Connect with us

Οικονομία

Η Sunlight Group επενδύει σε νέα εγκατάσταση μπαταριών λιθίου στη Βόρεια Καρολίνα

Η-sunlight-group-επενδύει-σε-νέα-εγκατάσταση-μπαταριών-λιθίου-στη-Βόρεια-Καρολίνα

Η Sunlight Group, εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, ανακοινώνει την περαιτέρω επέκτασή της στην αγορά της Αμερικής με τη δημιουργία δεύτερης εγκατάστασης στο Mebane, στην κομητεία Alamance της Βόρειας Καρολίνας.

Η επένδυση ύψους $40 εκατ. θα δημιουργήσει ένα νέο και υπερσύγχρονο κέντρο για την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου και λύσεων φόρτισης ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά της Αμερικής. Στη νέα μονάδα θα εγκατασταθούν πέντε γραμμές συναρμολόγησης μπαταριών ιόντων λιθίου, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμής και μιας γραμμής όπου θα συναρμολογούνται Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας. Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα των γραμμών θα είναι αρχικά 1GWh, ενώ αναμένεται να αγγίξει σταδιακά τις 3GWh μέχρι το 2026.

Η νέα εγκατάσταση της θυγατρικής της εταιρείας Sunlight Batteries USA αποτελεί μέρος του ευρύτερου επιχειρηματικού πλάνου επέκτασης της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων τα $150 εκατ. προορίζονται για την ανάπτυξη καινοτόμου τεχνολογίας, παραγωγής και υπηρεσιών που παρέχει η εταιρεία στην αγορά της Αμερικής.

Η νέα μονάδα συναρμολόγησης στο Mebane είναι η δεύτερη εγκατάσταση της Sunlight στην Αμερική, μετά τη μονάδα στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας, η οποία δημιουργήθηκε το 2021 και εστιάζει στο σχηματισμό και τη συναρμολόγηση μπαταριών μολύβδου-οξέος, με παραγωγική δυναμικότητα 1 GWh. Το δεύτερο εργοστάσιο της Sunlight στις ΗΠΑ ενισχύει την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας σε μπαταρίες λιθίου, αξιοποιώντας υπερσύγχρονο,  αυτοματοποιημένο εξοπλισμό συγκόλλησης με λέιζερ. Βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η ευελιξία που παρέχει σε επίπεδο βιομηχανικής παραγωγής. Συγκεκριμένα, η αυτοματοποιημένη γραμμή συναρμολόγησης διαθέτει εργαλεία που εναλλάσσονται και επανατοποθετούνται  ώστε να παράγουν νέα και διαφορετικά προϊόντα, γεγονός που μειώνει σημαντικά το χρόνο παραγωγής, μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα, και ανταποκρίνεται στις διαφοροποιημένες ανάγκες της αγοράς.

Εκτός από τη γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών λιθίου, οι νέες εγκαταστάσεις του Mebane θα στεγάσουν επίσης τα κεντρικά γραφεία της Sunlight Batteries USA, και θα προσφέρουν προηγμένες λύσεις φόρτισης μπαταριών και ηλεκτρονικών συστημάτων για βιομηχανική χρήση, σε συνέχεια της εξαγοράς της PBM SRL, παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα αυτόν με έδρα την Ιταλία.

Την εμπιστοσύνη και αναγνώριση στη στρατηγική επέκταση της Sunlight στη Βόρεια Αμερική φανερώνει η χρηματοδότηση που έλαβε η εταιρεία από την Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας για τη συμβολή της στην απασχόληση (Job Development Investment Grant). Συγκεκριμένα, η Πολιτεία εκτίμησε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της επένδυσης θα ενισχύσει την οικονομία της Βόρειας Καρολίνας κατά $390,7 εκατ. σε διάστημα 12 ετών. Η νέα εγκατάσταση στην πόλη Mebane θα δημιουργήσει περισσότερες από 200 νέες, υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, για εργαζομένους με τεχνογνωσία υψηλής τεχνολογίας και κατάρτισης, αναδεικνύοντας την ισχυρή δέσμευση της Sunlight να ενισχύει τις τοπικές αγορές, τις κοινωνίες και τους εργαζόμενους της, όπου δραστηριοποιείται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Sunlight Group, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.the-sunlight-group.com

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οικονομία

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

Αποδοτική-η-4η-επιχειρηματική-αποστολή-της-kourtidis-group-στις-ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α. ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Επισκεφτήκαμε για έξι μέρες το San Francisco και για επτά μέρες την Νέα Υόρκη, όπου είχαμε με πάρα πολλές συναντήσεις, τόσο με Ελληνοαμερικάνους, αλλά και με Αμερικανούς, μέσα στην καρδιά του λόμπι. Κάναμε πολλά ραντεβού, αλλά το κυριότερο είναι ότι υπογράψαμε συμφωνίες, συνεργασίες και πωλήσεις που θα εμφανιστούν το επόμενο διάστημα». 

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο επικεφαλής του ομίλου Kourtidis Group, Νίκος Κουρτίδης, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι «σημαία της αποστολής μας στην Αμερική, ήταν η Θάσος, το νησί μας. Και εκεί επικεντρωθήκαμε, στην διαφήμιση των έργων μας στο νησί».

«Αυτό που μας χαροποίησε ιδιαίτερα είναι ότι γνώριζαν όλοι για την εταιρεία μας και για τα έργα μας…»

«Πραγματικά υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν έρθει ποτέ ούτε στη Θάσο, ούτε στην Καβάλα, αλλά ούτε καν στην Θεσσαλονίκη. Και προχωρήσαμε σε αγορές απευθείας στην περιοχή μας. Αυτό βέβαια που μας χαροποίησε ιδιαίτερα είναι ότι γνώριζαν όλοι για την εταιρεία μας και για τα έργα μας. Μ’ όποιον βρεθήκαμε από την ομογένεια, γνώριζαν τα πάντα για μας. Και αυτό είναι πολύ τιμητικό για μας. Να πούμε ακόμη ότι η εταιρεία μας στα billboard της  Τime Square. Πραγματικά ήταν κάτι πολύ συγκινητικό, να είμαστε εκεί και εκείνη τη στιγμή να διαφημίζεται η εταιρεία μας και η περιοχή μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό», ανέφερε ακόμη ο επικεφαλής του ομίλου Kourtidis Group στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Εντυπωσιακά-αποτελέσματα-από-την-τρίτη-Επιχειρηματική-Αποστολή-της-kourtidis-group-στην-Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β. Ελλάδα, ολοκληρώθηκε το τρίτο επιχειρηματικό ταξίδι της Kourtidis Group στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ενημέρωση των Ελληνοαμερικανών για όλες τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση και Στελέχη του ομίλου βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Σαν Φρανσίσκο και στη Νέα Υόρκη, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι πολύ σημαντικές επιχειρηματικές τους συναντήσεις.

«Το τρίτο επιχειρηματικό ταξίδι είναι μόνο η αρχή καθώς το πιο σημαντικό για εμάς είναι να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης» αναφέρει ο Νίκος Κουρτίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kourtidis Group. Σημαντικοί Έλληνες της Ομογένειας και Αμερικανοί επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για τη διαδρομή του βραβευμένου στο ελληνικό επιχειρείν ομίλου εταιρειών Κουρτίδη. Πληροφορήθηκαν για το πλούσιο χαρτοφυλάκιο του, που διαθέτει περισσότερα από 56 οικιστικά συγκροτήματα και 1.333 κατοικίες αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή. Μεταξύ των άλλων, μέσα από τις συναντήσεις αναδείχθηκαν και η μοναδικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος (Παραλία Οφρυνίου, Καβάλα, Νέα Ηρακλείτσα, Δράμα, Σέρρες, Θάσος, Ασπροβάλτα, Κεραμωτή) και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους. Τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής ήταν άμεσα και θετικά, καθώς τα Στελέχη προχώρησαν σε συμφωνίες και μεγάλες συνεργασίες που θα εμφανιστούν το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής, ο κ. Νίκος Κουρτίδης και η αντιπρόεδρος του ομίλου, κα Κωνσταντίνα Δημητρόβα βρέθηκαν στην Times Square της Νέας Υόρκης, όπου ο όμιλος εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά. Εκεί, μαζί με χιλιάδες επισκέπτες, στο κορυφαίο τοπόσημο της αμερικανικής μητρόπολης, είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν μέρος διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας στις περίφημες οθόνες των Billboards.

«Με την ολοκλήρωση της επιχειρηματικής αποστολής νιώθω ότι η περιοχή μας έχει ήδη κερδίσει πολλά. Η χώρα μας έχει σπουδαία πράγματα να προσφέρει, γεγονός που αντιλαμβάνονται κι οι ίδιοι οι επενδυτές κι αυτό αποτελεί κίνητρο να τη γνωρίσουν» αναφέρει ο κ. Κουρτίδης. Από την πλευρά της, η κα Δημητρόβα δηλώνει «Νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τη δυνατότητα που είχαμε ώστε να  ενημερώσουμε τους Έλληνες Ομογενείς και τους Αμερικανούς πελάτες μας για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η δραστηριότητά μας είναι ήδη γνωστή στους επιχειρηματικούς κύκλους της Αμερικής. Στην Kourtidis Group έχουμε δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον συνεργασίας και εμπιστοσύνης και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε κάθε επιχειρηματική και επενδυτική προσπάθεια».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείρισή των βραχυχρόνιων μισθώσεων

Διευκρινίσεις-της-ΑΑΔΕ-για-τη-φορολογική-μεταχείρισή-των-βραχυχρόνιων-μισθώσεων

Διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων, που αρχίζουν από 1.1.2024 και εφεξής, παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με σκοπό τη διευκόλυνση των φορολογουμένων στην ορθή εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Με εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, αποσαφηνίζονται τόσο γενικά θέματα όσο και ειδικότερες περιπτώσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης. Ειδικότερα :

Ι. Φυσικά Πρόσωπα

Το εισόδημα που αποκτούν από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, θεωρείται εισόδημα από:

* ακίνητη περιουσία και απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ, εφόσον η βραχυχρόνια μίσθωση αφορά μέχρι δύο (2) ακίνητα

* επιχειρηματική δραστηριότητα και υπάγεται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%, εφόσον η βραχυχρόνια μίσθωση αφορά από τρία (3) ακίνητα και άνω.

Προκειμένου το εισόδημα των φυσικών προσώπων να υπαχθεί στην αντίστοιχη κατηγορία, λαμβάνονται υπ’ όψη:

* το πλήθος των Αριθμών Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ) που έχουν καταχωρηθεί, το οποίο δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το πλήθος των ακινήτων. Σε περιπτώσεις διακριτής εκμετάλλευσης δωματίων στο ίδιο ακίνητο, αντιστοιχούν περισσότεροι ΑΜΑ. Για παράδειγμα, εάν στο ίδιο διαμέρισμα διατίθενται ξεχωριστά τρία (3) δωμάτια, με διαφορετικούς ΑΜΑ, τα αντίστοιχα εισοδήματα θα αντιμετωπισθούν ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και θα επιβαρυνθούν με ΦΠΑ 13%.

* η πρόθεση εκμετάλλευσης των ακινήτων αυτών, η οποία αποδεικνύεται από την καταχώρησή τους στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, χωρίς να εξετάζεται και η απόκτηση ή μη εσόδων από την εκμετάλλευσή τους.

ΙΙ Νομικά Πρόσωπα

Το εισόδημα που αποκτούν από την βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, φορολογείται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ακινήτων από τα οποία προέρχεται και υπάγεται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

Περαιτέρω, διευκρινίζεται ότι τα πρόσωπα που εμφανίζονται ως δικαιούχοι εισοδήματος στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, δηλαδή τα φυσικά πρόσωπα που εκμεταλλεύονται πάνω από δύο ακίνητα και τα νομικά πρόσωπα ανεξαρτήτως αριθμού ακινήτων, υποχρεούνται να:

* προβούν σε δήλωση έναρξης ή μεταβολής ΚΑΔ, εντός τριάντα (30) ημερών από την έκδοση της εγκυκλίου. Τη δήλωση έχουν δυνατότητα να υποβάλουν εντός της ίδιας προθεσμίας και όσα φυσικά πρόσωπα όφειλαν να την έχουν υποβάλει σε προγενέστερη ημερομηνία, κάνοντας αναγωγή στην πραγματική ημερομηνία έναρξης/μεταβολής,

* καταβάλλουν τέλος παρεπιδημούντων,

* περιλαμβάνουν τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (ΤΑΚΚ) κατά την έκδοση των ειδικών στοιχείων – αποδείξεων είσπραξης.

Ωστόσο, τονίζεται ότι και τα φυσικά πρόσωπα που εκμεταλλεύονται μέχρι δύο (2) ακίνητα, υποχρεούνται να περιλαμβάνουν ΤΑΚΚ κατά την έκδοση των ειδικών στοιχείων – αποδείξεων είσπραξης.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω αφορούν μισθώσεις που θεωρούνται βραχυχρόνιες, σύμφωνα με το άρθρο 111 του ν.4446/2016, δηλαδή των οποίων η διάρκεια δεν υπερβαίνει τις 59 ημέρες.

πηγή: http://amna.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα