Connect with us

Οικονομία

Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες που θα σε βοηθήσουν να βρεις την καλύτερη προσφορά ρεύματος 

Αυτοί-είναι-οι-βασικοί-κανόνες-που-θα-σε-βοηθήσουν-να-βρεις-την-καλύτερη-προσφορά-ρεύματος 

Με μία πρώτη ματιά στο διαδίκτυο, θα δεις ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου με καλή προσφορά ρεύματος, ποια όμως είναι πιο κατάλληλη που ταιριάζει στο δικό σου ενεργειακό προφίλ. Εδώ μαζί μας, θα δεις κάποιους βασικούς κανόνες που μπορείς να ακολουθήσεις για να βρεις την καλύτερη προσφορά.

Αλλάζω ρεύμα σημαίνει αλλάζω πάροχο και, ότι έχω κάνει προεργασία και ξέρω τι καταναλώνω στο σπίτι μου ή στην επιχείρησή μου. Είναι το βασικό βήμα που πρέπει να κάνεις πριν αναζητήσεις καινούργιο πάροχο. Είναι ο μόνος τρόπος για να πάρεις μία σωστή προσφορά, βασισμένη στο δικό σου ενεργειακό αποτύπωμα.

Δεν αρκεί να ακούσεις μόνο τις γνώμες κάποιων γνωστών, οι οποίοι μπορεί να σου μιλήσουνμε ενθουσιασμό, πράγμα που δεν είναι αρκετό για να επιλέξεις μία καινούργια εταιρεία που θα σε απαλλάξει αυτό τον φουσκωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Μάθε λοιπόν να μην εμπιστεύεσαι εύκολα τις γνώμες των ανθρώπων και προσπάθησε να κάνεις τη δική σου έρευνα βασισμένη σε σωστές πρακτικές, γιατί οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.

θα πρέπει να έχεις κατά νου, ότι ένα οικονομικό συμβόλαιο που θα κάνεις τώρα μπορεί αργότερα να αλλάξει. Αυτό βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ιδιαίτερα από τις τιμές των καυσίμων που αυτή την περίοδο είναι στα ύψη, αν και γίνονται πολλές προσπάθειες να σταθεροποιηθούν οι τιμές του ρεύματος με  διάφορες επιδοτήσεις και κυβερνητικές αναγγελίες, για ελαφρύνσεις στην μεγαβατώρα του φυσικού αερίου. Οι επιδοτήσεις λοιπόν είναι κάτι που επίσης επηρεάζουν το εκάστοτε τιμολόγιο του παρόχου.

Τώρα τον Νοέμβριο περιμένουμε μείωση στις τιμές κάθε 30% λιγότερο όπως ανακοινώθηκε στις 20 του μηνός,  κάτι το οποίο γίνεται κάθε μήνα από τις εταιρείες.

Τώρα Λοιπόν είναι μία ευκαιρία αν θες να κλείσεις ένα καλό οικονομικό συμβόλαιο.

Υπάρχουν Όμως και παγίδες που πρέπει να προσέξουμε οι οποίες είναι οι εξής:

Το μυστικό είναι ότι θα πρέπει να καταναλώνεις όσο πιο χαμηλά γίνεται και να μην ξεπερνάς τις 500 κιλοβατώρες. Και αυτό γιατί όταν κάποιος ξεπερνάει τις 2.000 κιλοβατώρες έρχονται επιπλέον χρεώσεις τις οποίες δεν τις θέλουμε.

Κάτι που ίσχυε παλιά το οποίο δεν ισχύει πλέον είναι και τα σταθερά τιμολόγια.

Πολλοί καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να κλειδώσουν το τιμολόγιο τους σε μία σταθερή τιμή. Αυτό όμως στο μέλλον από ότι φαίνεται μπορεί να καταργηθεί. Επίσης δεν είναι και τόσο οικονομικό πλέον, να έχει κάποιος σταθερό τιμολόγιο και απ’ ότι φαίνεται το κυμαινόμενο θα είναι η μόνη επιλογή.

Οι κρυφές χρεώσεις είναι ένας βραχνάς, που σύντομα θα αποκτήσετε όταν τις δείτε να φουσκώνουν το λογαριασμό σας. Βέβαια είναι κάτι που πληρώναμε πάντα ακομα και με την ΔΕΗ μόνο που τώρα υπάρχουν και πρόσθετα. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις, που μπαίνουν σε όλους τους λογαριασμούς, έχουν να κάνουν με το εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και με το δίκτυο διανομής. Επίσης χρεώνεστε και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, όπως και ένα πάγιο που μπαίνει κάθε μήνα. Τα τέλη που μπαίνουν στο λογαριασμό είναι αυτό της ΕΡΤ, το ειδικό τέλος αερίων ρύπων, τα δημοτικά τέλη, ο δημοτικό φόρο και ΤΑΠ, τα οποία διαφέρουν ανά Δήμο. Επίσης δεν μπορούμε να παραλείψουμε και το ΦΠΑ που προστίθεται στο τέλος συνολικά.

Όλα αυτά λοιπόν τα αναφέρουμε γιατί οι περισσότεροι κοιτάνε να κλείσουν ένα συμβόλαιο βασιζόμενη μόνο στην χρέωση της κιλοβατώρας και στην επιδότηση. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα οφέλη που παρέχονται στους καταναλωτές από τις εταιρείες, όπως όταν πληρώνετε τον λογαριασμό σας στην ώρα του, όπου έχετε μία έκπτωση στην κιλοβατώρα. Κάποιες εταιρείες δίνουν και κάρτες και πόντους, όπου ο καταναλωτής μπορεί να επωφεληθεί και να κάνει αγορές με εκπτώσεις σε συμβεβλημένα πολυκαταστήματα.

Αν θελήσετε να έχετε κοινωνικό τιμολόγιο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να μην δικαιούστε τις εκπτώσεις στις κιλοβατώρες και προφανώς κάποια δωράκια που μπορεί να δίνει ο πάροχος.

Αν παρόλα αυτά αισθάνεστε ακόμα πελαγωμένος, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιες ιστοσελίδες που παρέχουν πληροφορίες για όλους τους παρόχους, όπου μπορείτε να αναζητήσετε τη βοήθειά τους και να σας βρουν το καλύτερο οικονομικό πακέτο προσαρμοσμένο στα δικά σας δεδομένα.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Οικονομία

Τουλάχιστον να διορθωθούν κάποια λάθη και αστοχίες στο φορολογικό ν/σ

Τουλάχιστον-να-διορθωθούν-κάποια-λάθη-και-αστοχίες-στο-φορολογικό-ν/σ

Μάρκος Δέμπας: Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για να εισπραχθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ / Ο φοροφυγάς θα συνεχίσει να φοροδιαφεύγει και απλώς του δίνουμε την ευκαιρία να νομιμοποιήσει επίσημα τη φοροδιαφυγή του

«Αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο ήρθε σε μία ακατάλληλη στιγμή. Θεωρώ ότι είναι άδικο και το βασικότερο, δεν φέρνει καμία μεταρρύθμιση για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Περιμέναμε μεταρρύθμιση και όχι ρυθμίσεις».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.

«Το νομοσχέδιο απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε δεν πρόκειται να αποσυρθεί – Τουλάχιστον κάποια λάθη, αστοχίες και αδικίες πρέπει να διορθωθούν…»

«Γίνονται συζητήσεις, ασκούνται πιέσεις, γίνονται και κινητοποιήσεις, όπως αυτή με το κλείσιμο της αγοράς της Καβάλας την περασμένη Τετάρτη, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, για διορθώσεις κάποιων πραγμάτων, γιατί το νομοσχέδιο απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε δεν πρόκειται να αποσυρθεί. Θα κατατεθεί κανονικά, απ’ ότι φαίνεται. Από εκεί και πέρα εκτιμώ ότι τουλάχιστον κάποια λάθη, αστοχίες και αδικίες, τουλάχιστον για τους συνεπείς επαγγελματίες που θα τους πάρει και αυτούς η μπάλα, πρέπει να διορθωθούν. Έχουν εντοπιστεί αρκετά σημεία που χρήζουν βελτίωσης και αντικατάστασης. Χρειάζονται στοιχεία που θα κάνουν δικαιότερη την εφαρμογή αυτού του νόμου», επισήμανε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο κ. Δέμπας. 

«Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για να εισπραχθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ…»

«Αυτό που κρατάμε και είναι το μόνο βέβαιο, είναι ότι είναι ένα φορολογικό νομοσχέδιο που δεν φέρνει καμία μεταρρύθμιση, δεν έχει να προσθέσει κάτι. Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για να εισπραχθούν κάποια εκατομμύρια ευρώ. Δεν χρειαζόταν σε καμία περίπτωση να έρθει σε αυτή την περίοδο, που έχουμε μία τεράστια ακρίβεια, αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, στον κατώτατο μισθό. Το να προσθέτουμε ένα τέτοιο φορολογικό νομοσχέδιο, νομίζω ότι είναι πραγματικά εντελώς άχρηστο. Δεν είναι μία μεταρρύθμιση, αλλά είναι μία αποδοχή ότι δεν μπορεί ο ελεγκτικός μηχανισμός να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή που πράγματι υπάρχει και πράγματι πρέπει να παταχθεί», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

«Θα συνεχίσει και αύριο ο φοροφυγάς να φοροδιαφεύγει και απλώς σήμερα του δίνουμε και την ευκαιρία και επίσημα τον τρόπο να μπορέσει να νομιμοποιήσει τη φοροδιαφυγή του…»

«Με ένα τέτοιο νομοσχέδιο το βέβαιο είναι ότι η φοροδιαφυγή δεν πρόκειται να παταχθεί. Θα συνεχίσει και αύριο ο φοροφυγάς να φοροδιαφεύγει και απλώς σήμερα του δίνουμε και την ευκαιρία και επίσημα τον τρόπο να μπορέσει να νομιμοποιήσει τη φοροδιαφυγή του, δίνοντας ένα χιλιάρικο τον χρόνο. Αυτό όμως που ακούμε ότι για παράδειγμα μία στις δύο επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει, όπως λέει το υπουργείο, τότε μία στις δύο από την άλλη δεν φοροδιαφεύγει. Άρα και αυτή η οποία δεν φοροδιαφεύγει μέσα από αυτό το άδικο σύστημα πλήττεται άδικα. Κι αυτό πρέπει να το δει καλά η κυβέρνηση», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Κόβεται στο μισό για όλους τους επαγγελματίες το Τέλος Επιτηδεύματος

Κόβεται-στο-μισό-για-όλους-τους-επαγγελματίες-το-Τέλος-Επιτηδεύματος

Στο μισό περικόπτεται το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους από εφέτος όπως δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Η αλλαγή σε σχέση με το αρχικό σχέδιο θα περιέχεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αργά απόψε ή αύριο το πρωί στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί από το 2025 καταργείται οριστικά το Τέλος Επιτηδεύματος.

Με βάση το σημερινό πλαίσιο το Τέλος Επιτηδεύματος είναι 650 ευρώ και κατά συνέπεια θα πέσει στα 325 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, η μείωση του τέλος επιτηδεύματος κατά 50% θα αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Στο αρχικό σχέδιο η διάταξη που εμπεριέχονταν στο φορολογικό νομοσχέδιο, έδινε έκπτωση 25% ή 50% σε συνάρτηση με το εάν το δηλωθέν εισόδημα υπερέβαινε το τεκμαρτό.

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε επίσης ότι «δεν θα ισχύσει το τεκμήριο για εκείνους που θέλουν να ελεγχθούν», ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν εννιά σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

Η επιβάρυνση στις επιχειρήσεις λόγω τζίρου θα είναι πιο γραμμική, πιο αναλογική και πιο δίκαιη, τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης.

ΠΗΓΗ: http://amna.gr

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Οικονομία

Ο κορυφαίος σύμβουλος ακινήτων του κόσμου στο 2ο Συνέδριο της RE/MAX Choice στην Καβάλα

Ο-κορυφαίος-σύμβουλος-ακινήτων-του-κόσμου-στο-2ο-Συνέδριο-της-re/max-choice-στην-Καβάλα

Ο Javier Villalba και η ομάδα του επίτιμοι καλεσμένοι του Ομίλου Εταιρειών Κουρτίδη

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στην πόλη της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο συνέδριο της RE/MAX Choice, της πολυβραβευμένης κτηματομεσιτικής εταιρείας του ομίλου Κουρτίδη. Σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο ξενοδοχείο Lucy, βρέθηκαν όλοι οι συνεργάτες από τα 6 γραφεία της εταιρείας για να γιορτάσουν τις επιτυχίες ακόμη μίας σπουδαίας χρονιάς που πέρασε αλλά και να θέσουν τους νέους στόχους για το μέλλον. Στο συνέδριο, με κύριο θέμα «Η “αξία” της Υπεραξίας», καλεσμένοι της Διοίκησης του ομίλου ήταν ο κορυφαίος παγκοσμίως στο Real Estate Iσπανός Javier Villalba με την ομάδα του. Μετά το Πανελλαδικό συνέδριο της RE/MAX Greece το 2019, o κ. Villalba βρέθηκε πάλι στη χώρα μας,  αυτή τη φορά για να γνωρίσει τους συνεργάτες της RE/MAX Choice και να τους μιλήσει για τα μυστικά του κλάδου.

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ο πρόεδρος της Kourtidis Group – Broker/Owner της RE/MAX Choice Νίκος Κουρτίδης και η αντιπρόεδρος – Broker/Owner της RE/MAX Choice Κωνσταντίνα Δημητρόβα, φανερά συγκινημένοι, μίλησαν για τη δυναμική επιχειρηματική πορεία των τελευταίων ετών και ανακοίνωσαν τις νέες μεγάλες στρατηγικές συνεργασίες που ολοκληρώθηκαν. Ταυτόχρονα παρουσίασαν όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο μεγάλο όραμα «Alexandrou Chora», το οποίο έχει μπει σε τροχιά εκκίνησης.

Επιπλέον, το συνέδριο ήταν μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιαστούν επίσημα όλοι οι νέοι συνεργάτες του ομίλου καθώς και οι μεγάλες επιτυχίες του έτους με ομάδες της RE/MAX Choice να φτάνουν στην κορυφή των αποτελεσμάτων της RE/MAX Greece και της RE/MAX Europe. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η real estate εταιρεία του ομίλου Κουρτίδη, με τα 6 γραφεία στην Παραλία Οφρυνίου, στην Καβάλα, στην Νέα Ηρακλείτσα, στη Δράμα, στις Σέρρες και στο νησί της Θάσου, δικαίως πλέον χαρακτηρίζεται ως ο «leader» στη Βόρεια Ελλάδα με διακρίσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Τα «μεγάλα μυστικά» του real estate

Στην εντυπωσιακή εκδήλωση, επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός εισηγητής ήταν ο κορυφαίος στον κόσμο σύμβουλος ακινήτων  Javier Villalba. Η ομάδα από την RE/MAX Jumbo της Ισπανίας, στην παρουσίασή της με θέμα το «Personal Branding», μίλησε στους συνεργάτες της RE/MAX Choice για τις μεθόδους που τους οδήγησαν στην επιτυχία, για τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες στον χώρο του real estate καθώς και για την RE/MAX, την μεγάλη οικογένεια που τους ενώνει. Αυτό το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στη Διοίκηση του ομίλου και στην ομάδα του κ. Villalba ενισχύθηκε στη συνάντησή τους στο 13ο Συνέδριο της RE/MAX Europe στο Λονδίνο, όπου o κορυφαίος Ισπανός σύμβουλος ακινήτων αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Κουρτίδη. 

Με συνεχείς διακρίσεις και σπουδαία βραβεία σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Javier Villalba και η ομάδα του αποτελούν ένα ζωντανό παράδειγμα επιμονής, αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς. Φτάνοντας στην 1η θέση σε πωλήσεις στην Ευρώπη και την Ισπανία για το 2022, το μονοπάτι επιτυχίας που ακολουθεί τραβά συνεχώς την προσοχή του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Με ενθουσιασμό όλοι οι συνεργάτες παρακολούθησαν τις συμβουλές και τις τεχνικές  της ομάδας Javier Villalba για την προβολή της επαγγελματικής και προσωπικής τους εικόνας. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, ενώ έδωσαν τα χέρια για μία συνεργασία που θα κρατήσει στον χρόνο.

Ο κ. Νίκος Κουρτίδης σε δηλώσεις του αναφέρει «Νιώθω τιμή και μεγάλη χαρά που έχουμε σήμερα κοντά μας έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο, ο οποίος ταξίδεψε από τόσο μακριά μόνο για εμάς. Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον Javier Villalba ήμουν σίγουρος πως πέρα από έναν κορυφαίο συνεργάτη έχω πλέον και έναν πολύ καλό φίλο».

Παράλληλα η κα Κωνσταντίνα Δημητρόβα συμπλήρωσε πως «Είμαστε τόσο χαρούμενοι και συγκινημένοι που έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τόσο σημαντικές συμβουλές και καλά κρυμμένα μυστικά για τον κλάδο μας από τους καλύτερους στον κόσμο. Αυτή η μέρα θα μείνει αξέχαστη, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες της RE/MAX Choice».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα