Connect with us

Καβάλα

Άκρως εντυπωσιακή η ανάπλαση του λιμανιού της Ν. Ηρακλείτσας  

Άκρως-εντυπωσιακή-η-ανάπλαση-του-λιμανιού-της-Ν.-Ηρακλείτσας  

Βασίλης Τσιπουρόπουλος: Έγινε ένα πολύ σημαντικό έργο που προσδίδει προστιθέμενη αξία στον Δήμο Παγγαίου / Ο παραλιακός πεζόδρομος αναβαθμίζει την περιοχή και ανεβάζει και την ποιότητα ζωής των πολιτών / Προχωρά η ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου στην Νέα Πέραμο

Άκρως εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα της ανάπλασης και αναβάθμισης του λιμανιού της Νέας Ηρακλείτσας του Δήμου Παγγαίου, το οποίο πλέον αποκτά λειτουργικότητα και ασφάλεια.

Σε αυτό συμβάλλουν το βιομηχανικό δάπεδο σε όλη την έκταση του λιμανιού, η εγκατάσταση Pillar με σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης και παροχής νερού για τον ανεφοδιασμό των σκαφών, τα νέα φωτιστικά σώματα led, αλλά και ο γενικότερος εξωραϊσμός του χώρου με παγκάκια, νέους κάδους απορριμμάτων και πράσινο. 

«Έγινε ένα πολύ σημαντικό έργο, σε έναν χώρο που πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους όσον αφορά τις λιμενικές εγκαταστάσεις στη βόρεια Ελλάδα…»

Για το εν λόγω έργο μίλησε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μελετών και Δόμησης του Δήμου Παγγαίου, Βασίλης Τσιπουρόπουλος, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του παραλιακού πεζόδρομου που ενώνει την Νέα Ηρακλείτσα με το Παληό, την εξέλιξη του έργου που αφορά την ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου στην Νέα Πέραμο, αλλά και το πότε θα αρχίσουν τα σημαντικά οδικά έργα της περιοχής.

«Όσον αφορά το λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας θεωρώ ότι έγινε ένα πολύ σημαντικό έργο, σε έναν χώρο που πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους όσον αφορά τις  λιμενικές εγκαταστάσεις στη βόρεια Ελλάδα. Μείνανε κάποιες λεπτομέρειες, δεν έχει ολοκληρωθεί στο 100% το έργο, αλλά είναι μια παρέμβαση που από εδώ και πέρα θα αποτελέσει προστιθέμενη αξία στον Δήμο Παγγαίου», επισήμανε σχετικά ο Βασίλης Τσιπουρόπουλος. 

«Ο παραλιακός πεζόδρομος είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής που αναβαθμίζει την περιοχή μας και ανεβάζει και την ποιότητα ζωής των πολιτών…»

«Παράλληλα, ολοκληρώσαμε και τον πεντάμετρο πεζόδρομο στο παραλιακό μέτωπο, μήκους 2,5 km, ο οποίος ξεκινάει από τη Ρέμβη της Νέας Ηρακλείτσας και φτάνει μέχρι και τα σύνορά μας με το Παληό, ο οποίος περιλαμβάνει όδευση τυφλών, πλήρη φωτισμό led που θα εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες μας για τη βόλτα τους, όπως και τους επενδυτές κι όσους κάνουν το μπάνιο τους στις παραλίες μας. Είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής που αναβαθμίζει την περιοχή μας και ανεβάζει και την ποιότητα ζωής των πολιτών, προσθέτοντας ένα συν στον Δήμο μας. Το φετινό καλοκαίρι θα μπορούν να χαρούν και τα δύο αυτά σημαντικά έργα και οι επισκέπτες και οι πολίτες της περιοχής μας», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μελετών και Δόμησης του Δήμου Παγγαίου. 

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η ανάπλαση της οδού Αγίου Νικολάου στην Νέα Πέραμο

Όσον αφορά το έργο ανάπλασης της οδού Αγίου Νικολάου στην Νέα Πέραμο, ο κ. Τσιπουρόπουλος υπογράμμισε: «Εκεί συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες. Θα μετατραπεί σε έναν δρόμο – κόσμημα με το που θα ολοκληρωθεί. Θα έχουμε έναν δρόμο, ο οποίος θα είναι λειτουργικότατος με πεζοδρόμια, με οδεύσεις τυφλών, με φωτισμό τύπου led, με παρκίδες, θα μονοδρομηθεί με κατεύθυνση από τη θάλασσα προς το δημοτικό σχολείο της Νέας Περάμου, ένα έργο που νομίζω ότι θα δώσει ανάσα το φετινό καλοκαίρι και θα αλλάξει την εικόνα της Νέας Περάμου. Οι εργασίες συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα της υπηρεσίας μας».

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να αρχίσει το έργο διαπλάτυνσης της επαρχιακής οδού Ν. Περάμου – Κόμβου Ελαιοχωρίου

Αναφορικά τέλος με το σημαντικό έργο της διαπλάτυνσης της επαρχιακής οδού Νέας Περάμου – Κόμβου Ελαιοχωρίου, αλλά και το πότε αρχίζουν τα έργα για τους κυκλικούς κόμβους, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου σημείωσε: «Αυτό είναι ένα έργο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το βλέπει και η υπηρεσία μας με τους μηχανικούς μας. Επίκειται να ξεκινήσει κι όταν τελειώσει θα δώσει μεγάλη ανάσα σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που μας ταλανίζει, καθώς θα αναβαθμίσει πάρα πολύ την οδική ασφάλεια. Πιστεύω ότι θα αρχίσει τέλη του 2025 με αρχές του 2026. Είναι θέμα της Περιφέρειας, αυτή το διαχειρίζεται. Όσον αφορά τους κυκλικούς κόμβους έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, αναμένουμε την πηγή χρηματοδότησης για να μπορέσει να συμβασιοποιηθεί το έργο και να ξεκινήσουν».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Διαγραμμίσεις στον δήμο Θάσου

Διαγραμμίσεις-στον-δήμο-Θάσου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Δοκιμαστική ήχηση σειρήνων του Δήμου Καβάλας

Δοκιμαστική-ήχηση-σειρήνων-του-Δήμου-Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Μάκης Παπαδόπουλος δηλώνει παρών στις δημοτικές εκλογές του 2028

Ο-Μάκης-Παπαδόπουλος-δηλώνει-παρών-στις-δημοτικές-εκλογές-του-2028

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την ανάρτηση – δήλωση στο FACEBOOK του Μάκη Παπαδόπουλου για το τι Δήμαρχο χρειάζεται η Καβάλα.

Έχουν περάσει δύο χρόνια πια από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2023, οι οποίες φαντάζουν πια πολύ μακρινές, κυρίως γιατί στην ψυχολογία των Καβαλιωτών κυριαρχεί η απογοήτευση και η κούραση από τις αρνητικές εξελίξεις που βιώνουμε στις υποθέσεις του τόπου μας.

Αναφέρει η ανάρτηση:

«Σε αυτόν τον τόπο μεγαλώνουμε, δημιουργούμε, ονειρευόμαστε.

Κάθε δρόμος, κάθε σπίτι, κάθε δημότης έχει μια ιστορία, αλλά και ένα μέλλον, που αξίζει σεβασμό και φροντίδα.

Θέλουμε έναν Δήμαρχο που να στέκεται δίπλα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε επαγγελματία.

Έναν Δήμαρχο που να βλέπει την Καβάλα σαν μια μεγάλη “οικογένεια”, με τις αξίες της οικογένειας, όπου κανείς δεν περισσεύει.

Έναν Δήμαρχο που να τους “αγκαλιάζει” όλους — χωρίς διακρίσεις, χωρίς “εμείς” και “οι άλλοι”, με δικαιοσύνη, με διαφάνεια.

Έναν Δήμαρχο που να ξέρει να παλεύει για τον τόπο που αγαπάμε!

Τον Δήμο Καβάλας, τον τόπο της ζωής μας!».

Με ένα μήνυμα λοιπόν με πολλούς αποδέκτες, ο Μάκης Παπαδόπουλος υπενθυμίζει πως είναι παρών και στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2028. Άλλωστε, ως αρχηγός της μείζονας αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, δεν έχει σταματήσει να ασκεί τον ρόλο του και να καταθέτει την κριτική του και τις προτάσεις του για τον Δήμο Καβάλας.  

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα