Διήμερες πολιτιστικής εκδηλώσεις στο νησί της Θάσου
Αυτό που ζήσαμε στην όμορφη Θάσο, στις 4 και 5 Οκτωβρίου ήταν πραγματικά μοναδικό και πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, αν σκεφτεί κανείς, ότι έγινε μόνο με μία από κοινού πρόβα, η οποία ήταν ικανή να ενώσει τρεις μεριές της Ελλάδας, Σαντορίνη, Βόλο, Θάσο, ήταν βέβαια αποτέλεσμα αρκετής κατά μόνας προετοιμασίας, όλων των συντελεστών και προσπάθειας, αλλά, να που έκανε το θαύμα της και μίλησε η Τέχνη μέσα από την μουσική, την άρτια, την άριστη μουσική, την συγκλονιστική απαγγελία, αλλά και την φιλολογική βουτιά στην προσωπικότητα του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, που ήταν στο επίκεντρο της λογοτεχνικής βραδιάς, ως τιμώμενο κεντρικό πρόσωπο, έτσι ώστε κανείς δεν έφυγε με ψυχή νηστική ή δεν αφέθηκε και τίποτα που να μην έχει ολοκληρωθεί μέσα στις δυόμιση ώρες, που κράτησε και κάτι παραπάνω, η γιορτή ήταν πραγματικά κάτι σαν φιλολογικό μνημόσυνο, ολοκληρωμένο στη μνήμη του Καβάφη.
Τυχεροί όλοι όσοι ελεύθερα ήρθαν και το είδαν.
Η εκδήλωση ήταν αρχικά σχεδιασμένη να γίνει στον Προαύλιο Χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, Θάσου αλλά η βροχή έκανε την εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλογερικό.
Οι φιλοξενούμενοι ποιητές έφτασαν μια μέρα πιο μπροστά στην Θάσο και αφού τακτοποιήθηκαν στα ξενοδοχεία τους, κατευθύνθηκαν μαζί με την ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, η οποία είχε την δημιουργία και την εκτέλεση αυτού του πολιτιστικού διημέρου, με τίτλο:” ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ” Στον χώρο του Καλογερικού, όπου τους περίμενε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δήμου Θάσου, κυρία Στέλλα Φουρναράκη, σε πρόβα που διήρκησε τέσσερις ώρες, αμέσως μετά Δείπνησαν στο εστιατόριο Μεσόγειος, παρουσία του δημάρχου κυρίου Ελευθερίου Κυριακίδη, παρούσα και η φιλόλογος κυρία Εύα Σεϊτανίδου, η οποία θα αναλάμβανε την φιλολογική προσέγγιση του έργου του Καβάφη.
Και θα’ ταν μισή η εκδήλωση, αν δεν ήταν πλαισιωμένη, από τον συνθέτη – κιθαρίστα Γιώργο Φουντούλη, ο οποίος ήρθε μαζί με όλο το μουσικό του επιτελείο από τον Βόλο:
Νίκος Σαλπαδήμος (τραγούδι)
Εύη Νικολού (τραγούδι)
Ειρηάννα Συρίγου (τραγούδι, κιθάρα)
Δήμητρα Κιρατσούδη (τραγούδι)
Ζέφη Αποστόλου (φλάουτο)
Αγγελική Φουντούλη (κιθάρα)
Και επένδυσε μουσικά τόσο όμορφα, την εκδήλωση στην οποία ακούστηκαν όλα τα μελοποιημένα από τον ίδιο ποιήματα του Καβάφη αλλά και άλλων στιχουργών, στο ελεύθερο πρόγραμμα, που ακολούθησε.
Και όπως λέει ο Καβάφης: «από τα πιο σκεπασμένα μου κείμενα από εκεί θα με καταλάβουν ….αλλά δεν είναι και τόσο απαραίτητο …ένα κερί αρκεί για να έρθουν της αγάπης, για να έρθουν οι σκιές».
Όλα έγιναν στην αίθουσα του Καλογερικού, Λιμένα Θάσου, πολιτιστικού κέντρου, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο, αλλά κι από επίσημους, με παρόντες τον Δήμαρχο Θάσου, κύριο Ελευθέριο Κυριακίδη, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι έκατσε έως το τέλος της εκδήλωσης, παρόντες ήταν : Γιάννης Γεωργίου Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Κουτσομανής Γεώργιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μανίτσας Δημήτριος Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου, Πιπίνης Δημήτρης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ιατρός Κώστας Σειτανίδης, η τοπική Πρόεδρος Βούλα Καρκαμέτσου, Λαμπρινή Φώκα Δημοτική Σύμβουλος, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου, Μαρία Παπαλαζάρου, η τέως Λυκειάρχης Λιμένα Θάσου κυρία Μαρία Εξηντάρη οι εκπαιδευτικοί : Πόπη Μαργιού, Γιώργος Μπαλτάς, Τούλα Ευαγγελίδου, η Χρύσα Γκλαβά, η μουσικός και καθηγήτρια χορωδιών του Δήμου Θάσου κυρία Πελαγία Αναγνωστάκη, η διευθύντρια Φιλαρμονικής του Δήμου Θάσου κυρία Εύη Σχοινάκη, η τέως υποθηκοφύλακας Καλλιόπη Μαντενιώτου, η Πρόεδρος του Συλλόγου των Ποντίων κυρία Στέφη Χαραλαμπίδου, ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Ευάγγελος Αγγελίδης, οι αρχαιολόγοι : Εμμανουέλα και Τόνυ Κοζέλη, ο Κώστας Ζαγοριανός διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Stoxos FM, η Ιωάννα Καραμανιώλα θεία του μεγάλου Θάσιου ποιητή Καραμανιώλα, οι επιχειρηματίες : Αναστάσιος Γιαξής, Λένα Σταυροπούλου και Σταύρος Σταυρόπουλος, η αγιογράφος Θάσια Αικατερίνη Κόντη, από τον Σύλλογο Γυναικών Παναγίας Θάσου η κυρία Μαρία Λεβέντη, ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής του Stoxos FM Γιώργος Λάμπρου καθώς και άλλοι. Όταν όλα καθιζάνουν στις ψυχές των ακροατών των παρισταμένων, αλλά και των συντελεστών της εκδήλωσης, τότε σαν το παλιό κρασί θα γραφτούν Μέσα στις ψυχές τους… Οι όμορφες στιγμές που ζήσαμε την ώρα που ενώθηκε η ποίηση με τη μουσική και τον στίχο και το φλάουτο την κιθάρα και τους υπέροχους αοιδούς που τραγούδησαν, γιατί αυτό που ζήσαμε δεν ήταν παρεΐστικο Είχε πολύ κόπο!
Ήταν μια διήμερη συνάντηση ποιητών και ανθρώπων της τέχνης μουσικών τραγουδιστών που έφερνε πίσω σε όλους τα χαμένα μήλα των Εσπερίδων, χαμένα συναισθήματα, χαμένα αισθήματα αλλά και πάλες εσωτερικές, που καθένας κάνει με τον εαυτό του για να νικήσει τα πάθη και τις αδυναμίες του, έφερε στο προσκήνιο τα ενδότερα του καθένα στην μαγευτική Θάσο τον πιο όμορφο μήνα τον Οκτώβρη, Έφερε ένα όμορφο αεράκι ηδονικό, ποιητικό, ιδανικό, ανάλαφρο, ένα αεράκι που χρειαζότανε μετά απ’ τη ζέστη του καλοκαιριού από την κούραση, από το τέλμα μια βουτιά στις αισθήσεις, στα πάθη, στα λάθη και στον εσωτερικό αγώνα για λύτρωση.
Όλα αυτά μέσα από την ηδονική ποίηση του Καβάφη. Με τόλμη σε έναν ρόλο τελείως κόντρα !!!
Στα τετριμμένα ήταν κι αυτό μια έκθεση και όμως όταν η τέχνη σε τραβάει από το μανίκι τότε συμβαίνουν… τα υψηλά και τα ωραία,η επιλογή των κειμένων με μια ροή θεατρική, που έκανε με πολλή Αγάπη η ποιήτρια Ανδρομάχη, είχε στόχο να να δούμε τον Καβάφη από άλλη πλευρά και σε καμία περίπτωση με την στείρα απαγγελία σ’ ένα μικρόφωνο
Μικρόφωνα σαφώς υπήρχαν επάνω στη σκηνή αλλά ήταν μονάχα εργαλεία, η κινησιολογία, τα σκηνικά, το γραφείο του Καβάφη, που στήθηκε σε μια γωνιά μαζί με την πένα του, το καντηλέρι, το κερί, με το οποίο άναψε και έκλεισε η ποιήτρια την κεντρική εκδήλωση στις 5 Οκτωβρίου 2024 μελοποιημένης ποίησης με κιθάρες, έγιναν με πολλή επιμέλεια και αγάπη από την ίδια, σε αγαστή συνεργασία με την Στέλλα Φουρναράκη και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Θάσου κύριο Γιώργο Κουτσομανή, μιας και η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Θασου, αλλά και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καβάλας και Θάσου.
Έχουν γίνει άπειρες εκδηλώσεις για τον Αλεξανδρινό και όμως αυτή ξεχώριζε γιατί δεν ακούστηκαν, τα συνηθισμένα – αναγνωρισμένα ποιήματα του Καβάφη αλλά τα αποκηρυγμένα, τα ”Κρυμμένα” επίσης η παράσταση βασίστηκε πάνω σε δύο ποιητές, γιατί χρειάζονταν δύο άνθρωποι μόνο για να δείξουν, την εσωτερική πάλη, που έκανε ο Καβάφης με τον ίδιο του τον εαυτό
ΔΥΟ οι οποίοι δύο θα ήταν ο ένας !!! ο Καβάφης, που απλά μιλάει, μέσα από τους δύο,
ένας εσωτερικός διάλογος του ποιητή με τον εαυτό του και την πάλη που κάνει, την εσωτερική, αυτήν που ο καθένας από μας, κάνει με τα ίδια του τα πάθη …
Και έτσι ακριβώς αποδόθηκε από την ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου Φιλιππίδου και τον ποιητή Ιάκωβο Θηρα Καραμολέγκο ενώ κάποιες φωνές και φορές κάνανε αισθητή την παρουσία τους η Θάσια καλλιτέχνης Αλεξάνδρα Γεωργακούδα και ο Λευτέρης Μουφτόγλου τέως πρόεδρος ΕΛΒΕ Θεσσαλονίκης από Θεσσαλονίκη.
Το φαινόμενο Καβάφης θα συνεχίζει να μας απασχολεί, για πολλά χρόνια ακόμα
Πως κατάφερε να κάνει ποίηση και τέχνη τα πάθη του!!! έτσι ώστε να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο αυτός ο ποιητής, ο ‘Έλληνας, ο Άλεξανδρινός, ο Κωσταντινοπολίτης.
Θεωρώ τον εαυτό μου πλήρη κι ευτυχισμένο γιατί έκανα κατάθεση αληθινής ψυχής, έτσι ώστε αυτή η εκδήλωση να ξεφύγει από την έννοια της εκδήλωσης και να γίνει μία παρουσίαση πολύπλευρη και πολύπτυχη της αληθινής ζωής του Κωσταντίνου Καβάφη, του έργου του και του ψυχισμού του.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον συνεργάτη μου Γιώργο Φουντούλη που με όρισε ως παρτενέρ Βορείου Ελλάδος στην προσπάθεια που έκανε για την παγκόσμια ημέρα του Καβάφη που ήρθε από τον Βόλο, σύνθετη κιθαρίστα Ιδρυτή της Παγκόσμιας Ημέρας Καβάφη σε μία εμπειρία τόσο συγκλονιστική. Μαζί με το μουσικό του επιτελείο, καθώς επίσης και τον ποιητή Ιάκωβο Θήρα Καραμολέγκο που ήρθε από την μακρινή και μαγευτική Σαντορίνη καθώς και τον τέως πρόεδρο της ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος κύριο Λευτέρη Μουφτόγλου που ήρθε από Θεσσαλονίκη, την φιλόλογο Εύα Σειτανίδου για την μοναδική φιλολογική προσέγγιση που έκανε το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή, καθώς και την Θάσια καλλιτέχνιδα, εικαστικό Αλεξάνδρα Γεωργακούδα για την από ψυχής συμμετοχή της.
Επίσης την καλλιτεχνική διευθύντρια του Δήμου Θάσου, Στέλλα Φουρναράκη για την αγαστή της συνεργασία, τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κύριο Γιώργο Κουτσομάνη. όπως επίσης και τον δήμαρχο Θάσου Ελεύθεριο Κυριακίδη. Που αποδείχτηκε ένας Φιλόστοργος προστάτης των τεχνών και της ποίησης και όλων των δημιουργών και τις δύο μέρες που κράτησε αυτή η εκδήλωση παρών μαζί με τους ποιητές τόσο στα τραπέζια που τους παρατέθηκαν όσο και στην βόλτα και φωτογράφιση στην Μακρύαμμο όσο και στην τελική εκδήλωση
Πιστεύω ότι στα πλαίσια μιας πολιτιστικής ανάγκης για αποκέντρωση, αναπνεύσαμε όλοι πιο βαθιά στο όμορφο νησί μας για άλλη μια φορά
Ευχαριστίες και στον Αντώνη Μιτζάλη, ιδιοκτήτη των Bungalows Μακρύαμμου, που έγινε η όμορφη Εφωτογράφιση η οποία θα πάει σε 135 χώρες του κόσμου για να αναδείξει την ομορφιά της Θάσου !! Ευχαριστίες επίσης για για την διήμερη φιλοξενία που προσέφερε στους δύο ποιητές,
ο κύριος Στέλιος Καρδαμελίδης της Μεσογείου ιδιοκτήτης του εστιατορίου για το ένα γεύμα που παρέθεσε δωρεάν καθώς και για τον κύριο Κώστα Πέτκα για τα λουλούδια και τις ανθοδέσμες όλα τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από το Δήμο Θάσου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποιητές αλλά και ο συνθέτης με το επιτελείο ήρθαν με δικά τους έξοδα από τα μέρη τους, γιατί πάντα οι αληθινοί ποιητές βάζουν τα μεγάλα παπούτσια του γίγαντα και όλες τις αποστάσεις τις εκμηδενίζουν, με την ωραία υπέροχη τρέλα που διαθέτουν γιατί για πείτε μου τι θα ‘ταν αυτή η ζωή, δίχως λίγη τρέλα, λίγο δίχως σπίθα δίχως δάδα εσωτερική, δίχως φλόγα, θα ήταν μια μονότονη μέρα, όπως λέει και ο Καβάφης από ψυχής.
Για την Θάσο και μόνο για την Θάσο και πάντα για την Θάσο που θα πάρει μια μέρα το σώμα μου.
Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου,
Δημιουργός εμπνεύστρια των διήμερων εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν στην Θάσο στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2024 με τίτλο ”ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ”.
Γιατί όλα στη ζωή είναι επιλογές, αν θα είμαστε προσανατολισμένοι στη ζωή και θα ζούμε με το ποίημα του Καβάφη την μονοτονία ή θα ζούμε με την δύναμη του ποιήματος Επέστρεφε.
Μονοτονία
Την μια μονότονην ημέραν άλλη
μονότονη, απαράλλακτη ακολουθεί.
Θα γίνουν τα ίδια πράγματα, θα ξαναγίνουν πάλι —
οι όμοιες στιγμές μάς βρίσκουνε και μας αφήνουν.
Μήνας περνά και φέρνει άλλον μήνα.
Αυτά που έρχονται κανείς εύκολα τα εικάζει·
είναι τα χθεσινά τα βαρετά εκείνα.
Και καταντά το αύριο πια σαν αύριο να μη μοιάζει.
Επέστρεφε
Επέστρεφε συχνά και παίρνε με,
αγαπημένη αίσθησις επέστρεφε και παίρνε με —
όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη, κι επιθυμία παλιά ξαναπερνά στο αίμα·
όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται,
κι αισθάνονται τα χέρια σαν ν’ αγγίζουν πάλι.
Επέστρεφε συχνά και παίρνε με την νύχτα,
όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται…
Αξίζει να σημειωθεί ότι το διήμερο αυτό κάλυψε με φωτογραφικό υλικό και βίντεο η Μαρία Φιλιππίδου εθελοντικά. Ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες επίσης τον κύριο Τόνυ Κοζέλη, την κυρία Καίτη Σιδηροπούλου που μας απέστειλαν αρκετές από τις παρακάτω φωτογραφίες, καθώς και το Ena Channel που, ήταν παρών στην εκδήλωση την οποία κάλυψε εξ ολοκλήρου. Για άλλη μια φορά αξιέπαινη ήταν η ηχητική στήριξη της εκδήλωσης από τον Αντώνη Παπαλάσκαρη. Ενώ τον φωτισμό επιμελήθηκε ο Σπύρος Ρόιδος.
Χρυσός χορηγός του φεστιβάλ «’Αδοντες και Ψάλλοντες» η εταιρεία Dekagro
Θεοδώρα Κουλουρά: Είμαστε δίπλα τις νεανικές κοινωνικές ομάδες της Καβάλας Στήριξη και στον ΑΟΚ
Χρυσός χορηγός του 10ου επετειακού φεστιβάλ «’Αδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία», που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα από τις 4 μέχρι και τις 11 Μαϊου, ήταν για ακόμη μια χρονιά η εταιρεία Dekagro.
Για τη σημαντική αυτή χορηγία μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, η chief operation officer της Kavala Solutions, Θεοδώρα Κουλουρά.
Σταθήκαμε δίπλα στα παιδιά, τα οποία ήρθαν από όλη την Ελλάδα για να συναντηθούν εδώ στην πόλη μας, στο κέντρο του νεανικού μουσικού πολιτισμού
«Η εταιρεία Dekagro, που είναι η εταιρεία η οποία εμπορεύεται τα λιπάσματα που παράγονται στην Ελλάδα στην περιοχή της Νέας Καρβάλης Καβάλας, είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία» του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Είναι χρυσός χορηγός της εκδήλωσης κι αυτό το κάνει κάθε χρόνο που η εκδήλωση επιχειρεί τη μουσική συνάντηση στην Καβάλα. Στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης η εταιρεία Dekagro υποστηρίζει τις κοινωνικές ομάδες της Ελλάδας και ακόμη περισσότερο και με πολύ μεγάλη χαρά τις νεανικές κοινωνικές ομάδες της Καβάλας. Έτσι και φέτος αποφασίσαμε και σταθήκαμε δίπλα στα παιδιά, τα οποία ήρθαν από όλη την Ελλάδα για να συναντηθούν εδώ στην πόλη μας, στο κέντρο του νεανικού μουσικού πολιτισμού και να τους δώσουμε τη χαρά να υλοποιήσουν αυτή τους τη δράση», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις της η κ. Κουλουρά.
Στόχος μας να βοηθήσουμε την πόλη της Καβάλας να γίνει το κέντρο, έστω και για κάποιες μέρες, της μουσικής ζωής της χώρας μας
«Η εταιρεία Dekagro, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, προσπαθεί να στηρίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες της Καβάλας και να είναι χορηγός όπου μπορεί, τουλάχιστον σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Ο στόχος μας ήταν να βοηθήσουμε τα παιδιά να υλοποιήσουν τον στόχο τους, να βοηθήσουμε την πόλη της Καβάλας να γίνει το κέντρο, έστω και για κάποιες μέρες, της μουσικής ζωής της χώρας μας, να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους της Καβάλας, να δουν ότι η πόλη μας μπορεί να στηρίξει τέτοια γεγονότα και να κρατήσει ανθρώπους που εμπλέκονται στις μουσικές σπουδές, όχι απλά μουσικούς, αλλά ανθρώπους που στηρίζουν τη μουσική παιδεία της χώρας μας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η chief operation officer της Kavala Solutions.
Στήριξη και στον Α.Ο.Κ.
Παράλληλα, η κ. Κουλουρά αναφέρθηκε και στη στήριξη που παρέχει η εταιρεία και στον Α.Ο.Κ., σημειώνοντας σχετικά: «Στηρίζουμε όποιον μπορούμε από τους τοπικούς φορείς της περιοχής μας, ανάμεσα σε αυτούς και τον Α.Ο.Κ. Η συγκεκριμένη χορηγία έγινε υπό την αιγίδα και της αντιπεριφέρειας, του αντιπεριφερειάρχη του κ. Μαρκόπουλου. Ο Α.Ο.Κ. ζήτησε τη στήριξή μας, η Dekagro ως εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή, ως εταιρεία η οποία εμπορεύεται τα μοναδικά ελληνικά λιπάσματα, θέλησε να στηρίξει τον Α.Ο.Κ. και γι’ αυτόν τον λόγο έγινε και η χορηγία, πιστεύοντας ότι αυτό θα βοηθήσει την ομάδα της πόλης μας, την ομάδα που έχει σαν σύμβολο της το καραβάκι που ταξιδεύει σ’ όλη την Ελλάδα, να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων του κόσμου της Καβάλας και να εκπροσωπήσει την πόλη μας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα».
«Μια βόλτα ρε γαμώτο, μια βόλτα να με κάψει ο Μάρτης» του Τάσου Βιζικίδη
Η παράσταση «Μια βόλτα ρε γαμώτο, μια βόλτα να με κάψει ο Μάρτης», που θα παρουσιαστείτην Κυριακή 17 Μαΐου 2026 στις 20.00 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, ζωντανεύει δώδεκα μικρές ιστορίες καθημερινότητας που προέρχονται από τη συλλογή δημοσιευμένων διηγημάτων του Τάσου Βιζικίδη με γενικό τίτλο: «Ιστορίες από το παράθυρό μου».
Τα διηγήματα παρακολουθούν τις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές σε στιγμές της καθημερινής ζωής.
Ο τίτλος της παράστασης, «Μια βόλτα ρε γαμώτο, μια βόλτα να με κάψει ο Μάρτης» είναι μια φράση από το μικρό διήγημα του Τάσου Βιζικίδη «Η άνοιξη σταμάτησε στις σκάλες».
Η παράσταση είναι μια απόδειξη ότι η κοινωνία μπορεί να γίνει προσβάσιμη και φιλόξενη για όλους, χωρίς περιορισμούς.
Ένα νέο τραγούδι της καβαλιώτισσας Βίκυς Κυριακίδου, που αγγίζει την καρδιά, κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν τη Γιορτή της Μητέρας.
«Μάνα, πάρε με αγκαλιά», ένα μοναδικά, βαθιά συναισθηματικό κομμάτι, που έρχεται να “ντύσει” με μουσική μια από τις πιο τρυφερές στιγμές του χρόνου.
Ένας ύμνος στην ανιδιοτελή αγάπη – σε εκείνη τη δύναμη που γιατρεύει, που αγκαλιάζει σιωπηλά και κλείνει τις πιο βαθιές πληγές. Μέσα από στίχους γεμάτους εικόνες και συναίσθημα, το τραγούδι αποτυπώνει τη μοναδική σχέση παιδιού και μητέρας, μια σχέση που παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο, είτε μέσα από την παρουσία είτε μέσα από τη μνήμη.
Τους στίχους υπογράφει για μία ακόμη φορά η Εβίτα Καραγιώργου, που πάντα “γράφει αληθινά”, ενώ τη λιτή και “γυμνή” ενορχηστρωτικά μουσική, συνθέτει η ίδια η Βίκυ.
Ένα τραγούδι που μας θυμίζει πως, ό,τι κι αν συμβεί, υπάρχει πάντα ένα μέρος όπου μπορούμε να επιστρέψουμε — η αγκαλιά της μάνας… και η Βίκυ, με τη γλυκιά, συναισθηματική, λυρική φωνή της, έρχεται να αναδείξει αυτήν την αλήθεια!
Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της ιστοσελίδας μας και άλλα μας βοηθούν να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας. Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή.
Αποδοχή
Αλλαγή ρυθμίσεων
Cookie Box Settings
Απόρρητο
Cookie Box Settings
Απόρρητο
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Επιλέξτε εσείς ποια cookies αποδέχεστε.
Ωστόσο, ορισμένα από αυτά είναι αναγκαία για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες λειτουργίες να μην είναι πλέον διαθέσιμες. Για πληροφορίες σχετικά με τη διαγραφή των cookies, συμβουλευτείτε τη λειτουργία βοήθειας του προγράμματος περιήγησης.
Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε κάνοντας κλικ εδώ
Εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε διαφορετικούς τύπους cookies:
Η ιστοσελίδα θα:
Remember which cookies group you accepted
Αποθηκεύει την ρύθμιση προτιμήσεων των cookies
Επιτρέπει τα cookies περιοδικής λειτουργείας
Πιστοποιεί ότι είστε συνδεμένος στον λογαριασμό σας
Αποθηκεύει την επιλεγμένη γλώσσα
Συγκεντρώνει πληροφορίες τι έχετε εισάγει στις φόρμες επικοινωνίας
Η ιστοσελίδα δεν θα:
Αποθηκεύσει τα στοιχεία της σύνδεσης σας
Αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Αποθηκεύσει την επιλεγμένη περιοχή και χώρα σας
Εντοπίσει τις σελίδες επισκέψεων και την αλληλεπίδραση σας με αυτές
Εντοπίσει την τοποθεσία και την περιοχή σας με βάση την διεύθυνση IP
Εντοπίσει τον χρόνο που δαπανάται σε κάθε σελίδα
Προσαρμόσει τις πληροφορίες και τη διαφήμιση στα ενδιαφέροντά σας με βάση π.χ. το περιεχόμενο που έχετε επισκεφτεί προηγουμένως
Συγκεντρώσει στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης, όπως όνομα και τοποθεσία.
Η ιστοσελίδα θα:
Remember which cookies group you accepted
Αποθηκεύει την ρύθμιση προτιμήσεων των cookies
Επιτρέπει τα cookies περιοδικής λειτουργείας
Πιστοποιεί ότι είστε συνδεμένος στον λογαριασμό σας
Αποθηκεύει την επιλεγμένη γλώσσα
Συγκεντρώνει πληροφορίες τι έχετε εισάγει στις φόρμες επικοινωνίας
Αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Αποθηκεύσει την επιλεγμένη περιοχή και χώρα σας.
Η ιστοσελίδα δεν θα:
Εντοπίσει τις σελίδες επισκέψεων και την αλληλεπίδραση σας με αυτές
Εντοπίσει την τοποθεσία και την περιοχή σας με βάση την διεύθυνση IP
Εντοπίσει τον χρόνο που δαπανάται σε κάθε σελίδα
Προσαρμόσει τις πληροφορίες και τη διαφήμιση στα ενδιαφέροντά σας με βάση π.χ. το περιεχόμενο που έχετε επισκεφτεί προηγουμένως
Συγκεντρώσει στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης, όπως όνομα και τοποθεσία.
Η ιστοσελίδα θα:
Remember which cookies group you accepted
Αποθηκεύει την ρύθμιση προτιμήσεων των cookies
Επιτρέπει τα cookies περιοδικής λειτουργείας
Πιστοποιεί ότι είστε συνδεμένος στον λογαριασμό σας
Αποθηκεύει την επιλεγμένη γλώσσα
Συγκεντρώνει πληροφορίες τι έχετε εισάγει στις φόρμες επικοινωνίας
Αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Αποθηκεύσει την επιλεγμένη περιοχή και χώρα σας
Εντοπίσει τις σελίδες επισκέψεων και την αλληλεπίδραση σας με αυτές
Εντοπίσει την τοποθεσία και την περιοχή σας με βάση την διεύθυνση IP
Εντοπίσει τον χρόνο που δαπανάται σε κάθε σελίδα
Η ιστοσελίδα δεν θα:
Προσαρμόσει τις πληροφορίες και τη διαφήμιση στα ενδιαφέροντά σας με βάση π.χ. το περιεχόμενο που έχετε επισκεφτεί προηγουμένως
Συγκεντρώσει στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης, όπως όνομα και τοποθεσία.
Η ιστοσελίδα θα:
Remember which cookies group you accepted
Αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Αποθηκεύσει την επιλεγμένη περιοχή και χώρα σας
Εντοπίσει τις σελίδες επισκέψεων και την αλληλεπίδραση σας με αυτές
Εντοπίσει την τοποθεσία και την περιοχή σας με βάση την διεύθυνση IP
Εντοπίσει τον χρόνο που δαπανάται σε κάθε σελίδα
Προσαρμόσει τις πληροφορίες και τη διαφήμιση στα ενδιαφέροντά σας με βάση π.χ. το περιεχόμενο που έχετε επισκεφτεί προηγουμένως
Συγκεντρώσει στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης, όπως όνομα και τοποθεσία.
You must be logged in to post a comment Login