Connect with us

Νέα Θάσου

Το 45% καλύπτουν οι κρατήσεις στη Θάσο

Σάκης Ζηλιαχωβινός: «Για να πετύχουμε τη πρέπει να είμαστε όλοι προσγειωμένοι»

Το 45% αγγίζει το ποσοστό κάλυψης της τουριστικής περιόδου του 2018 στο νησί της Θάσου, όπως επισήμανε με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο τουριστικός πράκτορας, Σάκης Ζηλιαχωβινός.
«Από τα όσα έχουμε αποκομίσει μέχρι αυτή τη στιγμή σαν στοιχεία κρατήσεων, είναι αναμενόμενο ότι θα έχουμε, στην χειρότερη περίπτωση, την ίδια κίνηση με πέρυσι στο νησί», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Ζηλιαχωβινός.

 

Το ποσοστό αύξησης από τη μια χρονιά στην άλλη θα συμβεί τη χαμηλή και μέση σεζόν, γιατί την υψηλή δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι τέτοιο
«Αυτό που συνέβη τον φετινό χειμώνα είναι ότι παρατηρήσαμε αύξηση χρονική σε ποσοστό 8 – 10%. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός των κρατήσεων από το 2017 στο 2018 θα είναι αυξημένες κατά 10%, απλά είναι αυξημένη η ταχύτητα τους θα μπορούσαμε να πούμε. Θα καταγραφεί ένα ποσοστό αύξησης από τη μια χρονιά στην άλλη κι αυτό θα συμβεί τη χαμηλή και τη μέση σεζόν, γιατί την υψηλή σεζόν δεν υπάρχει απλά περιθώριο για κάτι τέτοιο. Οπότε το γεγονός ότι έχουμε την καταγραφή αυτή, αυτόματα μας αφήνει και την ελπίδα ότι η χρονιά θα κλείσει εξίσου και κάπως καλύτερα από την περσινή», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Σάκης Ζηλιαχωβινός.

 

Υπάρχει η ένδειξη ότι το ποσοστό των αγορών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης στο τέλος του 2018, θα είναι κατά τι μεγαλύτερο έναντι του ποσοστού των Βαλκάνιων
Σε σχέση με την κίνηση που καταγράφεται από το εξωτερικό μέχρι και αυτή τη στιγμή, ο τουριστικός πράκτορας από τη Θάσο δήλωσε: «Οι βόρειοι Ευρωπαίοι πάντοτε συνηθίζουν να κάνουν τις κρατήσεις τους πολύ νωρίτερα από τους Βαλκάνιους, οι οποίοι σε γενικές γραμμές τα τελευταία χρόνια αποκτούν και οι ίδιοι αυτή τη συνήθεια. Υπάρχει η ένδειξη ότι το ποσοστό των κλασικών αγορών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης στο τέλος του 2018, θα είναι κατά τι μεγαλύτερο έναντι του ποσοστού των Βαλκάνιων αφού οι κρατήσεις έχουν αρχίσει πολύ νωρίτερα ειδικά φέτος. Όλες οι αγορές αυτή τη στιγμή δείχνουν αύξηση».

 

Τον Μάιο η κάλυψη μπορεί να ανέρχεται σε ποσοστό 70 – 80%
Όσον αφορά τις κρατήσεις ο κ. Ζηλιαχωβινός δήλωσε: «Οι κρατήσεις παραδοσιακά αρχίζουν πριν τα Χριστούγεννα, μια περίοδος για την οποία μιλάμε για ένα ποσοστό 8 – 10% του συνόλου. Μετά τα Χριστούγεννα αρχίζει και αυξάνεται. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε περίπου στο 40 – 45% όσον αφορά την κάλυψη της τουριστικής περιόδου του 2018. Είναι μεσοσταθμικά τα στοιχεία, καθώς τον Μάιο μπορεί να είναι το ποσοστό 70 – 80%, επειδή ο Μάιος έχει τρέξει με προσφορές κι είναι μπροστά μας, ενώ Σεπτέμβριο και Οκτώβριο η κάλυψη είναι 10%, αφού είναι στο τέλος της τουριστικής περιόδου και δεν υπάρχει πίεση».

 

«Για να πετύχουμε τη σταθερότητα και τη μετάβαση από τη μια χρονιά στην άλλη πρέπει να είμαστε όλοι προσγειωμένοι»
Τέλος, για το αν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα αυτή ο Σάκης Ζηλιαχωβινός απάντησε: «Η εικόνα είναι ικανοποιητική, αλλά επειδή ποτέ δεν βαδίζει μόνη της δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να απομονώσουμε. Πάντοτε βαδίζουμε σε δυο σεζόν. Ήδη βρισκόμαστε στην προετοιμασία για το 2019. Στις παραδοσιακές αγορές γίνονται τα σχέδια το που θα τοποθετήσουν την πτήση τους, που σημαίνει ότι έχοντας ένα θετικό πρόσημο όσον αφορά το 2018 με βάση αυτό το θετικό πρόσημο θα χτιστούν οι προσδοκίες για το 2019. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δεν πρέπει να «απογειωθούμε», αλλά για να πετύχουμε τη σταθερότητα και τη μετάβαση από τη μια χρονιά στην άλλη να είμαστε προσγειωμένοι, όλοι μα όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στον τουρισμό. Πρέπει να έχουμε χαμηλά τη μπάλα αν θέλουμε να πετύχουμε τη συνέχεια από τη μια σεζόν στην άλλη και πάντα με την ίδια ευχάριστη προοπτική».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων στα λιμάνια της Θάσου

To Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου (Δ.Λ.Τ.Θ) για πρώτη φορά αποκτά εγκεκριμένο Σχέδιο Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων και Καταλοίπων Φορτίου Πλοίων, που καταπλέουν στους λιμένες αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, Δ. Θάσου Π.Ε. Θάσου.

Η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου συνεχίζει την τακτοποίηση των σοβαρών εκκρεμοτήτων που υπήρχαν σχετικά με τη σύννομη και εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών αρμοδιότητας του.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Εξυπηρέτηση Κοινού από το Δήμο Θάσου με ραντεβού

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69863/ΦΕΚ4829/Β’/02-11-2020 Υπουργική Απόφαση αλλά και λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από την εξάπλωση του ιού COVID-19 και κατόπιν σχετικής Απόφασης του Δημάρχου Θάσου στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας για την εξάπλωση του ιού COVID-19 για τη λειτουργία των Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Θάσου, αποφασίσθηκε η κατά προτίμηση εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν ραντεβού.

Παρακαλούνται οι πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή συνωστισμού στις Υπηρεσίες του Δήμου, όπως απευθύνονται αρχικά στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου Θάσου.

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας Δήμου Θάσου: 2593350100, 2593023918

Τηλέφωνο Επικοινωνίας Κέντρου Κοινότητας: 2593350132

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Καμπανάκι για την μείωση των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνος-Καβάλα

Μέτωπο Σωματείων και Συλλόγων απέναντι στο κέρδος των εφοπλιστών

Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η σύσταση Εθνικού Οργανισμού Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, είναι η λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων και της εξυπηρέτησης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών της Καβάλας και της Θάσου, κατά την άποψη των εκπροσώπων οκτώ συνδικαλιστικών σωματείων και συλλόγων που έδωσαν συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Esperia στην Καβάλα, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη θαλάσσια συγκοινωνία, που χειροτέρεψε λόγω της πανδημίας του covid-19. Στο κοινό μέτωπο συμμετέχουν: το σωματείο συνταξιούχων ναυτεργατών Καβάλας-Θάσου, το ενιαίο συνδικάτο ναυτεργατών Νομού Καβάλας, ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου, ο πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Θάσου και το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας.

«Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχουμε τακτική, φθηνή και ασφαλή πρόσβαση με την Καβάλα. Κάθε κάτοικος του νησιού επιβαρύνεται με πρόσθετο οικονομικό κόστος γιατί είναι αναγκασμένος να ταξιδέψει μέσω Κεραμωτής. Επίσης οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που εκτός από οικονομικό κόστος επιδέχονται και επιπλέον ταλαιπωρία», είπε ο πρόεδρος του ενιαίου συνδικάτου συνταξιούχων ναυτεργατών, Αλέκος Λοβολούδης.

«Από το 2001 που ψηφίστηκε στη βουλή το θεσμικό πλαίσιο έκτρωμα για την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Απελευθερώνεται η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των ναυτιλιακών εταιριών. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο έχει να κάνει με την απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών το με την Καβάλα και δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν για να γεμίζουν το θησαυροφυλάκιο τους οι εφοπλιστές», είπε.

Ο πρόεδρος του σωματείου ναυτεργατών, Μάλαμας Μαλαμίδης έκανε λόγο για την επιστολή που θα στείλουν στην γενική γραμματέα νησιωτικής πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου: “Οι ναυτιλιακές εντατικοποιούν τη δουλειά κρατώντας χαμηλό το επίπεδο των αμοιβών. Έχουμε αξιοποίηση της πανδημίας για παρατεταμένη ακινησία των πλοίων και οξύνουν το πρόβλημα της ανεργίας στις γραμμές μας. Η πλειοψηφία των ναυτεργατών εργάστηκε δύο μήνες ενώ όσοι είναι σε αναστολή έχουν πάρει επιδότηση 534 μόνο για τον Μάιο”.

Από τον αγροκτηνοτροφικό σύλλογο ο Νίκος Χρυσάφης είπε: «Καλούμε να αντισταθούμε σε αυτή την υποβάθμιση. Να στρατευτούν όλοι και να πάρουν πρωτοβουλίες. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι υπέρ των εφοπλιστών. Η γραμμή Καβάλας-Πρίνου θα λειτουργεί όταν τους συμφέρει και θα σταματάει όταν δεν τους συμφέρει. Όταν κάποιοι πανηγύριζαν με το ένα δρομολόγιο παραπάνω η κατάργηση του ενός δρομολογίου ήταν η καλύτερη απάντηση.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου το «Κάστρο» Λάμπρος Λαμπρινίδης σημείωσε: «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Ειδικά τώρα που υπάρχει το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Αυτό που ζητούν πέρα από την θέσπιση ικανοποιητικού αριθμού δρομολογίων είναι:

– Άδεια έγκρισης δρομολογίων με αυστηρά κριτήρια

– Υποχρεωτική 10μηνη δρομολόγηση και υποχρέωση κατά την περίοδο ακινησίας των πλοίων, να καλύπτονται από άλλο πλοίο.

– Για κάθε πλοίο που δρομολογείται και στι δύο γραμμές να εκτελεί βάρδια πλοίου επιφυλακής μεταφοράς ασθενή.

– Επιπλέον οργανικές θέσεις.

– Επαρκείς λιμενικές εγκαταστάσεις για ασφαλή φορτοεκφόρτωση.

– Μείωση εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων 50%, δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, στρατευμένους, φοιτητές, μαθητές.

– Οι ναυτεργάτες να έχουν λόγο στο πρόγραμμα των δρομολογίων.

– Στήριξη του Κέντρου Υγείας.

– Επίσης θέτουν το ζήτημα στήριξης του Κέντρου Υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό , υλικοτεχνική υποδομή.

– Μονάδα αιμοκάθαρσης και φαρμακείο ΕΟΠΥ.

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα