Connect with us

Καβάλα

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Μετά-τις-ευρωεκλογές-οι-συγχωνεύσεις-των-ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι / Αν προχωρήσουμε σε συγχωνεύσεις θα ακριβύνει το νερό / Ζητάμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μόνο στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας χρειαζόμαστε 45 άτομα

Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα γίνουν γνωστά τα όσα σχεδιάζονται για τις συγχωνεύσεις των Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης, ο οποίος μετείχε στην 33η γενική συνέλευση της Ένωσης Δ.Ε.Υ.Α. Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου στα Χανιά της Κρήτης.

«Το θέμα των συγχωνεύσεων των Δ.Ε.Υ.Α. κυριάρχησε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.Ε., στην οποία μετείχε ο αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.,  υπήρχε εκπρόσωπος και από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Χρόνης. 

«Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Αυτό που τόνισαν όλοι είναι ότι αν προχωρήσουμε σε συγχωνεύσεις θα ακριβύνει το νερό…»

«Ουσιαστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα με τις συγχωνεύσεις, ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ξανανοίξει επί της ουσίας ο διάλογος και ότι μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα ξεκινήσει για να προχωρήσει ο σχεδιασμός, τον οποίον ακόμη δεν τον ξέρουμε ολοκληρωτικά, αυτή είναι η αλήθεια. Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Αυτό που τόνισαν όλοι είναι ότι αν προχωρήσουμε σε συγχωνεύσεις θα ακριβύνει το νερό, είναι το μόνο σίγουρο. Και θα ακριβύνει πολύ, σε δυσθεώρητα ύψη. Από εκεί και πέρα στις 4 Απριλίου έχει προγραμματιστεί μία συνάντηση με το υπουργείο, στην οποία θα μετέχουν η Κ.Ε.Δ.Ε., η Ε.Δ.Ε.Υ.Α.Ε. και η Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει γίνει μία πρόταση, την οποία επεξεργάστηκαν οι τρεις φορείς για τις συγχωνεύσεις και για την ορθολογικότερη διαχείριση του πόσιμου νερού στη χώρα μας. Η πρόταση αυτή δεν επηρεάζει καθόλου ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε τον προϋπολογισμό των Δ.Ε.Υ.Α.», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Χρόνης.

Προτάσεις των τριών φορέων για την επίλυση των προβλημάτων στο πόσιμο νερό, αλλά και σε αυτό της άρδευσης

«Βοηθάει προς την κατεύθυνση να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είναι όλες οι πόλεις ή όλοι οι δήμοι όπως ο δικός μας, που έχει μία οργανωμένη Δ.Ε.Υ.Α., με Τεχνική Υπηρεσία, τρέχει έργα και λειτουργεί κανονικά, έχει υδρόμετρα παντού. Υπάρχουν Δ.Ε.Υ.Α., οι οποίες έχουν υδρόμετρα στο 30% των καταναλωτών. Η πρόταση λοιπόν που έχουν επεξεργαστεί οι τρεις φορείς είναι και βιώσιμη και μπορεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση να λυθούν όποια προβλήματα υπάρχουν αυτή τη στιγμή για το πόσιμο νερό. Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι το πόσιμο νερό αφορά το 12 με 14% του νερού της χώρας. Το υπόλοιπο 86 – 88% αφορά την άρδευση, όπου και εκεί έχουμε πολλά προβλήματα. Και για εκεί υπάρχει πρόταση προς το υπουργείο να λυθεί το πρόβλημα», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

«Το τρίτο ζήτημα το οποίο τέθηκε είναι η άνιση μεταχείριση που υπάρχει ανάμεσα στους δήμους και στις Δ.Ε.Υ.Α. από την πολιτεία…»

«Και στο τέλος αυτό που ζητάμε είναι αυτές οι Δ.Ε.Υ.Α. που λειτουργούν κανονικά, ορθολογικά και προσπαθούν και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, να μην της χαλάσουμε εν ονόματι των Δ.Ε.Υ.Α. που δεν υπάρχουν ή των προβληματικών. Να λύσουμε δηλαδή το πρόβλημα σε αυτές που έχουν πρόβλημα και να μη δημιουργήσουμε νέα προβλήματα σε αυτές που δεν έχουν προβλήματα. Αυτό είναι το κυριότερο. Το τρίτο ζήτημα το οποίο τέθηκε είναι η άνιση μεταχείριση που υπάρχει ανάμεσα στους δήμους και στις Δ.Ε.Υ.Α. από την πολιτεία. Για το λεκανοπέδιο της Αττικής, δόθηκαν 240 εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή της οφειλής που είχε η Ε.Υ.Δ.Α.Π. προς τη Δ.Ε.Η. και δεν πλήρωσαν μετά οι δήμοι προς την ΕΥΔΑΠ. Οπότε βοηθήθηκαν οι δήμοι μέσω αυτού του ποσού των 240 εκατομμυρίων. Το ίδιο συνέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου δόθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή των χρεών της Ε.Υ.Α.Θ. προς τη Δ.Ε.Η. Γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις Δ.Ε.Υ.Α. στην περιφέρεια; Δεν μας έχει δοθεί ούτε ένα σεντ», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε» ο κ. Χρόνης. 

«Ζητάμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή μόνο στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας 45 άτομα…»

Ειδικότερα για το θέμα της έλλειψης προσωπικού στις Δ.Ε.Υ.Α., ο Απόστολος Χρόνης σημείωσε: «Το τέταρτο πρόβλημα που τέθηκε είναι το προσωπικό. Ζητάμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι οποίες δεν βαρύνουν καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα είναι από χρήματα των Δ.Ε.Υ.Α., οι οποίες παίρνουν τα χρήματα από τους δημότες και τους καταναλωτές και μπορούν να τους πληρώσουν. Γιατί από τη στιγμή που δεν επηρεάζει καθόλου, ούτε τους δείκτες του κράτους, της πολιτείας, ούτε των κρατικό προϋπολογισμό δεν μας δίνουν το δικαίωμα να πάρουμε προσωπικό για να λειτουργήσουμε; Χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή μόνο στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας 45 άτομα, τα οποία μπορεί να τα πληρώσει η ίδια, χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν μας δόθηκε καμιά απάντηση, απλά μας είπαν ότι θα μεταφερθούν τα αιτήματά μας στα συναρμόδια υπουργεία για να δοθούν αργότερα οι απαντήσεις». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Προσπάθεια για αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου

Προσπάθεια-για-αλλαγή-χρήσης-του-πρώην-Σανατορίου

Εξετάζεται η παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου της ΙΕΚ στον δήμο Καβάλας

Η αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου και της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής ήταν το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου του δήμου Καβάλας που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (12/4).

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος σημείωσε ότι «πρώτο θέμα ήταν η γνωμοδότηση για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όσον αφορά το πρώην Σανατόριο και το ακίνητο της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής».

«Στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας…»

«Προτείνεται να αλλάξει η χρήση, η οποία ήταν περιορισμένη, σε χρήσεις για κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, ώστε να καταστεί δυνατή η εκμετάλλευση – αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων προς όφελος της πόλης και του κοινωνικού συνόλου.  Άρα είναι μία αλλαγή χρήσης των εν λόγω κτηρίων και το πρώτο βήμα έγινε στο τοπικό συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα επιληφθεί και το δημοτικό συμβούλιο και αυτό είναι μία αλλαγή, την οποία επιδιώκει το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας. Υπάρχει μια πρόοδος όσον αφορά τα τεκταινόμενα της Ι.Ε.Κ.», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Κροκίδης.  

«Απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο…»

Παράλληλα, ο κ. Κροκίδης αναφέρθηκε και στην εκκρεμούσα μέχρι πρότινος απόφαση του Αρείου Πάγου, σημειώνοντας: «Σε επαφή που είχα με τον πρώην πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά, μου είπε ότι είχε επικοινωνία με τους νομικούς μας συμβούλους στην Αθήνα και η πληροφόρηση είναι ότι το δικαστήριο το οποίο εκκρεμούσε, ότι η απόφαση είναι υπέρ ημών, δηλαδή απερρίφθη η αναίρεση από το δημόσιο, που εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο. Άρα περιμένουμε να καθαρογραφεί και να πάρει το πρώην Σανατόριο την πορεία για την αξιοποίησή του».

Ενδεχόμενη παραχώρηση από την Ιατρική Εταιρεία στον δήμο Καβάλας του συνεδριακού χώρου στον Αμυγδαλεώνα, ώστε να αξιοποιηθεί 

«Από την άλλη μεριά πριν από δυο εβδομάδες υπήρξε μια συνάντηση με τον δήμαρχο Καβάλας και την γραμματέα του δημάρχου, προκειμένου να δούμε νέους τρόπους συνεργασίας μεταξύ του δήμου και της Ιατρικής Εταιρείας. Συμφωνήσαμε στον χώρο του Αμυγδαλεώνα, όπου έχουμε εκτός του βρεφονηπιακού σταθμού και έναν μεγάλο συνεδριακό χώρο, ενδεχομένως να τον παραχωρήσουμε μ’ ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και να αναλάβει ο δήμος, τόσο την ανακαίνιση, όσο και τη συντήρηση του χώρου, αλλά και την εκμετάλλευση με την έννοια να γίνονται εκδηλώσεις από διάφορους τοπικούς φορείς, αλλά και άλλους. Άρα και αυτό είναι μια εξέλιξη πολύ σημαντική για την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Η-ΠΕΔ-ΑΜΘ-λέει-ξεκάθαρα-όχι-στη-συνένωση-των-ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί νομικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει συνένωση των δήμων / Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι

«Η θέση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον ξεκάθαρη, αφού απορρίπτει και διαφωνεί απόλυτα με όποια κυβερνητική ή άλλη πρόταση, ενδεχομένως και την αντιπρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε., που αφορά την συνένωση των Δ.Ε.Υ.Α., είτε σε νομαρχιακό, είτε σε περιφερειακό ή οποιοδήποτε άλλο επίπεδο».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Νέστου και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ., Σάββας Μιχαηλίδης, σχετικά με το θέμα των συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α., μετά και την έκτακτη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (9/4) στην Κομοτηνή, παρουσία του προέδρου της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Δημήτρη Μαραβέλια και του διευθυντή Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., Ιωάννη Γούπιου.

«Η μόνη περίπτωση για αναγκαστική συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί νομικά και λειτουργικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει τη συνένωση των δήμων…»

«Οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού και σε όσους δήμους λειτουργούν, πέραν της διαχείρισης και της διασφάλισης του πόσιμου νερού που παρέχουν στις δημότες, επιτελούν και ένα κοινωνικό έργο. Είναι άγνωστο αυτό σε πολλούς συναδέλφους δημάρχους που δεν έχουν Δ.Ε.Υ.Α. ή δεν διαχειρίζεται ο δήμος τους, λόγω μεγέθους, απευθείας την παροχή νερού. Παρ’ όλα αυτά όμως κάνουν προτάσεις που θα εφαρμοστούν σε μας. Διασαφηνίζουμε προς όλους ότι η μόνη περίπτωση για την αναγκαστική συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων αυτών που δεν δημιουργεί νομικά και λειτουργικά προβλήματα σε ένα βαθμό προϋποθέτει τη συνένωση των δήμων. Με κανέναν άλλο τρόπο ή μοντέλο διαχείρισης δεν μπορεί να γίνει αναγκαστική συνένωση, η οποία θα αποφασίζει για το αναπτυξιακό πρόγραμμα, την τιμολογιακή πολιτική και τις προτεραιότητες των υπολοίπων», τόνισε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης. 

«Αντί της αναμενόμενης κρατικής βοήθειας, οι Δ.Ε.Υ.Α. βρίσκονται μπροστά σε πρόθεση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα…»

«Ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας πώς μπορεί να γίνει οικονομική ανάταξη, οικονομική εξυγίανση, αυτοτέλεια οικονομική των επιχειρήσεων αυτών. Με ποιες συντονισμένες ενέργειες, σε πόσο χρόνο, αρκεί να το θέλουν και να το νομοθετήσουν όλοι αυτοί που μπορούν να αποφασίσουν γι’ αυτό. Σε αυτήν την κατεύθυνση νομίζουμε ότι έπρεπε να κινηθεί και η πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε. Με την αντιπρόταση η μόνη διαφορά που κάνει είναι το μικρότερο σχήμα. Δεν είναι όμως θέμα μεγέθους. Το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι όλες αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις που επιβίωσαν από την οικονομική κρίση δεν μετέφεραν τα βάρη αυτής της κρίσης στους δημότες, δεν αύξησαν τα τέλη στο νερό, όπως επίσης και της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης. Εκεί λοιπόν, αντί της αναμενόμενης κρατικής βοήθειας, οι Δ.Ε..Υ. Α. βρίσκονται μπροστά σε πρόθεση για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε άμεσα αδιέξοδα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο δήμαρχος Νέστου και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. – Α.Μ.Θ.

«Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι – Ζητάμε να παραμείνει το ισχύον καθεστώς των Δ.Ε.Υ.Α…»

«Στο ψήφισμα μας έχουμε καταλήξει ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Α.Μ.Θ. θα πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί οι αξιότιμοι κύριοι ότι δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει κανένα σχέδιο, με όποιο μανδύα κι αν έρχεται ή με όποια τυπική νομιμοποίηση, αφού εμείς οι δήμαρχοι έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε τους δήμους μας, όπως τους παραλάβαμε, χωρίς να υπαναχωρήσουμε και να παραχωρήσουμε κανένα δικαίωμα ή αρμοδιότητα. Οι δημότες μας δεν πρόκειται να πουν με τη συναίνεσή μας το νερό νεράκι. Ζητάμε να παραμείνει το ισχύον καθεστώς των Δ.Ε.Υ.Α., να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο σε όλη αυτή τη δημοτική περίοδο, στο οποίο θα συμβάλλει και η πολιτεία στην επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας των Δ.Ε.Υ.Α. και με την ανάλογη χρηματοδότηση και με κάλυψη του ενεργειακού κόστους, αφού είμαστε οι μόνες επιχειρήσεις που δεν πήραν οποιαδήποτε ανταπόδοση για το ενεργειακό κόστος. Φυσικά να υπάρξει χρόνος διαβούλευσης με τους καθ’ ύλην αρμόδιους δήμους, που είναι μόνο οι δήμοι που διαθέτουν Δ.Ε.Υ.Α. μ’ ένα χρονοδιάγραμμα που θα λήγει σ’ αυτήν την θητεία και τότε θα δούμε όσοι δεν συμμετέχουν ή δεν προσαρμοστούν τι μέτρα μπορεί να ληφθούν. Δεν πάμε σε οριζόντια μέτρα, ώστε να πετύχουμε υποτίθεται οικονομία, γιατί αυτό είναι εντελώς λάθος τακτική μ’ όλες τις παρενέργειες που προείπα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Οι-«Μοναδικές-Γεύσεις»-της-Καβάλας-ταξίδεψαν-στον-σταθμό-του-μετρό-στο-Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4) στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, η έκθεση των τοπικών προϊόντων της Π.Ε. Καβάλας και συνολικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο (13/4).

Για το θέμα μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και την απήχηση της έκθεσης, που πλέον γίνεται θεσμός για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Λαμπρή η τελετή εγκαινίων της έκθεσής μας, παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σταμενίτη…»

«Βρεθήκαμε στην Αθήνα από την Τετάρτη (10/4) ξεκινώντας την παρουσίαση των τοπικών μας προϊόντων, με τις μοναδικές γεύσεις από την Καβάλα, το Παγγαίο, τον Νέστο και τη Θάσο, καθώς και από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε μια λαμπρή τελετή εγκαινίων της έκθεσής μας, παρουσία εκπροσώπου του πρωθυπουργού του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του κ. Σταμενίτη, αλλά και του «δικού» μας υπουργού, Δημήτρη Καιρίδη. Επίσης παρόντες ήταν και οι τέσσερις βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας. δήμαρχοι από όλες τις περιοχές Περιφέρειας και πάνω απ’ όλα οι επιχειρήσεις μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Δέμπας. 

«Ξεκινήσαμε πέρυσι με δειλά βήματα, φέτος μεγαλώσαμε και ενώσαμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας…»

«Πρόκειται για δεκάδες επιχειρήσεις που εμπιστεύτηκαν την προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Περιφέρειάς μας. Βρέθηκαν στην πρωτεύουσα με τα προϊόντα τους, ενώ ήδη από την πρώτη μέρα έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί εκατομμύρια κόσμος περνάει από το μετρό του Συντάγματος, όπου έχουμε στήσει την δεύτερη κατά σειρά έκθεση τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία πλέον γίνεται θεσμός. Αυτό είναι κάτι που το κρατάμε. Ξεκινήσαμε πέρυσι με δειλά βήματα, φέτος μεγαλώσαμε και ενώσαμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας και κατορθώσαμε τα έξι Επιμελητήρια, οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας να έχουμε αυτήν την προσπάθεια παρουσιάζοντας στην καρδιά της Αθήνας, στο μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας τα τοπικά προϊόντα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Το μεγάλο στοίχημα, είναι να γίνουν τα τοπικά μας προϊόντα γνωστά στην πρωτεύουσα στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες για τις επιχειρήσεις μας…»

«Οι επισκέπτες της έκθεσης που έχουν δει τα προϊόντα μας, είπαν ότι πραγματικά κάποια από αυτά τα γνωρίζαμε, κάποια δεν τα γνωρίζαμε, αλλά με αυτά τα οποία βλέπουμε, αυτά τα οποία έχουμε γευτεί, θα τα αναζητήσουμε, θα ψάξουμε να τα βρούμε να τα αγοράσουμε και να γίνουμε μόνιμοι καταναλωτές. Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, να γίνουν τα τοπικά μας προϊόντα γνωστά στην πρωτεύουσα στην Αθήνα και από εκεί και πέρα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες για τις επιχειρήσεις μας και πραγματικά ευχόμαστε μέχρι και το Σάββατο (13/4) να κλείσει αυτή η τετραήμερη έκθεση με πολύ μεγάλη επιτυχία», ανέφερε ακόμη ο Μάρκος Δέμπας. 

«Υπάρχουν ορίζοντες και υπάρχουν αυτά τα εκλεκτά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά άλλων περιοχών…»

«Η έκθεση αυτή γίνεται πλέον θεσμός και είπαμε σαν Επιμελητήρια και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια θα δηλώνουμε «παρών» γιατί υπάρχει ανταπόκριση και από τις επιχειρήσεις και από το καταναλωτικό κοινό και δεν πρέπει οι επιχειρήσεις μας να φοβούνται να συμμετέχουν σε αυτές τις εκθέσεις, καθώς τους δίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα το να διεισδύσουν σε άλλες αγορές, να φύγουν από τη δική μας θα λέγαμε τοπική αγορά που πολλές φορές λέμε ότι είναι μικρή. Υπάρχουν ορίζοντες και υπάρχουν αυτά τα εκλεκτά προϊόντα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά άλλων περιοχών. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην αγορά της Αθήνας», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα