Connect with us

Καβάλα

Απέκτησαν όνομα όλες οι οδοί των Δ. Δ. του Δήμου Καβάλας

Απέκτησαν-όνομα-όλες-οι-οδοί-των-Δ-Δ.-του-Δήμου-Καβάλας

Θόδωρος Παπαδόπουλος: Ήταν μια διαδικασία πολύπλοκη, δύσκολη και χρονοβόρα

Ονοματοδοτήθηκαν πλέον όλες οι οδοί των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλίππων και πρόεδρος της επιτροπής ονοματοδοσίας οδών και οικισμών, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

«Πράγματι ήταν μία εκκρεμότητα, η οποία ίσως τα προηγούμενα χρόνια να μην φάνταζε και τόσο σημαντική. Όμως από την περίοδο της πανδημίας και μετά, οπότε και «άνθισε» το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα κούριερ μπήκαν περισσότερο στη ζωή μας, κατέστη απαραίτητη η ονοματοδοσία όλων των οδών των Δημοτικών Διαμερισμάτων μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Μία διαδικασία που ήταν πολύπλοκη, δύσκολη και χρονοβόρα όσο και να ακούγεται εύκολη. Κάθε όνομα σε κάθε οδό έπρεπε να τεκμηριωθεί ιστορικά»

«Παλιότερα όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονταν εμπειρικά, πλέον όμως έπρεπε να εκσυγχρονιστεί αυτός ο τρόπος λειτουργίας, οπότε μπήκαμε στη διαδικασία πριν από περίπου δύο χρόνια, να ξεκινήσουμε με την επιτροπή ονοματοδοσίας οδών και οικισμών, στην οποία είμαι πρόεδρος και σύμφωνα με την αυτήν κατέστη απαραίτητη η ονοματοδοσία των οδών. Η απόφαση αυτή της επιτροπής επικυρώθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και τότε σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια όλων των οικισμών, με τους γραμματείς αυτών, με ανθρώπους που γνώριζαν την τοπική ιστορία και τους πολιτιστικούς συλλόγους, μπήκαμε στη διαδικασία να βάλουμε ονόματα στους δρόμους. Μία διαδικασία που ήταν πολύπλοκη, δύσκολη και χρονοβόρα όσο και να ακούγεται εύκολη. Κάθε όνομα σε κάθε οδό έπρεπε να τεκμηριωθεί ιστορικά», σημείωσε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος. 

«Έπρεπε να ενημερωθούν οι χάρτες στο Google Maps, οπότε μπήκαμε στη διαδικασία με τη βοήθεια του Γιώργου Μιχαηλίδη, του αντιδημάρχου Ψηφιακών στον Δήμο Καβάλας και ενημερώνουμε την εφαρμογή για όλα αυτά τα χωριά…»

«Έπρεπε αυτά τα ονόματα των οδών πάνω στο χάρτη, είτε των διανομών, είτε του κτηματολογίου, να περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια. Από το ΚΑΕΚ τάδε, μέχρι το ΚΑΕΚ τάδε κλπ. Όλα αυτά ήθελαν πάρα πολύ χρόνο. Συγκεντρώθηκαν όλα αυτά και μιλάω για όλους τους οικισμούς ακόμη και στη Λευκή και το Χαλκερό και στην Νέα Καρβάλη και στην Παλιά Καβάλα και σε όλα τα χωριά μας και φυσικά στα μεγαλύτερα. Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πριν από δύο μήνες, εγκρίθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση από μία ειδική επιτροπή, στην οποία συμμετέχω εγώ, ο κ. Προμούσας, δύο φιλόλογοι και ο προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Π.Ε. Καβάλας. Από εκεί και μετά έπρεπε να ενημερωθούν οι χάρτες στο Google Maps, οπότε μπήκαμε στη διαδικασία με τη βοήθεια του Γιώργου Μιχαηλίδη, του αντιδημάρχου Ψηφιακών στον Δήμο Καβάλας και ενημερώνουμε την εφαρμογή για όλα αυτά τα χωριά. Έχουν ήδη ενημερωθεί και οι Κρηνίδες, η Λυδία, το Πολύστυλο, το Δάτο, ο Αμυγδαλεώνας, ο Νέος Ζυγός, ο Ζυγός και θα συνεχίσουμε και με τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Επίκειται βέβαια και η αριθμοδοσία, η οποία είναι αντικείμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας πλέον…»

«Να πούμε ακόμη ότι πλέον οριστικοποιήθηκε η νέα ονομασία του οικισμού του Νέου Ζυγού, ο οποίος ονομάζεται πλέον και επίσημα Νέος Ζυγός, οπότε ένα ένα αυτά τα θέματα κλείνουν. Θέματα χρονίζοντα, σημαντικά και πλέον κάθε άνθρωπος ξέρει πού μένει και πώς λένε την οδό στην οποία βρίσκεται το σπίτι του. Επίκειται βέβαια και η αριθμοδοσία, η οποία είναι αντικείμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας πλέον. Βάζοντας κάτω τους χάρτες και αριθμοδοτώντας όλα τα οικόπεδα που υπάρχουν. Αυτό σίγουρα θα είναι αντικείμενο που θα πρέπει να ασχοληθεί η νέα διοίκηση στην επόμενη πενταετία», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Παπαδόπουλος.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Στους-20-δημοφιλέστερους-προορισμούς-στην-Ευρώπη-η-Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος βρέθηκε στη λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Μαρκιανός.

«Την προηγούμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Τουρισμού του νησιού μας, με την ευκαιρία ότι η Θάσος βρέθηκε σε μία λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη, πραγματοποίησε στο Καλογερικό μία γιορτή με αφορμή αυτήν την επιτυχία, στη διάρκεια της οποίας συνεχάρη, αλλά και βράβευσε ανθρώπους, που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαρκιανός.

«Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική μας…»

«Δεν είναι κάτι το οποίο προέκυψε μέσα σ’ ένα έτος. Πάρα πολλοί άνθρωποι και για πάρα πολλά χρόνια αγωνίζονται για το τουριστικό προϊόν της Θάσου και προσπαθούν να φέρουν το νησί σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το οποίο σχεδιάστηκε αλλά και ανακοινώθηκε την ημέρα εκείνη είναι ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται σε ετήσια βάση και σε αυτή θα βραβεύονται διάφοροι άνθρωποι κάθε χρονιά, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζεται η στρατηγική, θα παρουσιάζονται νέοι τρόποι με τους οποίους θα κινείται ουσιαστικά το νησί της Θάσου και θα προχωράει για να φτάσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάσου. 

«Εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας…»

«Πραγματικά ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Το δείγμα είναι πραγματικά τεράστιο. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι δηλαδή μία λίστα, η οποία προέκυψε τυχαία και φυσικά αυτό εκτός ότι μας έκανε πάρα πολύ χαρούμενους, μας γεμίζει και ευθύνη για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό και στις προσδοκίες των επισκεπτών μας. Είναι κάτι το οποίο όλο αυτό το έτος θα το προβάλλουμε, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τη δυναμική του νησιού μας», ανέφερε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

«Άνοιξε»-το-λιμάνι-για-την-στάθμευση-των-τουριστικών-λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Κ., Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Άγγελο Βλάχο.  

Μιλώντας για το θέμα στην τοπική ΕΡΑ, ο κ. Δέμπας επισήμανε αρχικά: «Είναι θετικό ότι στη συνάντηση που είχα την Τετάρτη (15/5) με τους κυρίους Φιλόσογλου και Βλάχο, διαπίστωσα ότι και ο Ο.Λ.Κ.  αναζητούσε κι αυτός να βρει μια λύση, καθώς κατανόησαν μέσα και από τη συζήτηση, ότι κάτι πρέπει να γίνει και πράγματι αυτή η λύση βρέθηκε».

«Ήδη από την Τετάρτη (15/5) ο χώρος διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα»

«Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος είναι στο τέλος του λιμανιού της Καβάλας εκεί που δένουν ουσιαστικά τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία που έρχονται από τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Είναι ο χώρος, ο οποίος υπάρχει στα πλάνα του Ο.Λ.Κ. για να δημιουργήσει το εμπορευματικό κέντρο, αλλά μέχρι να δημιουργηθεί αυτό προσωρινά αυτός ο χώρος που είναι περίπου 4 στρέμματα και ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε μία φάση αδειοδότησης για να γίνει ένα πάρκινγκ να δοθεί σε ιδιώτη που θα το χρησιμοποιήσει ως χώρος στάθμευσης μόνο για λεωφορεία και βαρέως τύπου οχήματα, αυτός ο χώρος είναι ήδη από την Τετάρτη (15/5) δωρεάν και ανοιχτός να σταθμεύουν τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα. Μάλιστα έχει διαμορφωθεί λίγο ο χώρος και τις επόμενες ημέρες θα ασφαλτοστρωθεί κιόλας στο σύνολό του», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δέμπας. 

«Ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής…»

«Όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλέον ο ιδιώτης θα έχει και την άδεια λειτουργίας για χώρο στάθμευσης, τότε θα υπάρχει και κάποιο αντίτιμο για τα λεωφορεία και τα βαρέως τύπου οχήματα – φορτηγά που θα μπορούν να σταθμεύουν πλέον μέσα σε αυτόν τον χώρο με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Βρέθηκε επομένως αυτή η λύση και ενημερώθηκαν ήδη και οι καταστηματάρχες της περιοχής να ενημερώσουν με τη σειρά τους και τους οδηγούς των λεωφορείων και τα τουριστικά πρακτορεία ότι υπάρχει αυτή η λύση και από εκεί και πέρα νομίζω ότι το ζήτημα το οποίο προέκυψε φάνηκε άμεσα ότι μέσα από τις συζητήσεις και από την καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Οργανισμό Λιμένα πραγματικά βρέθηκε αυτή η λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ο-Σύλλογος-«ΦΙΛΟΣ»-πρόσφερε-1.000-ευρώ-για-το-φεστιβάλ-cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, Σωτήρη Ξώγνο, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την κατάθεση χρηματικής χορηγίας ύψους 1.000 ευρώ προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση αφορά τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ Cosmopolis, το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Ξώγνος, “διακρίνεται για την ποιότητα, το ισχυρό καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και την εξωστρέφεια του”.

Ο κ. Μουριάδης με τη σειρά του, παρουσία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου, σημείωσε πως “η συγκεκριμένη κίνηση από τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας – Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ” καταδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι οι συμπατριώτες στη Γερμανία παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στη γενέτειρά τους, γνωρίζουν τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του Πολιτισμού και θέλουν να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τις επιλογές μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα