Connect with us

Αστυνομικά

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Εξιχνιάστηκαν-δύο-ληστείες-σε-επιχειρήσεις-στην-Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις ληστειών που διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις το τελευταίο δίμηνο στην Καβάλα.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες χθες (14-6-2022), στην Καβάλα και συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή μαχαιριού:

Την 10-5-2022 το βράδυ εισήλθε σε επιχείρηση, όπου βρισκόταν ο προσωρινά υπεύθυνος και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Την 1-6-2022 το βράδυ εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καβάλα, όπου βρισκόταν τρεις υπάλληλοι και αφαίρεσε χρήματα.

Μετά τη διάπραξη των ληστειών ο δράστης διέφευγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και είδη ρουχισμού και υπόδησης που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αστυνομικά

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάστηκαν-5-απάτες-σε-βάρος-ηλικιωμένων-σε-περιοχές-της-Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πέντε υποθέσεις απατών εκ των οποίων τρεις τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 24-04-2024 σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, σε περιοχές της Καβάλας.

Συνελήφθη την 24-4-2024 το απόγευμα σε οικισμό της Καβάλας από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ένας ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα κάλεσαν τηλεφωνικά πέντε ηλικιωμένες ημεδαπές σε περιοχές της Καβάλας, προσποιούμενοι είτε τους αστυνομικούς είτε τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα αντίστοιχα ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα ή ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους, πείθοντάς τες σε τρεις περιπτώσεις να συγκεντρώσουν χρήματα και κοσμήματα κατά περίπτωση και στη συνέχεια να τα παραδώσουν σε προκαθορισμένο σημείο στον συλληφθέντα δράστη, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 31.500 ευρώ, τέσσερις (4) χρυσές λίρες και χρυσαφικά.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι παραπάνω αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω δράστη, ενώ στην οικία του βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, οι χρυσές λίρες και τα χρυσαφικά τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών που έλαβαν χώρα στην Περιφέρειά μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου επιτήδειοι είτε χρησιμοποιώντας την ανωτέρω μεθοδολογία είτε παριστάνοντας πωλητές προϊόντων μέσω διαδικτύου απέσπασαν χρηματικά ποσά από τους παθόντες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σας συμβουλεύει:

•        Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ταυτότητα του καλούντος όταν λαμβάνετε κλήσεις από αριθμούς που δεν γνωρίζετε.

•        Να είστε επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού για επείγουσα ανάγκη (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο) συγγενικού ή φιλικού προσώπου σας.

•        Σε περίπτωση που ενημερωθείτε για ανάγκη συγγενικού ή γνωστού σας προσώπου, επικοινωνήστε τηλεφωνικά οι ίδιοι μαζί του, ώστε να επιβεβαιώσετε τα όσα επικαλούνται αυτοί που σας κάλεσαν.

•        Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι φίλοι-συγγενείς σας.

•        Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

•        Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα ή υπάρχουν αναρτήσεις για αυτά στο διαδίκτυο.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Έκανε-το-σπίτι-του-θερμοκήπιο-καλλιέργειας-κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και για κατοχή πλαστού εγγράφου.

Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών από τον δράστη, οι ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν και κατάσχεσαν συνολικά από δύο οικίες που χρησιμοποιούσε ο δράστης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και από την κατοχή του:

  • 1 πλήρως εξοπλισμένο συστήματα εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης, όπου είχε εγκαταστήσει στο εσωτερικό της μίας οικίας, αποτελούμενο από ειδικούς λαμπτήρες, ανεμιστήρες, μετασχηματιστές και σύστημα εξαερισμού, εντός του οποίου καλλιεργούσε 37 φυτά κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη ύψους 1μ. έως 1,5 μ.,
  • ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα άνευ φυσιγγίων,
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και αποσπάσματα αποξηραμένων κλώνων κάνναβης συνολικού βάρους 934 γραμμαρίων,
  • ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους 71,1 γραμμαρίων,
  • μικροποσότητα κοκαϊνης,
  • 5 ναρκωτικά δισκία,
  • 2 λειτουργικές ζυγαριές,
  • 25 λίτρα ειδικό υγρό λίπασμα,
  • 1 κάμερα παρακολούθησης,
  • το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και
  • 3 κινητά τηλέφωνα.

Από την κατοχή του συλληφθέντα κατασχέθηκε επίσης ένα παραποιημένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ενώ όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση Ελληνικών Δικαστικών Αρχών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ τη προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Αστυνομικά

Συνελήφθησαν 4 άτομα που έκλεβαν μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ

Συνελήφθησαν-4-άτομα-που-έκλεβαν-μετασχηματιστές-του-ΔΕΔΔΗΕ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης διακριβώθηκε η δράση ατόμων που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή χαλκού από μετασχηματιστές ΔΕΔΔΗΕ, σε περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την 18-4-2024, σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, τέσσερις ημεδαποί σε  βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων κατά περίπτωση. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένα άγνωστο άτομο – συνεργός τους, κατηγορούμενο για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων για την αποτροπή-καταπολέμηση των κλοπών μετασχηματιστών και καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δράστες να έχουν αφαιρέσει από κοινού με άγνωστο συνεργό τους που αναζητείται, από αγροτική περιοχή της Ξάνθης, 6 πηνία χαλκού από 2 μετασχηματιστές ΔΕΔΔΗΕ, συνολικής αξίας 13.115 ευρώ.

Σε επιχειρούμενο αστυνομικό έλεγχο, οι τρεις εκ των ανωτέρω δραστών  αντιστάθηκαν σθεναρά κατά τη σύλληψή τους, ενώ όπως διαπιστώθηκε για την διάπραξη των παραπάνω κλοπών οι δράστες χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 4-4-2024 στο Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων Ξάνθης.

Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χαλκού συνολικού βάρους 500 περίπου κιλών των 6 αφαιρεθέντων πηνίων, καθώς επίσης και διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτες, κάβουρες, καστάνιες, επαναφορτιζόμενος τροχός, γερμανικά κλειδιά, φακός, συρματόσχοινο, γάντια κ.ά.) που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διάπραξη των κλοπών.

Η ανωτέρω ποσότητα χαλκού καθώς επίσης και το αφαιρεθέν όχημα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανακριτικής έρευνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 28-11-2023 έως 18-4-2024, ενεργώντας από κοινού,  αφαίρεσαν τον χαλκό από 66 μετασχηματιστές ΔΕΔΔΗΕ που βρισκόταν σε αγροτικές περιοχές της Ξάνθης και από 1 μετασχηματιστή που βρισκόταν σε περιοχή της Ροδόπης, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 405.690 ευρώ, καθώς επίσης και ένα ακόμη Ι.Χ.Φ. από την πόλη της Ξάνθης το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την 31-3-2023 και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, για την ταυτοποίηση του συνεργού τους και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα