Connect with us

Καβάλα

Το Επιμελητήριο Καβάλας στην 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη»

Δηλώσεις συμμετοχής έως 30 Απριλίου 2018

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει για την συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2018» η οποία θα πραγματοποιηθεί 18-20 Μαΐου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ), στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Στα εξωστρεφή και καινοτόμα αγροδιατροφικά προϊόντα επικεντρώνεται η φετινή πανελλήνια εμπορική έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη». Η ΔΕΘ-HELEXPO με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στηρίζοντας έμπρακτα την ανάπτυξη στην περιφέρεια διοργανώνει για 25η χρονιά την έκθεση στοχεύοντας στην ανάδειξη της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και πώληση τοπικών προϊόντων.

Παράλληλα, η διοργάνωση στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων συνεργασίας με τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες, στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα-ποτά, βιοτεχνικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης, γεωργικά μηχανήματα, είδη διακόσμησης και λαϊκής τέχνης, έπιπλα, ενδύματα, δερμάτινα είδη, τουριστικά καταλύματα κ.α., αποτελούν το περιεχόμενο της  έκθεσης.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο – αίτηση συμμετοχής  στο Επιμελητήριο Καβάλας, το αργότερο έως την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018. Στην έκθεση επιτρέπονται οι λιανικές πωλήσεις. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους θα πρέπει να συμπληρώσουν το κατάλληλο πεδίο στην επισυναπτόμενη αίτηση καθώς και τον αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. τους και δίνεται η δυνατότητα καταχώρησης της επιχείρησης στον κατάλογο εκθετών δωρεάν.

Το Επιμελητήριο θα καλύψει όλες τις δαπάνες που αφορούν την έκθεση των προϊόντων-δειγμάτων δηλ.: ενοικίαση χώρου, κατασκευή και βασικό εξοπλισμό περιπτέρου και μεταφορά προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Καβάλας  στο τηλ. 2510 222212 με την κα Σούζη Μαυρομμάτη (εσωτ. 4) και κα. Δέσποινα Παρασύρη (εσωτ. 11), email.:info@chamberofkavala.gr, ιστοσελίδα www.kcci.gr 

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Αλλαγή ωραρίου θέλουν στην αγορά

Αλλαγή-ωραρίου-θέλουν-στην-αγορά

«Τα καταστήματα διανύουν μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη βιωσιμότητά τους. Οι περιορισμοί δημιουργούν γενικότερα μια δυσπραγία. Το βλέπουμε αυτό τόσο στην κατανάλωση, όσο και στην ψυχολογία των καταναλωτών. Από την πλευρά μας κάνουμε το παν, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την εορταστική περίοδο».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, ο οποίος σημείωσε με έμφαση ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει και πάλι το ωράριο των καταστημάτων και να ανοίγουν στις 8.30′ κι όχι στις 10.00′ το πρωί όπως ισχύει με τα νέα μέτρα.

«Θέλουμε να ρευστοποιήσουμε, ώστε να περάσουμε αυτή τη σεζόν που θα είναι από τις χειρότερες στην ιστορία του εμπορίου…»

«Ο Νοέμβριος δεν ήταν καθόλου καλός για την αγορά της Καβάλας. Το δεκαπενθήμερο εκπτώσεων συνέπεσε με την ανακοίνωση των μέτρων για την είσοδο στα καταστήματα, ενώ δεν επιβεβαιώθηκαν και οι ελπίδες που είχαμε εναποθέσει στην Black Friday. Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, παραδοσιακά, έχουμε μια κάμψη στην αγορά κι από εκεί και πέρα αρχίζει να τονώνεται η κίνηση ενόψει των εορτών. Νομίζω ότι και φέτος θα είναι περίεργα τα Χριστούγεννα, αλλά δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας. Περιμένουμε τους καταναλωτές, υπάρχει μεγάλο απόθεμα στα καταστήματα μας, με πολύ καλές τιμές. Θέλουμε να ρευστοποιήσουμε, ώστε να περάσουμε αυτή τη σεζόν που θα είναι από τις χειρότερες στην ιστορία του εμπορίου», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ.

«Υπάρχει μια αγορά δυο ταχυτήτων. Πολλοί καταναλωτές θέλουν να τελειώνουν με τα ψώνια τους μέχρι τις 10 το πρωί, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι. Αυτούς όλους τους χάνουμε. Θα κάνουμε το παν να αλλάξει η διάταξη αυτή…»

«Τα καταστήματα μπορεί μεν να είναι ανοιχτά, αλλά με τόσους περιορισμούς σε ωράριο και είσοδο των καταναλωτών είναι στην ουσία σαν να είμαστε κλειστά. Το ζήσαμε τον Νοέμβριο και σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να δούμε αυτό το αποτύπωμα και τον Δεκέμβριο. Τα καταστήματα έχουν ώρα έναρξης λειτουργίας στις 10.00′ το πρωί, ενώ τα καταστήματα τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν από νωρίς το πρωί. Υπάρχει μια αγορά δυο ταχυτήτων. Πολλοί καταναλωτές θέλουν να τελειώνουν με τα ψώνια τους μέχρι τις 10 το πρωί, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι. Αυτούς όλους τους χάνουμε. Θα κάνουμε το παν να αλλάξει η διάταξη αυτή, η οποία δεν έχει να κάνει με τις μικρές πόλεις όπως η Καβάλα. Ακούμε τους υπευθύνους των αστικών συγκοινωνιών να λένε ότι τα λεωφορεία πηγαίνουν κι έρχονται άδεια, οπότε είναι αστείο να μιλάμε για συνωστισμό κατά την ώρα προσέλευσης στην εργασία», τόνισε ακολούθως στα όσα είπε στον «Ε» ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Το εορταστικό ωράριο αρχίζει την Πέμπτη προ της εβδομάδας των Χριστουγέννων κι από εκεί και πέρα είμαστε ανοιχτά και δυο Κυριακές, στις 12 και 19 Δεκεμβρίου»

Αναφορικά με το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Καβάλας, ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ. σημείωσε: «Το εορταστικό ωράριο αρχίζει την Πέμπτη προ της εβδομάδας των Χριστουγέννων κι από εκεί και πέρα είμαστε ανοιχτά και δυο Κυριακές, στις 12 και 19 Δεκεμβρίου. Δεν είμαστε ανοιχτά τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και στις 2 Ιανουαρίου, καθώς είναι αργίες. Έχουμε επεκτείνει το ωράριο μας κατά μισή ώρα το μεσημέρι και μισή ώρα το απόγευμα. Αυτή η μία ώρα που προστέθηκε είναι επαρκής χρόνος, προκειμένου να έχει ο καταναλωτής τον απαιτούμενο χρόνο να ψωνίσει. Χρόνος υπάρχει, θα δώσουμε στη δημοσιότητα ένα χρήσιμο ωράριο για τους καταναλωτές, που θα είναι ωφέλιμο για όλους. Αρκεί να υπάρχει διάθεση και ψυχολογία και να μην έχουμε κάποιο πισωγύρισμα στο θέμα των μέτρων».

«Οι πελάτες μας αποδέχονται τον έλεγχο, δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Τηρούν όλα όσα προβλέπονται…»

Τέλος, αναφορικά με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τον έλεγχο των καταναλωτών στις εισόδους των εμπορικών καταστημάτων, ο Γιάννης Κελγιώργης επισήμανε: «Τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα, όπως κάνουμε εδώ και δυο χρόνια. Γι’ αυτό και διαμαρτυρόμαστε όταν κάθε φορά που αυξάνεται το επιδημιολογικό φορτίο ανά την επικράτεια γίνεται στόχος το λιανεμπόριο πρώτο, ενώ είμαστε αυτοί που έχουμε αποδείξει ότι τηρούμε τα μέτρα υποδειγματικά και το έχουν αναγνωρίσει όλοι. Κάνουμε αυτό που προστάζει η δημόσια υγεία για τη δική μας ασφάλεια, αλλά και των καταναλωτών. Οι πελάτες μας αποδέχονται τον έλεγχο, δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Τηρούν όλα όσα προβλέπονται. Υπήρξε μια αμηχανία τις πρώτες ημέρες, είχε μπερδευτεί ο κόσμος με τη λειτουργία της αγοράς. Βρήκαμε όμως τον βηματισμό μας και πάνω που έγινε αυτό, μας δημιούργησε πρόβλημα το ωράριο, το οποίο μετ’ επιτάσεως ζητάμε να αλλάξει και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αυτό είναι το κυρίαρχο αίτημα μας προς την κυβέρνηση».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας

Το-πρόγραμμα-των-χριστουγεννιάτικων-εκδηλώσεων-του-Δήμου-Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Καβάλας, για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Καβάλας Θ. Μουριάδης, ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Παναγιώτης Αγγελίδης και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τα παιδικά μας Χριστούγεννα

Των Χριστουγέννων τη γιορτή κάθε παιδί, κάθε εποχής, την περιμένει σαν την αλκυόνα τις ζεστές μέρες του χειμώνα.

Κι ο Δήμος μας,

φτιάχνει κλίμα γιορτινό για να χρωματίσει τις χαραμάδες που αφήνει και φέτος η πανδημία,

για τα παιδιά που τόσα στερούνται τούτα τα χρόνια και για τους μεγάλους που οι θύμισες έρχονται σα μελομακάρονα να γλυκαίνουν την καθημερινότητά τους,

να τραβηχτούν τα σύννεφα και να φανεί το αστέρι που θα φέξει και φέτος τον δρόμο για να φτάσουμε μικροί-μεγάλοι στο παιδί της Ελπίδας

Όλοι μαζί, να φτιάξουμε μια φάτνη για κάθε παιδί.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

17:00 Παλιά Μουσική

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ»

 • Έκθεση κεραμικής με έργα παιδιών και ενηλίκων, από το εργαστήριο Κεραμικής «ΓΑΙΑ», καθώς και έκθεση φωτογραφίας εν όψει της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
 • Ομιλία του κ. Παπακοσμά Κωνσταντίνου για τον συμβολισμό των

εκθεμάτων.

 • Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.
 • Μουσικά κάλαντα.

18:00 Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.

 • Έναρξη των Εκδηλώσεων από το Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη.
 • «Τα παιδιά φωτίζουν έναν καλύτερο κόσμο». Φέτος τα Χριστούγεννα, η ανάγκη μας για χαμόγελο κι ελπίδα είναι πιο έντονη από ποτέ. Ο Δήμος Καβάλας, η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, δίνουν τη σκυτάλη στα παιδιά για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Μια πράξη συμβολική, μία κίνηση ελπίδας, ένα μήνυμα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά της βίας.
 • Καλλιτέχνες του δρόμου πλαισιώνουν την εκδήλωση.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

17:00 Παλιά Μουσική

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ»

 • Μουσικά ταξίδια με το συγκρότημα του Μανώλη Παργεντάκη με συνοδεία ζεστού Χριστουγεννιάτικου κρασιού.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

16:00 Δάτο – Κεντρική πλατεία

«Γλυκά Χριστούγεννα στο Δάτο» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δάτου

17:00 Παλιά Μουσική – Τζαμί Χαλίλ Μπέη.

«Η Βιβλιοθήκη ταξιδεύει παντού»

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας καλούν τους μικρούς μας φίλους να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι πίνοντας ζεστή σοκολάτα.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

18:00 Γραφεία Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χωράφας Καβάλας.

 • Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

18:00 Στοά Ιπποκράτη (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 25).

 • Χριστουγεννιάτικη Παράσταση θεάτρου Σκιών, με θέμα: «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη».

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

17:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

 • «Το κρυφό εργαστήρι των Χριστουγέννων»

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» σε κοινή δράση με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας καλεί τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν σε ένα διασκεδαστικό Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι.

18:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.

 • Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας δημιουργεί μαζί με τα παιδιά «Χριστουγεννιάτικες κάρτες κολάζ». Τα παιδιά φέρνουν μαζί τους δικές τους τυπωμένες φωτογραφίες ή φωτογραφίες με το ζωάκι τους και δημιουργούν μία κάρτα κολάζ.

19:00 Στοά Ιπποκράτη (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 25).

 • Ξένη και ελληνική pop μουσική από το συγκρότημα “Jukebox band”.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

18:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.

 • Η Ένωση Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε με αγαπημένους ήχους τζαζ.

18:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.

 • Ροκ εργαστήριο, με τη συμμετοχή της χορωδίας του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, υπό τη διεύθυνση της Ράνιας Βασιλειάδου και της χορωδίας του Ωδείου “Νεάπολις”, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Κύπρου.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

10:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.

 • «Κάθε στολίδι μία Ευχή κάθε Ευχή μία Ελπίδα».

Εργαστήρι κατασκευής Χριστουγεννιάτικου Στολισμού για παιδιά από την Στέλλα Φουρναράκη.

11:00 Γραφεία Συλλόγου «Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας».

 • Εργαστήρι κατασκευής – χρωματισμού διακοσμητικών φιγούρων του Αϊ-Βασίλη για παιδιά, με θέμα: «Φιγούρες του Αϊ-Βασίλη».

12:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.

 • Συναυλία της Ορχήστρας “Ακορντεονάτα – Υoung Power Orchestra”. Παραδοσιακή Μουσική από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, με τα Σύνολα Κρουστών «Τα παιδιά του Κρίστοφερ and Flying Sticks Sextet».

12:00 Δρόμοι της Πόλης.

 • Η μπάντα «Χαλκιμιστές» θα μας διασκεδάσει με βαλκανικά ακούσματα και χορευτικούς ρυθμούς Μακεδονικών παραδοσιακών χορών.

14:00 Κρυονέρι – Κεντρική Πλατεία.

 • «Γλυκά Χριστούγεννα στο Κρυονέρι» από τον Ποντιακό – Πολιτιστικό Σύλλογο Κρυονερίου «Ο Ακρίτας».

15:00 Πάρκο Κοινότητας Νέας Καρβάλης

 • «Γλυκά Χριστούγεννα στη Νέα Καρβάλη».

15:30 Αμυγδαλεώνας- Παλιό Καπνομάγαζο

 • «Γλυκά Χριστούγεννα στον Αμυγδαλεώνα» από τον Μουσικοχορευτικό Μορφωτικό Σύλλογο Αμυγδαλεώνα

16:30 Πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου

 • «Βάλε το στολίδι σου». Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά και ενήλικες με κατασκευές – εργαστήρια από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Κωνσταντίνου «Ο Δρόμος του νερού».

17:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.

 • «Η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τα Λαϊκά μας Παραμύθια». Αφήγηση λαϊκών ιστοριών, από την Στέλλα Φουρναράκη. Κάθε μία Λαϊκή Ιστορία αντιπροσωπεύει μια περιοχή της χώρας μας και αναφέρεται στην αγάπη, στην Πίστη, στην Γενναιοδωρία και στην Ελπίδα.

18:00 Πρώην Παιδικός Σταθμός οδού Ρούσβελτ- Ευριπίδου 2.

 • «Το κρυφό εργαστήριο του Αγίου Βασίλη», γιορτή με εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και χειροτεχνίας, παραμύθια (αφήγηση και ζωντανή μουσική υπόκρουση), Χριστουγεννιάτικο μπόουλινγκ, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμουδίων Καβάλας.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

11:00 Ζυγός – Κεντρική Πλατεία.

 • «Γλυκά Χριστούγεννα στο Ζυγός».

12:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.

 • Μουσικό συγκρότημα “Deep Soul” με ακούσματα Soul και Funk Music.

14:00 Κρηνίδες – Πλατεία Πελεκανίδη.

 • «Γλυκά Χριστούγεννα στις Κρηνίδες».

16:00 Bύρωνας- Κτίριο Ο.Τ.Ε.

 • Τα πατροπαράδοτα «Κάλαντα του Βύρωνα» απαγγέλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής Βύρωνα Καβάλας «Η Μεταμόρφωση», σε συνεργασία με την Κοινότητα Καβάλας.

18:00 Πρώην Παιδικός Σταθμός οδού Ρούσβελτ- Ευριπίδου 2.

 • «Το κρυφό εργαστήριο του Αγίου Βασίλη», γιορτή με εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και χειροτεχνίας, παραμύθια (αφήγηση και ζωντανή μουσική υπόκρουση), Χριστουγεννιάτικο μπόουλινγκ, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμουδίων Καβάλας.
 • 18:00 Γραφεία Συλλόγου Κατοίκων Συνοικίας Νεάπολης (Τραπεζούντας 54)

«Χριστούγεννα στις γειτονιές» από τον Σύλλογο Κατοίκων Συνοικίας Νεάπολις.

 • 20:30 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θανάση Παρμενίδη.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

17:00 Δημοτικός Κήπος Καβάλας.

 • Παραμυθένια δράση για παιδιά, με θέμα: « Το μαγικό χωριό στο δάσος των παραμυθιών», από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

19:00 Δρόμοι της Πόλης.

 • Οι Χαλκο-Maniacs, ένα 10μελές συγκρότημα χάλκινων πνευστών, ξεσηκώνει το κοινό, στο κέντρο της πόλης .

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

17:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

 • Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και η Θρακική Εστία Καβάλας με το σύνθημα «ΧΟ ΧΟ ΧΟ και ζωγραφίζω» προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να φτιάξουν τη δικής τους Χριστουγεννιάτικη κάρτα. Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας μέχρι τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021. Οι τρεις καλύτερες κάρτες, θα κερδίσουν δώρα και η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 21 Δεκεμβρίου 2021 στην Παιδική Γωνιά της Βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

18:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.

 • «Τί γυρεύει μια ομάδα καλικάντζαρων στο Εμπορικό Κέντρο Καβάλας;». Παρουσίαση μουσικής με ηλεκτρική κιθάρα, τσέλου και βιολιού από μαθητές του Ωδείου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» Καβάλας.

18:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.

 • «Γιορτές Ελλήνων».

Η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια, καθώς και χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

20:30 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.

 • Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Μουσικών Συνόλων, της Συμφωνικής Ορχήστρας Δωματίου και της Παιδικής – Εφηβικής Χορωδίας του Δ.Ω.Κ..

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

18:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.

 • Η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας» παρουσιάζει κάλαντα Μικρασιάτικα και ρεμπέτικα – Μικρασιάτικα τραγούδια.

18:00 Στοά Ιπποκράτη (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 25).

 • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ» παρουσιάζει την παράσταση με θέμα: «Τα Μαγικά Χριστούγεννα».

20:30 Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.

 • Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Μουσικών Συνόλων, της Συμφωνικής Ορχήστρας Δωματίου και της Παιδικής – Εφηβικής Χορωδίας του Δ.Ω.Κ..

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

18:00 Πεζόδρομος Παύλου Μελά.

 • «Γεύσεις, Μυρωδιές και αισθήσεις». Μύρισαν Χριστούγεννα και οι Πρόσκοποι Καβάλας μεταφέρουν την γιορτινή διάθεση στο κέντρο της πόλης.

18:30 Κεντρικοί δρόμοι της περιοχής Χωράφας Καβάλας.

 • Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χωράφας Καβάλας.

19:00 Δρόμοι της πόλης.

 • «Πατινάδα με παραδοσιακά κρουστά». Η Ορχήστρα Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας παρουσιάζει για πρώτη φορά, έργα της ελληνικής μας παράδοσης, με κρουστά.

19:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.

 • Christmas run– Τρέχουμε όλοι μαζί ντυμένοι Αϊ Βασίληδες με σημείο αφετηρίας την Κεντρική πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας, διασχίζουμε το κέντρο της πόλης και καταλήγουμε κι πάλι στην Κεντρική πλατεία. Θα διατίθενται για τον κάθε συμμετέχοντα γενειάδα και σκούφος Αϊ Βασίλη. Τα έσοδα θα στηρίξουν το Χαμόγελο του Παιδιού. Μαζί με τους φίλους μας συμμετέχουμε σε αυτήν την Χριστουγεννιάτικη αλυσίδα αγάπης.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

11:00 Γραφείο του Συλλόγου της Πανηπειρωτικής Ένωσης του Νομού

Καβάλας (Δαρδανελίων – περιοχή Αγ. Νικολάου Καβάλας).

 • Αναβίωση του εθίμου της Ηπείρου «τα σπάργανα του Χριστού». Τηγανίτες ψημένες πάνω σε πυρωμένη πέτρα, όπου οι Ηπειρώτισσες ετοίμαζαν την παραμονή των Χριστουγέννων.

11:00 Πεζόδρομος Παύλου Μελά.

 • «Γεύσεις, Μυρωδιές και αισθήσεις». Μύρισαν Χριστούγεννα και οι Πρόσκοποι Καβάλας μεταφέρουν την γιορτινή διάθεση στο κέντρο της πόλης.

11:00 Δρόμοι της Πόλης.

 • Κάλαντα από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

11:00 Πολύστυλο – Κεντρική Πλατεία.

 • «Γλυκά Χριστούγεννα στο Πολύστυλο» από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Πολύστυλου

18:30 Πλατεία Κανάρη.

 • «Λάμπει ο Ουρανός – Ιπτάμενα Φαναράκια», από την ομάδα Action Team. Ακολουθεί νεανική συναυλία.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

11:00 Πεζόδρομος Κωστή Παλαμά.

 • Εκπαιδευτικό εργαστήρι για χριστουγεννιάτικο χειροποίητο κόσμημα σε παιδιά, από την Καλλίνα Μπιζιάνα.

15:00 Λυδία – Κεντρική Πλατεία

 • «Γλυκά Χριστούγεννα στη Λυδία» από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Λυδίας.

19:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.

 • Μουσικοχορευτική παράσταση με γιορτινούς swing ρυθμούς, από τους Rusty Souls με την συμμετοχή χορευτών από την ομάδα «Kavala Lindy Hop».

18:00 Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.

 • Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

10:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.

 • «Κάθε στολίδι μία Ευχή κάθε Ευχή μία Ελπίδα».

Εργαστήρι κατασκευής Χριστουγεννιάτικου Στολισμού για παιδιά από την Στέλλα Φουρναράκη.

12:00 Στοά Ιπποκράτη (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 25).

 • Το μουσικό σχήμα «ΤΡΙΗΧΟ» με τη Σοφία Νεοχωρίτου παρουσιάζουν κάλαντα, όμορφες μελωδίες και αγαπημένα τραγούδια.

17:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.

 • Η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τα Λαϊκά μας Παραμύθια». Αφήγηση λαϊκών ιστοριών, από την Στέλλα Φουρναράκη. Κάθε μία Λαϊκή Ιστορία αντιπροσωπεύει μια περιοχή της χώρας μας και αναφέρεται στην αγάπη, στην Πίστη, στην Γενναιοδωρία και στην Ελπίδα.

18:00 Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.

 • Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.

19:00 Δημοτική Αγορά Καβάλας.

 • Το μουσικό συγκρότημα «ΛΑΛΩ» παρουσιάζει παραδοσιακά κάλαντα, εορταστικά τραγούδια. Το ρεπερτόριό αποτελείται από διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, έντεχνων ελληνικών και έθνικ τραγουδιών.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

11:00 Πεζόδρομος Κωστή Παλαμά.

 • Παιδικό εργαστήρι κατασκευής Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών από πηλό, με το εργαστήρι κεραμικής «ΓΑΙΑ» της Στέλλας Ρόκκου.

11:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.

 • “Winter Christmas Games”. Τρελό παιχνίδι για παιδιά με τους κόκκινους κουραμπιέδες εναντίον τα μπλε μελομακάρονα.

18:00 Εμπορικό Κέντρο Καβάλας.

 • Αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών από την Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες».

18:00 Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.

 • Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.

18:00 Δρόμοι της Πόλης.

 • Χριστουγεννιάτικες ευχές από την Κοινότητα Καβάλας.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

11:00 Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.

 • «Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων μπρελόκ» από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας (Artattack).

12:00 Δημοτική Αγορά Καβάλας.

 • Το μουσικό συγκρότημα «χοροstARTες» μας ταξιδεύει σε μαγευτικούς μουσικούς προορισμούς εγχώριους και μη.

14:30 Λυόμενα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων

 • «Γλυκά Χριστούγεννα στους Φιλίππους».

18:00 Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.

 • Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.

18:30 Δρόμοι της πόλης της Καβάλας.

 • H μπάντα δρόμου “Paranaue” με τα κρουστά της και το ιδιαίτερο μουσικό της χρώμα, μας ανεβάζει με ξεσηκωτικούς ρυθμούς!

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

11:00 Δρόμοι της πόλης.

 • Κάλαντα από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

16:00 Νέα Καρβάλη Καβάλας.

 • «Σάγια».

Αναβίωση χριστουγεννιάτικου εθίμου της Καππαδοκίας από την Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης Καβάλας.

Επισημαίνεται ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας έναντι του COVID – 19, δίνοντας προτεραιότητα στη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

Συνδιοργανωτές:

 1. Δήμος Καβάλας
 2. Δημωφέλεια
 3. Δημοτικό Ωδείο Καβάλας
 4. Δημοτική Βιβλιοθήκη

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Ο Σταύρος Εμμανουηλίδης παρέδωσε λευκώματα με την δράση του στον δήμο Καβάλας

Ο-Σταύρος-Εμμανουηλίδης-παρέδωσε-λευκώματα-με-την-δράση-του-στον-δήμο-Καβάλας

Ο γνωστός οικολόγος, εθελοντής και συνταξιούχος της ΒΦΛ, Σταύρος Εμμανουηλίδης, παρέδωσε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 δύο λευκώματα με φωτογραφικό υλικό από την πλούσια προσφορά του στην περιοχή μας, στον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη.

Τα φωτογραφικά λευκώματα απεικονίζουν τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε ο κ. Εμμανουηλίδης, για να καθαρίσει διαφορά σημεία στον αστικό ιστό της πόλης, στο παραλιακό μέτωπο και στις δασικές εκτάσεις του Δήμου Καβάλας, από το 1972 έως το 2021!

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνεχάρη τον κ. Εμμανουηλίδη για την πολυετή εθελοντική δράση που έχει αναπτύξει επί πέντε περίπου δεκαετίες και του ευχήθηκε να συνεχίσει την προσπάθεια του, δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα