Connect with us

Νέα Θάσου

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η τουριστική περίοδος στη Θάσο

Με-τους-καλύτερους-οιωνούς-ξεκινά-η-τουριστική-περίοδος-στη-Θάσο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η τουριστική περίοδος στο νησί της Θάσου, σύμφωνα με την περιφερειακή σύμβουλο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μαρία Πολυμέρου.

Η κίνηση στη Θάσο είναι ήδη αυξημένη και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες, κάτι που είχε πολλά χρόνια να συμβεί, όπως τονίζει η κ. Πολυμέρου, τη συγκεκριμένη περίοδο.

«Έχουμε φοβηθεί τα τελευταία τρία χρόνια και γι’ αυτό κρατάμε μικρό καλάθι. Πάντως οι προκρατήσεις είναι φουλ…»

«Είχε πάρα πολλά χρόνια να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί το Πάσχα είναι και σχετικά νωρίς φέτος, δεν είναι δηλαδή κοντά στις πρώτες αφίξεις των γκρουπ, οπότε ναι, είναι λίγο περίεργο, θετικά περίεργο όμως. Έχει αρκετό κόσμο το νησί, περιμένουμε κι άλλο από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά και ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς είναι η αλήθεια για τη φετινή τουριστική περίοδο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Πολυμέρου.

«Πάνω κάτω γνωρίζουμε ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι, καλώς εχόντων των πραγμάτων και δεδομένων των τωρινών συνθηκών. Έχουμε φοβηθεί τα τελευταία τρία χρόνια και γι’ αυτό κρατάμε μικρό καλάθι. Πάντως οι προκρατήσεις είναι φουλ, έχει αρχίσει σιγά σιγά να ανοίγει η αγορά του νησιού», συμπλήρωσε ακόμη η περιφερειακής σύμβουλος Θάσου.

Αρχές Μαΐου έρχονται και οι πρώτοι οργανωμένοι τουρίστες – Υπάρχει περίπτωση να έχουμε και αρκετούς Τούρκους

Σύμφωνα πάντα με την κ. Πολυμέρου αρκετά ξενοδοχεία, όχι όμως τα περισσότερα, έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτά και μετά το Πάσχα.

«Ετσι κι αλλιώς αρχές Μαΐου έρχονται και οι πρώτοι οργανωμένοι τουρίστες. Έχω ακούσει ότι μετά το Πάσχα, που είναι περίοδος ραμαζανιού, υπάρχει περίπτωση να έχουμε και αρκετούς Τούρκους, οπότε δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να ευχηθώ για να ξεκινήσουμε τόσο θετικά. Η αγορά της Τουρκίας είχε πέσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Παλιότερα είχαμε αρκετούς είναι καλοί πελάτες, είναι θετικό ότι έστω και δειλά δειλά επανέρχονται», σημείωσε σχετικά η κ. Πολυμέρου.

«Χρειάζεται προγραμματισμός και πολύ μεγάλη προσπάθεια για την κρουαζιέρα στη Θάσο…»

Όσον αφορά την κρουαζιέρα και αν μπορεί να έχει κάποιο όφελος και η Θάσος, η περιφερειακή σύμβουλος Α.Μ.Θ. τόνισε: «Σε όλη την Ελλάδα είναι σπάνια τα λιμάνια όπου μπαίνουν τα κρουαζιερόπλοια. Τα περισσότερα είναι αρόδο. Σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον από τις εταιρείες, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί είναι κάτι που δεν γίνεται από τον έναν μήνα στον άλλο. Χρειάζεται προγραμματισμός και πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται και θέλει να το πετύχει αυτό και θέλει να ξαναγυρίσουν τα κρουαζιερόπλοια στη Θάσο είμαι εγώ. Όχι να σταματήσουν από την Καβάλα, αλλά και στις δυο περιοχές ταυτόχρονα».

Η έλλειψη προσωπικού το αρνητικό και δισεπίλυτο πρόβλημα για τους ανθρώπους του τουρισμού

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της έλλειψης προσωπικού, η Μαρία Πολυμέρου επισήμανε: «Αυτό όντως δεν είναι το θετικό σημείο, αλλά το αρνητικό για όλους τους επιχειρηματίες. Εξακολουθεί και φέτος να υπάρχει πρόβλημα με το εργατικό δυναμικό. Τι να κάνουμε; Έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε την όποια δυσκολία προκύπτει. Θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να μην πέσει η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Ας ελπίσουμε πως είναι κάτι που θα λυθεί και οι εργαζόμενοι θα εμπιστευτούν τον τουριστικό κλάδο για να συνεχίσει να αναπτύσσεται».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

«Πλημμύρισαν» τα Λιμενάρια από κόσμο και παραδοσιακούς ήχους

«Πλημμύρισαν»-τα-Λιμενάρια-από-κόσμο-και-παραδοσιακούς-ήχους

Φεστιβάλ Παράδοσης Θάσου: “Το Παλατάκι”

«Πλημμύρισαν» τα Λιμενάρια από κόσμο και παραδοσιακούς ήχους.

Πλήθος κόσμου κατά την έναρξη του Φεστιβάλ την Παρασκευή το βράδυ το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Πολιτιστικοί σύλλογοι και χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες γωνιές της χώρας δίνουν και φέτος το «παρών!

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: “Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου”

Υπογραφή-Σύμβασης-του-έργου:-“Διευθέτηση-τμήματος-κεντρικού-χειμάρρου-στην-Κοινότητα-Λιμεναρίων-Δήμου-Θάσου”

Σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου», συνολικής δαπάνης 2.722.948,20€.
Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δεκαπέντε (15) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» Άξονας Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Το παρόν έργο αφορά στην διευθέτηση του κεντρικού ρέματος Λιμεναρίων Θάσου στο τμήμα που διαρρέει τον οικισμό των Λιμεναρίων του Δήμου Θάσου. Το ρέμα διευθετείται με ανοικτή διατομή που αποτελείται από πέντε (5) τμήματα με συνολικό μήκος 554 μέτρων περίπου και τέσσερις γέφυρες από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους περίπου 60,85 μέτρων.
Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που θα θωρακίσει ουσιαστικά τον οικισμό των Λιμεναρίων.
Με την εκτέλεση του έργου αυτού επιλύεται ακόμη ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα στον οικισμό των Λιμεναρίων.
Η Διοίκηση του Δήμου Θάσου, με σχέδιο, αγώνα και προσήλωση εργάζεται αποκλειστικά προς όφελος των κατοίκων της Θάσου, επιλύοντας στην πράξη προβλήματα δεκαετιών.
Μόνο έτσι μπορούμε να φτιάξουμε μια ισχυρή Θάσο».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: “Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Σκάλας Καλλιράχης, Σκάλας Σωτήρος”

Υπογραφή-Σύμβασης-του-έργου:-“Αποχέτευση-ακαθάρτων-οικισμών-Σκάλας-Καλλιράχης,-Σκάλας-Σωτήρος”

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Σκάλας Καλλιράχης, Σκάλας Σωτήρος», συνολικής δαπάνης 4.598.539€.
Φορέας Κατασκευής του έργου είναι ο Δήμος Θάσου και Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑΘ.
Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δέκα οκτώ (18) μήνες και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Σκάλας Καλλιράχης και Σκάλας Σωτήρος και στην κατασκευή αντλιοστασίων και εξωτερικών καταθλιπτικών αγωγών για τη μεταφορά των λυμάτων των δύο οικισμών στην Ε.Ε.Λ., που έχει ήδη έχει κατασκευασθεί.
Επιπλέον, με το παρόν έργο θα κατασκευασθούν οι αγωγοί ύδρευσης εντός της Επαρχιακής Οδού Ε069 στα όρια του οικισμού Σκάλας Καλλιράχης, όπως αυτοί προβλέπονται στην μελέτη «Δίκτυο ύδρευσης οικισμού Σκάλας Καλλιράχης» που έχει εγκριθεί προς χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ΑΜΘ.
Τέλος, με το παρόν έργο προβλέπεται η αποκατάσταση της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε όλο το πλάτος της Επαρχιακής Οδού Ε069 των δύο οικισμών, όπου θα κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ή ύδρευσης.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΥΑΘ εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου υποδομής προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.
Για πρώτη φορά η υλοποίηση ενός έργου (αποχέτευσης) περιλαμβάνει και την υλοποίηση ενός άλλου έργου (ύδρευσης), προκειμένου αφενός να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή όχληση των κατοίκων και των διερχομένων από την περιοχή, αφετέρου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αποκατάσταση του καταστρώματος της Επαρχιακής Οδού.
Συνεχίζουμε με έργα την οικοδόμηση της Θάσου που μας αξίζει αλλάζοντας την εικόνα του τόπου μας όπως μας κληροδοτήθηκε από το απώτερο και το απώτατο παρελθόν!!
Η Θάσος προχωράει μπροστά και μόνο μπροστά!!!».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα