Connect with us

Νέα Θάσου

Το 45% καλύπτουν οι κρατήσεις στη Θάσο

Σάκης Ζηλιαχωβινός: «Για να πετύχουμε τη πρέπει να είμαστε όλοι προσγειωμένοι»

Το 45% αγγίζει το ποσοστό κάλυψης της τουριστικής περιόδου του 2018 στο νησί της Θάσου, όπως επισήμανε με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο τουριστικός πράκτορας, Σάκης Ζηλιαχωβινός.
«Από τα όσα έχουμε αποκομίσει μέχρι αυτή τη στιγμή σαν στοιχεία κρατήσεων, είναι αναμενόμενο ότι θα έχουμε, στην χειρότερη περίπτωση, την ίδια κίνηση με πέρυσι στο νησί», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Ζηλιαχωβινός.

 

Το ποσοστό αύξησης από τη μια χρονιά στην άλλη θα συμβεί τη χαμηλή και μέση σεζόν, γιατί την υψηλή δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι τέτοιο
«Αυτό που συνέβη τον φετινό χειμώνα είναι ότι παρατηρήσαμε αύξηση χρονική σε ποσοστό 8 – 10%. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός των κρατήσεων από το 2017 στο 2018 θα είναι αυξημένες κατά 10%, απλά είναι αυξημένη η ταχύτητα τους θα μπορούσαμε να πούμε. Θα καταγραφεί ένα ποσοστό αύξησης από τη μια χρονιά στην άλλη κι αυτό θα συμβεί τη χαμηλή και τη μέση σεζόν, γιατί την υψηλή σεζόν δεν υπάρχει απλά περιθώριο για κάτι τέτοιο. Οπότε το γεγονός ότι έχουμε την καταγραφή αυτή, αυτόματα μας αφήνει και την ελπίδα ότι η χρονιά θα κλείσει εξίσου και κάπως καλύτερα από την περσινή», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Σάκης Ζηλιαχωβινός.

 

Υπάρχει η ένδειξη ότι το ποσοστό των αγορών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης στο τέλος του 2018, θα είναι κατά τι μεγαλύτερο έναντι του ποσοστού των Βαλκάνιων
Σε σχέση με την κίνηση που καταγράφεται από το εξωτερικό μέχρι και αυτή τη στιγμή, ο τουριστικός πράκτορας από τη Θάσο δήλωσε: «Οι βόρειοι Ευρωπαίοι πάντοτε συνηθίζουν να κάνουν τις κρατήσεις τους πολύ νωρίτερα από τους Βαλκάνιους, οι οποίοι σε γενικές γραμμές τα τελευταία χρόνια αποκτούν και οι ίδιοι αυτή τη συνήθεια. Υπάρχει η ένδειξη ότι το ποσοστό των κλασικών αγορών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης στο τέλος του 2018, θα είναι κατά τι μεγαλύτερο έναντι του ποσοστού των Βαλκάνιων αφού οι κρατήσεις έχουν αρχίσει πολύ νωρίτερα ειδικά φέτος. Όλες οι αγορές αυτή τη στιγμή δείχνουν αύξηση».

 

Τον Μάιο η κάλυψη μπορεί να ανέρχεται σε ποσοστό 70 – 80%
Όσον αφορά τις κρατήσεις ο κ. Ζηλιαχωβινός δήλωσε: «Οι κρατήσεις παραδοσιακά αρχίζουν πριν τα Χριστούγεννα, μια περίοδος για την οποία μιλάμε για ένα ποσοστό 8 – 10% του συνόλου. Μετά τα Χριστούγεννα αρχίζει και αυξάνεται. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε περίπου στο 40 – 45% όσον αφορά την κάλυψη της τουριστικής περιόδου του 2018. Είναι μεσοσταθμικά τα στοιχεία, καθώς τον Μάιο μπορεί να είναι το ποσοστό 70 – 80%, επειδή ο Μάιος έχει τρέξει με προσφορές κι είναι μπροστά μας, ενώ Σεπτέμβριο και Οκτώβριο η κάλυψη είναι 10%, αφού είναι στο τέλος της τουριστικής περιόδου και δεν υπάρχει πίεση».

 

«Για να πετύχουμε τη σταθερότητα και τη μετάβαση από τη μια χρονιά στην άλλη πρέπει να είμαστε όλοι προσγειωμένοι»
Τέλος, για το αν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα αυτή ο Σάκης Ζηλιαχωβινός απάντησε: «Η εικόνα είναι ικανοποιητική, αλλά επειδή ποτέ δεν βαδίζει μόνη της δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να απομονώσουμε. Πάντοτε βαδίζουμε σε δυο σεζόν. Ήδη βρισκόμαστε στην προετοιμασία για το 2019. Στις παραδοσιακές αγορές γίνονται τα σχέδια το που θα τοποθετήσουν την πτήση τους, που σημαίνει ότι έχοντας ένα θετικό πρόσημο όσον αφορά το 2018 με βάση αυτό το θετικό πρόσημο θα χτιστούν οι προσδοκίες για το 2019. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δεν πρέπει να «απογειωθούμε», αλλά για να πετύχουμε τη σταθερότητα και τη μετάβαση από τη μια χρονιά στην άλλη να είμαστε προσγειωμένοι, όλοι μα όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στον τουρισμό. Πρέπει να έχουμε χαμηλά τη μπάλα αν θέλουμε να πετύχουμε τη συνέχεια από τη μια σεζόν στην άλλη και πάντα με την ίδια ευχάριστη προοπτική».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Συλλυπητήρια της Θασιακής Ένωσης για τον θάνατο της μητέρας του Δημάρχου Θάσου

Συλλυπητήρια-της-Θασιακής-Ένωσης-για-τον-θάνατο-της-μητέρας-του-Δημάρχου-Θάσου

Το Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθερίου Κυριακίδη για τον θάνατο της μητέρας του.

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Τσιλογεώργης Αγλαΐα Τερλελέ

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Ο-Ν.-Παναγιωτόπουλος-στα-γραφεία-του-Δημοτικού-Λιμενικού-Ταμείου-Θάσου

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο νησί της Θάσου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της νήσου από τον Οθωμανικό ζυγό το 1912.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης ακολούθησε επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ., παρουσία και του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για την πορεία του Δ.Λ.Τ.Θ. ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα και ευχές.

Σχετικά ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Θ. κ. Μανίτσας Δημήτριος δήλωσε:

«Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στα γραφεία μας που στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του «Καλογερικού» τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο. Αξιοσημείωτη αποτελεί η απλότητα και η αμεσότητα του Υπουργού, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε για το έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Υποχρεωτική αργία η 18η Οκτωβρίου για την Π.Ε Θάσου

Υποχρεωτική-αργία-η-18η-Οκτωβρίου-για-την-Π.Ε-Θάσου
Κατόπιν πρότασης του Δήμου Θάσου και του Δημάρχου, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 272967/4710/11-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ (ΦΕΚ 4755/Β/14-10-2021), η 18η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό, ορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για την Π.Ε Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
“Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών τακτοποιείται.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Θάσου”

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα