Connect with us

Καβάλα

Black Friday: Να στηρίξουν οι καταναλωτές την τοπική αγορά

black-friday:-Να-στηρίξουν-οι-καταναλωτές-την-τοπική-αγορά

Γιάννης Κελγιώργης: Αυτήν την εβδομάδα θα είναι οι ουσιαστικές εκπτώσεις από τα καταστήματα της αγοράς της Καβάλας

«Θέλουμε να στηρίξουν οι καταναλωτές την τοπική αγορά για να βγούμε στο τέλος όλοι κερδισμένοι από αυτήν την προωθητική ενέργεια», ανέφερε σχετικά με την Black Friday σε δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης. 

«Βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα, λίγες μέρες πριν από την Black Friday που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου. Φέτος ξεχείλωσε ο θεσμός και φτάσαμε να είναι από τις 15 Οκτωβρίου οι πρώτες διαφημίσεις σχετικά με την Black Friday από τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Στην ουσία είχαμε έναν black month», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. 

«Αυτήν την εβδομάδα θα είναι οι ουσιαστικές εκπτώσεις από τα καταστήματα της αγοράς της Καβάλας…»

«Πρόκειται για μια ξενόφερτη προωθητική ενέργεια και επειδή όλα στη χώρα μας δεν έχουν αρχή, μέση και τέλος, ήταν επόμενο να ξεχειλώσει και να έχουμε μία ολόκληρη σχεδόν σεζόν με προσφορές, τις οποίες όμως βαφτίζουμε προσφορές, με αθέμιτες πρακτικές και πυροτεχνήματα από τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Αυτήν την εβδομάδα θα είναι οι ουσιαστικές εκπτώσεις από τα καταστήματα της αγοράς της Καβάλας. Πάντα όμως με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες που βιώνει το ελληνικό νοικοκυριό. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει περιορισμός στο πορτοφόλι του καταναλωτή, κάτι που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για υψηλές προσδοκίες για το επόμενο χρονικό διάστημα», ανέφερε ακόμη ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Όσοι συνάδελφοι επιχειρούν, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους…»

Γενικότερα για την εικόνα της τοπικής αγοράς, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. σημείωσε: «Όσοι συνάδελφοι επιχειρούν, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους. Έχουμε μία άνευ προηγουμένου αύξηση των λειτουργικών εξόδων με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Από ‘κει και πέρα υπάρχει μία άνευ προηγουμένου μείωση των εσόδων. Γι’ αυτόν τον λόγο πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να κρατηθούν και γι’ αυτό βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα. Ωστόσο ο καταναλωτής έχει κάνει το τελευταίο διάστημα μία έρευνα αγοράς, φάνηκε, το γνωρίζω γιατί μιλώ καθημερινά με πολλούς συναδέλφους και προσδοκούμε αυτές τις ημέρες κάτι να γίνει. Ο αντρικός πληθυσμός θα στραφεί περισσότερο στα ηλεκτρονικά είδη, τα νοικοκυριά στις ηλεκτρικές συσκευές και η γυναίκα στα καλλυντικά στην ένδυση και στην υπόδηση».

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Ανθή Χατζηφραντζή: Στόχος μου είναι να κριθώ από τα αποτελέσματα

Ανθή-Χατζηφραντζή:-Στόχος-μου-είναι-να-κριθώ-από-τα-αποτελέσματα

Τελευταία Θέματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Ανθή Χατζηφραντζή: Στόχος μου είναι να κριθώ από τα αποτελέσματα

«Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς τον δήμαρχο Καβάλας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και φυσικά όλους τους δημότες για τη στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια».

Τα παραπάνω δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, η νέα αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής, Ανθή Χατζηφραντζή.

Στόχος μου είναι να κριθώ από τα αποτελέσματα κι όχι από τα λόγια

«Η ανάληψη της αντιδημαρχίας Παιδείας αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή. Αλλά και μεγαλύτερη ευθύνη, αυτό είναι το κυριότερο. Έχουμε δείξει δείγματα για το πως δουλεύουμε, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με όλους τους διευθυντές, τους συλλόγους γονέων, κλπ. Οι τίτλοι έχουν αξία μόνο όταν συνοδεύονται από έργο. Δικός μου στόχος είναι να κριθώ από τα αποτελέσματα κι όχι από τα λόγια. Είμαστε υπάλληλοι των πολιτών, αυτό έχω να πω. Οι πολίτες μας επέλεξαν και μας έβαλαν σε αυτή τη θέση. Από εκεί και πέρα μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν οι συντηρήσεις στις σχολικές μονάδες και ήδη ενημερώνομαι για τις προτεραιότητες», πρόσθεσε καταληκτικά στις δηλώσεις της η κ. Χατζηφραντζή.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Οι Σέρβοι τουρίστες κάνουν φέτος τη διαφορά στη Θάσο

Οι-Σέρβοι-τουρίστες-κάνουν-φέτος-τη-διαφορά-στη-Θάσο

«Όπως ήταν αναμενόμενο από τις 20 Ιουνίου και μετά, αφού έκλεισαν και τα σχολεία στις χώρες των Βαλκανίων, έχουμε μια πολύ έντονη ροή επισκεπτών. Το νησί έχει αυξημένες πληρότητες».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου, Γιάννης Μαρκιανός, περιγράφοντας την τουριστική εικόνα που παρουσιάζει το νησί την τρέχουσα περίοδο. 

Οι Σέρβοι κάνουν τη διαφορά φέτος στη Θάσο

«Η Θάσος τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει περίπου τρεις μήνες με πολύ καλές πληρότητες, κάτι που επιβεβαιώνεται και φέτος. Ο αγώνας μας συνεχίζεται ώστε να επιμηκυνθεί αυτή η περίοδος και να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι επισκέπτες μας. Αυτό το διάστημα οι Βούλγαροι δεν είναι πολλοί στο νησί. Οι Ρουμάνοι είναι περισσότεροι και η μεγαλύτερη έκπληξη είναι οι Σέρβοι, οι οποίοι επέλεξαν το νησί μας και την περίοδο του Ιουνίου που δεν είχαμε μεγάλες πληρότητες φαινόταν ξεκάθαρα ότι αποτελούσαν την πλειονότητα των επισκεπτών με τους δυτικοευρωπαίους», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου.

Καλός φαίνεται και ο Σεπτέμβριος με τα τωρινά δεδομένα

«Από τις επισκέψεις μας τον χειμώνα φαινόταν ότι η Σερβία είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση μετά τα πολιτικά προβλήματα που είχε τα δυο τελευταία χρόνια. Το νησί μας βγήκε κερδισμένο, καθώς οι Σέρβοι αγαπούν την Θάσο και την χώρα μας επίσης. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα καλό μείγμα βορειοευρωπαίων, με Άγγλους, Γερμανούς, αλλά και Πολωνούς που είναι μια σπουδαία αγορά για το νησί μας και προχωράμε για ακόμη περισσότερους. Παράλληλα, έχουμε μια εικόνα και για τον Σεπτέμβριο και φαίνεται ότι θα είναι καλός μήνας, αν δεν έχουμε κάποιο απρόοπτο και αναταραχές σε παγκόσμιο επίπεδο», σημείωσε καταληκτικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ο Βασίλης Λεμονίδης ανέλαβε αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας

Ο-Βασίλης-Λεμονίδης-ανέλαβε-αντιδήμαρχος-Δημοτικής-Αστυνομίας

Για τα νέα του καθήκοντα μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Αναδιάρθρωσης – Οργάνωσης και Δημοτικής Αστυνομίας, Βασίλης Λεμονίδης.

«Η Δημοτική Αστυνομία είναι το νευραλγικό σημείο κάθε δήμου. Στην πόλη μας λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας το καλοκαίρι, αυξάνεται ο αριθμος των οχημάτων και η κίνηση κι άρα έχουμε περισσότερα προβλήματα», ανέφερε αρχικά ο κ. Λεμονίδης.

Πρέπει να μπει μια τάξη

«Πρέπει να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα, να είμαστε παρόντες στα σημεία όπου υπάρχει θέμα τις ώρες αιχμής, ώστε να υπάρχει διαρκής ροή και να μην έχουμε παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Όλοι μας θα πρέπει να αγαπήσουμε την πόλη μας και να λειτουργούμε σωστά και νόμιμα κι όχι να παρκάρουμε σε θέσεις για ΑΜΕΑ, να μην κλείνουμε τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης, να μην μπαίνουμε με τα μηχανάκια στους πεζόδρομους κλπ. Θα πρέπει να μπει μια τάξη, να υπάρχει αυστηρότητα και τήρηση της νομιμότητας και να τηρηθεί ο κανονισμός όπως έχει ψηφιστεί», πρόσθεσε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

Όπου υπάρχει πρόβλημα θα είμαστε παρόντες

«Και στη χερσόνησο της Παναγίας πρέπει να βρούμε άμεσα λύσεις, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα, τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και στους καταστηματάρχες, όπως φυσικά και στους επισκέπτες. Πρέπει κι εμείς να γίνουμε πιο σωστοί για να λειτουργεί εύρυθμα η πόλη. Εκεί έρχεται και η Δημοτική Αστυνομία με το προσωπικό που έχει για να βοηθήσει και να μην υπάρχουν προβλήματα στάθμευσης ή κυκλοφορίας, καθώς και σε θέματα για τους πεζόδρομους και για τα τραπεζοκαθίσματα. Έχω διαβάσει όλες τις αρμοδιότητες και ασχολούμαι καθημερινά με την λύση των ζητημάτων που ανακύπτουν και όπου υπάρχει πρόβλημα θα είμαστε παρόντες», σημείωσε καταληκτικά ο Βασίλης Λεμονίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα