Connect with us

Καβάλα

Κατολισθήσεις κατά μήκος του οδικού άξονα Αγίου Σίλα – Αμυγδαλεώνα

Κατολισθήσεις-κατά-μήκος-του-οδικού-άξονα-Αγίου-Σίλα-–-Αμυγδαλεώνα

Αυξημένος ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων / Τι πρέπει να γίνει

Η Κοινότητα Αμυγδαλεώνα ανησυχεί για το φαινόμενο των κατολισθήσεων κατά μήκος του οδικού άξονα Αγίου Σίλα – Αμυγδαλεώνα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρός της, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, εστάλη έγγραφο στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας.
”Εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος, καθώς στον οδικό άξονα από Άγιο Σίλα προς Αμυγδαλεώνα, διαπιστώνουμε το φαινόμενο των κατολισθήσεων. Βέβαια αυτό γίνεται πάντοτε όταν βρέχει, αλλά σε μικρότερη έκταση”, ανέφερε αρχικά ο κ. Πουρσαϊτίδης.

Φόβοι για ατυχήματα

”Με τις παρατεταμένες βροχοπτώνεις όμως αυτού του διαστήματος παρατηρούμε καθημερινά αυτές τις κατολισθήσεις κι έτσι εκφράσαμε την ανησυχία μας, καθώς ο δρόμος αυτός έχει μεγάλη κίνηση, φοβούμενοι μη τυχόν και σημειωθεί κάποιο ατύχημα. Ειδικοί μας είπαν ότι έχουν παρατηρήσει το φαινόμενο της αποσάρθρωσης του εδάφους. Υπάρχουν πολλά δέντρα στην άκρη του δρόμου και φοβόμαστε ότι εκτός από χώματα και πέτρες που πέφτουν, μήπως πέσει και κάποιο δέντρο μέσα στον δρόμο ή μήπως ακόμη χειρότερα φύγει κι όλο το βουνό και έχουμε κάποιο σοβαρό ατύχημα”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα.

Μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση

”Αυτό ήταν που μας κινητοποίησε και στείλαμε το έγγραφό μας και πιστεύουμε οι αρμόδιοι θα δουν το θέμα και να δώσουν κάποια λύση. Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχει πάντοτε μεγάλη κίνηση, καθώς είναι ο δρόμος που ενώνει όλες τις Κοινότητες με την Καβάλα και φυσικά και τη Δράμα με την Καβάλα. Ειδικά το πρωί και το μεσημέρι, αλλά και το απόγευμα, έχει μεγάλη κίνηση, αφού δεν υπάρχει άλλη οδική αρτηρία σύνδεσης με την Καβάλα. Το έγγραφο το γνωστοποιήσαμε στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας, αλλά και στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας. Μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση, αλλά πιστεύω ότι θα κάνουν επιτόπιο έλεγχο και θα δώσουν τη λύση”, ανέφερε ακόμη ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.

Να περάσει το έδαφος ένα μέτρο πιο μέσα και να κοπούν δέντρα που είναι στην άκρη του δρόμου

”Απ’ ό,τι μας έχουν πει ειδικοί, γιατί εμείς ειδικοί δεν είμαστε, επειδή σαπίζει το έδαφος, θα πρέπει να περάσει το έδαφος ένα μέτρο πιο μέσα από την άκρη του δρόμου. Αυτό έχει γίνει και παλιότερα βέβαια σε κάποια άλλα κομμάτια του οδικού άξονα. Πρέπει να γίνει τώρα και στα κομμάτια που δεν έχει γίνει, αλλά και να κοπούν τα δέντρα που είναι στην άκρη του δρόμου, διαφορετικά θα πέσουν από μόνα τους. Να πάει ένα μέτρο μέσα, ώστε τα χώματα και οι πέτρες να μην πέφτουν πάνω στο οδόστρωμα”, σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Φύτευση χρυσάνθεμων στη νησίδα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης

Φύτευση-χρυσάνθεμων-στη-νησίδα-της-οδού-Χρυσοστόμου-Σμύρνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αισθητικής και περιβάλλοντικής αναβάθμισης της νησίδας στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Πράσινου, Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας, Κυριάκου Σταυρίδη και του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πρασίνου, Κώστα Δουκίδη.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της εν λόγω υπηρεσίας, αφού φρόντισαν για την αποξήλωση των παλιών πυράκανθων, την απομάκρυνση των ριζών, τη λίπανση και την αναμόχλευση του εδάφους σε μικρό βάθος, προχώρησαν στην εγκατάσταση νέου ποτιστικού συστήματος και στη φύτευση χρυσάνθεμων.
Τις ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα παρέμβαση στην περιοχή, με την τοποθέτηση pom pom και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Προσφορά δύο καμερών από τον Δήμο Καβάλας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Προσφορά-δύο-καμερών-από-τον-Δήμο-Καβάλας-στην-Πυροσβεστική-Υπηρεσία

Στην προφορά δύο καμερών προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2026 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να ενισχύσει το δύσκολο έργο που επιτελεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών.

Για την παραλαβή των καμερών επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καβάλας ο Διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μουριάδη για τη δωρεά, τόνισε χαρακτηριστικά πως “οι δύο κάμερες θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με απώτερο στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό επικίνδυνων περιστατικών. Η προσφορά του Δήμου Καβάλας είναι και μια αναγνώριση της μάχης που δίνουν οι συνάδελφοι μου στην πρώτη γραμμή” και συμπλήρωσε “αυτοί σε σταθερή βάση αναδεικνύουν το σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή μας”.

Ο κ. Μουριάδης από την πλευρά σημείωσε ότι “η δωρεά δύο καμερών είναι το ελάχιστο που μπορούμε για την προσφορά Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας τόσο στη δική μας επικράτεια, όσο και σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Δεν αναφέρομαι μόνον στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της, αλλά και στον άριστο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων την ώρα της κατάσβεσης. Οι πυροσβέστες της Καβάλας έχουν επιδείξει πως είναι ικανότατοι και ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε την προστασία μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: Ο Δήμαρχος Καβάλας κάνει ό,τι μπορεί για να ΜΕΙΩΣΕΙ τις θέσεις στάθμευσης

Μάκης-Παπαδόπουλος:-Ο-Δήμαρχος-Καβάλας-κάνει-ό,τι-μπορεί-για-να-ΜΕΙΩΣΕΙ-τις-θέσεις-στάθμευσης

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Δήμαρχος Καβάλας δήλωσε ότι στο πάρκινγκ ΡΟΔΟΠΗ και στο πάρκινγκ κοντά στην πλατεία Καπνεργάτη θα έχουμε Ή υπέργειο πάρκινγκ Ή υπόγειο πάρκινγκ.

Και μάλιστα, ετοίμασε και αναθεώρηση του Πολεοδομικού Σχεδίου για να το κάνει, χωρίς φυσικά να ρωτήσει κανέναν…

Εμείς πάλι λέμε κάτι πιο απλό: ΚΑΙ υπέργειο πάρκινγκ ΚΑΙ υπόγειο πάρκινγκ στη ΡΟΔΟΠΗ και στην πλατεία Καπνεργάτη. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί να έχουμε ή το ένα ή το άλλο. Θέλουμε και το ένα και το άλλο.

Και οι λόγοι που το θέλουμε είναι πολύ απλοί:

1) Αν έχουμε μόνο υπέργειο πάρκινγκ, οι νόμιμες θέσεις θα είναι 120 περίπου για το πάρκινγκ ΡΟΔΟΠΗ και 70 περίπου για το πάρκινγκ στην πλατεία Καπνεργάτη.

Αν έχουμε και υπόγειο και υπέργειο πάρκινγκ, οι θέσεις θα είναι περισσότερες, από 300 έως 500 για κάθε ένα από τα πάρκινγκ αυτά (ΡΟΔΟΠΗ – πλατεία Καπνεργάτη).

2) Αν έχουμε μόνο υπέργειο πάρκινγκ στη ΡΟΔΟΠΗ, καταργείται μόνιμα η βιοκλιματική αναβάθμιση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εκεί επί διοικήσεων Σιμιτσή και Τσανάκα και κόστισε 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη το βιοκλιματικό υλικό που είχε επιστρωθεί στην οδό Βενιζέλου εξαφανίστηκε…

Με μία εγκατάσταση υπέργειου και υπόγειου πάρκινγκ, όπως έχουμε προτείνει εμείς ως παράταξη, μπορούμε να βάλουμε πράσινο στην οροφή της εγκατάστασης και να διατηρήσουμε τη βιοκλιματική αναβάθμιση.

Η Καβάλα χρειάζεται περισσότερες θέσεις στάθμευσης, ασφαλτοστρωμένους δρόμους, αλλά και πράσινο, προσβάσιμα και άνετα πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, και καλύτερη καθημερινότητα, χωρίς θυμωμένους οδηγούς και πεζούς.

Χρειάζεται λύσεις με ισορροπία, όχι μονόπλευρες με ιδεοληψίες και εμμονές εναντίον των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα