Connect with us

Καβάλα

Θ. Χατζηχρήστος: Μας αιφνιδίασε η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας

Θ.-Χατζηχρήστος:-Μας-αιφνιδίασε-η-νέα-διοίκηση-του-Δήμου-Καβάλας

«Όφειλε να κάνει μία συζήτηση, μία διαβούλευση»

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας μας αιφνιδίασε, μιας και ως πρώτο θέμα της χρονιάς μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, φέρνει την αύξηση των ανταποδοτικών τελών».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, σχολιάζοντας τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη που ψήφισε την περασμένη Δευτέρα (22/1) η διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

«Ο τρόπος που έγινε αυτό δεν ήταν σωστός – Όφειλε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να κάνει μία συζήτηση, μία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…»

«Η αύξηση αυτή είναι κάτι το οποίο σίγουρα δεν είναι αποδεκτό από κανέναν επαγγελματία. Τα τελευταία χρόνια συνεχώς «βομβαρδιζόμαστε» από επιβαρύνσεις και έξοδα. Τα λειτουργικά μας έξοδα έχουν αυξηθεί κατά 40% και είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να πληρώσουμε αυτές τις αυξήσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα. Από εκεί και μετά νομίζω ότι ο τρόπος που έγινε αυτό δεν ήταν σωστός. Θα έπρεπε να υπάρξει μία συζήτηση, έτσι κι αλλιώς υπήρχε χρονικό περιθώριο, δεν ήταν κάτι που είχε ημερομηνία ότι μέχρι τότε πρέπει να γίνει. Όφειλε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να κάνει μία συζήτηση, μία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Να ακούσουν και τις δικές μας απόψεις, να βρεθούν ενδεχομένως λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των εξόδων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, γιατί αυτή ήταν η δικαιολογία της διοίκησης, ότι δεν βγαίνω και για αυτό και τα αυξάνω τα ανταποδοτικά τέλη», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ο,Ε.Β.Ε. Καβάλας.

«Ήταν κάτι προαποφασισμένο και δυστυχώς για εμάς αρκετοί νέοι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι επαγγελματίες, δεν τόλμησαν να εκφράσουν μία αντίθετη άποψη…»

«Από εκεί και μετά θα ήταν πολύ πιο εύκολο και για τη διοίκηση, αλλά θα ξέραμε και εμείς ότι έτσι πρέπει να γίνει και να βάλουμε πλάτη. Δεν έγινε κάτι τέτοιο, μάθαμε ό,τι μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης, κινηθήκαμε γρήγορα και ήμασταν παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Καταθέσαμε τα επιχειρήματά μας, παρ’ όλα αυτά ήταν κάτι προαποφασισμένο και δυστυχώς για εμάς αρκετοί νέοι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι επαγγελματίες, δεν τόλμησαν να εκφράσουν μία αντίθετη άποψη. Από εδώ και πέρα θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, γιατί δεν είναι ένα μέτρο έτσι κι αλλιώς πού θα είναι η εσαεί, αλλά μέχρι τέλος του χρόνου θα ισχύει. Να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα κι ας ελπίσουμε ότι αυτό που ο δήμαρχος ο ίδιος πολλές φορές επανέλαβε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο εκείνη τη μέρα ότι θα μειώσει τα τέλη μόλις καταφέρει να κάνει πράγματα που θα επιφέρουν τη μείωση εξόδων. Ας περιμένουμε να περάσει η χρονιά, ώστε να δούμε τα αποτελέσματα και κατά πόσο θα έπρεπε ή όχι να γίνει αυτή η αύξηση», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Χατζηχρήστος.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

ΟΕΒΕΚ:-Ελπίζουμε-ο-ΟΛΚ-να-βρει-τον-ρόλο-του-στη-κοινωνία-του-Ν.-Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΚ κου Βλάχου Άγγελου με εκπροσώπους της ΟΕΒΕΚ και συγκεκριμένα με κύριο θέμα την αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε άνευ διαβούλευσης ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στου λιμένες Καβάλας-Κεραμωτής και Ν. Περάμου.

Τα επιχειρήματα μας δεν έπεισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για διατήρηση των τιμών στα σημερινά επίπεδα. Ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αύξηση αλλά για επαναφορά των τιμών στα επίπεδα του 2016. Τότε ο οργανισμός είχε προβεί σε μειώσεις για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας αποκλειστικής ευθύνης του ΟΛΚ όπως καθαριότητα, ασφάλεια, αισθητική, φωτισμός κτλ. ο κύριος Βλάχος αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους.

Ελπίζουμε όμως ότι ο ΟΛΚ θα βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας γιατί οι χώροι ευθύνης που διαχειρίζεται είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας και της καθημερινής μας ζωής οπότε και επιβάλλεται να κατανοεί την κοινωνία και να μην λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και βασικό μέλημα τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστος Θόδωρος, ο κ. Τσαλίκης Γιώργος μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΚ, ο κ. Βαφείδης Γιώργος πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας και γενικός γραμματέας της ΟΕΒΕΚ , ο κ. Συρόπουλος Γιώργος εκπρόσωπος του Σωματείου Εστιατόρων Ν. Καβάλας, ο κ. Ανδρεάδης Αλέξανδρος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Περάμου, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος και ο κ. Χατζηγερακούδης Χρήστος εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Κεραμωτής.

Εκ της Διοικήσεως

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Παράταση στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητά το Επιμελητήριο

Παράταση-στην-διασύνδεση-των-ταμειακών-μηχανών-με-τα-pos-ζητά-το-Επιμελητήριο

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζητά με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Επιμελητήριο Καβάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών μας για τη δυνατότητα παράτασης έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.

Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

κε Υπουργέ,

Ζητούμε αυτή τη παράταση των έξι μηνών, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και παρακαλούμε με τη προσωπική σας παρέμβαση να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Οριστικά-δημοτικός-σύμβουλος-ο-Σωτήρης-Τσεκμέζογλου

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς το Εκλογοδικείο της Καβάλας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πεφάνης.

Οι Σ. Τσεκμέζογλου και Κ. Πεφάνης ισοψήφισαν στις εκλογές του Οκτωβρίου στην 19η και τελευταία εκλόγιμη θέση με 532 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη.

Ακολούθησε κλήρωση, στην οποία κέρδισε ο κ. Τσεκμέζογλου. Ο κ. Πεφάνης υπέβαλε ένσταση για λάθη στην καταμέτρηση των ψήφων, η οποία όμως απορρίφθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα