Connect with us

Περιφέρεια

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Η διοίκηση της ΠΑΜΘ κολυμπά στα ρηχά νερά της μετριότητας

Αλέξανδρος-Ιωσηφίδης:-Η-διοίκηση-της-ΠΑΜΘ-κολυμπά-στα-ρηχά-νερά-της-μετριότητας

«Η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει αλλάξει πορεία, δυστυχώς. Κολυμπά στα ρηχά νερά της μετριότητας, της ανεπάρκειας, με έλλειψη σχεδίου, χωρίς καμιά φαντασία και το κυριότερο με έλλειψη έργου. Είναι μια από τα ίδια, μια απλή διαχείριση και διεκπεραίωση των πραγμάτων».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση», Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο οποίος παράλληλα σχολίασε με αιχμηρό τρόπο και τη φυγή στελεχών από την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη προς αυτήν του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου.

«Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζονται ως έργα πράγματα που γίνονται πάντοτε, όπως οι καθαρισμοί ρεμάτων και του οδικού δικτύου…»

Ειδικότερα αναφερόμενος στα πεπραγμένα της διοίκησης της Π.Α.Μ.Θ., ο κ. Ιωσηφίδης υπογράμμισε: «Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζονται ως έργα πράγματα που γίνονται πάντοτε, όπως οι καθαρισμοί ρεμάτων και του οδικού δικτύου, οι διαγραμμίσεις, οι αλλαγές των λαμπτήρων κλπ. Λείπουν τα μεγάλα έργα, τα έργα πνοής, όπως για παράδειγμα το φυσικό αέριο που έχει αργήσει πολύ. Δυστυχώς θα περάσει από λίγες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας. Αποκλείονται μεγάλοι οικισμοί όπως η Ν. Καρβάλη, η Βιομηχανική Περιοχή, τη στιγμή που η Περιφέρεια μας είναι η είσοδος του φυσικού αερίου στην πατρίδα μας. Αυτό το έργο το εμπνεύστηκε ο αείμνηστος Γ. Παυλίδης, αλλά έμεινε στα ίδια, λόγω της μετριότητας της σημερινής διοίκησης».

«Ο κόσμος της Π.Α.Μ.Θ. και δη των Π.Ε. Καβάλας και Θάσου τους έχει καταλάβει κι αυτή την αναποτελεσματικότητα τους θα τη δουν με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2023»

«Το ενδιαφέρον των διοικούντων μένει στις φωτογραφίσεις, στη εναλλαγή και διανομή οφικίων και θέσεων. Αυτό είναι το όνειρο και η επιδίωξη τους, αλλά ο κόσμος της Π.Α.Μ.Θ. και δη των Π.Ε. Καβάλας και Θάσου τους έχει καταλάβει κι αυτή την αναποτελεσματικότητα τους θα τη δουν με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2023», συμπλήρωσε σχετικά ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Αναφορικά δε με την ψήφιση του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς από το περιφερειακό συμβούλιο, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης επισήμανε: «Δεν υπήρχε κάτι μεγαλόπνοο, ήταν αναμενόμενο ότι ο νέος προϋπολογισμός θα ψηφιστεί από τη διοίκηση και τους συνοδοιπόρους της, είτε νέους, είτε παλαιούς και γι’ αυτό καταψηφίστηκε από την παράταξη μας. Ήταν μια αντιγραφή των προηγούμενων και τίποτα περισσότερο».

«Πρέπει να μας πουν πότε έλεγαν αλήθεια. Τότε ή τώρα; Εγώ πιστεύω ότι η αλήθεια ήταν σε αυτά που έλεγαν τότε κατά του κ. Μέτιου»

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός της φυγής ορισμένων στελεχών από την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» προς αυτήν της διοίκησης του κ. Μέτιου, ο Α. Ιωσηφίδης σημείωσε: «Δεν έχουμε πέσει από τα σύννεφα, ήταν αναμενόμενο. Φαινόταν όλα αυτά. Ας το κρίνει όμως ο κόσμος που τους στήριξε. Για εμένα το ηθικό θέμα είναι ότι αυτές οι έδρες ανήκουν στην «Περιφερειακή Σύνθεση» και κακώς δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην παράταξή μας. Αν θέλουν να συνεργαστούν με τον κ. Μέτιο υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό. Όλοι αυτοί είχαν θέσεις και απόψεις δημόσιες σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης κατά της διοίκησης της Περιφέρειας. Πρέπει να μας πουν πότε έλεγαν αλήθεια. Τότε ή τώρα; Εγώ πιστεύω ότι η αλήθεια ήταν σε αυτά που έλεγαν τότε κατά του κ. Μέτιου».

«Εκλεχθήκαμε σύμβουλοι της «Περιφερειακής Σύνθεσης», αλλά δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι το έχουν ξεχάσει και άλλαξαν «μαντρί» για μια…θεσούλα…»

Ο κ. Ιωσηφίδης τόνισε μάλιστα ότι αυτές οι εξελίξεις θα ατσαλώσουν ακόμη περισσότερο το φρόνημα των ανθρώπων της «Περιφερειακής Σύνθεσης», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η πολιτική μου ανδρεία και συνέπεια μου επιτάσσει να μην κοροϊδεύω τους πολίτες που με στηρίζουν. Εκλεχθήκαμε σύμβουλοι της «Περιφερειακής Σύνθεσης», αλλά δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι το έχουν ξεχάσει και άλλαξαν «μαντρί» για μια…θεσούλα. Σίγουρα όλο αυτό ατσαλώνει το φρόνημά μας. Ο συνδυασμός μας θα πλαισιωθεί με νέα πρόσωπα. Ο βασικός πυρήνας υπάρχει, αλλά θα προστεθούν κι άλλα άτομα, δεν μιλώ τυχαία, έχω γνώση των διεργασιών. Απλά τώρα μιλάμε για μια «νεκρή» περίοδο, καθώς είμαστε στο μέσον της θητείας της διοίκησης. Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν γνωστά ακόμη κάποια πράγματα. Ωστόσο είμαστε κοντά στους πολίτες, στόχος μας είναι η ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων. Δεν κοιτάμε την επαγγελματική και πολιτική μας ανάδειξη μέσω θέσεων και οφικίων».

«Το ενδεχόμενο μιας ενιαίας παράταξης είναι μια φθηνή δικαιολογία όσων το λένε»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο κοινής καθόδου των δυο συνδυασμών στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, ο Α. Ιωσηφίδης ήταν ξεκάθαρος: «Το ενδεχόμενο μιας ενιαίας παράταξης είναι μια φθηνή δικαιολογία όσων το λένε. Οι λόγοι που μας οδήγησαν στο να στελεχώσουμε το 2019 έναν ανεξάρτητο συνδυασμό υπό τον Χριστόδουλο Τοψίδη δεν έχουν εκλείψει. Η πορεία της διοίκησης του κ. Μέτιου δεν έχει κάποια εντυπωσιακή αλλαγή. Η μοναδική μεταστροφή είναι ανθρώπων που έκριναν σκληρά τον κ. Μέτιο και τώρα άλλαξαν πλευρά».

«Είμαστε το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα, το οποίο ούτε με μετεγγραφές, ούτε με κυβιστήσεις κάποιων αλλάζει κι αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στις εκλογές του 2023…»

Τέλος, σε ερώτηση για το πως κρίνουν το έργο της μείζονος αντιπολίτευσης οι πολίτες της Π.Α.Μ.Θ., ο κ. Ιωσηφίδης απάντησε: «Οι πολίτες είναι κοντά μας. Αυτό το μήνυμα εισπράττω καθημερινά. Είμαστε κι εμείς όμως κοντά στους πολίτες. Μας ενδιαφέρει η ουσία κι όχι οι φωτογραφίες και οι αστείες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου αλληλοσυγχαίρονται. Ακούμε τον προβληματισμό των πολιτών για την πορεία της Περιφέρειας και πιστεύω ότι η δυναμική μας με την πάροδο του χρόνου το κλίμα θα είναι πολύ θετικό υπέρ μας. Εμείς και ο επικεφαλής μας έχουμε τα αυτιά και τις κεραίες μας ανοιχτές, έχουμε προτάσεις, είμαστε μαχητικοί κι όταν έρθει η ώρα θα δικαιωθούμε. Είμαστε το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα, το οποίο ούτε με μετεγγραφές, ούτε με κυβιστήσεις κάποιων αλλάζει κι αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στις εκλογές του 2023».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Μήνυμα του Κ. Αντωνιάδη για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Μήνυμα-του-Κ.-Αντωνιάδη-για-την-εξάλειψη-της-βίας-κατά-των-γυναικών

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της εξάλειψη της βίας των γυναικών, όπου τα στοιχεία που προκύπτουν από το Ευρωβαρόμετρο είναι αποκαλυπτικά:

-Μία στις 3 γυναίκες έχει εμπειρία σεξουαλικής ή φυσικής βίας ή και τα δύο

-Μία στις 3 έχει δεχθεί καταχρηστική ψυχολογική συμπεριφορά από τον σύντροφό της

-Μία στις 5 έχει υποστεί καταδίωξη

-Μία στις 2 έχει εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης

-Μεταξύ των γυναικών που κατέχουν διευθυντικά αξιώματα τρεις στις 4 έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.

-Μία στις 20 έχει βιαστεί.

«Είμαστε στο 2016. Τα κορίτσια και οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής ζωής, χωρίς να τις χτυπούν, να τις παρενοχλούν, να τις βιάζουν, να τις καταδιώκουν».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Έργο μεγάλης σημασίας η παράκαμψη του Πρίνου

Έργο-μεγάλης-σημασίας-η-παράκαμψη-του-Πρίνου

Ως ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Θάσου, χαρακτήρισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, την παράκαμψη του οικισμού της Σκάλας Πρίνου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνιάδης, την προηγούμενη εβδομάδα και με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή, η μελέτη του εν λόγω έργου.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας έχει ήδη συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης, αλλά και την προκήρυξη, ώστε τις επόμενες ημέρες να δημοπρατηθεί το έργο

«Όπως είναι γνωστό όλη η κυκλοφορία διεξάγεται μέσα από τον οικισμό της Σκάλας του Πρίνου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα στη διάρκεια των θερινών μηνών, οπότε και αυξάνεται κατακόρυφα το τουριστικό ρεύμα. Πέρα από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, υπάρχει κίνδυνος και για τους πεζούς, αλλά και για τα παιδιά που παίζουν στην παρακείμενη πλατεία. Το έργο αυτό ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, αλλά και γενικότερα της Θάσου. Αρκεί να λάβουμε υπόψη ότι εκεί βρίσκεται το Κέντρο Υγείας του νησιού, όπως επίσης και το πορθμείο που συνδέει τον Πρίνο με το λιμάνι της Καβάλας. Άρα είναι πολύ σημαντικό να γίνει αυτή η παράκαμψη, ώστε τα οχήματα να μη διέρχονται μέσα από τον οικισμό. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας έχει ήδη συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης, αλλά και την προκήρυξη, ώστε τις επόμενες ημέρες να δημοπρατηθεί και μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη να αρχίσει η κατασκευή του σημαντικού έργου», σημείωσε σχετικά με το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Σε συνεργασία και με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε ένα δίκαιο αίτημα, που έχει να κάνει με την αποζημίωση των παραγωγών σταφυλιών της Π.Ε. Καβάλας…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε και στις ενέργειες που καταβάλλονται για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί σταφυλιών του δήμου Παγγαίου, οι οποίοι πέρα από τις καιρικές συνθήκες επλήγησαν και από την πανδημία. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε για το θέμα: «Σε συνεργασία και με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε ένα δίκαιο αίτημα, που έχει να κάνει με την αποζημίωση των παραγωγών σταφυλιών της Π.Ε. Καβάλας, οι οποίοι είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται λόγω της πανδημίας και των καιρικών συνθηκών. Στόχος μας είναι να λάβουν ενίσχυση μέσω από τα προγράμματα de minimis. Γίνονται προσπάθειες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και στο υπουργείο Εσωτερικών, για την καταβολή αποζημιώσεων λόγω της πανδημίας. Οι παραγωγοί σταφυλιών είδαν πέρυσι να μειώνονται δραματικά τα εισοδήματά τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν τα χρέη τους προς τρίτους. Δυστυχώς τα τελευταία τρία χρόνια δέχονται συνεχή πλήγματα από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και από την πανδημία. Γι’ αυτό πρέπει και οφείλουμε να στηρίξουμε τους παραγωγούς σταφυλιών του δήμου Παγγαίου. Αυτό κάνει η Π.Ε. Καβάλας, μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας. Έχουμε αποστείλει όλα τα στοιχεία στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες μας, όπως ήδη συνέβη σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας».

Βελτίωση της παράπλευρης οδού του τμήματος Κοκκινοχώματος – Αμισιανών, συνολικού προϋπολογισμού 235.000 ευρώ

Παράλληλα, ο Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο, που αφορά τη βελτίωση του τμήματος Κοκκινοχώματος – Αμισιανών και πιο συγκεκριμένα της παράπλευρης οδού, όπου ιδιαίτερα στη διάρκεια των χειμερινών μηνών το συγκεκριμένο τμήμα πλημμυρίζει. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, έχει ήδη συνταχθεί το τεχνικό δελτίο του έργου, ώστε να γίνει μια σημαντική παρέμβαση με καθαίρεση τριών υφιστάμενων τάφρων, αλλά και η κατασκευή ενός νέου οχετού. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 235.000 ευρώ, ενώ θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης, σήμανσης, καθώς και στηθαίων ασφαλείας. Επίσης σε τμήμα περίπου 200 μέτρων θα γίνει τοποθέτηση συρματοκιβωτίων για την προστασία των πρανών.

«Όσοι περισσότεροι εμβολιαστούν, τόσο πιο γρήγορα θα χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας έναντι του ιού…»

Τέλος, αναφερόμενος στην υγειονομική κατάσταση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε: «Πράγματι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εμβολιασμοί στην περιοχή μας και ίσως έχουμε συνειδητοποιήσει ότι για να βρούμε ξανά την κανονικότητα μας πρέπει να εμβολιαστούμε. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουμε κι εμείς. Όσοι περισσότεροι εμβολιαστούν, τόσο πιο γρήγορα θα χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας έναντι του ιού. Πλησιάζουμε στις γιορτές και γι’ αυτό είναι καλό να σπεύσουν να εμβολιαστούν όσοι δεν το έκαναν μέχρι σήμερα, αλλά και να κάνουν την τρίτη δόση όσων παρήλθε το εξάμηνο. Γενικότερα πάντως, παρά τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή μας δεν μπορώ να δηλώσω ικανοποιημένος. Υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός, η Π.Ε. Καβάλας είναι στο βαθύ κόκκινο εδώ και καιρό. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διάστημα, αλλά αισιοδοξώ ότι σύντομα θα καταφέρουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα που τόσο μας έλειψε».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Ασφαλτικές εργασίες στο οδικό δίκτυο της Θάσου

Ασφαλτικές-εργασίες-στο-οδικό-δίκτυο-της-Θάσου

Υπογράφηκε μεταξύ της ΠΑΜΘ/Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και του νόμιμου εκπροσώπου της Αναδόχου εταιρίας με την επωνυμία «ΕΥΦΡΟΣΥΝΙΔΗΣ ΑΤΕ» η σύμβαση του έργου που αφορά την «Συντήρηση οδικού δικτύου της Νήσου Θάσου – Αποκατάσταση Ασφάλειας και Βατότητας» προϋπολογισμού 600.000ευρώ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Για μας η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ζωής των πολιτών, αποτελούν ζητήματα ύψιστης προτεραιότητάς μας. Με την υπογραφή της ως άνω σύμβασης ξεκινάμε ένα σημαντικό οδικό έργο που στοχεύει στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας των οδηγών με έμφαση σε ιδιαιτέρως επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Θάσου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με γρήγορους ρυθμούς, καθώς στόχος μας είναι ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο, που δεν θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα