Connect with us

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Ανακοίνωση υποψηφιότητας, απολογισμός έργου και στόχοι τετραετίας

Θόδωρος-Μουριάδης:-Ανακοίνωση-υποψηφιότητας,-απολογισμός-έργου-και-στόχοι-τετραετίας

Την εκ νέου υποψηφιότητά του στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Καβάλας ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος, αφού έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό του έργου της διοίκησής του, γνωστοποίησε τους στόχους και τα σχέδιά του για την δεύτερη θητεία του, εφόσον επανεκλεγεί.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο δημόσιος απολογισμός της διοίκησης της παράταξής του «αποτελεί κορυφαία στιγμή για τη Δημοτική Αρχή, γιατί έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο και τις δράσεις που ανάπτυξε και, ταυτόχρονα, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της απόφασής μας να ασκούμε τα καθήκοντά μας με διαφάνεια, ήθος και ταπεινότητα, χωρίς θεατρινισμούς, λαϊκισμούς και λόγια άνευ ουσίας και περιεχομένου».

Σημείωσε ότι η διοίκησή του, από την αρχή, βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο πολύ σημαντικές κρίσεις, την πανδημία του covid 19 και την ενεργειακή κρίση, όμως, «ο Δήμος μας κατάφερε, πάρα πολύ γρήγορα, να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα και ξεκίνησε η προσπάθεια χάραξης διαφορετικής στρατηγικής στην αντιμετώπιση κρίσεων όπως η ενεργειακή».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι ο Δήμος «βελτιώνει διαρκώς τις υποδομές του, με εμβληματικά έργα, όπως η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, οι παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολικά κτήρια, οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, οι παιδικές χαρές, κα.

Κατά κοινή ομολογία, εξελίσσεται σε έναν Δήμο ολοένα και πιο καθαρό.

Αναδεικνύει με έργα και δράσεις την πολιτιστική κληρονομιά του, πρωτοπορεί στην παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, και συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους, που επισκέπτονται την περιοχή μας για να παρακολουθήσουν είτε παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, είτε εκδηλώσεις του ανανεωμένου Cosmopolis.

Ανέπτυξε μια πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική υποστήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας, αλλά, κυρίως, επικεντρώθηκε στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, με πλήθος παρεμβάσεων, επανασχεδιασμό πολιτικής και αλλαγή των προτεραιοτήτων της.

Σε συνεργασία με την πολιτεία, την Περιφέρεια ΑΜΘ, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους τοπικούς θεσμικούς φορείς και -σε κάποιο βαθμό- με τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και, κυρίως, με τους εργαζόμενους του Δήμου δώσαμε και δίνουμε καθημερινά τη μάχη της βελτίωσης των συνθηκών σε όλους τους τομείς και παράλληλα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα και δράσεις, που δίνουν νέα πνοή στο Δήμο».

Επισήμανε ότι «η μάχη με τα προβλήματα είναι συνεχής, με λάθη και αδυναμίες, που τις αντιλαμβανόμαστε και συνεχώς προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε, αλλά η πρόοδος που συντελείται σε όλους τους τομείς είναι ορατή από τον καθένα και κανένας ούτε να την αρνηθεί μπορεί, αλλά ούτε και να την προσπεράσει, όσο κακόπιστος και αν είναι.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας, καταφέραμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, εθνική και ευρωπαϊκή, και να συμμετάσχουμε σε προγράμματα, με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος μας να έχει εξασφαλίσει έργα, που ο συνολικός προϋπολογισμός τους αγγίζει τα 100 εκ. ευρώ».

Απευθυνόμενος σε όσους κατηγορούν τη διοίκησή του ότι «δεν κάνει σημαντικά έργα και αναλώνεται σε μικροπαρεμβάσεις έτσι έστω να δικαιολογεί την ύπαρξη της», είπε πως «κάνουν τραγικό λάθος και εθελοτυφλούν. Δυστυχώς γι’ αυτούς, η τεράστια δουλειά που έχει γίνει είναι εύκολο να αποδειχθεί, βλέποντας απλώς, ο κάθε καλοπροαίρετος δημότης, τον κατάλογο με τα έργα και την ημερομηνία που τα συνοδεύει. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι προτιμούμε συνειδητά να δουλεύουμε και όχι να προσπαθούμε να κερδίσουμε τα πέντε λεπτά δημοσιότητας, που δυστυχώς οι άλλοι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου έχουν αναγάγει σε μοναδική και αποκλειστική προτεραιότητά τους. Εξάλλου, τα 100 εκατομμύρια χρηματοδοτημένα έργα μιλούν από μόνα τους».

ΕΡΓΑ

Παραδειγματικά, αναφέρθηκε στα εξής έργα:

 1. «Ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Περιγιαλίου» (προϋπολογισμού 1, 3 εκ. €),
 2. Βελτίωση των πεζοδρομίων και του φωτισμού στην περιοχή της μονάδας φιλοξενίας μεταναστών (πρ. 400.000 €),
 3. Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο αγρόκτημα Ζυγού (πρ. 1,2 εκ. €),
 4. Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτική οδοποϊία του Δήμου (πρ. 1, 4 εκ. €),
 5. Ανάπλαση της Πλατείας Νεαπόλεως στα Ποταμούδια (πρ. 737.000 €),
 6. Εκσυγχρονισμός υποδομών Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων (πρ. 3 εκ. €),
 7. Ενεργειακή αναβάθμιση 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας με προσθήκη νέου υποέργου (πρ. 811.000 €,
 8. Ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων (πρ. 2 εκ. €),
 9. Επισκευές σχολικού συγκροτήματος Ν. Καρβάλης (πρ. 205.000 €),
 10. Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες (πρ. 357.000 €,
 11. Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Παληού (πρ. 174.000 €).
 12. Παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Κλειστού Κολυμβητηρίου (πρ. 1.9 εκ. €),
 13. Αναβάθμιση γηπέδων στο Δ.Α.Κ. «Αλεξάνδρα Δήμογλου» (πρ. 803.000 €),
 14. Συντηρήσεις δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων (πρ. 534.000 €),
 15. Κατασκευή γηπέδου Καλαθοσφαίρισης στο Δάτο (πρ. 62.500 €),
 16. Προκύρηξη εκπόνησης μελετών για ανέγερση νέου κλειστού Γυμναστηρίου στο Περιγιάλι (πρ. 1.1 €),
 17. Επέκταση ΧΥΤ Καβάλας (πρ. 8 εκ. €),
 18. Προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων, μηχανημάτων έργου & συνοδευτικού εξοπλισμού (πρ. 1 εκ. €),
 19. Εγκατάσταση παραγωγής εδαφοβελτιωτικού από πράσινα απόβλητα στις Κρηνίδες (πρ. 532.000 €),
 20. Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (πρ. 40 εκ. €),
 21. Πιλοτική εφαρμογή του καφέ κάδου,
 22. Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος εξοπλισμού απομακρυσμένης ανάγνωσης μετρήσεων σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου ύδρευσης (πρ. 3.7 εκ. €),
 23. Ολοκλήρωση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης πόλης Καβάλας (πρ. 17, 6 εκ. €),
 24. Κατασκευή Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Κοινότητας Αμυγδαλεώνα (πρ. 4,2 εκ.),
 25. Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού επειγόντων επεμβάσεων επισκευής του Αντλιοστασίου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας (πρ. 1 εκ. €),
 26. Αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμός Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Φιλίππων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού (πρ. 7,4 εκ.),
 27. Κατασκευή μονάδας προχωρημένης επεξεργασίας ιλύος από τις ΕΕΛ των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου (πρ. 10 εκ. €).

Έκανε,δε, ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια μείωσης της ανεργείας, λέγοντας πως «ο Δήμος απασχολεί περίπου 370 άτομα και αξιοποιεί κάθε πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης είτε του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα είτε του Προγράμματος Απασχόλησης Μακροχρονίως Ανέργων ηλικίας 55-67 ετών».

ΣΤΟΧΟΙ 2ης ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ

Ο κ. Μουριάδης, αναφερόμενος στους στόχους της δεύτερης θητείας του, υπογράμμισε ότι «οι προσπάθειες της διοίκησής του θα επικεντρωθούν σε 4 άξονες, οι οποίοι αφορούν:

 1. Στην επίτευξη της ενεργειακής αυτοδυναμίας του δήμου, με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που ξεκινήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, για να παράγουμε το δικό μας ρεύμαμ που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του δήμου (σχολεία, γυμναστήρια, αντλιοστάσια λυμάτων και νερού, οδοφωτισμός, δημοτικά κτίρια κλπ) και, παράλληλα, να βοηθηθούν ευάλωτα νοικοκυριά για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή φτώχεια. Αυτά τα επιτυγχάνουμε με την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας και την κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Πάρκου σε δημοτικό οικόπεδο, που θα παράγει ρεύμα 18 μεγαβατ και θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του Δήμου. Η Ενεργειακή Κοινότητα σε συνδυασμό με τα έργα που γίνονται για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, του κλειστού κολυμβητηρίου κλπ αλλά και αυτών που ετοιμάζονται για το ΕΣΠΑ 2021-2027 θα οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου της ενεργειακής αυτονομίας.
 2. Την ολοκλήρωση των έργων, για τα οποία έχουμε ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και αλλάζουν την εικόνα της πόλης και των τοπικών μας διαμερισμάτων. Παράλληλα, θα επιδιώξουμε την εξασφάλιση χρηματοδότησης νέων έργων, έχοντας πλήρεις φακέλους για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των τριών εμβληματικών κτιρίων (γνωστά ως δημαρχεία), την εκ βάθρων ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου «Αλεξάνδρα Δήμογλου», την κατασκευή νέου κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή Περιγιαλίου, την ριζική ανακαίνιση του σχολικού συγκροτήματος ΦΛΟΡΕΞ, την ύδρευση της δημοτικής ενότητας Φιλίππων και πολλά ακόμη, που σε επόμενες εκδηλώσεις της δημοτικής παράταξής μας θα παρουσιάσουμε αναλυτικά.
 3. Την συνέχιση της ενασχόλησης με τα ζητήματα της λεγόμενης καθημερινότητας, που αφορούν στην ικανοποίηση μικρών ή μεγάλων αιτημάτων των δημοτών μας, από την επιδιόρθωση του πεζοδρομίου, την αλλαγή της λάμπας αλλά και κάθε τι που ο δημότητας μας θεωρεί σημαντικό για εκείνον και την περιοχή όπου ζει και εργάζεται, όπως και την αντιμετώπιση της ύπαρξης μεγάλου αριθμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς μέσω του νέου καταφυγίου, του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο, στη συνοικία της Παναγίας, στο Παληό, και
 4. Την απόκτηση όλων των κοινωνικών δομών που έχουν ανάγκη οι δημότες μας, όπως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικωμένων, που ετοιμάζεται στην περιοχή των Ποταμουδίων, ΚΔΑΠ στην περιοχή του Αγίου Λουκά, Κέντρο Διημέρευσης για άτομα με Αναπηρία κ.α.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι τα μέλη της διοίκησης και της παράταξής του «ανήκουμε στην κατηγορία της λογικής, της σύνεσης και την αγάπης για τον Δήμο.

Είμαστε αυτοί που πιστεύουμε στο πρόγραμμα, στην οργάνωση, την σκληρή δουλειά για την επίτευξη του στόχου μας για μια καλύτερη Καβάλα. Αυτοί που έχουμε ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική, τεχνογνωσία και εμπειρία και, κυρίως, τους ανθρώπους που χρειάζονται για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε το αναπτυξιακό και ρεαλιστικό πρόγραμμά μας. Κάναμε ήδη πράξη και θα συνεχίσουμε την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου. Είμαστε αυτοί που μπορούμε να δώσουμε στην Καβάλα τον κυρίαρχο ρόλο στη Β. Ελλάδα, ένα ρόλο που της αξίζει. Θέλουμε μία βιώσιμη και ελκυστική Καβάλα».

Τέλος, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του Αντιδημάρχους, Προέδρους Νομικών Προσώπων και όλους τους υποψηφίους της παράταξης για την προσφορά τους, όπως και τους εργαζόμενους στο Δήμο «για τη συνεισφορά τους και την συνεργασία που είχαμε και έχουμε», καθώς και «όλους τους πολίτες, που με τις παρατηρήσεις τους μάς βοήθησαν να γίνουμε καλύτεροι στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

«Πανταχού παρών» το Επιμελητήριο Καβάλας

«Πανταχού-παρών»-το-Επιμελητήριο-Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας / Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση / Βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν

«Το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι ιδιαίτερα πυκνό και πιεστικό με πολλές δράσεις. Από την πλευρά μας, ως Επιμελητήριο Καβάλας, προσπαθούμε να δηλώσουμε «παρών» παντού, βοηθώντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις μας σε θέματα ακρίβειας, πληθωρισμού, αύξησης των επιτοκίων, που συνεχώς τα συζητάμε και με κυβερνητικά στελέχη, αλλά είναι και πιο άμεσες και πρακτικές προσπάθειες μας για να βοηθήσουμε στην προβολή των τοπικών επιχειρήσεων», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές…»

 Όσον αφορά τις ενέργειες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας στον Τουρισμό, ο κ. Δέμπας σημείωσε: «Δηλώσαμε ενεργό «παρών» βοηθώντας τις επιχειρήσεις – μέλη μας να βρίσκονται στις εκθέσεις του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου, αλλά και στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, προσπαθώντας να ανοίξουμε νέες αγορές. Το επόμενο διάστημα σκεφτόμαστε να πάμε στη Βαρσοβία, σε διεθνή έκθεση, θέλοντας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον κλάδο του Τουρισμού. Τα μηνύματα γενικότερα για τον Τουρισμό στην περιοχή μας είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Εκτιμώ ότι ίσως η φετινή χρονιά, αν δεν έχουμε κάποιο περίεργο γεγονός, θα πάει πολύ καλά».

«Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν…»

 Για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καβάλας σε εκθέσεις αγροδιατροφής, ο κ. Δέμπας ανέφερε: «Είχαμε πρόσφατα τη σημαντική και για πρώτη φορά προσπάθεια να μεταφέρουμε πολύ μικρές επιχειρήσεις της Π.Α.Μ.Θ. στο μετρό του Συντάγματος. Κατορθώσαμε να κάνουμε μια έκθεση πρωτοπόρα στην καρδιά της Αθήνας και δώσαμε βήμα σε πάνω από 40 επιχειρήσεις της Περιφέρειας, 12 από Καβάλα και Θάσο, για να προβληθούν, αλλά και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης πήραμε απόφαση τα έξι Επιμελητήρια της Π.Α.Μ.Θ., να την κάνουμε θεσμό, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Προωθούμε γενικότερα την εξωστρέφεια και την αναζήτηση νέων πελατών σε μεγαλύτερες αγορές».

«Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος…»

 Όσον αφορά τις κινήσεις για την επιπλέον τόνωση της κρουαζιέρας στην Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Δέμπας υπογράμμισε: «Τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα φέτος είναι πολύ θετικά. Έχει αποδώσει η προσπάθεια συνεργασίας των τριών φορέων (ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ΟΛΚ, Επιμελητήριο) στο να προσελκύσουμε περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Πάμε για να ξεπεράσουμε τα 40 πλοία φέτος, με το πρώτο να έρχεται στο λιμάνι μας στις αρχές Απριλίου. Πλέον των συναντήσεων που είχαμε οι τρεις φορείς, είχαμε μια συνάντηση με τον Αλέξη Πολίτη την Τετάρτη (22/3) για να ενημερωθούμε και να εκφράσουμε κι εμείς την πίεση μας για την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς η εικόνα του θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερη. Τα έργα κινούνται σε καλό ρυθμό, αλλά με καλή συνεργασία και περισσότερη πίεση, θα τα προλάβουμε όλα, ώστε ο χώρος που δένουν τα πλοία να είναι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Έγινε καλή συζήτηση, ήταν καλή η ανταπόκριση της Π.Ε. Καβάλας και μας υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουμε και σε άλλες συνεργασίες για την περαιτέρω ενίσχυση της κρουαζιέρας».

«Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε…»

 Σε σχέση με το αν οι πολλές εκλογικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2023, θα επηρεάσουν γενικότερα το επιχειρείν και τον κλάδο του Τουρισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας επισήμανε: «Είναι βέβαια μια χρονιά με εθνικές εκλογές, περιφερειακές και δημοτικές, θα υπάρχει δηλαδή μια ένταση και ανακατωσούρα, κάτι που εμείς ως Επιμελητήρια δεν θελουμε. Ζητάμε ηρεμία και μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών να ξέρουμε με ποιους μιλάμε, γιατί τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα, δεν έχουν σταματήσει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά από τις συνεχείς εκλογικές διαδικασίες».

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες – Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν…»

 Τέλος, ερωτηθείς για το κατά πόσο ανησυχεί με τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο παγκοσμίως, αλλά και τη συνέχιση της ακρίβειας, παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού, ο κ. Δέμπας απάντησε: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία με τις εξελίξεις στις Τράπεζες. Τα επιτόκια έχουν διπλασιαστεί με αποτέλεσμα επιχειρήσεις και νοικοκυριά να πλήττονται ιδιαίτερα, με μεγάλη πίεση και τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις τον μήνα. Επειδή έχουμε ξαναζήσει τα ίδια το 2008, που και πάλι από την Αμερική ξεκίνησε μια παρόμοια κατάσταση και είδαμε που φτάσαμε, δεν θέλω να προβλέψω ότι πιθανώς πάλι θα μπούμε σε μια επιτροπεία και μνημόνια. Εκτιμώ ότι έχουμε θωρακιστεί, δεν θα έχουμε σημαντικά προβλήματα, όμως σίγουρα είναι σοβαρό θέμα η αύξηση των δόσεων των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πλέον των πληθωριστικών πιέσεων. Όλα αυτά μας προβληματίζουν, όπως και η συνέχιση της ακρίβειας. Γενικότερα βλέπουμε έσοδα, αλλά από τη μια τσέπη μπαίνουν και από την άλλη βγαίνουν. Αυτό πρέπει να προσέξει σε λίγους μήνες η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. Να δώσουν όλοι βαρύτητα στην επιχειρηματικότητα για να παραμείνει ζωντανή. Το λέω, το πιστεύω και το εννοώ, ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου–Λυκείου Κρηνίδων

Ξεκινούν-οι-εργασίες-ανακαίνισης-του-Γυμνασίου–Λυκείου-Κρηνίδων

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης του Γυμνασίου – Λυκείου των Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας. Ήδη από την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η μετακόμιση των δύο σχολείων σε Αμυγδαλεώνα και Λυδία, όπου και συνεχίζουν οι μαθητές από την περασμένη Δευτέρα.

«Πράγματι η μετακόμιση δυο σχολείων ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε μια ημέρα. Όλο το προσωπικό και τα οχήματα του Δήμου Καβάλας, με τη συνδρομή των καθηγητών έκαναν τη μετακόμιση την περασμένη Παρασκευή και από Δευτέρα λειτουργούν τα σχολεία στα νέα τους κτήρια προσωρινά φυσικά», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

«Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος…»

«Από την ερχόμενη εβδομάδα, ο ανάδοχος μας υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, μικρότερο του χρονοδιαγράμματος, ώστε το συντομότερο δυνατό οι μαθητές να επιστρέψουν στο ανακαινισμένο Γυμνάσιο και Λύκειο των Κρηνίδων. Πιέζουμε θα παρακολουθούμε από κοντά και βλέπουμε. Οι μαθητές του Γυμνασίου μεταφέρθηκαν στον Αμυγδαλεώνα, στο παλιό λυόμενο που ανακαινίστηκε και στις δυο προσθήκες που έγιναν εκεί και στη Λυδία το Λύκειο, στο παλιό δημοτικό που ανακαινίστηκε και στις τέσσερις αίθουσες που ήρθαν και εκεί», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων του Δήμου Καβάλας.

«Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές…»

Όσον αφορά τον ανάδοχο που έχει αναλάβει την ανακαίνιση της σχολικής μονάδας στις Κρηνίδες, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ο ανάδοχος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, όπου κινείται με γρήγορους ρυθμούς. Οι περγαμηνές του είναι καλές και από τα ακούσματα που έχουμε κι από τη δική μας εμπειρία. Πιστεύω ότι είναι οργανωμένος και σύντομα θα ολοκληρώσει το έργο του. Είναι επίσης προσωρινός ανάδοχος του έργου στο Πηλοθεραπευτήριο, 2 εκ. ευρώ, οπότε θα δουλεύει στην περιοχή μας και στα δυο έργα και ελπίζουμε γρήγορα να τελειώσει και το ένα και το άλλο».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δήμος Παγγαίου: 2.400.000 ευρώ για την οδική ασφάλεια

Δήμος-Παγγαίου:-2400.000-ευρώ-για-την-οδική-ασφάλεια

Από τον δήμο Παγγαίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Πετύχαμε ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ύψους 2.400.000€ για παρεμβάσεις που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια του Δήμου μας.

Γνωρίζοντας πολύ καλά το σοβαρό θέμα της οδικής ασφάλειας και της εσωτερικής οδοποιίας που αφορούν τόσο την κυκλοφορία όσο και την ασφάλεια των πολιτών, διαμορφώνουμε εμπεριστατωμένες μελέτες και συνεχίζουμε την λήψη μέτρων για την επίτευξη καλύτερων συνθηκών στα εν λόγω ζητήματα.

Το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί τόσο από χρηματοδοτήσεις όσο και από ιδίους πόρους ανέρχεται στα 8.100.000€. Αναλυτικά τα έργα :

 • Αποκατάσταση και συντήρηση δημοτικών οδών Δήμου Παγγαίου – 500.000€ – Αρ. Μελέτης 1010/2022(Εκτελείται)
 • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο Δήμο Παγγαίου – 3.100.000€ – Αρ. Μελέτης 1008/2019 (Εκτελείται)
 • Παρεμβάσεις Επισκευών οδοποιίας στο Δήμου Παγγαίου – 220.000€ – Αρ. Μελέτης 1073/2022 (Δημοπρατήθηκε)
 • Παρεμβάσεις αποκαταστάσεων ζημιών και συντηρήσεις υποδομών στον Δήμου Παγγαίου – 480.000€ – Αρ. Μελέτης 1082/2022(Δημοπρατήθηκε)
 • Βελτίωση βατότητας και αποκατάσταση δημοτικών οδών Δήμου Παγγαίου – 400.000€ – Αρ. Μελέτης 1087/2022(Δημοπρατήθηκε)
 • Παρεμβάσεις επισκευών-αποκαταστάσεων οδοστρωμάτων δημοτικών οδών στον Δήμου Παγγαίου – 1.000.000€ (Δημοπρατήθηκε)
 • Η σημερινή χρηματοδότηση που αφορά την διαμόρφωση δυο κυκλικών κόμβων και παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Δήμου Παγγαίου – 2.400.000€ (Αναμένεται δημοπράτηση)
 • Με τα παραπάνω έργα που προέκυψαν μετά την καταγραφή των αναγκών από την διοίκηση και τις υπηρεσίες προχωρούμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις σε κόμβους, διαγραμμίσεις, συντηρήσεις δρόμων – πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις, επεκτάσεις ασφαλτοστρώσεων και διάνοιξη οδών ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ του Δήμου μας .
 • Ο Δήμαρχος Παγγαίου Αναστασιάδης Φίλιππος ευχαριστεί θερμά για την κατανόησή των δημοτών και δεσμεύεται για την άμεση υλοποίηση των έργων με τα οποία πετυχαίνουμε :
 • Εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία
 • Βελτίωση της κίνησης των πεζών
 • Βελτίωση της αισθητικής της ευρύτερης περιοχής μας
 • ΝΑ παραμένουμε φιλικοί προς το περιβάλλον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα