Connect with us

Καβάλα

Αυξάνονται οι ανάγκες των πολιτών και διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες

Αυξάνονται-οι-ανάγκες-των-πολιτών-και-διευρύνονται-οι-κοινωνικές-ανισότητες

Πιθανή αύξηση των εν δυνάμει δικαιούχων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του δήμου Καβάλας και άρα μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες και χειροτέρευση των οικονομικών συνθηκών, «βλέπει» για την νέα χρονιά ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο κ. Παππάς εξέφρασε τον προβληματισμό του, για το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκες, κάτι που ήδη φαίνεται και από την αύξηση σε ποσοστό 25% των δικαιούχων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου».

«Ήμασταν σε μια θετική τροχιά, αλλά η πανδημία, δυστυχώς, τα πήγε όλα πίσω. Περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκες…»

«Μπορεί να είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι, καθώς οι προϋπολογισμοί μας είναι αυξημένοι για την αντιμετώπιση των αναγκών των ευάλωτων συμπολιτών μας, έχουμε όμως και έναν μεγάλο προβληματισμό, διότι οι κοινωνικές συνθήκες δείχνουν ότι πιθανόν να υπάρξει αύξηση των εν δυνάμει δικαιούχων των υπηρεσιών μας. Αυτό σημαίνει ότι πάμε σε χειροτέρευση οικονομικών συνθηκών, απότοκο της πανδημίας, πάμε σε κοινωνικές ανισότητες. Ήμασταν σε μια θετική τροχιά, αλλά η πανδημία, δυστυχώς, τα πήγε όλα πίσω. Περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκες. Με προβληματίζει ιδιαίτερα η αύξηση στο κόστος της ενέργειας, που δημιουργεί συνθήκες ενεργειακής φτώχειας για μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας. Μη ξεχνάμε ότι η δαπάνη της ενέργειας είναι ίσως η πιο σημαντική για όλους τους συμπολίτες μας. Υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι δημότες μας που δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Αυτό δημιουργεί έναν προβληματισμό για το τι έπεται», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Παππάς.

«Θα είμαστε με όλες τις δυνάμεις που έχουμε δίπλα τους και είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω ότι οι Καβαλιώτες, όποτε τους ζητήθηκε θεσμικά από τον δήμο, συνέδραμαν ως χορηγοί σημαντικά σε όλες μας τις δράσεις…»

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας σημείωσε επίσης, ότι ο δήμος θα σταθεί αρωγός στους ευάλωτους συμπολίτες μας, με όσες δυνάμεις διαθέτει, ενώ εξήρε και την προσφορά των συμπολιτών μας που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν.

«Θα είμαστε με όλες τις δυνάμεις που έχουμε δίπλα τους και είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω ότι οι Καβαλιώτες, όποτε τους ζητήθηκε θεσμικά από τον δήμο, συνέδραμαν ως χορηγοί σημαντικά σε όλες μας τις δράσεις. Με το που απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας και παρά το ότι και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την πανδημία, από το υστέρημά τους βοηθούν και αντιμετωπίζονται όλες οι ανάγκες που δεν μπορούν αποκλειστικά να καλυφθούν από τα ταμεία του δήμου. Προσπαθούμε ακόμη και γι’ αυτούς που δεν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις έστω και για λίγο, να τους βοηθήσουμε και να δίνουμε λύσεις. Πάντοτε θα υπάρχουν παράπονα, αλλά ο ρόλος μας είναι ακριβώς να λύνουμε αυτά τα προβλήματα», ανέφερε ακόμη ο Λεωνίδας Παππάς.

«Η διανομή του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» θα γίνει στο κλειστό της Καλαμίτσας το πρωί της Παρασκευής (23/12) – Θα είναι μεγάλες οι ποσότητες που θα διανεμηθούν και θα καλύψουν τις επισιτιστικές ανάγκες των συμπολιτών μας, τουλάχιστον για δυο μήνες»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας αναφέρθηκε και στην διανομή προϊόντων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου».

«Πράγματι αυτές τις ημέρες υπάρχει μια αυξημένη δραστηριότητα. Θα γίνει παραδοσιακά η διανομή του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στο κλειστό της Καλαμίτσας το πρωί της Παρασκευής (23/12) παραμονή Χριστουγέννων. Η ημέρα ίσως να μην είναι η πιο κατάλληλη, αλλά επειδή θα διανεμηθούν μεγάλες ποσότητες και δεν βοηθούσαν άλλοι χώροι, επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος. Θα ταλαιπωρήσουμε λίγο εθελοντές, δικαιούχους και υπαλλήλους, αλλά αυτό γίνεται για καλό σκοπό. Θα παραλάβουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων μπακαλικής και νωπά κρέατα, όπως κιμάς, χοιρινό, κοτόπουλο, τυρί, ζυμαρικά, όσπρια μελομακάρονα και κουραμπιέδες, είδη καθαριστικών. Θα είναι μεγάλες οι ποσότητες που θα διανεμηθούν και θα καλύψουν τις επισιτιστικές ανάγκες των συμπολιτών μας, τουλάχιστον για δυο μήνες», σημείωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Αρκετά διευρυμένος ο αριθμός των δικαιούχων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», διαμορφώνεται περίπου στα 240 άτομα

Αναφερόμενος ειδικότερα στην διεύρυνση των δικαιούχων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Λεωνίδας Παππάς τόνισε: «Πρέπει να πω ότι είναι αρκετά διευρυμένος ο αριθμός των δικαιούχων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και διαμορφώνεται περίπου στα 240 άτομα, διότι κατά τον επανέλεγχο που έγινε δεν αποχώρησαν πολλοί, καθώς κυρίως επειδή είναι μια δυναμική διαδικασία εξελισσόμενη όλον τον χρόνο, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας κι όσοι έχουν προϋποθέσεις προσέρχονται και έτσι αυξάνεται ο κατάλογος των δικαιούχων. Η αύξηση αυτή ήταν περίπου στο 25%».

Συνεχίζεται και διευρύνεται η δράση «Αγκαλιά Αλληλεγγύης»

Τέλος, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στη συνέχιση της δράσης «Αγκαλιά Αλληλεγγύης», μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη και της συνεργάτιδας του, Στέλλας Αργυρίου.

«Με την ευγενική χορηγία συμπολιτών μας αποφασίσαμε να κάνουμε μια προεργασία και να αγοράσουμε χριστουγεννιάτικα δώρα και παιχνίδια στα παιδιά των δικαιούχων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», με τη λογική ότι κανένα παιδί αυτές τις ημέρες δεν πρέπει να μείνει χωρίς παιχνίδι. Το κάναμε το Πάσχα, το κάναμε και με τα σχολικά είδη τον Σεπτέμβριο και το συνεχίζουμε και τις φετινές γιορτές, όπως ξεκινήσαμε πριν από έναν χρόνο ακριβώς. Ξεπέρασε τα 100, ο αριθμός των παιδιών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Την Πέμπτη (23/12) οι γονείς με τα παιδιά τους βρέθηκαν στο δημαρχείο Καβάλας και στο πρώην δημαρχείο Κρηνίδων και παρέλαβαν τα δώρα τους στο πλαίσιο της δράσης, η οποία θα συνεχιστεί και θα διευρύνεται κάθε φορά, ώστε τα παιδιά αυτών των οικογενειών να μην στερούνται τα στοιχειώδη», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών δήμου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Χρήστος Πριονίδης: Είμαι διαρκώς κοντά στους πολίτες

Χρήστος-Πριονίδης:-Είμαι-διαρκώς-κοντά-στους-πολίτες

Σε πλήρη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκδήλωσης χιονοπτώσεων στα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε, βρίσκεται η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Πριονίδης.

«Βρισκόμαστε στο μέσον της χειμερινής περιόδου κι αυτό συνεπάγεται προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων που πιθανόν να εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα και στην περιοχή μας», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Πριονίδης.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει, τόσο με τα μηχανήματα, όσο και με το προσωπικό μας, αλλά έχοντας και επαρκείς ποσότητες αλατιού…»

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να είμαστε όσο καλύτερα γίνεται προετοιμασμένοι. Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας στην παρούσα φάση, προκύπτει ότι θα έχουμε χιονοπτώσεις την Παρασκευή (21/1) και το Σάββατο (22/1) στην περιοχή μας. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει, τόσο με τα μηχανήματα, όσο και με το προσωπικό μας, αλλά έχοντας και επαρκείς ποσότητες αλατιού. Όπως κάναμε πέρυσι στον χιονιά του Φεβρουαρίου, έτσι θα κινηθούμε και φέτος, αν φυσικά απαιτηθεί, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι συμπολίτες μας. Τα στοιχεία επαναλαμβάνω δείχνουν ότι επηρεάζεται η περιοχή μας από αυτό το σύστημα με χιονοπτώσεις και από τη στιγμή που μας προειδοποιούν οι ειδικοί, είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε κατάλληλα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο Χρήστος Πριονίδης.

«Είναι τιμή μου που ο δήμαρχος μας, με εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά να βρίσκομαι στο τιμόνι της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών. Θεωρώ ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας μου, αλλά και των συνεργατών μου, από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά…»

Αναφορικά με την ανανέωση της θητείας του στη θέση του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών, ο κ. Πριονίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του.

«Είναι τιμή μου που ο δήμαρχος μας, με εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά να βρίσκομαι στο τιμόνι της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών. Θεωρώ ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας μου, αλλά και των συνεργατών μου, από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά, οπότε και ανέλαβα τα καθήκοντα αυτά. Η δουλειά που γίνεται στην περιοχή μας είναι εμφανής και επί της ουσίας ήταν μια επιβράβευση για εμένα και τους συνεργάτες μου, μαζί με τους οποίους και απόλυτα οργανωμένα, πετυχαίνουμε καλά αποτελέσματα, έχοντας και ως παρακαταθήκη και την αίσθηση από τους πολίτες ότι κάτι καλό γίνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πριονίδης.

Ερωτηθείς παράλληλα για το πως θα κινηθεί στο πλαίσιο αυτής της νέας θητείας του, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών απάντησε σχετικά: «Δεν έχω σκοπό να σταματήσω να εργάζομαι στο ίδιο μοτίβο, αλλά και ακόμη περισσότερο θα έλεγα τώρα».

«Είμαι διαρκώς κοντά στους πολίτες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και επεμβαίνουμε όπου μπορούμε για να διορθώσουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν…»

Ερωτηθείς αναφορικά με την επαφή που έχει σε καθημερινή βάση με τους πολίτες της Δ.Ε. Ελευθερών και τα προβλήματα που αυτοί του αναφέρουν, ο κ. Πριονίδης απάντησε: «Τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα υπάρχει επαφή με τους πολίτες. Είμαι διαρκώς κοντά τους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κι επεμβαίνουμε όπου μπορούμε για να διορθώσουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν. Δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω, ούτε αφήνουμε κάποιον χωρίς να εξετάσουμε το θέμα που τον προβληματίζει. Καθημερινά λειτουργώ καταγράφοντας τα προβλήματα και προσπαθούμε ιεραρχικά να τα λύσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ανάπλαση της κεντρικής οδού της Νέας Περάμου (28ης Οκτωβρίου) με πεζοδρόμια και νέο ηλεκτροφωτισμό – Ακολουθούν το επόμενο διάστημα βελτιώσεις σε προβληματικά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις σε προβληματικά σημεία του οδοστρώματος, ιδιαίτερα εντός της Νέας Περάμου, ο κ. Πριονίδης απάντησε ότι όπου έχουν επισημανθεί τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δ.Ε. Ελευθερών, αλλά και εντός της Νέας Περάμου, σύντομα θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης.

Μάλιστα ο κ. Πριονίδης αποκάλυψε ότι θα γίνει ανάπλαση της κεντρικής οδού της Νέας Περάμου (28ης Οκτωβρίου) από το ύψος της παραλίας (Hotel Plage) μέχρι και την αερογέφυρα της Εγνατίας προς το δημοτικό διαμέρισμα Ελευθερών, με νέα πεζοδρόμια, αλλά και τοποθέτηση νέου ηλεκτροφωτισμού.

Στην παρούσα φάση, όπως τόνισε ο κ. Πριονίδης, γίνεται κατασκευή των πεζοδρομίων στην περιοχή του κάμπινγκ της Νέας Περάμου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έναρξη του έργου της οδού 28ης Οκτωβρίου.

«Είναι ένας δρόμος με μεγάλη κίνηση, ειδικά το καλοκαίρι, με φωτισμό παλιό, οπότε με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα είναι πιο ασφαλής για όλους τους χρήστες, ώστε να αποφεύγονται και τροχαία ατυχήματα που κατά καιρούς σημειώνονται εκεί», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Πριονίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Συνάντηση του Θ. Μουριάδη με τον Χρήστο Γάκη

Συνάντηση-του-Θ.-Μουριάδη-με-τον-Χρήστο-Γάκη

Συνάντηση μιας ώρας είχε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΑΜ-Θ, Χρήστο Γάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ιδιαίτερη μνεία σε διάφορα σημαντικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε λεπτομερώς η ομαλή πρόοδος των εργασιών κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου, η δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Συνάντηση Π. Αγγελίδη και Κυριακής Γανίτου με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Συνάντηση-Π.-Αγγελίδη-και-Κυριακής-Γανίτου-με-τον-Αντιπεριφερειάρχη-Καβάλας

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξιο Πολίτη, στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, είχε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτης Αγγελίδης, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της Επιχείρησης, Κυριακή Γανίτου.

Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις στοχεύσεις σε στρατηγικές τουριστικής ανάπτυξης, ώστε να τεθούν οι προτεραιότητες και οι αξίες, πάνω στις οποίες µπορεί να οικοδομηθεί το όραμα για την Περιφερειακή Ενότητα στους τοµείς του Τουρισµού και της Ανάπτυξης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στο πλαίσιο της προώθησης και της προβολής.

Τις ευχές του κ. Αγγελίδη και της κ. Γανίτου προς τον κ. Πολίτη, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων για καλή και δημιουργική θητεία, ακολούθησε η διαβεβαίωση και από τις δυο πλευρές, για τη συνέχιση της καλής συνεργασίας της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, καθώς και τη διεύρυνσή της, με σταθερή στόχευση την προώθηση της ανάπτυξης της πόλης της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα