει και πολλούς αθλητές, όπως και άλλους πολίτες, που συμμετέχουν απλώς για να απολαύσουν την διαδρομή.

Διότι, δίνει τη δυνατότητα στους Καβαλιώτες να αθληθούν μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο, φέρνει στην Καβάλα δεκάδες αθλητές από ολόκληρη τη χώρα, όσοι συμμετέχουν έρχονται σε άμεση επαφή με το αισθητικό δάσος μας, που αποτελεί κομμάτι του δασικού πλούτου της περιοχής μας και τους δίνει τη δυνατότητα μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης στη φύλαξη αυτού του πολύτιμου αγαθού. Επίσης, γίνεται ευρύτερα γνωστός ο οικισμός του Σταυρού Αμυγδαλεώνα, που βρίσκεται επάνω στην αρχαία Εγνατία, την οποία περπάτησαν οι απόστολοι Παύλος και Σίλας για να φτάσουν στους Φιλίππους, κι έτσι, με αυτόν τον τρόπο, και λόγω της σκόπιμης επιλογής της ημερομηνίας της διοργάνωσης, τιμούμε τους δύο Αποστόλους, καθώς και την ημέρα που μνημονεύει η Εκκλησία μας την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Πιστεύοντας ότι ο φετινός αγώνας θα είναι καλύτερος από τον περσινό, προβλέπω ότι από την επόμενη χρονιά θα αυξηθούν οι απαιτήσεις κι ότι η καθιέρωση αυτού του αγώνα δρόμου θα προστεθεί στις ατραξιόν της Καβάλας».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ: «Μία ακόμα διοργάνωση, η οποία καταδεικνύει το πως μπορούμε να προβάλουμε τη πόλη μας, όταν συνεργάζονται αγαστά οι φορείς και οι τοπικές κοινωνίες, μέσω των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Στόχος της συγκεκριμένης σύμπραξης είναι η ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού, μέσα από αθλητικές δράσεις, η προβολή της πόλης και η στήριξη της τοπικής οικονομίας μετά από ένα καλοκαίρι πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ποικίλες άλλες δράσεις. Η συγκεκριμένη διοργάνωση ενισχύει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και την ποιοτική αναβάθμιση των επισκεπτών της περιοχής μας. Ο αθλητικός τουρισμός είναι πολύ ψηλά στην λίστα των δαπανών και της κατανάλωσης, καθώς προσελκύει επισκέπτες και οικογένειες, δημιουργώντας εμπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις, ιδιαίτερα αν συνδυάζεται η αθλητική δράση με τον πολιτισμό, τα μνημεία και την θρησκευτική ιστορία ενός τόπου. Αυτό το “πακέτο” προσφέρουμε με την συγκεκριμένη διοργάνωση, την οποία βελτιώνοντας κάθε χρόνο θέλουμε να την καθιερώσουμε ως θεσμό και ως μία πρόταση εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής μας».

ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ: Μετέφερε την ευαρέσκεια του Μητροπολίτη Στέφανου, χαρακτήρισε την διοργάνωση γιορτή του Αθλητισμού, που δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου και τις ομορφιές του δάσους, και ευλόγησε τους διοργανωτές και όσους θα λάβουν μέρος στους αγώνες.

ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΓΡΑΝΑΣ: Επισήμανε ότι η διοργάνωση έχει εκτιμηθεί ως εξαιρετική και γι’ αυτό έχει αγκαλιαστεί από όλους τους τοπικούς θεσμικούς φορείς. Σημείωσε ότι δίνει τη δυνατότητα να μεγαλώσει η επισκεψιμότητα στο δάσος, γεγονός που βοηθά στη συντήρηση και τη διατήρηση του δασικού πλούτου της περιοχής.

ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΜΠΑΣ: Τόνισε ότι η επιτυχία της διοργάνωσης υποδηλώνει ότι θα γίνει θεσμός, ο οποίος δίνει πολλαπλό μήνυμα περιλαμβάνοντας το θρησκευτικό στοιχείο, τον φυσιολατρικό τουρισμό, πολιτιστικές δράσεις και επιχειρηματικότητα, δεδομένου ότι φέρνει αθλητές από όλη την Ελλάδα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Υπογράμμισε ότι είναι σπουδαίο που η διοργάνωση συνδέει τον αρχαίο πολιτισμό, τον θρησκευτικό τουρισμό και την προστασία του περιαστικού δάσους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: Όπως είπε η ψυχή της διοργάνωσης, με τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους Καβαλιώτες να χαρούν το φυσικό περιβάλλον, ενώ με τον αγώνα των 22 χιλιομέτρων προσελκύονται αθλητές από όλη την χώρα. Γνωστοποίησε ότι δήλωσαν συμμετοχή 200 για την μεγάλη διαδρομή και 300 για την μικρή, και ότι υπάρχουν δώρα για όλους κύπελλα, μετάλλια και τοπικά προϊόντα.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κάνουμε την Καλαμίτσα ένα κόσμημα!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Κάνουμε-την-Καλαμίτσα-ένα-κόσμημα!»

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κάνουμε την Καλαμίτσα ένα κόσμημα!»

Η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες και είμαστε υπέρ της ριζικής και της ολοκληρωμένης αναβάθμισης και αξιοποίησης της ακτής και των εγκαταστάσεων.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

Τα έσοδα του Δήμου, που θα προκύπτουν από τα καταστήματα της Ακτής Καλαμίτσας, θα καλύπτουν όλο το λειτουργικό κόστος για τη λειτουργία της παραλίας.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Με τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη δίνουμε στο Χαλκερό τη σημασία και τη φροντίδα που του αξίζει»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Με-τον-Σάββα-Χατζηβασιλειάδη-δίνουμε-στο-Χαλκερό-τη-σημασία-και-τη-φροντίδα-που-του-αξίζει»

Μάκης Παπαδόπουλος: «Με τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη δίνουμε στο Χαλκερό τη σημασία και τη φροντίδα που του αξίζει»

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των υποψηφίων του ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη, πρώην ιδιωτικό υπάλληλο της ΒΦΛ και εν ενεργεία Πρόεδρο της Κοινότητας Χαλκερού.

Ο Σάββας Χατζηβασιλειάδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1970 και διαμένει στο Χαλκερό. Είναι παντρεμένος με την Άννα Παυλίδου και έχουν έναν γιο, τον Νικόλαο. Είναι πρώην ιδιωτικός υπάλληλος στα Λιπάσματα Καβάλας και Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκερού από το 2011.

Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Σάββα Χατζηβασιλειάδη για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε εμένα και την παράταξή μας, αλλά και για την απόφασή του να δώσει μαζί μας τη “μάχη” των δημοτικών εκλογών του 2023.

Η δική μας Διοίκηση θα δώσει σε όλες τις μικρές Κοινότητες του Δήμου μας τη φροντίδα και τη σημασία που τους αξίζει.

Μάκης Παπαδόπουλος 

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παναγιώτης Αγγελίδης: Θέλω να είμαι συμμέτοχος στο «γίγνεσθαι» του τόπου μου

Παναγιώτης-Αγγελίδης:-Θέλω-να-είμαι-συμμέτοχος-στο-«γίγνεσθαι»-του-τόπου-μου

«Ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Καβάλας ο Μάκης Παπαδόπουλος / Αχνό το αποτύπωμά της διοίκησης Μουριάδη / Ζητώ από τους συνδημότες μου να μου δώσουν την δύναμη να υπερασπιστώ κι από θεσμική θέση το κοινό όφελος»

Με τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής Μας», του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας, Μάκη Παπαδόπουλου, κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (Δ.Ε. Φιλίππων), ο Παναγιώτης Αγγελίδης.

Για την απόφασή του αυτή, ο κ. Αγγελίδης παραχώρησε συνέντευξη στον «Ενήμερο», ενώ υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Καβάλας, ο Μάκης Παπαδόπουλος. 

Αρχικά πείτε μας κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, για να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Ονομάζομαι Παναγιώτης Αγγελίδης και κατάγομαι από τον Πλαταμώνα Καβάλας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ανόβερο της Γερμανίας από γονείς μετανάστες. Έχω υπηρετήσει τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος αξιωματικός. Έχω διατελέσει μέλος της διοίκησης του Ε.Υ.Κ. Δράμας, πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ε. Νομού Δράμας, της Δ.Α.Κ.Ε. – Ι.Ν..Ε – Γ.Σ.Ε.Ε. Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ενώ έχω εκλεγεί και μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2019 είμαι πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας. Μιλώ αγγλικά και τουρκικά. Είμαι έγγαμος με την Χρυσούλα Τσακιράκη και έχω έναν γιο, τον Νικόλα. Ο Νικόλας είναι ιδιαίτερος για όλους μας (ΑΜΕΑ – Αυτισμό) και έχει την ειδική αγάπη και φροντίδα που θέλουν αυτά τα παιδιά».

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  στις εκλογές του Οκτωβρίου;

«Πάντοτε με διακατείχε μια πεποίθηση, πως ο καθένας οφείλει να προσπαθεί να βελτιώνει όσα τον ενοχλούν και να συμβάλλει στην βελτίωση μιας κατάστασης.

Ήμουν της παραδοχής του «εμένα με νοιάζει». Τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται ξαφνικά. Όπως γνωρίζετε κι από το βιογραφικό μου, συμμετείχα από χρόνια πολλά στα κοινά. Τελευταία ως πρόεδρος της κοινότητας Λυδίας έζησα εκ των έσω τα αυτοδιοικητικά και σταθεροποιήθηκε η παραδοχή μου πως δεν ταιριάζει σε μένα να μην συμμετέχω στο «γίγνεσθαι» του τόπου μου, το πολιτικό, το κοινωνικό, το οικονομικό, το πολιτισμικό. Ίσως δεν ταιριάζει σε κανένα να μην είναι συμμέτοχος σε ένα τέτοιο «γίγνεσθαι», αλλά θεσμικά πέφτει σε λίγους ο κλήρος».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με τον Μάκη Παπαδόπουλο και τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής Μας»;

«Πολλοί οι λόγοι που επέλεξα τον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου. Παρακολουθούσα την πολιτική του πορεία από το μετερίζι της αντιπολίτευσης και έβλεπα δυναμισμό και σθεναρότητα που πήγαζε από γνώση και τεκμηριωμένο επιχειρηματικό λόγο. Ο χαλαρός ρυθμός των έργων που «έτρεχε» η απερχόμενη διοίκηση (για να μην γίνω σκληρός μιλώντας για απουσία έργων) με πονούσε και με έστρεφε στον προγραμματισμό του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής Μας». Τα πολλά κακώς κείμενα στον πρώην Δήμο Φιλίππων, τα οποία ως κάτοικος γνωρίζω εκ του σύνεγγυς, αλλά και η ίδια η προσωπικότητα του επικεφαλής μας, η προσήνεια και η διάθεσή του απέναντι στα καυτά θέματα του Δήμου, ήταν καθαρό κίνητρο να συμπορευτώ μαζί του σ’ αυτή την εκλογή».

Από ποιο πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα δημοτική αρχή στην περίπτωση που εκλεγείτε και εκλεγεί φυσικά δήμαρχος ο Μάκης Παπαδόπουλος;

«Θέλω να πιστεύω πως κανείς εκ των υποψηφίων στους συνδυασμούς δεν έχει ποταπά και ιδιοτελή κίνητρα. Μιλώντας για μένα ζητώ την στήριξη των συνδημοτών μου για να υπηρετήσω θεσμικά τα συμφέροντά τους. Θα είμαι στη διάθεση του επικεφαλής του συνδυασμού μας, για να τοποθετηθώ όπου αυτός κρίνει πως θα είμαι χρησιμότερος στην κοινή προσπάθεια για τον γρηγορότερο προς τα εμπρός βηματισμό του Δήμου μας, «Του Τόπου της Ζωής Μας».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη διοίκηση του Θ. Μουριάδη; Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει στον Δήμο Καβάλας;

«Δεν θέλω να είμαι αιχμηρός με την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Συνεργάστηκα ως πρόεδρος της κοινότητας Λυδίας και δεν ακυρώνω αυτή την συνεργασία. Δεν μπορώ να αποσιωπήσω όμως πως είναι αχνό το αποτύπωμά της, γιατί αυτό εισέπραττα από τις επαφές μου με τους συνδημότες μου, αλλά και από την προσωπική μου εκτίμηση. Εχθρός του καλού το καλύτερο λέει ο λαός και σ’ αυτό θα στοχεύσουμε με επικεφαλής μας τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο, προωθώντας την ομαδική δουλειά και την νίκη του συνδυασμού μας για ένα εύρωστο Δήμο Καβάλας».

Θεωρείτε ότι θα καταφέρει ο συνδυασμός σας να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών;

«Πιστεύω πως τώρα ήρθε η ώρα να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Καβάλας, ο Μάκης Παπαδόπουλος. Έχει πρόγραμμα με όραμα, δουλεμένο με προσοχή και τεκμηρίωση αλλά και μια ομάδα ικανή και έτοιμη να μαζέψει τα μανίκια και να δουλέψει. Ναι, το πιστεύω».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συνδημότες μας;

«Σε κάθε επαφή με τους συνδημότες μου, (δύσκολα να διαχειριστεί κανείς συναισθηματικά τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους), εισπράττω επιτακτική ανάγκη αλλαγής σε θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του Δήμου».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες του Δήμου Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν;

«Σ’ αυτή την σκληρή οικονομική συγκυρία, τις τραγωδίες των πυρκαγιών και των πλημμυρών, το μεταναστευτικό θέμα αλλά και εξ αυτών την παρακμή πολλών ηθικών αξιών, ζητώ από όλους τους συνδημότες μου να προσέλθουν στην κάλπη, γιατί η εκλογική διαδικασία είναι ύψιστη έκφανση της δημοκρατίας και με την δύναμη της ψήφου τους να αναδείξουν τους αξιότερους. Να τιμήσουν κι εμένα επιθυμώ στον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου, με την εμπιστοσύνη τους για να μου δώσουν την δύναμη να υπερασπιστώ κι από θεσμική θέση το κοινό όφελος, τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα