Connect with us

Καβάλα

Μάρκος Δέμπας: Να επικρατήσει ηρεμία, ψυχραιμία και διάλογος στα Πετρέλαια

Μάρκος-Δέμπας:-Να-επικρατήσει-ηρεμία,-ψυχραιμία-και-διάλογος-στα-Πετρέλαια

Το Επιμελητήριο Καβάλας παρακολουθεί το θέμα των Πετρελαίων, όπως τονίζει ο πρόεδρός του Μάρκος Δέμπας.

Ειδικότερα ο κ. Δέμπας αναφέρει σε σχετικές δηλώσεις:

«Θα έλεγα ότι η δήλωση του Επιμελητηρίου αναφορικά με τα πετρέλαια από την πρώτη στιγμή ήταν ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι, πρέπει να ηρεμήσει η κατάσταση και πρέπει όλα να γίνουν σε ένα τραπέζι διαλόγου με ειλικρινή συζήτηση.

Και φυσικά δεν μπορούν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις με κλειστές τις πύλες. Αυτό νομίζω ότι είναι το βασικό. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν εξελίξεις και αυτό εμείς που θέλουμε, ως κοινωνία, ως οικονομία, ως επιχειρηματικότητα, είναι να μην υπολειτουργεί ή να μην έχει προβλήματα καμία επιχείρηση της Καβάλας.

Νομίζω ότι αυτό το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια και με πράξεις. Και γι’ αυτό θεωρώ ότι μια βασική επιχειρηματική δραστηριότητα όπως είναι τα πετρέλαια πρέπει να μείνει ζωντανή. Πετρέλαια και λιπάσματα είναι οι δύο πιο μεγάλες επιχειρήσεις στην περιοχή μας για να μην πω και στην ΑΜΘ και στην ίδια μας την χώρα. Είναι μοναδικές άλλωστε. Δεν υπάρχει άλλη τέτοια δραστηριότητα. Επομένως πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι μας και οι εργαζόμενοι και η διοίκηση και η κάθε επιχείρηση την ηρεμία, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνούμε. Δεν μπορούμε να βιώνουμε και τέτοιες καταστάσεις. Η ηρεμία και η ψυχραιμία πλέον πρέπει να πρυτανεύσουν και αφού έγινε ό,τι έγινε, καλώς ή καλώς (σίγουρα δεν είναι ωραίο να βλέπεις να λύνονται με αστυνομικές παρεμβάσεις επιχειρηματικά ζητήματα) πρέπει πάντοτε ο διάλογος και η καλή διάθεση να πρυτανεύσουν. Και μάλιστα είχα προσφερθεί και ως Επιμελητήριο, όποιος χρειαζόταν βοήθεια ήμασταν και εμείς εκεί για να έρθει πίσω η ηρεμία και να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις. Νομίζω ότι τίποτε δεν είναι άλυτο και με μια καλή συζήτηση χωρίς ο καθένας να έχει πίσω από το μυαλό του οτιδήποτε, όλα μπορούν να ηρεμήσουν και να βρουν το δρόμο τους. Και παρόλο που υπήρχαν αυτές οι δυσάρεστες εξελίξεις ελπίζω ότι όλοι θέλουμε ως κοινωνία τοπική να υπάρξει ηρεμία και να συνεχίσει η επιχείρηση να λειτουργεί. Θέλουμε να αυξάνονται οι θέσεις εργασίας και φυσικά δεν θέλουμε να χάνεις κανείς την θέση του. Αλλά πάντοτε η κάθε επιχείρηση γνωρίζει τα του οίκους της καλύτερα. Πραγματικά πρέπει να ηρεμήσει αυτή η κατάσταση. Έγινε ό,τι έγινε αλλά εκτιμώ ότι θα πρυτανεύσει η ηρεμία όλων».

«Τελικά ο πάτος πήγε πολύ πιο κάτω»

Ο κ. Δέμπας εκτιμά ότι το 2021 ήταν από τις πιο δύσκολες χρονιές που έχουμε βιώσει. «Και το 2014 και το 2015 μιλούσαμε για μεγάλη οικονομική κρίση. Μιλούσαμε για… πάτο αλλά τελικά ο πάτος πήγε πολύ πιο κάτω. Ήρθε η πανδημία που και φίλους χάσαμε και συνεργάτες χάσαμε και αυτό ήταν και το χειρότερο. Υπάρχει ακόμη και σήμερα μια φοβία και μια ανασφάλεια στον κόσμο και φυσικά οι επιχειρήσεις μας δέχθηκαν σφοδρή επίθεση εξαιτίας της πανδημίας. Το να κλείνεις την επιχείρησή σου για μήνες είναι πολύ δύσκολο. Δεν έχουμε συνηθίσει εμείς να κλείνουμε τα καταστήματα. Μάθαμε να δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο. Πάντως όλοι στηρίχθηκαν από την κεντρική κυβέρνηση και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Γι’ αυτό και βλέπουμε ότι η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του παίρνουν τα εύσημα και αυτό είναι που φαίνεται σε κάθε γκάλοπ. Κανείς δεν περίμενε έντονη γκρίνια μια και σε άλλες χώρες δεν υπήρξε τόσο υψηλή στήριξη και υποστήριξη στις επιχειρήσεις. Εδώ είτε με την επιστρεπτέα, είτε με τις αναστολές πληρωμών, είτε ενίσχυση ενοικίων, επιχειρήσεις της εστίασης που δεν πλήρωσαν, η μη επιστρεπτέα με τα προγράμματα που έβγαλαν οι Περιφέρειες, όλα αυτά είναι δισ. ευρώ που πλησίασαν περίπου τα 36 δισ. ευρώ. Το ότι σήμερα που μιλάμε, τα 8,5 δισ. που ήταν της επιστρεπτέας μειώνονται κοντά στα 3 δισ. σημαίνει κάτι. Ότι πολλές επιχειρήσεις θα επιστρέψουν μόνο το 25 ή 35%. Αυτές είναι κινήσεις της κυβέρνησης που έδειξαν ότι στήριξε επί της ουσίας το να παραμείνουν οι επιχειρήσεις ζωντανές και νομίζω ότι και το επόμενο χρονικό διάστημα, είτε με πανδημία, είτε με ακρίβεια που χτυπά τις επιχειρήσεις, δυστυχώς θα περιμένει η κυβέρνηση και πάλι πίεση είτε από τις επιχειρήσεις είτε από τα επιμελητήρια για να μείνουν οι επιχειρήσεις ζωντανές. Έμειναν ζωντανές οι επιχειρήσεις, στηρίχθηκαν και οι εργαζόμενοι που δεν απολύθηκαν επειδή αυτός ήταν όρος για να στηριχθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις, Η οικονομία δεν κατέρρευσε πραγματικά. Και έγινε αυτό το άλμα, το καλοκαίρι το φετινό ήταν μεγάλο και αυτό ήταν το αισιόδοξο. Άρα το 2021 μας αφήνει μια περίεργη γεύση. Ξεκίνησε αρνητικά, είχαμε κλειστή οικονομία και κλειστές επιχειρήσεις. Είχαμε όμως ένα πολύ καλό καλοκαίρι και ερχόμαστε στο τελευταίο 3μηνο με πανδημία και ακρίβεια που φέρνουν και πάλι κατήφεια για το πρώτο 6μηνο του 2022. Έχουμε ένα κοκτέιλ πανδημίας, ένα κοκτέιλ ακρίβειας και ενεργειακού και μεταφορικού κόστους αλλά ποτέ σαν επιχειρηματίες δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας. Εκτιμώ ότι το 2022 θα ξεκινήσει δύσκολα αλλά μετά θα έχουμε έναν καλό απολογισμό», τόνισε ο κ. Δέμπας ενώ συμπλήρωσε πως ήρθε και η είδηση για την αξιοποίηση της Αλάνας.…

 

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Χρήστος Πριονίδης: Είμαι διαρκώς κοντά στους πολίτες

Χρήστος-Πριονίδης:-Είμαι-διαρκώς-κοντά-στους-πολίτες

Σε πλήρη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκδήλωσης χιονοπτώσεων στα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε, βρίσκεται η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Πριονίδης.

«Βρισκόμαστε στο μέσον της χειμερινής περιόδου κι αυτό συνεπάγεται προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων που πιθανόν να εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα και στην περιοχή μας», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Πριονίδης.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει, τόσο με τα μηχανήματα, όσο και με το προσωπικό μας, αλλά έχοντας και επαρκείς ποσότητες αλατιού…»

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να είμαστε όσο καλύτερα γίνεται προετοιμασμένοι. Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας στην παρούσα φάση, προκύπτει ότι θα έχουμε χιονοπτώσεις την Παρασκευή (21/1) και το Σάββατο (22/1) στην περιοχή μας. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει, τόσο με τα μηχανήματα, όσο και με το προσωπικό μας, αλλά έχοντας και επαρκείς ποσότητες αλατιού. Όπως κάναμε πέρυσι στον χιονιά του Φεβρουαρίου, έτσι θα κινηθούμε και φέτος, αν φυσικά απαιτηθεί, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι συμπολίτες μας. Τα στοιχεία επαναλαμβάνω δείχνουν ότι επηρεάζεται η περιοχή μας από αυτό το σύστημα με χιονοπτώσεις και από τη στιγμή που μας προειδοποιούν οι ειδικοί, είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε κατάλληλα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο Χρήστος Πριονίδης.

«Είναι τιμή μου που ο δήμαρχος μας, με εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά να βρίσκομαι στο τιμόνι της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών. Θεωρώ ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας μου, αλλά και των συνεργατών μου, από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά…»

Αναφορικά με την ανανέωση της θητείας του στη θέση του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών, ο κ. Πριονίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του.

«Είναι τιμή μου που ο δήμαρχος μας, με εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά να βρίσκομαι στο τιμόνι της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών. Θεωρώ ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας μου, αλλά και των συνεργατών μου, από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά, οπότε και ανέλαβα τα καθήκοντα αυτά. Η δουλειά που γίνεται στην περιοχή μας είναι εμφανής και επί της ουσίας ήταν μια επιβράβευση για εμένα και τους συνεργάτες μου, μαζί με τους οποίους και απόλυτα οργανωμένα, πετυχαίνουμε καλά αποτελέσματα, έχοντας και ως παρακαταθήκη και την αίσθηση από τους πολίτες ότι κάτι καλό γίνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πριονίδης.

Ερωτηθείς παράλληλα για το πως θα κινηθεί στο πλαίσιο αυτής της νέας θητείας του, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών απάντησε σχετικά: «Δεν έχω σκοπό να σταματήσω να εργάζομαι στο ίδιο μοτίβο, αλλά και ακόμη περισσότερο θα έλεγα τώρα».

«Είμαι διαρκώς κοντά στους πολίτες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και επεμβαίνουμε όπου μπορούμε για να διορθώσουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν…»

Ερωτηθείς αναφορικά με την επαφή που έχει σε καθημερινή βάση με τους πολίτες της Δ.Ε. Ελευθερών και τα προβλήματα που αυτοί του αναφέρουν, ο κ. Πριονίδης απάντησε: «Τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα υπάρχει επαφή με τους πολίτες. Είμαι διαρκώς κοντά τους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κι επεμβαίνουμε όπου μπορούμε για να διορθώσουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν. Δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω, ούτε αφήνουμε κάποιον χωρίς να εξετάσουμε το θέμα που τον προβληματίζει. Καθημερινά λειτουργώ καταγράφοντας τα προβλήματα και προσπαθούμε ιεραρχικά να τα λύσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ανάπλαση της κεντρικής οδού της Νέας Περάμου (28ης Οκτωβρίου) με πεζοδρόμια και νέο ηλεκτροφωτισμό – Ακολουθούν το επόμενο διάστημα βελτιώσεις σε προβληματικά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις σε προβληματικά σημεία του οδοστρώματος, ιδιαίτερα εντός της Νέας Περάμου, ο κ. Πριονίδης απάντησε ότι όπου έχουν επισημανθεί τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δ.Ε. Ελευθερών, αλλά και εντός της Νέας Περάμου, σύντομα θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης.

Μάλιστα ο κ. Πριονίδης αποκάλυψε ότι θα γίνει ανάπλαση της κεντρικής οδού της Νέας Περάμου (28ης Οκτωβρίου) από το ύψος της παραλίας (Hotel Plage) μέχρι και την αερογέφυρα της Εγνατίας προς το δημοτικό διαμέρισμα Ελευθερών, με νέα πεζοδρόμια, αλλά και τοποθέτηση νέου ηλεκτροφωτισμού.

Στην παρούσα φάση, όπως τόνισε ο κ. Πριονίδης, γίνεται κατασκευή των πεζοδρομίων στην περιοχή του κάμπινγκ της Νέας Περάμου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έναρξη του έργου της οδού 28ης Οκτωβρίου.

«Είναι ένας δρόμος με μεγάλη κίνηση, ειδικά το καλοκαίρι, με φωτισμό παλιό, οπότε με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα είναι πιο ασφαλής για όλους τους χρήστες, ώστε να αποφεύγονται και τροχαία ατυχήματα που κατά καιρούς σημειώνονται εκεί», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Πριονίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Συνάντηση του Θ. Μουριάδη με τον Χρήστο Γάκη

Συνάντηση-του-Θ.-Μουριάδη-με-τον-Χρήστο-Γάκη

Συνάντηση μιας ώρας είχε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΑΜ-Θ, Χρήστο Γάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ιδιαίτερη μνεία σε διάφορα σημαντικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε λεπτομερώς η ομαλή πρόοδος των εργασιών κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου, η δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Συνάντηση Π. Αγγελίδη και Κυριακής Γανίτου με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Συνάντηση-Π.-Αγγελίδη-και-Κυριακής-Γανίτου-με-τον-Αντιπεριφερειάρχη-Καβάλας

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξιο Πολίτη, στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, είχε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτης Αγγελίδης, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της Επιχείρησης, Κυριακή Γανίτου.

Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις στοχεύσεις σε στρατηγικές τουριστικής ανάπτυξης, ώστε να τεθούν οι προτεραιότητες και οι αξίες, πάνω στις οποίες µπορεί να οικοδομηθεί το όραμα για την Περιφερειακή Ενότητα στους τοµείς του Τουρισµού και της Ανάπτυξης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στο πλαίσιο της προώθησης και της προβολής.

Τις ευχές του κ. Αγγελίδη και της κ. Γανίτου προς τον κ. Πολίτη, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων για καλή και δημιουργική θητεία, ακολούθησε η διαβεβαίωση και από τις δυο πλευρές, για τη συνέχιση της καλής συνεργασίας της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, καθώς και τη διεύρυνσή της, με σταθερή στόχευση την προώθηση της ανάπτυξης της πόλης της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα