Connect with us

Νέα Θάσου

ΔΕΥΑΘ: Κάνει έργο χωρίς να έχει οφειλές

ΔΕΥΑΘ:-Κάνει-έργο-χωρίς-να-έχει-οφειλές

Πολλά και σημαντικά είναι τα έργα που δρομολογεί για το επόμενο χρονικό διάστημα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θάσου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της επιχείρησης, Κώστας Μανίτσας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στα οικονομικά της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., ο κ. Μανίτσας υπογράμμισε με έμφαση ότι αυτά βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η επιχείρηση δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ!

Υπεγράφη η σύμβαση για το δίκτυο ύδρευσης Πρίνου – Νέα σύμβαση για το έργο ύδρευσης Μαριών – Σκάλας Μαριών – Αναρτήθηκε το master plan

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου ανέφερε αρχικά ότι έχει υπογραφεί με την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης Πρίνου (Όρμου – Σκάλας) ένα έργο περίπου 3 εκ. ευρώ, με χρόνο υλοποίησης τους 22 μήνες, διάστημα για το οποίο ο κ. Μανίτσας εξέφρασε την ελπίδα ότι η ανάδοχος εταιρεία θα είναι συνεπής.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην υπογραφή της νέας σύμβασης για το έργο της ύδρευσης Μαριών – Σκάλας Μαριών, ενώ τόνισε ότι ήδη έχει αναρτηθεί το master plan και το sun, έργο 1 εκ. ευρώ περίπου, το οποίο θα αποτελέσει τον μπούσουλα για οτιδήποτε χρειάζεται από εδώ και πέρα η επιχείρηση.

Προχωρούν οι μελέτες για τα δίκτυα στους ορεινούς οικισμούς – Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου θα δημοπρατηθεί το έργο του βιολογικού στον Πρίνο

Σύμφωνα πάντα με τον Κώστα Μανίτσα, η επιχείρηση προχωρά σε μελέτες για τους ορεινούς οικισμούς. Ήδη έχουν ενταχθεί στον προγραμματισμό και βρεθεί μελετητές που ασχολούνται ενεργά πλέον με τις κοινότητες Παναγίας, Ποταμιάς και Θεολόγου, τρεις ορεινοί οικισμοί που πάσχουν εδώ και πολλές δεκαετίες.

Όπως σημείωσε ο κ. Μανίτσας έφτασε η ώρα να υλοποιηθεί το μεγαλεπήβολο όνειρο της διοίκησης να κλείσει ο φάκελος με τα έργα στους ορεινούς οικισμούς του νησιού. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα δημοπρατηθεί το έργο του βιολογικού καθαρισμού του Πρίνου, ύψους 13,5 εκ. ευρώ, καθώς ολοκληρώθηκαν τα γραφειοκρατικά και τα εμπόδια που υπήρξαν στην πορεία του έργου αυτού.

Δημοπρατήθηκε το εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Ποτού – Πευκαρίου

Ακόμη ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου επισήμανε ότι έχει δημοπρατηθεί το εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Ποτού – Πευκαρίου μέχρι το εργοτάξιο που είναι ο βιολογικός καθαρισμός. Συμπλήρωσε δε ότι με την ολοκλήρωση αυτού του έργου τελειώνουν τα κατασκευαστικά για τη λειτουργία του βιολογικού του Ποτού. Απομένει το εξωτερικό δίκτυο (τρία αντλιοστάσια με τον αγωγό) τα οποία όταν δοθούν κι αυτά προς χρήση θα θέσουν σε πλήρη λειτουργία τον βιολογικό. Τέλος, όσον αφορά τα έργα, ο κ. Μανίτσας αναφέρθηκε στο δίκτυο ύδρευσης της Καλλιράχης, τα δίκτυα αποχέτευσης Καλλιράχης, Σωτήρος και Πρίνου που κι αυτά είναι μεγάλα έργα ύψους άνω των 4,7 εκ. ευρώ.

Σημαντικά έργα υποδομής που είναι απαραίτητα με χρονική ζωή τουλάχιστον 40 ετών

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για να προβληθεί ένας τόπος στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μανίτσας είναι έργα με χρονική ζωή τουλάχιστον 40 ετών, καθώς όλες οι σχετικές μελέτες γίνονται σε βάθος 40ετίας.

«Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ το λέω και το βροντοφωνάζω – Η υπερπροσπάθεια που κάνουμε συνεχίζεται και είμαστε υπερήφανοι για το ότι δεν οφείλει η επιχείρησή μας ούτε ένα ευρώ…»

Καταληκτικά και μιλώντας για τα οικονομικά της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, ο πρόεδρος της επιχείρησης υπογράμμισε: «Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ το λέω και το βροντοφωνάζω. Ναι μεν το ταμείο μας δεν είναι εκεί που θα θέλαμε, αλλά μη ξεχνάμε ότι είμαστε μια περιοχή ιδιαίτερη με μικρούς ορεινούς οικισμούς, κλπ. Θα θέλαμε να ήμασταν ακόμη καλύτερα οικονομικά, αλλά λόγω και της πανδημίας και καθώς είναι τουριστική η περιοχή μας, είναι λογικό αν δεν πάει καλά ο τουρισμός να υπάρχουν παντού επιπτώσεις, άρα και σε εμάς. Η υπερπροσπάθεια που κάνουμε συνεχίζεται και είμαστε υπερήφανοι για το ότι δεν οφείλει η επιχείρησή μας ούτε ένα ευρώ».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Αγγελική Δεληκάρη: Τέλος στην αγωνία για το Ειρηνοδικειο της Θάσου!

Αγγελική-Δεληκάρη:-Τέλος-στην-αγωνία-για-το-Ειρηνοδικειο-της-Θάσου!

Ανταποκρινόμενη στην αγωνία που εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου με ψήφισμά του την 20η Νοεμβρίου 2023, η Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη συναντήθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2023 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα. Στην πολύ παραγωγική αυτή συνάντηση η κυρία Δεληκάρη τόνισε τη σημασία που έχει για το νησί η διατήρηση του Ειρηνοδικείου, προκειμένου να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι πολίτες της Θάσου.

Ο κ. Μπούγας σημείωσε πως το Δικαστήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, καθώς δεν υπήρχαν εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου σκέψεις για κατάργησή του. Μάλιστα εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της αναβάθμισής του.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Φωταγώγηση-του-Χριστουγεννιάτικου-Καραβιού-του-Δήμου-Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι της Θάσου (Λιμένας) Θάσου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου κ, Γεώργιο Κουτσουμανή, παρουσία του Δήμαρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου κ. Δημητρίου Πιπίνη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημητρίου Μανίτσα και των Αντιδημάρχων κ. Σταύρου Τσολάκη, κ Σωτήρη Στρατηγέντα και κ. Γεωργίου Τσουλκάνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κάτοικων της Θάσου με τα παιδιά τους και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες η Φιλαρμονική του Δήμου Θάσου και μικρά παιδιά με τους γονείς τους απελευθέρωσαν στο ουρανό της Θάσου φαναράκια με τις Χριστουγεννιάτικές Ευχές τους.

Μετά το πέρας της φωταγώγησης προσφέρθηκαν κεράσματα σε μικρούς και μεγάλους στην κεντρική αίθουσα του Κτιρίου του Καλογερικού.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καβάλας

Πανήγυρις-Ιερού-Ναού-Αγίου-Νικολάου-Καβάλας

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων, του θαυματουργού, και της πανηγύρεως του ομώνυμου ιερού ναού Καβάλας, έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
6 μ.μ.: Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.-

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
7 π.μ.: Ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.-
10.30 π.μ.: Η Λιτάνευση της ιεράς Εικόνας του Αγίου στις οδούς της αγοράς και του λιμένος.-
5 μ.μ.: Ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, η Παράκλησις, οι Χαιρετισμοί και τα Εγκώμια του αγίου Νικολάου.-

Για την εξυπηρέτηση των πιστών κατά τις ημέρες 5 και 6 Δεκεμβρίου ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου θα παραμείνει ανοιχτός από τις 7 π.μ. έως τις 10 μ.μ.-

Χρόνια πολλά και ευλογημένα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες!

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα