Connect with us

Νέα Θάσου

Το 45% καλύπτουν οι κρατήσεις στη Θάσο

Σάκης Ζηλιαχωβινός: «Για να πετύχουμε τη πρέπει να είμαστε όλοι προσγειωμένοι»

Το 45% αγγίζει το ποσοστό κάλυψης της τουριστικής περιόδου του 2018 στο νησί της Θάσου, όπως επισήμανε με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο τουριστικός πράκτορας, Σάκης Ζηλιαχωβινός.
«Από τα όσα έχουμε αποκομίσει μέχρι αυτή τη στιγμή σαν στοιχεία κρατήσεων, είναι αναμενόμενο ότι θα έχουμε, στην χειρότερη περίπτωση, την ίδια κίνηση με πέρυσι στο νησί», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Ζηλιαχωβινός.

 

Το ποσοστό αύξησης από τη μια χρονιά στην άλλη θα συμβεί τη χαμηλή και μέση σεζόν, γιατί την υψηλή δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι τέτοιο
«Αυτό που συνέβη τον φετινό χειμώνα είναι ότι παρατηρήσαμε αύξηση χρονική σε ποσοστό 8 – 10%. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός των κρατήσεων από το 2017 στο 2018 θα είναι αυξημένες κατά 10%, απλά είναι αυξημένη η ταχύτητα τους θα μπορούσαμε να πούμε. Θα καταγραφεί ένα ποσοστό αύξησης από τη μια χρονιά στην άλλη κι αυτό θα συμβεί τη χαμηλή και τη μέση σεζόν, γιατί την υψηλή σεζόν δεν υπάρχει απλά περιθώριο για κάτι τέτοιο. Οπότε το γεγονός ότι έχουμε την καταγραφή αυτή, αυτόματα μας αφήνει και την ελπίδα ότι η χρονιά θα κλείσει εξίσου και κάπως καλύτερα από την περσινή», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Σάκης Ζηλιαχωβινός.

 

Υπάρχει η ένδειξη ότι το ποσοστό των αγορών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης στο τέλος του 2018, θα είναι κατά τι μεγαλύτερο έναντι του ποσοστού των Βαλκάνιων
Σε σχέση με την κίνηση που καταγράφεται από το εξωτερικό μέχρι και αυτή τη στιγμή, ο τουριστικός πράκτορας από τη Θάσο δήλωσε: «Οι βόρειοι Ευρωπαίοι πάντοτε συνηθίζουν να κάνουν τις κρατήσεις τους πολύ νωρίτερα από τους Βαλκάνιους, οι οποίοι σε γενικές γραμμές τα τελευταία χρόνια αποκτούν και οι ίδιοι αυτή τη συνήθεια. Υπάρχει η ένδειξη ότι το ποσοστό των κλασικών αγορών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης στο τέλος του 2018, θα είναι κατά τι μεγαλύτερο έναντι του ποσοστού των Βαλκάνιων αφού οι κρατήσεις έχουν αρχίσει πολύ νωρίτερα ειδικά φέτος. Όλες οι αγορές αυτή τη στιγμή δείχνουν αύξηση».

 

Τον Μάιο η κάλυψη μπορεί να ανέρχεται σε ποσοστό 70 – 80%
Όσον αφορά τις κρατήσεις ο κ. Ζηλιαχωβινός δήλωσε: «Οι κρατήσεις παραδοσιακά αρχίζουν πριν τα Χριστούγεννα, μια περίοδος για την οποία μιλάμε για ένα ποσοστό 8 – 10% του συνόλου. Μετά τα Χριστούγεννα αρχίζει και αυξάνεται. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε περίπου στο 40 – 45% όσον αφορά την κάλυψη της τουριστικής περιόδου του 2018. Είναι μεσοσταθμικά τα στοιχεία, καθώς τον Μάιο μπορεί να είναι το ποσοστό 70 – 80%, επειδή ο Μάιος έχει τρέξει με προσφορές κι είναι μπροστά μας, ενώ Σεπτέμβριο και Οκτώβριο η κάλυψη είναι 10%, αφού είναι στο τέλος της τουριστικής περιόδου και δεν υπάρχει πίεση».

 

«Για να πετύχουμε τη σταθερότητα και τη μετάβαση από τη μια χρονιά στην άλλη πρέπει να είμαστε όλοι προσγειωμένοι»
Τέλος, για το αν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα αυτή ο Σάκης Ζηλιαχωβινός απάντησε: «Η εικόνα είναι ικανοποιητική, αλλά επειδή ποτέ δεν βαδίζει μόνη της δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να απομονώσουμε. Πάντοτε βαδίζουμε σε δυο σεζόν. Ήδη βρισκόμαστε στην προετοιμασία για το 2019. Στις παραδοσιακές αγορές γίνονται τα σχέδια το που θα τοποθετήσουν την πτήση τους, που σημαίνει ότι έχοντας ένα θετικό πρόσημο όσον αφορά το 2018 με βάση αυτό το θετικό πρόσημο θα χτιστούν οι προσδοκίες για το 2019. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δεν πρέπει να «απογειωθούμε», αλλά για να πετύχουμε τη σταθερότητα και τη μετάβαση από τη μια χρονιά στην άλλη να είμαστε προσγειωμένοι, όλοι μα όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στον τουρισμό. Πρέπει να έχουμε χαμηλά τη μπάλα αν θέλουμε να πετύχουμε τη συνέχεια από τη μια σεζόν στην άλλη και πάντα με την ίδια ευχάριστη προοπτική».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Ματαιώνεται η εμποροπανήγυρης στην Παναγία Θάσου τον Δεκαπενταύγουστο

Ματαιώνεται-η-εμποροπανήγυρης-στην-Παναγία-Θάσου-τον-Δεκαπενταύγουστο

Ο Δήμος της Θάσου, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και λόγω των δύσκολων υγειονομικά συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα, ενημερώνει του ενδιαφερόμενους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρης στην Παναγιά Θάσου στις 14 και 15 Αυγούστου 2021.

Ο Δήμος της Θάσου ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών και των μικροπωλητών που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων.

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Δεύτερο κλαδοθρυμματιστή παρέλαβε ο Δήμος Θάσου

Δεύτερο-κλαδοθρυμματιστή-παρέλαβε-ο-Δήμος-Θάσου

Σήμερα, 30 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο κλαδοθρυμματιστή, συνολικής δαπάνης 21.948,00€ με ΦΠΑ, τον 2ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη.

Η δαπάνη της προμήθειας καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Προμηθευτήκαμε τον 1ο κλαδοθρυμματιστή στον Δήμο Θάσου το Φεβρουάριο του 2020.

Από την χρήση του μηχανήματος αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα σημαντικό και φιλοπεριβαλλοντικό εργαλείο για πολλές παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη, βρήκαμε τους πόρους και ολοκληρώσαμε την διαδικασία για την προμήθεια και δευτέρου, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες.

Στόχος μας η μείωση στο ελάχιστο των προϊόντων κλαδεύσεων με την διαχείρισή τους στην πηγή προέλευσής τους.

Σχεδιάζουμε, ενεργούμε, αξιολογούμε και σχεδιάζουμε εκ νέου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και την προστασία του περιβάλλοντος».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Παραλαβή 6ου απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Θάσου

Παραλαβή-6ου-απορριμματοφόρου-οχήματος-από-τον-Δήμο-Θάσου

Σήμερα, 29 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα, το 6ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη. Πρόκειται για απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3, συνολικής δαπάνης 152.520,00€ με ΦΠΑ.

Το ανωτέρω όχημα προστίθεται στα πέντε (5) καινούργια απορριμματοφόρα που έχει ήδη προμηθευτεί και παραλάβει μέχρι σήμερα ο Δήμος της Θάσου τα έτη 2020 και 2021.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο (2) καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα χωρητικότητας 16m3, ένα (1) χωρητικότητας 6m3, ένα (1) χωρητικότητας 2,5m3 και ένα (1) χωρητικότητας 16m3 (δωρεά από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε «ΕΕΑΑ Α.Ε» προς το Δήμο Θάσου).

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και σήμερα τοποθετούμε, στην πράξη, ακόμη ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ έργο μπροστά μας.

Μαζί με τους πολίτες και για τους πολίτες συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα