Connect with us

Καβάλα

Εξοικονόμηση ενέργειας και εξάλειψη βλαβών στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων του Δήμου Καβάλας

Εξοικονόμηση-ενέργειας-και-εξάλειψη-βλαβών-στις-υποδομές-διαχείρισης-υδάτων-και-λυμάτων-του-Δήμου-Καβάλας

Υπεγράφη συμφωνητικό για το έργο «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας»

Η εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και η εξάλειψη των βλαβών θα είναι το αποτέλεσμα της εκτέλεσης του έργου «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων του Δήμου Καβάλας», το συμφωνητικό για το οποίο υπεγράφη τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, από τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολο Χρόνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

«Το αρχικό ποσό της σύμβασης ήταν 6,1 εκ. ευρώ και αφορά την αντικατάσταση όλων των αντλιών ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Καβάλας. Μιλάμε για τα αντλιοστάσια που δίνουν νερό μέσω των γεωτρήσεων, για τα αντλιοστάσια που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, τα τέσσερα αντλιοστάσια που μεταφέρουν το λύμα από την Ν. Καρβάλη, το Χαλκερό και τη Λεύκη προς τον βιολογικό της Καβάλας, τα έξι αντλιοστάσια για τα λύματα στην περιοχή των Φιλίππων που μεταφέρουν τα λύματα στον βιολογικό Δάτου και φυσικά μιλάμε για το κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης που βρίσκεται στα Αμισιανά που μεταφέρει νερό από τις Πηγές Βοϊράνης προς την πόλη και όλη τη Δ.Ε. Καβάλας, το οποίο έχει κατασκευαστεί το 1970», ανέφερε σχετικά σε δηλώσεις του για το θέμα ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

«Η εξοικονόμηση ενέργειας την οποία θα πετύχουμε θα φτάσει το 40%. Μπαίνουν νέου τύπου αντλίες, οι οποίες καταναλώνουν πολύ λιγότερο ρεύμα…»

«Πέρα από το ότι θα γλυτώσουμε από τις βλάβες που είχαμε σε όλα αυτά τα αντλιοστάσια, η εξοικονόμηση ενέργειας την οποία θα πετύχουμε θα φτάσει το 40%. Μπαίνουν νέου τύπου αντλίες, οι οποίες καταναλώνουν πολύ λιγότερο ρεύμα, μπαίνουν αυτοματισμοί που δίνουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής στις αντλίες και πετυχαίνουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικά μέσα στο έργο αυτό έχουμε και το φωτοβολταϊκό πάρκο του 1 μεγαβάτ που θα στηθεί για τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και θα γίνεται συμψηφισμός της ενέργειας που θα παράγεται με την ενέργεια που καταναλώνουμε. Θα κερδίσουμε πολλά χρήματα από την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικά θα είμαστε σίγουροι για τα επόμενα 25 χρόνια ότι θα λειτουργούν οι αντλίες μας χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς βλάβες, χωρίς να ταλαιπωρούνται τα συνεργεία μας και να έχουμε οικονομική αιμορραγία των προηγούμενων ετών», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Χρόνης. 

Αναλυτικά το έργο

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης και ο εκπρόσωπος της εταιρείας “OKTAVA TECHNOLOGIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, Αθανάσιος Δέτσης, υπέγραψαν τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 το συμφωνητικό για την εκτέλεση του έργου “Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων στο Δήμο Καβάλας”.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει:

Προμήθεια και αντικατάσταση υφιστάμενων υποβρύχιων αντλητικών συγκροτημάτων γεωτρήσεων με νέα, υψηλής απόδοσης

Προμήθεια και αντικατάσταση υφιστάμενων φυγοκεντρικών αντλητικών ξηρού τύπου με νέα, υψηλής απόδοσης

Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και τηλεελέγχου με νέους πίνακες αυτοματισμού και ισχύος, προγραμματισμένους λογικούς ελεγκτές, οθόνες τοπικών ενδείξεων και επικοινωνιακό εξοπλισμό στους Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου

Προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων μέτρησης παροχής, πίεσης, στάθμης και ενεργειακών παραμέτρων στο σύνολο των θέσεων

Προμήθεια και εγκατάσταση ρυθμιστών στροφών, διακοπτών ροής, διατάξεων ανίχνευσης παρουσίας και φωτοβολταϊκών διατάξεων παραγωγής ενέργειας όπου απαιτείται

Προμήθεια και εγκατάσταση υποβρύχιων αντλιών λυμάτων, αναδευτήρων λυμάτων, συστήματος απόσμησης, εσχαρόκαδου προσυγκράτησης στερεών, συστήματος ανύψωσης αντλιών, εφεδρικού συστήματος αυτοματισμού

Προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για τη βελτίωση της ενεργειακής αυτονομίας των σταθμών

Εγκατάσταση Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ: “Με την υπογραφή του συμφωνητικού ανάμεσα στη ΔΕΥΑΚ και την εταιρεία «OKTAVA TECHNOLOGIES», για τη βελτίωση διαχείρισης ενέργειας και την αξιοποίηση των ΑΠΕ, στις υποδομές υδάτων και λυμάτων του Δήμου Καβάλας, γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού της επιχείρησης.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 7,2 εκατ. περίπου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Το αντικείμενο της σύμβασης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση υποβρύχιων αντλητικών συγκροτημάτων γεωτρήσεων, ενός συστήματος τηλεμετρίας και τηλεελέγχου, νέων οργάνων μέτρησης παροχής, πίεσης, στάθμης και ενεργειακών παραμέτρων και ενός φωτοβολταϊκού συστήματος για τη βελτίωση της ενεργειακής αυτονομίας των σταθμών.

Όπως είχα την ευκαιρία να επισημάνω και στην συνέντευξη Τύπου της περασμένης Δευτέρας, η ΔΕΥΑΚ, είναι από τα κορυφαία παραδείγματα καλής λειτουργίας στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έγιναν έργα και παρεμβάσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία άλλαξαν άρδην την εικόνα της σε όλα τα επίπεδα.

Η καθημερινή διαχείριση των προβλημάτων που υπάρχουν στα εναπομείναντα παλιά δίκτυα, η εξοικονόμηση πόρων μετά την αντικατάσταση του παλιού εξοπλισμού στα αντλιοστάσια, οι γεωτρήσεις στους οικισμούς της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, η αναβάθμιση των βιολογικών σταθμών και οι νέες επενδύσεις σε όλο το δίκτυο ύδρευσης, μαρτυρούν το μέγεθος της ουσιαστικής αναμόρφωσης της.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνομιλητή και κυρίως αυτούς που διακινούν διάφορα σενάρια για το μέλλον των ΔΕΥΑ όλης της χώρας, να μπουν στον πειρασμό της αξιολόγησης της, με βάση την υλοποίηση των προαναφερόμενων στόχων και τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Θα ήταν άδικο, ενδεχομένως και καταστροφικό, να διαπραγματευτούμε τις μεγάλες επιτυχίες της ΔΕΥΑΚ, προς χάριν της όποιας ιδεοληπτικής προσέγγισης από την πλευρά της πολιτείας για την επιβίωση αντίστοιχων επιχειρήσεων.

Έχω την αίσθηση ότι κάποιοι μας δείχνουν συνεχώς το τυράκι της εξυγίανσης, αλλά μας κρύβουν τη φάκα των επερχόμενων ιδιωτικοποιήσεων”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΚ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΟΝΗΣ: “Είναι ακόμα μια μεγάλη στιγμή για τον Δήμο Καβάλας και τη ΔΕΥΑΚ. Μαζί με την Ενεργειακή Κοινότητα που είχαμε σχεδιάσει, αυτή τη στιγμή έχει υλοποιηθεί και προχωράει ένα δεύτερο μεγάλο βήμα για τον Δήμο Καβάλας.

Πέρα από το γεγονός ότι αντικαθίστανται τα αντλιοστάσια λόγω παλαιότητας, μέσα από το ενεργειακό αποτύπωμα που θα έχουμε με τις νέες αντλίες, οι οποίες εξοικονομούν 40% ενέργεια, θα βοηθήσουμε και την ενεργειακή κοινότητα να δώσει σε περισσότερα νοικοκυριά, πλέον, δωρεάν ρεύμα, ενώ θα βελτιωθεί και η οικονομική κατάσταση της Επιχείρησης, σε βάθος διετίας.

Θα αντικατασταθούν όλα τα αντλιοστάσια αποχέτευσης που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο στην πόλη της Καβάλας, 4 στην πόλη της Καβάλας, τα 4 από την Καλαμίτσα μέχρι και το Καρνάγιο καθώς και όσα βρίσκονται στην Νέα Καρβάλη, το Χαλκερό, την Άσπρη Άμμο και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Θα γίνουν αντικαταστάσεις αντλιών και σε αντλιοστάσια ύδρευσης και φυσικά επειδή πλέον περνάμε σε μια ψηφιακή εποχή όλες οι δεξαμενές που έχει η ΔΕΥΑΚ και στους οικισμούς και στην πόλη, όλα τα αντλιοστάσιά της πλέον με αυτό το σύστημα τηλεμετρίας το οποίο θα εγκατασταθεί, θα έρχονται στον κεντρικό θάλαμο ελέγχου που θα έχει η ΔΕΥΑΚ, και έτσι θα μπορούμε να ελέγχουμε, πλέον, όλες τις λειτουργίες.

Ευελπιστούμε ότι τα επόμενα 25 – 30 χρόνια δε θα έχουμε προβλήματα με βλάβες και φυσικά θα γλυτώσουμε και πολλά χρήματα, λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας. Μέσω της ορθή διαχείρισης που έκανε τα τελευταία 4 χρόνια η ΔΕΥΑΚ έχουν εξοικονομηθεί περίπου 2 εκ. kWh, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι καταναλώσεις, λόγω και της αύξησης των επισκεπτών στην περιοχή.

Καταφέραμε επί της ουσίας να μειώσουμε κατά 2 εκ. kWh την ενέργεια που δαπανούμε. Αυτό κυρίως έγινε από έργα τέτοιου είδους και εξοικονομήσαμε και υδάτινους πόρους, ενώ μειώθηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό και οι διαρροές και πιο ορθολογικά πλέον λειτουργούν τα αντλιοστάσια, οπότε εξοικονομούμε και ενέργεια από εκεί.

Φυσικά οι ενεργειακές παρεμβάσεις, αυτή τη στιγμή, θα δώσουν ένα καλύτερο αποτύπωμα και σε ό,τι αφορά στο περιβάλλον και φυσικά στην όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών. Οπότε μιλάμε πλέον για μια σύγχρονη πόλη και κατ΄ επέκταση και σύγχρονη ΔΕΥΑΚ”.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ “OKTAVA TECHNOLOGIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΕΤΣΗΣ: “Η ΔΕΥΑΚ έχει μια έντονη παρουσία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή τη συνεργασία και φιλοδοξούμε αυτή η δράση να αποτελέσει την εκκίνηση για παρόμοιες δράσεις στο κομμάτι της ενέργειας και του ύδατος, οι οποίες θα ψηφιοποιήσουν και το στίγμα της ΔΕΥΑΚ και παράλληλα θα αποδώσουν τα μέγιστα στους δημότες.

Το ζήτημα της ενέργειας και των υδάτων ίσως θα αποτελέσουν τα πιο σημαντικά θέματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου. Πολύ θαρραλέα, η ΔΕΑΥΚ – και δεν είναι πολλές οι αντίστοιχες Δημοτικές Επιχειρήσεις στην χώρα οι οποίες κατάφεραν να υποβάλλουν μια τόσο διευρυμένη πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης των αντιλιοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης- κατάφερε να εντάξει και εν συνεχεία να δημοπρατήσει και να έρθουμε στη σημερινή ημέρα στην οποία υπογράφουμε και κινούμε αυτό το τόσο σημαντικό έργο για τη ΔΕΥΑΚ.

Σήμερα κάνουμε λόγο για ένα μεγάλο ενεργειακό αποτύπωμα το οποίο εντοπίζεται σε τρεις πυλώνες.

Ο πρώτος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση αυτή καθ’ εαυτή, ο δεύτερος είναι η λειτουργική τους βελτιστοποίηση και ο τρίτος είναι η διασύνδεση των αντλιοστασίων, προκειμένου η ΔΕΑΥΚ να μπορεί να τα παρατηρεί αλλά και ο ενεργειακός συμψηφισμός με ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 1 MW, το οποίο επί της ουσίας θα προστατεύσει την ενεργειακή παροχή αυτών των αντλιοστασίων έναντι οποιασδήποτε κρίσης έρθει στο μέλλον, ή ζήσουμε ξανά στον τομέα αυτόν”.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΑΚ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΚΑΡΗΣ: “Ήδη έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό. Ξεκινάμε από το κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης το οποίο είναι και το πλέον ενεργοβόρο. Παράλληλα, ετοιμαζόμαστε για τα αντλιοστάσια αποχέτευσης στο παράλιο μέτωπο της Καβάλας.

Από εκεί και μετά επεμβαίνουμε στις γεωτρήσεις της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και Καβάλας και μετά σειρά έχουν τα αντλιοστάσια αποχέτευσης στην ΔΕ Φιλίππων και έπειτα της ΔΕ Καβάλας.

Κάποια αντλιοστάσια αποχέτευσης όπως πχ. στη ΔΕ Φιλίππων και στην Νέα Καρβάλη θα χρειαστούν και κάποιες δομικές παρεμβάσεις, πέραν του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε, είτε με άλλη χρηματοδότηση, είτε με ίδιους πόρους”.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Προϋπολογισμός: 7.189.148 €

Διάρκεια σύμβασης: 18 μήνες

Χρηματοδότηση: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “ΑΝΤΩΝΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στο αρχαίο θέατρο Θάσου

Η-Εφορεία-Αρχαιοτήτων-για-την-προσβασιμότητα-των-ΑΜΕΑ-στο-αρχαίο-θέατρο-Θάσου

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για τη μη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο αρχαίο θέατρο της Θάσου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας πληροφορεί το κοινό ότι το αρχαίο θέατρο της Θάσου ήταν και είναι μερικώς προσβάσιμο με όχημα εκτός δρόμου μέσω δασικού δρόμου από τη δημοτική οδό Λιμένα-Μακρυάμμου. Για τον δρόμο αυτό που διέρχεται από δημοτική δασική έκταση έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη βελτίωσης βατότητας, η υλοποίηση της οποίας προγραμματίζεται από το Δήμο Θάσου.

Ως γνωστόν, το αρχαίο θέατρο της Θάσου χωροθετείται σε δασική έκταση, σε υψόμετρο 55μ., θέση που παρουσιάζει δυσκολίες εν τη γενέσει της. Επιπρόσθετο πρόβλημα αποτελεί ότι ανάμεσα σε δημόσιες και δημοτικές γαίες μεσολαβούν και ιδιωτικές. Η ολιστική επίλυση του θέματος είναι ένα σύνθετο τεχνικό έργο που απαιτεί ώριμες τεχνικές μελέτες και σύμπραξη και άλλων φορέων στους οποίους ανήκει η γη.

Το έργο της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου, ενταγμένου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, περιλάμβανε την αποκατάσταση του κοίλου, το δίκτυο αποστράγγισης όμβριων υδάτων, τη βελτίωση του πυροσβεστικού δικτύου, τη βελτίωση του φωτισμού και παροχής ρεύματος, τη βελτίωση του ανατολικού μονοπατιού, τη βελτίωση του δυτικού λιθόστρωτου βαθμιδωτού μονοπατιού, και την κατασκευή νέας περίφραξης.

Επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο έργο με πολλές περιφερειακές εργασίες, πλην του αναστηλωτικού έργου, η ολοκλήρωση του οποίου αποτελεί από μόνο του άθλο.

Στην φάση αυτή η πρόβλεψη για ΑΜΕΑ είναι η τοποθέτηση infokiosk στο Μουσείο Θάσου, όπου θα υπάρχει εικονική περιήγηση 360, η οποία μπορεί να λειτουργεί και σε ιστοσελίδα εκτός μουσείου, ώστε να είναι προσβάσιμη από παντού. Η λύση αυτή χρησιμοποιείται και στα μνημεία του Αγίου Όρους, όπου αποκλείεται η προσβασιμότητα του 50% σχεδόν του πληθυσμού, και γίνεται αποδεκτή κατά την αξιολόγηση των προγραμμάτων, όταν οι δυσκολίες σε πρώτη φάση είναι ανυπέρβλητες.

Κάθε έργο εντασσόμενο σε συγχρηματοδοτημένο πρόγραμμα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό, και ως εκ τούτου οι εργασίες που επιλέγονται να ενταχθούν είναι αυτές που υποστηρίζονται από ώριμες μελέτες, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν και να μην κινδυνεύσει να απενταχθεί το έργο.

Στόχος της υπηρεσίας μας είναι να συμπράξουμε και με άλλους φορείς, ώστε να ωριμάσουν οι ενδεδειγμένες λύσεις που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Αυξήσεις 50%στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ!»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Αυξήσεις-50%στα-τιμολόγια-της-ΔΕΥΑΚ!»

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ προχωρά σε νέα οριζόντια αύξηση 50% στην πάγια χρέωση στα τιμολόγια του νερού, που φτάνει από τα 4 ευρώ στα 6 ευρώ τον μήνα για κάθε νοικοκυριό αδιακρίτως και άσχετα με την κατανάλωση που κάνει!

Δηλαδή το κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει: 12 μήνες * 6 ευρώ = 72 ευρώ τον χρόνο!

Και συνολικά για τα 45.000 υδρόμετρα της ΔΕΥΑΚ, όλοι οι δημότες θα επιβαρυνθούν επιπλέον με 1.080.000 ευρώ τον χρόνο!

Θα φτάσουμε δηλαδή να πληρώνουμε 3.240.000 ευρώ “χαράτσι” στη ΔΕΥΑΚ όλοι οι δημότες κάθε χρόνο, και κυρίως οι δημότες με χαμηλή κατανάλωση!

Αυτές είναι οι συνέπειες της κακοδιαχείρισης, της κατασπατάλησης χρημάτων, των ανεξέλεγκτων αναθέσεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δημιούργησαν χρέος στη ΔΕΗ 4.000.000 ευρώ!

Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αδιαφόρησαν για τις ζημίες που συσσωρεύονταν κάθε χρόνο στα οικονομικά της επιχείρησης και έχουν φτάσει τα 32.500.000 ευρώ!

Με τον Θόδωρο Μουριάδη Δήμαρχο και τον Απόστολο Χρόνη Πρόεδρο στη ΔΕΥΑΚ, η δημοτική επιχείρηση εμφανίζει μόνο ζημίες!

Οι ζημίες μόνο για το 2022 έφτασαν κοντά στις 900.000 ευρώ!

Η Διοίκηση του Δήμου έλεγε προεκλογικά ότι δε θα μετακυλήσει στους δημότες το κόστος των επιλογών της…

Τώρα που πέρασαν οι δημοτικές εκλογές όμως, Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έδειξαν το πραγματικό τους “πρόσωπο”…

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

2o Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη

2o-food-truck-festival-στην-Ελευθερούπολη

Μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία στο  2o Food Truck Festival!

Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου!

Τοποθεσία : Ελευθερούπολη Καβάλας

Κόμβος πρώην Λέσχης Αξιωματικών (Πράσινο παρκάκι)

Ωράριο :

Παρασκευή : 17:00 – 00:00

Σάββατο : 17:00 – 00:00

Κυριακή : 17:00 – 00:00

Είσοδος: Δωρεάν για όλες τις μέρες !

Μαζί μας φέτος η εκπληκτική μπάντα «ONIRAMA» με Θοδωρή Μαραντίνη και την παρέα του να κάνουν στάση πριν την καλοκαιρινή τους περιοδεία στην υπέροχη Ελευθερούπολη καλεσμένοι του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερούπολης.

Μουσικό Πρόγραμμα:

Παρασκευή 21-06

Η μπάντα Jukebox Band Live βγαίνει δυνατά, μ’ ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα, με μουσικές που θα μας βάλουν στο mood του Φεστιβάλ μας και θα μας ξεσηκώσουν! Ξεκινάμε στις 21:30!

Σάββατο 22-06

Οι Onirama δεν χρειάζονται συστάσεις! Έρχονται Σάββατο βράδυ και το κέφι απογειώνεται! Ξεκινάμε στις 21:30!

Κυριακή 23-06

ΤοΣύγχρονο Ωδείο Παγγαίου και η κομπανίαPaggaioreites  μ’ ένα πλούσιο λαϊκό – ρεμπέτικο πρόγραμμα θα μας κρατήσουν συντροφιά στο κλείσιμο του τριημέρου μας! Ξεκινάμε στις 21:30!

2o Food Truck Festival!

Μια πανδαισία γεύσεων με τις πιο δημοφιλείς καντίνες που κάνουν tour σε όλη την Ελλάδα!

Ζουμερά Βurgers , αφράτα Bao Buns , πρωτότυπα και κλασικά Hot Dogs ,Τσιγγάνικη κουζίνα, ανεπανάληπτα καπνισμένα κρέατα ,crispy fried chicken , μοναδικά corn dogs , αλλά και cocktail , mocktail  και φυσικά μπύρες θα βρίσκονται στο πιο ωραίο Φεστιβάλ φαγητού του δρόμου .

Από γλυκά η ποικιλία μεγάλη σε παγωτά, churros ,λαχταριστούς λουκουμάδες, γλυκό του Δούναβη, βάφλες  και ατέλειωτα ζαχαρωτά!

Συμμετέχουν οι επιχειρήσεις :

Outlaw Smoke House Thessaloniki

Home’s Street Food

Τhe Nass Project  – Crazy Chicken

Moira Cocktail

Corn Dogs on Wheels SKG

Canteenito

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες Ορφανίδης

Umami Cat – Bao Bun

The Vanners

Aθηναϊκή ΖυθοποιίαΜπύρα Άλφα

Chimney Cake

The Gipsy Street Food

Camelot

The Van Cage

Διοργάνωση : Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερούπολης

Υποστήριξη : Σωματείο Street Foods In Greece

Υπό την αιγίδα:

Δήμος Παγγαίου, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας

Ετοιμαστείτε για την πιο ωραία γιορτή φαγητού, με τα πιο ωραία χαμόγελα, διάθεση, γεύσεις, μουσικές για να περάσουμε όλοι ΥΠΕΡΟΧΑ!

Πείτε το σε όλους! Ερχόμαστε για ένα τριήμερο γεμάτο αγάπη και φροντίδα στο φαγητό του δρόμου με καλεσμένους όλους εσάς!

2Ο Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη!

Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Κυριακή 23 Ιουνίου!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα