Connect with us

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Η Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ επιμένει να αγνοεί τους κανόνες και την αξιοκρατία για την εκλογή του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Η-Διοίκηση-του-ΔΗΠΕΘΕ-επιμένει-να-αγνοεί-τους-κανόνες-και-την-αξιοκρατία-για-την-εκλογή-του-νέου-Καλλιτεχνικού-Διευθυντή»

Την Τρίτη 5 Αυγούστου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας καλείται να αποφασίσει για την άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, με την οποία ακυρώθηκε – ως μη νόμιμη – η ανανέωση της θητείας της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης “μίλησαν” με τον πλέον επίσημο τρόπο και υποδεικνύουν στο ΔΗΠΕΘΕ τι πρέπει και οφείλει να κάνει: να υλοποιήσει μία ανοιχτή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία προκήρυξης, με πολλές υποψηφιότητες, για να εκλεγεί το ικανότερο και καταλληλότερο πρόσωπο.

Η παράταξή μας παραμένει κάθετα αντίθετη σε αυτή τη διαρκή, “εμμονική” προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να παραβιάζει το πλαίσιο κανόνων και αξιοκρατίας που διέπει την επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ.

Δυστυχώς, ευθύνες έχει και η σημερινή Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ, που αποδέχεται αυτή την κατάσταση.

Η Τέχνη και ο Πολιτισμός δεν είναι “οικογενειακή” υπόθεση ούτε χώρος εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών ή πολιτικών ανταλλαγμάτων.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Ο δήμος Καβάλας σκοπεύει να αγοράσει το Καπλανίδειο Ίδρυμα

Ο-δήμος-Καβάλας-σκοπεύει-να-αγοράσει-το-Καπλανίδειο-Ίδρυμα

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας συζητήθηκε το θέμα του Καπλανίδειου Ιδρύματος της Νέας Καρβάλης, το οποίο σκοπεύει να αγοράσει ο δήμος Καβάλας.
Για το θέμα έκανε δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

Είναι χώρος που διαχειρίζεται ο δήμος Καβάλας

”Έχει προκύψει ένα πρόβλημα οφειλής και κατάσχεσης του Καπλανίδειου Ιδρύματος. Έχει βγει το ακίνητο σε πλειστηριασμό, ο οποίος έχει αποβεί άκαρπος. Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να δοθεί μία λύση σε αυτό, διότι είναι ένα ακίνητο στο οποίο ο δήμος Καβάλας ναι μεν μπορεί να μη διέθεσε ίδια χρήματα, με επιφύλαξη αυτό, παρ’ όλα αυτά είναι χώρος στον οποίο δαπανήθηκαν κάποια χρήματα προς όφελος του δήμου. Είναι χώρος που διαχειρίζεται ο δήμος Καβάλας και εκεί φιλοξενούνται και πρόσφυγες από την Ουκρανία και άνθρωποι, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν κάποια προβλήματα, όπως ο συμπολίτης το σπίτι του οποίου κάηκε στην Νέα Καρβάλη. Υπάρχει και πρόθεση για στέγη ημιαυτόνομης διαμονής ανθρώπων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού”, ανέφερε αρχικά ο κ. Μαμτσαδέλης.

Αυτό το κτήριο έχει ένα πλεονέκτημα, ότι είναι άμεσα λειτουργικό

”Υπήρξαν αντιδράσεις και τις καταλαβαίνω προφανώς, δέχομαι την αντίθετη άποψη. Δεν κατάλαβα όμως γιατί υπήρξε η ένταση αυτή στη διατύπωση της διαφορετικής άποψης. Και γιατί θα πρέπει να συζητάμε ποιος είναι ο οφειλέτης και από πού προέρχονται αυτά τα χρέη. Τα πράγματα είναι απλά. Έχουμε ένα ακίνητο 320 περίπου μέτρων που είναι έτοιμο προς χρήση και ήδη το χρησιμοποιεί ο δήμος και η τιμή του οποίου ορίστηκε μέχρι, το τονίζω, 260.000 ευρώ με βάση την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η εκτίμηση της αξίας του ακινήτου με βάση μια δικαστική απόφαση πρόσφατη ήταν 316.000€. Αυτή είναι η τιμή βάσης. Κάθε φορά που γίνεται ένας πλειστηριασμός όπως ορίζει ο νόμος, ειδικά αν έχουμε άγονους, πέφτει η τιμή. Με βάση τον τελευταίο πλειστηριασμό όπου η τιμή ήταν κοντά στις 260.000, βγήκε αυτή η προσφορά να το αγοράσουμε με απευθείας προσφορά κι όχι να συμμετέχουμε στον πλειοδοτικό διαγωνισμό, μέχρι 260.000€. Ναι μεν υπάρχει διαφορετική άποψη, σεβαστή την ακούω και την κατανοώ, αλλά όχι να το μηδενίζουμε τελείως και ότι θα βρίσκαμε και με 1.000€ το τετραγωνικό μέτρο. Αυτό το κτήριο έχει ένα πλεονέκτημα, ότι είναι άμεσα λειτουργικό”, σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μετά το Πάσχα θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία προς το Παληό

Μετά-το-Πάσχα-θα-αποκατασταθεί-η-κυκλοφορία-προς-το-Παληό

Κάντε λίγη υπομονή ακόμη, λέει ο Απόστολος Χρόνης

«Τον φάγαμε τον γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά», επισήμανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, σχετικά με το έργο του νέου δικτύου ύδρευσης του Παληού.
Όπως τόνισε την περασμένη Παρασκευή έγινε συνάντηση με την Τροχαία Καβάλας, τον ανάδοχο και τον γενικό διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και αποφασίστηκε η πλήρης αποκατάσταση του οδοστρώματος και στη συνέχεια να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα προς το Παληό.

Το πρώτο δεκανθήμερο του Ιουνίου η πλήρης αποκατάσταση του οδοστρώματος

”Οπότε για τις γιορτές του Πάσχα θα παραμείνει ως έχει η κατάσταση με την αμφιδρόμηση στον δρόμο Καβάλας – Παληού. Μετά το Πάσχα θα δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Παληό και θα επανέλθουμε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, με όλη τη λωρίδα κυκλοφορίας από ΜΟΜΑ προς Παληό να ξηλωθεί και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και οδόστρωμα για τα επόμενα χρόνια. Άξιζε τον κόπο η υπομονή που κάναμε όλοι. Να ευχαριστήσω τους πολίτες που αδιαμαρτύρητα, οι περισσότεροι τουλάχιστον, το δέχτηκαν. Ο δρόμος ήταν ασφαλής, δεν είχαμε ατυχήματα, όλα πήγαν καλά και δεν θέλουμε να ρισκάρουμε τώρα για να ανοίξουμε τη μια λωρίδα κυκλοφορίας προς το Παληό. Οπότε λίγη υπομονή ακόμη και τελειώνουμε. Το σημαντικό είναι ότι ολοκληρώθηκε το έργο που αφορά το νέο δίκτυο, το οποίο θα χαιρόμαστε όλοι για τα επόμενα 50 χρόνια”, πρόσθεσε καταληκτικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης η Μεγάλη Παρασκευή στην Ελευθερούπολη

Σε-κλίμα-βαθιάς-κατάνυξης-η-Μεγάλη-Παρασκευή-στην-Ελευθερούπολη

Με ιδιαίτερη σεμνότητα και σεβασμό στο Θείο Δράμα, ο Δήμος Παγγαίου διοργανώνει την καθιερωμένη κατανυκτική εκδήλωση της Μεγάλης Παρασκευής στην Ελευθερούπολη.

Μετά την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, στο Ηρώο της πόλης, η Φιλαρμονική Ελευθερούπολης θα αποδώσει πένθιμα εμβατήρια, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και περισυλλογής, αντάξια του πνεύματος της ημέρας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Παρασκευή και ώρα 12:30, στο Ηρώο Ελευθερούπολης.

Ο Δήμος Παγγαίου καλεί τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής να συμμετάσχουν σε αυτή τη λιτή αλλά ουσιαστική εκδήλωση μνήμης και πίστης.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης ανέφερε:

«Η Μεγάλη Παρασκευή αποτελεί ημέρα βαθιάς περισυλλογής και πίστης για όλους. Μέσα από τη μουσική της Φιλαρμονικής μας, τιμούμε το Θείο Πάθος και διατηρούμε ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου μας, ενισχύοντας το αίσθημα ενότητας και σεβασμού που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας.»

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα