Connect with us

Οικονομία

Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες που θα σε βοηθήσουν να βρεις την καλύτερη προσφορά ρεύματος 

Αυτοί-είναι-οι-βασικοί-κανόνες-που-θα-σε-βοηθήσουν-να-βρεις-την-καλύτερη-προσφορά-ρεύματος 

Με μία πρώτη ματιά στο διαδίκτυο, θα δεις ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου με καλή προσφορά ρεύματος, ποια όμως είναι πιο κατάλληλη που ταιριάζει στο δικό σου ενεργειακό προφίλ. Εδώ μαζί μας, θα δεις κάποιους βασικούς κανόνες που μπορείς να ακολουθήσεις για να βρεις την καλύτερη προσφορά.

Αλλάζω ρεύμα σημαίνει αλλάζω πάροχο και, ότι έχω κάνει προεργασία και ξέρω τι καταναλώνω στο σπίτι μου ή στην επιχείρησή μου. Είναι το βασικό βήμα που πρέπει να κάνεις πριν αναζητήσεις καινούργιο πάροχο. Είναι ο μόνος τρόπος για να πάρεις μία σωστή προσφορά, βασισμένη στο δικό σου ενεργειακό αποτύπωμα.

Δεν αρκεί να ακούσεις μόνο τις γνώμες κάποιων γνωστών, οι οποίοι μπορεί να σου μιλήσουνμε ενθουσιασμό, πράγμα που δεν είναι αρκετό για να επιλέξεις μία καινούργια εταιρεία που θα σε απαλλάξει αυτό τον φουσκωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Μάθε λοιπόν να μην εμπιστεύεσαι εύκολα τις γνώμες των ανθρώπων και προσπάθησε να κάνεις τη δική σου έρευνα βασισμένη σε σωστές πρακτικές, γιατί οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.

θα πρέπει να έχεις κατά νου, ότι ένα οικονομικό συμβόλαιο που θα κάνεις τώρα μπορεί αργότερα να αλλάξει. Αυτό βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ιδιαίτερα από τις τιμές των καυσίμων που αυτή την περίοδο είναι στα ύψη, αν και γίνονται πολλές προσπάθειες να σταθεροποιηθούν οι τιμές του ρεύματος με  διάφορες επιδοτήσεις και κυβερνητικές αναγγελίες, για ελαφρύνσεις στην μεγαβατώρα του φυσικού αερίου. Οι επιδοτήσεις λοιπόν είναι κάτι που επίσης επηρεάζουν το εκάστοτε τιμολόγιο του παρόχου.

Τώρα τον Νοέμβριο περιμένουμε μείωση στις τιμές κάθε 30% λιγότερο όπως ανακοινώθηκε στις 20 του μηνός,  κάτι το οποίο γίνεται κάθε μήνα από τις εταιρείες.

Τώρα Λοιπόν είναι μία ευκαιρία αν θες να κλείσεις ένα καλό οικονομικό συμβόλαιο.

Υπάρχουν Όμως και παγίδες που πρέπει να προσέξουμε οι οποίες είναι οι εξής:

Το μυστικό είναι ότι θα πρέπει να καταναλώνεις όσο πιο χαμηλά γίνεται και να μην ξεπερνάς τις 500 κιλοβατώρες. Και αυτό γιατί όταν κάποιος ξεπερνάει τις 2.000 κιλοβατώρες έρχονται επιπλέον χρεώσεις τις οποίες δεν τις θέλουμε.

Κάτι που ίσχυε παλιά το οποίο δεν ισχύει πλέον είναι και τα σταθερά τιμολόγια.

Πολλοί καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να κλειδώσουν το τιμολόγιο τους σε μία σταθερή τιμή. Αυτό όμως στο μέλλον από ότι φαίνεται μπορεί να καταργηθεί. Επίσης δεν είναι και τόσο οικονομικό πλέον, να έχει κάποιος σταθερό τιμολόγιο και απ’ ότι φαίνεται το κυμαινόμενο θα είναι η μόνη επιλογή.

Οι κρυφές χρεώσεις είναι ένας βραχνάς, που σύντομα θα αποκτήσετε όταν τις δείτε να φουσκώνουν το λογαριασμό σας. Βέβαια είναι κάτι που πληρώναμε πάντα ακομα και με την ΔΕΗ μόνο που τώρα υπάρχουν και πρόσθετα. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, που μπαίνουν σε όλους τους λογαριασμούς, έχουν να κάνουν με το εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και με το δίκτυο διανομής. Επίσης χρεώνεστε και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, όπως και ένα πάγιο που μπαίνει κάθε μήνα. Τα τέλη που μπαίνουν στο λογαριασμό είναι αυτό της ΕΡΤ, το ειδικό τέλος αερίων ρύπων, τα δημοτικά τέλη, ο δημοτικό φόρο και ΤΑΠ, τα οποία διαφέρουν ανά Δήμο. Επίσης δεν μπορούμε να παραλείψουμε και το ΦΠΑ που προστίθεται στο τέλος συνολικά.

Όλα αυτά λοιπόν τα αναφέρουμε γιατί οι περισσότεροι κοιτάνε να κλείσουν ένα συμβόλαιο βασιζόμενη μόνο στην χρέωση της κιλοβατώρας και στην επιδότηση. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα οφέλη που παρέχονται στους καταναλωτές από τις εταιρείες, όπως όταν πληρώνετε τον λογαριασμό σας στην ώρα του, όπου έχετε μία έκπτωση στην κιλοβατώρα. Κάποιες εταιρείες δίνουν και κάρτες και πόντους, όπου ο καταναλωτής μπορεί να επωφεληθεί και να κάνει αγορές με εκπτώσεις σε συμβεβλημένα πολυκαταστήματα.

Αν θελήσετε να έχετε κοινωνικό τιμολόγιο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να μην δικαιούστε τις εκπτώσεις στις κιλοβατώρες και προφανώς κάποια δωράκια που μπορεί να δίνει ο πάροχος.

Αν παρόλα αυτά αισθάνεστε ακόμα πελαγωμένος, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιες ιστοσελίδες που παρέχουν πληροφορίες για όλους τους παρόχους, όπου μπορείτε να αναζητήσετε τη βοήθειά τους και να σας βρουν το καλύτερο οικονομικό πακέτο προσαρμοσμένο στα δικά σας δεδομένα.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οικονομία

Οι Τούρκοι τουρίστες κάνουν την διαφορά

Οι-Τούρκοι-τουρίστες-κάνουν-την-διαφορά

Γιώργος Βαφείδης: Είναι άνθρωποι που τους αρέσει να ξοδεύουν, όταν κάνουν διακοπές περνάνε καλά / Για τη συγκεκριμένη περίοδο η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη

Την… διαφορά κάνουν, τουλάχιστον στην τρέχουσα περίοδο, οι Τούρκοι επισκέπτες, που μετά από αρκετά χρόνια απουσίας «επέστρεψαν» στην Καβάλα, όπως παρατηρεί ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Καφεζυθοπωλών, Γιώργος Βαφείδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας ο κ. Βαφείδης, οι Τούρκοι τουρίστες είναι από αυτούς που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα, καθώς δεν στερούνται τίποτα προκειμένου να περάσουν καλά τις λίγες μέρες που θα μείνουν στην Π.Ε. Καβάλας. 

«Εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα, να καταρρέει το εθνικό τους νόμισμα, αλλά παρ’ όλα αυτά βλέπουμε μια αλλαγή και μας επισκέπτονται…»

«Όντως το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα στην περιοχή μας, κυρίως από Βαλκάνιους τουρίστες, όμως υπάρχουν και αρκετοί Τούρκοι, κάτι που μας ενθουσιάζει ακόμη περισσότερο, γιατί συγκαταλέγονται στην κατηγορία των καλών πελατών – τουριστών. Είναι άνθρωποι που τους αρέσει να ξοδεύουν και να καταναλώνουν γενικότερα. Δεν έχει αλλάξει κάτι στην οικονομική κατάσταση της Τουρκίας. Εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα, να καταρρέει το εθνικό τους νόμισμα, αλλά παρ’ όλα αυτά βλέπουμε μια αλλαγή και μας επισκέπτονται, δεν μπορώ να το προσδιορίσω και ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό. Είναι γεγονός όμως ότι αυτό μας βοηθά πολύ και μας χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι οι Τούρκοι ανήκουν στην κατηγορία των τουριστών που καταναλώνουν. Όταν κάνουν διακοπές περνάνε καλά και από την στιγμή που αντέχει η τσέπη, όπως λέμε, δεν θα στερηθούν κάτι», επισήμανε σχετικά ο Γιώργος Βαφείδης. 

«Για τη συγκεκριμένη περίοδο η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη φέτος. Ξεκίνησε από τις ημέρες των αργιών του Πάσχα και δόξα τω Θεώ καλά κρατεί…»

Αναφορικά με το πως κυλά ο Μάιος και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τι περιμένουν οι άνθρωποι της εστίασης για τον Ιούνιο, ο κ. Βαφείδης τόνισε: «Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές που συνήθως το πρόβλημα ήταν μέσα στον Ιούνιο, φέτος βλέπω ότι μας τα έχει χαλάσει ο Μάιος. Ας ελπίσουμε ότι θα βελτιωθεί ο καιρός και θα είναι καλύτερος, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πιο εύκολα μέσα στον Ιούνιο, ο οποίος γενικότερα έχει αυξημένη κίνηση, αλλά και οι βροχές και η κακοκαιρία που συνήθως τον συνοδεύουν, είναι το μεγάλο πρόβλημα της εστίασης και όχι μόνο. Το ευχάριστο από την άλλη είναι ότι για τη συγκεκριμένη περίοδο η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη φέτος. Ξεκίνησε από τις ημέρες των αργιών του Πάσχα και δόξα τω Θεώ καλά κρατεί. Αυτά τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα θετικά και αποτελούν πολύ καλά μηνύματα για το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου. Η κίνηση περιμένουμε ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Μεγάλη συνάντηση της Kourtidis Group με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες στη Νέα Υόρκη

Μεγάλη-συνάντηση-της-kourtidis-group-με-Ελληνοαμερικανούς-επιχειρηματίες-στη-Νέα-Υόρκη

Στο επίκεντρο οι επενδυτικές ευκαιρίες και οι ομορφιές της χώρας μας

Την Τρίτη 2 Μαΐου, στο Chiotes Hall στο κέντρο του Μανχάταν, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, η Kourtidis Group και η RE/MAX Choice πραγματοποίησαν εκδήλωση με τίτλο “Invest in Greece” με προσκεκλημένους Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες, επενδυτές και ανθρώπους του real estate. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ανέλυσαν τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του τουρισμού και των επενδύσεων. Επιπλέον, παρουσίασαν τους τρόπους επένδυσης στην Ελλάδα, νέα προϊόντα, μοναδικές ευκαιρίες στον κτηματομεσιτικό χώρο και τα projects του ομίλου εταιρειών Κουρτίδη στη Β. Ελλάδα.

Οι παρευρισκόμενοι στο μεγάλο επιχειρηματικό event είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα όσα έχει επιτύχει η Kourtidis Group στον χώρο των κατασκευών, των επενδύσεων, του real estate και του hospitality. Οι δεκάδες διακρίσεις της RE/MAX Choice σε πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, τα έργα του ομίλου που είναι σε εξέλιξη και οι επενδυτικές ενέργειές του, καθώς και το μεγάλο του όραμα, το project Alexandrou Chora, εντυπωσίασαν. Επιπρόσθετα, η Επικεφαλής του Νομικού Τμήματος Κλεονίκη Γαβριηλίδου ενημέρωσε για εξαιρετικά νομικά και κτηματομεσιτικά ζητήματα αλλά και για λεπτομέρειες και ενέργειες που αφορούν στον τομέα των ακινήτων.

Ένα σημαντικό μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην προβολή της μακραίωνης ιστορίας του τόπου μας και στις φυσικές ομορφιές του. Η Αμφίπολη με τον επιβλητικό Τύμβο Καστά, που το τελευταίο διάστημα ήρθε ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας, βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από την έδρα της Kourtidis Group. «Εδώ χτυπάει η καρδιά της παγκόσμιας ιστορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κουρτίδης, Πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Κουρτίδη και Broker/Owner της RE/MAX Choice. Από εκεί ήταν εμπνευσμένο και το ενθύμιο-δώρο που σχεδιάστηκε ειδικά για τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης και το οποίο προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Ένα αναμνηστικό από λευκό μάρμαρο Θάσου, από το ίδιο υλικό που κατασκευάστηκε και η περίβολος του Τύμβου. Χαραγμένο πάνω του το σύμβολο της μακεδονικής γης, το Λιοντάρι της Αμφίπολης, σε κυκλικό σχήμα, να θυμίζει τα περίφημα νομισματοκοπεία της περιοχής.

Ο κ. Κουρτίδης, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την αποδοχή και το ενδιαφέρον των καλεσμένων: «Ήταν τιμή μας που βρέθηκαν δίπλα μας τόσο σπουδαίοι επιχειρηματίες της ελληνικής ομογένειας και της Αμερικής. Στόχος μας σε αυτή τη φάση είναι να αναπτύξουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Το πρώτο βήμα έχει γίνει και μάλιστα με εμφατικό τρόπο».

Η Αντιπρόεδρος της Kourtidis Group και Broker/Owner της RE/MAX Choice Κωνσταντίνα Δημητρόβα πρόσθεσε πως: «Σήμερα, εδώ, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον από Αμερική, και από τους Έλληνες ομογενείς και από τους Αμερικανούς, για τη χώρα μας, για τις επενδύσεις και τον τουρισμό. Με την επιχειρηματική μας αποστολή προσεγγίζουμε και αυτή την αγορά, ενώνοντας τους δύο αυτούς κόσμους. Η περιοχή μας έχει πραγματικά πολλές επενδυτικές ευκαιρίες να επιδείξει».

Σημαντικές συναντήσεις και επαφές

Κατά τη διάρκεια παραμονής της επιχειρηματικής αποστολής της Kourtidis Group στην Αμερική πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές συναντήσεις με επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων της Ελληνικής ομογένειας.

Στο περιθώριο της καθιερωμένης παρέλασης των ομογενών για την επέτειο της Ελληνικής επανάστασης του 1821 που πραγματοποιήθηκε στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Kourtidis Group είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και να πάρουν την ευλογία του Σεβασμιότατου.

Η διοίκηση του ομίλου Κουρτίδη συναντήθηκε επιπλέον και με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνο Β. Κωνσταντίνου, ο οποίος τους συνεχάρη για τις προσπάθειές τους για την προώθηση της Ελλάδος στο εξωτερικό και τις δράσεις τους που συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Οι τουρίστες έφεραν χαμόγελα στην τοπική αγορά

Οι-τουρίστες-έφεραν-χαμόγελα-στην-τοπική-αγορά

«Μαζί με την άνοιξη, ήρθε και μια «άνοιξη» στην τοπική αγορά. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι οι επισκέπτες της περιοχής μας είναι πάρα πολλοί. Πλέον έχουμε γίνει τουριστικός προορισμός».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Το ξεκίνημα του Μαΐου προπομπός για μια καλύτερη τουριστική περίοδο

«Αναμένουμε και τις επόμενες ημέρες, μαζί με τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες» και με τη «Λευκή Νύχτα», ακόμη περισσότερο κόσμο. Ας ελπίσουμε όλο αυτό να είναι ένα καλό ξεκίνημα για την τουριστική περίοδο που όπως δείχνουν όλες οι πληροφορίες μας, θα είναι πολύ καλύτερη από κάθε άλλη φορά», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ.

Ειδικότερα για τη «Λευκή Νύχτα» που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής (5/5), ο κ. Χατζηχρήστος υπογράμμισε ότι «αναμένεται να δώσει ακόμη πιο μεγάλη τόνωση στην τοπική αγορά και πιστεύω ότι θα υπάρξουν καλύτεροι τζίροι στα τοπικά καταστήματα».

Χρειάζονται περισσότερες υποδομές στην Καβάλα

Όσον αφορά την πεποίθησή του ότι η Καβάλα έχει πλέον γίνει τουριστικός προορισμός, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. σημείωσε: «Αυτό αντιλαμβανόμαστε όλοι, διότι από πολύ νωρίς βλέπουμε πάρα πολύ ξένο κόσμο να έρχεται στην περιοχή μας. Βλέπουμε πολλά γκρουπ τουριστών να ξεναγούνται στην πόλη μας, τους βλέπουμε και στην αγορά μέσα. Νομίζω ότι όλο αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε». 

Αναφερόμενος στις υπάρχουσες υποδομές της πόλης, ο κ. Χατζηχρήστος τόνισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να μένουμε μόνο σε αυτές, αλλά να γίνουν πολλές περισσότερες, ώστε οι επισκέπτες της περιοχής μας να γίνουν καλοί πρεσβευτές στον τόπο τους, για να έχουμε ακόμη περισσότερους το επόμενο διάστημα.

Μεγάλο το κυκλοφοριακό πρόβλημα – Χρήζει επίλυσης

«Οι πελάτες μας πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, ώστε να μας προτιμήσουν ξανά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ., ο οποίος στάθηκε καταληκτικά και στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας και στην μεγάλη έλλειψη θέσεων στάθμευσης για τα οχήματα, απότοκο του οποίου είναι και το κυκλοφοριακό. Μάλιστα αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο λεωφορείο που «κόλλησε» πρόσφατα στην παραλιακή ζώνη λόγω των παρανόμως παρκαρισμένων οχημάτων.

«Το πρόβλημα το βλέπουμε όλοι. Το θέμα είναι να επιλυθεί», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα