Connect with us

Καβάλα

Θα πρέπει να δούμε συνολικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Θα-πρέπει-να-δούμε-συνολικά-το-κυκλοφοριακό-πρόβλημα

Ηλίας Καλανταρίδης: Αν χρειάζεται ένα ή δύο πάρκινγκ να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία / Δεν είναι μόνο στα μέσα του καλοκαιριού το πρόβλημα, αλλά πλέον επεκτείνεται και στις άλλες χρονικές περιόδους

Μόνο με ειδικούς, οι οποίοι θα προσδιορίσουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, θα δοθεί λύση στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας, επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» για το θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Χαράλαμπου Χρυσανίδη, «Έργο Τώρα», Ηλίας Καλανταρίδης. «Δυστυχώς επαληθευτήκαμε, καθώς στις αρχές της θερινής περιόδου και πριν ξεκινήσουν τα δύσκολα είχαμε προβλέψει αυτό που θα επακολουθούσε. Από τη στιγμή που αυξήθηκε η επισκεψιμότητα στην πόλη μας ζήσαμε και ζούμε και οι πολίτες της Καβάλας, αλλά και οι επισκέπτες της, τραγικές στιγμές με το κυκλοφοριακό», υπογράμμισε αρχικά ο κ. Καλανταρίδης. 

«Θα πρέπει να κάτσουμε και να συζητήσουμε, να φέρουμε κάποιους ανθρώπους ειδικούς, να μας πουν ποια μέτρα θα μπορούσαμε να λάβουμε…»

«Δυστυχώς, το κέντρο της πόλης μας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει κίνηση τέτοιου μεγέθους. Σίγουρα κανένας δεν είναι θαυματοποιός. Ο δήμαρχος λέει διαρκώς ότι δεν μπορεί να εξαφανίσει τα αυτοκίνητα κι ότι δεν είναι θεός. Το γνωρίζουμε ότι δεν είναι ούτε αυτός, ούτε κανένας από εμάς, αλλά θα πρέπει να κάτσουμε και να συζητήσουμε, να φέρουμε κάποιους ανθρώπους ειδικούς, να μας πουν ποια μέτρα θα μπορούσαμε να λάβουμε, ώστε να βοηθήσουμε για να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση και η ζωή στο κέντρο της πόλης μας», σημείωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

«Αν χρειάζεται ένα ή δύο πάρκινγκ να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, να βρούμε ποιοι είναι οι χώροι, ακόμη και στο κέντρο της πόλης…»

«Γιατί όχι, παρότι το αρνείται πεισματικά ο δήμαρχος, αν χρειάζεται ένα ή δύο πάρκινγκ να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, να βρούμε ποιοι είναι οι χώροι, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν έναν μεγάλο όγκο από αυτούς που έρχονται με το όχημά τους στο κέντρο της πόλης ή σε κάποια υφιστάμενα πάρκινγκ να γίνουν νέες παρεμβάσεις. Να βρούμε τρόπους χρηματοδότησης. Αν πούμε στον πολίτη, στον επισκέπτη ότι θα πρέπει να δώσει μισό ή 1€ παραπάνω και να βρει χώρο να βάλει το όχημά του, είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει χωρίς πραγματικά να του δημιουργήσουμε πρόβλημα. Σίγουρα δεν είναι οι εποχές που όλοι τα έχουμε και τα σκορπάμε, αλλά προκειμένου να κάνουμε γύρους στο κέντρο της Καβάλας ψάχνοντας στο πρώτο, στο δεύτερο, στο τρίτο πάρκινγκ και με αυτόν τον τρόπο, γιατί πάλι στο τέλος δεν θα βρούμε, να επιβαρύνουμε το περιβάλλον, αλλά και την υγεία μας, νομίζω ότι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι γιατί αυτή είναι η αίσθηση η δική μου θα δούμε να υπάρχει κάποια βελτίωση», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Καλανταρίδης. 

«Δεν είναι μόνο στα μέσα του καλοκαιριού το πρόβλημα, αλλά πλέον επεκτείνεται και στις άλλες χρονικές περιόδους…»

«Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι μόνο στα μέσα του καλοκαιριού το πρόβλημα, αλλά πλέον επεκτείνεται και στις άλλες χρονικές περιόδους. Δεν είναι μόνο ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Το βλέπουμε να συμβαίνει και άλλες εποχές του χρόνου και βεβαίως τις ώρες αιχμής. Όταν έχεις δύο δρόμους που εξυπηρετούν το κέντρο τον εξής έναν, την Ερυθρού Σταυρού, δεν γίνεται να τα καταφέρεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι παρά την αστυνόμευση, γιατί προσπαθεί και η Δημοτική Αστυνομία, αλλά δεν μπορεί να είναι παντού, δεν μπορεί να ελεγχθεί η χαοτική κατάσταση με το κυκλοφοριακό», επισήμανε στην συνέχεια όσων δήλωσε στον «Ε» ο Ηλίας Καλανταρίδης.

«Θα πρέπει να το δούμε συνολικά το πρόβλημα του κυκλοφοριακού και όχι αποσπασματικά…» 

Καταληκτικά, για την οδό Κουντουριώτου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Χαράλαμπου Χρυσανίδη υπογράμμισε: «Έχουμε και την Κουντουριώτου που στην ουσία είναι ένα ρεύμα κυκλοφορίας που έτσι ήτανε και παλιότερα το δέχομαι εγώ, αλλά έχουμε τον κυκλικό κόμβο που και αυτός δημιούργησε κάποια προβλήματα. Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρ των κυκλικών κόμβων και θεωρώ ότι δίνουν να λύσεις σε πολλά προβλήματα και θα πρέπει να δούμε που αλλού μπορούμε να κάνουμε. Αλλά και αυτός φρακάρει λόγω της γενικότερης κατάστασης, είτε γιατί δεν γνώριζαν οι επισκέπτες της περιοχής μας, είτε γιατί κατεβαίνουν πολλά οχήματα από τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια. Άρα θα πρέπει να το δούμε συνολικά το πρόβλημα του κυκλοφοριακού και όχι αποσπασματικά». 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Χρήστος Μποσπότης: Να μην γίνουν φέτος καθόλου τα πρωταθλήματα

Χρήστος-Μποσπότης:-Να-μην-γίνουν-φέτος-καθόλου-τα-πρωταθλήματα

«Το θεωρώ σαν λύση, ώστε να υπάρξει πίεση προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τα γήπεδα / Να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις / Στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας

Την αναστολή της αγωνιστικής δράσης για όλη τη χρονιά, μετά τον τραγικό θάνατο του 16χρονου ποδοσφαιριστή του Βύρωνα Καβάλας, προτείνει στην Ε.Π.Σ.Κ., ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

«Καταρχάς να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του άτυχου 16χρονου ποδοσφαιριστή, ένα γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους. Θέλουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα να αθλούνται κι όχι να σκοτώνονται. Η ΕΠΣΚ θα πρέπει, όσο βαρύ κι αν είναι αυτό, να αναστείλει για φέτος το πρωτάθλημα πλήρως. Να χαθεί μια χρονιά, με δέσμευση και των δήμων, αλλά από ’κει και πέρα και του κράτους, ότι θα γίνει άμεσα μια κοστολόγηση να βρεθούν χρήματα και σε όσα γήπεδα γίνονται αγώνες να έχουν μόνιμες κι όχι προσωρινές άδειες για να αποφευχθεί το ίδιο πρόβλημα», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Μποσμπότης.

«Αντιδράσεις θα προκληθούν, αλλά καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις…»

Ερωτηθείς για το αν θα προκληθούν αντιδράσεις από αυτήν του την πρόταση, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου απάντησε: «Αντιδράσεις θα προκληθούν, αλλά καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις. Εγώ καταλήγω εκεί, να μην γίνουν φέτος καθόλου τα πρωταθλήματα. Να σταματήσουν, με το οποίο κόστος, γιατί κόστος θα υπάρξει. Αν οι τέσσερις δήμαρχοι πουν εμείς δεν υπογράφουμε καμία άδεια μοιραία δεν θα ματαιωθεί το πρωτάθλημα; Καλά έκανε η ΕΠΣΚ σε πρώτη φάση και ματαίωσε επ’ αόριστον το πρωτάθλημα, αλλά εγώ αυτή θεωρώ σαν λύση, ώστε να υπάρξει πίεση προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τα όποια γήπεδα ο κάθε δήμος θεωρεί ότι μπορεί να τα κάνει πλήρως λειτουργικά και αδειοδοτημένα».

«Θα έπρεπε να πάμε σε ένα πλαίσιο του να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις»

«Υπάρχει μια αδυναμία στην αδειοδότηση και στον σωστό τρόπο λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει και στην ΚΕΔΕ, μιας και είμαι μέλος στην επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ. Το θέμα και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εντοπίζοντας όλα αυτά τα προβλήματα που είναι μεγάλα και δεν λύνονται εύκολα. Και γιατί είναι μεγάλα αυτά τα προβλήματα; Γιατί μας δίνει η Πολιτεία το δικαίωμα να δίνουμε προσωρινές άδειες. Τι σημαίνει αυτό; Η Τεχνική Υπηρεσία κάνει ένα τεχνικό δελτίο και λέει αυτό το γήπεδο έχει αυτές τις ελλείψεις, οπότε μπορεί να δοθεί προσωρινή άδεια μέχρι να αρθούν αυτές οι ελλείψεις. Η επικινδυνότητα όμως υπάρχει. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάμε σε ένα πλαίσιο του να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Βέβαια, αυτό έχει ένα τεράστιο κόστος, γιατί αν το κράτος νομοθετήσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να βρεθούν και τα αντίστοιχα κονδύλια για να γίνουν όλα τα γήπεδα της χώρας», σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Μποσμπότης.

«Στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας…»

«Στην Ελλάδα ισχύει το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Κάθε χρόνο βγαίνει μια Κ.Υ.Α. και παίρνουμε παρατάσεις για κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας! Δεν γίνεται το κάθε χωριό να έχει το δικό του γήπεδο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 γήπεδα. Πώς θα συντηρηθούν όλα αυτά και πως θα έχουν την ασφάλεια που πρέπει τη στιγμή που έχουμε γήπεδα με αμφίβολο ιδιοκτησιακό καθεστώς, έχουμε γήπεδα σε οικόπεδα που δεν ανήκουν στον δήμο κλπ. Καταστάσεις 30 και 40 ετών. Πρέπει να γίνει “ξεσκαρτάρισμα”», υπογράμμισε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Φύτευση χρυσάνθεμων στη νησίδα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης

Φύτευση-χρυσάνθεμων-στη-νησίδα-της-οδού-Χρυσοστόμου-Σμύρνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αισθητικής και περιβάλλοντικής αναβάθμισης της νησίδας στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Πράσινου, Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας, Κυριάκου Σταυρίδη και του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πρασίνου, Κώστα Δουκίδη.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της εν λόγω υπηρεσίας, αφού φρόντισαν για την αποξήλωση των παλιών πυράκανθων, την απομάκρυνση των ριζών, τη λίπανση και την αναμόχλευση του εδάφους σε μικρό βάθος, προχώρησαν στην εγκατάσταση νέου ποτιστικού συστήματος και στη φύτευση χρυσάνθεμων.
Τις ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα παρέμβαση στην περιοχή, με την τοποθέτηση pom pom και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Προσφορά δύο καμερών από τον Δήμο Καβάλας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Προσφορά-δύο-καμερών-από-τον-Δήμο-Καβάλας-στην-Πυροσβεστική-Υπηρεσία

Στην προφορά δύο καμερών προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2026 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να ενισχύσει το δύσκολο έργο που επιτελεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών.

Για την παραλαβή των καμερών επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καβάλας ο Διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μουριάδη για τη δωρεά, τόνισε χαρακτηριστικά πως “οι δύο κάμερες θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με απώτερο στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό επικίνδυνων περιστατικών. Η προσφορά του Δήμου Καβάλας είναι και μια αναγνώριση της μάχης που δίνουν οι συνάδελφοι μου στην πρώτη γραμμή” και συμπλήρωσε “αυτοί σε σταθερή βάση αναδεικνύουν το σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή μας”.

Ο κ. Μουριάδης από την πλευρά σημείωσε ότι “η δωρεά δύο καμερών είναι το ελάχιστο που μπορούμε για την προσφορά Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας τόσο στη δική μας επικράτεια, όσο και σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Δεν αναφέρομαι μόνον στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της, αλλά και στον άριστο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων την ώρα της κατάσβεσης. Οι πυροσβέστες της Καβάλας έχουν επιδείξει πως είναι ικανότατοι και ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε την προστασία μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα