Connect with us

Καβάλα

Γιάννης Μαρκιανός: Κομβικής σημασίας ο ρόλος της αντιδημαρχίας Τουρισμού

Γιάννης-Μαρκιανός:-Κομβικής-σημασίας-ο-ρόλος-της-αντιδημαρχίας-Τουρισμού

«Υποδομές, προβολή, πληροφόρηση και βοήθεια στους επενδυτές και τους επαγγελματίες στο επίκεντρο / Έχουμε την ευνοϊκή συγκυρία ο νέος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Π.Α.Μ.Θ. κ. Αρχοντής, να προέρχεται από το νησί της Θάσου»

Για τα νέα καθήκοντα που ανέλαβε από την αρχή του 2024, μίλησε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Θάσου, Γιάννης Μαρκιανός. 

«Η διοίκηση του Δήμου Θάσου και ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης, από την προηγούμενη τετραετία έδειξαν πόσο σημαντικό θεωρούν το κομμάτι του Τουρισμού, ξεκινώντας την αντιδημαρχία και βάζοντας τις σωστές βάσεις για τον κρίσιμο για το νησί μας τομέα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

Υποδομές, προβολή, πληροφόρηση και βοήθεια στους επενδυτές και τους επαγγελματίες του Τουρισμού στο επίκεντρο

«Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να πάει στο επόμενο βήμα, γνωρίζοντας πλέον τις ανάγκες και τις απαιτήσεις, ώστε η αντιδημαρχία Τουρισμού εκτός από τα βασικά, με τα οποία ασχολούνταν με επιτυχία, δηλαδή κυρίως την προβολή με τη βοήθεια των φορέων και του οργανισμού τουρισμού, να αρχίσει πλέον να βλέπει κι άλλα θέματα που αφορούν τον Τουρισμό, όπως είναι οι υποδομές, η πληροφόρηση και γενικά να οργανώσει όλο αυτό το κομμάτι και να βοηθάει τους επενδυτές και τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων και επιχειρήσεων, σε όποιον βαθμό μπορεί, ώστε να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα στον επισκέπτη», επισήμανε στη συνέχεια ο Γιάννης Μαρκιανός.

«Στόχος μας να ενεργοποιήσουμε τους πάντες, γιατί ο Τουρισμός είναι υπόθεση όλων…»

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη η ευθύνη που ανέλαβα, καθώς ουσιαστικά ο Τουρισμός σχετίζεται με όλο το φάσμα της διοίκησης. Ο τουρίστας βρίσκεται αντιμέτωπος με όλη την τοπική κοινωνία κι αυτό είναι που θέλουμε να προσπαθήσουμε, είναι αφενός να ενεργοποιήσουμε τους πάντες, γιατί ο Τουρισμός είναι υπόθεση όλων, αλλά και αφετέρου να βοηθήσουμε οι φυσικοί πόροι που υπάρχουν να γίνουν τουριστικό προϊόν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο νέος αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Θάσου.

«Έχουμε την ευνοϊκή συγκυρία ο νέος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Π.Α.Μ.Θ. να είναι ο κ. Αρχοντής, ο οποίος προέρχεται από το νησί της Θάσου…»

Αναφορικά με το ποιες θα είναι οι επαφές που θα έχει το επόμενο διάστημα, ο κ. Μαρκιανός επισήμανε: «Έχουμε την ευνοϊκή συγκυρία ο νέος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να είναι ο κ. Αρχοντής, ο οποίος προέρχεται από το νησί της Θάσου, οπότε η συνεργασία θα προχωρήσει και θα φέρει καλά αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε τις επαφές με όλους τους φορείς, για να βάλουμε σε μία προτεραιότητα αυτά τα οποία θέλουμε να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε και τελικά να κάνουμε μία στρατηγική, τουλάχιστον σε βάθος πενταετίας, για το νησί της Θάσου».

«Η εικόνα που έχουμε προς το παρόν για το καλοκαίρι του 2024 είναι πάρα πολύ καλή…»

Ερωτηθείς τέλος για το τι δείχνουν τα πρώτα μηνύματα για τον Τουρισμό στη Θάσο για το καλοκαίρι του 2024, ο κ. Μαρκιανός απάντησε: «Η εικόνα που έχουμε προς το παρόν για το καλοκαίρι του 2024 είναι πάρα πολύ καλή. Τα συμβόλαια με τα γραφεία που έχουν υπογραφεί από πέρυσι δείχνουν μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Οι αγορές της Γερμανίας και της Βρετανίας δείχνουν και αυτές να κινούνται ανοδικά και από εκεί και πέρα έχουν αρχίσει οι πρώτες προκρατήσεις που δίνουν μία αρκετά αισιόδοξη νότα για το επόμενο καλοκαίρι. Γενικότερα η κίνηση θα ξεκινήσει κοντά στο Πάσχα και δεν θα υπάρχει μεγάλο κενό, αφού το Πάσχα «πέφτει» αργά. Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση να μην έχουμε κάποιους αστάθμητους παράγοντες, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε πάθει πολλά και έχουμε μάθει να είμαστε επιφυλακτικοί φοβούμενοι το απρόοπτο».  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα