Connect with us

Περιφέρεια

Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Περιφέρειας ΑΜΘ από την Έκθεση MITT της Μόσχας

Με θετικά μηνύματα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην 25η διεθνή Έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ της Μόσχας που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου στη ρωσική πρωτεύουσα. Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε στην Έκθεση ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ και στο stand της φιλοξενήθηκαν η Δημωφέλεια Καβάλας και ο Δήμος Νέστου.

Το stand της Περιφέρειας επισκέφτηκαν Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ρωσίας, γεγονός που αποδεικνύει το ιδιαίτερο ρωσικό ενδιαφέρον για τους θρησκευτικούς προορισμούς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ και ο προϊστάμενος του ΕΟΤ στη Ρωσία κ.κ. Κώστας Αντωνιάδης και Πολύκαρπος Ευσταθίου συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού ώστε να πραγματοποιηθεί ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων στην Περιφέρεια ΑΜΘ για να γνωρίσουν από κοντά τα εκκλησιαστικά μνημεία και τα ορθόδοξα μοναστήρια της περιοχής μας.

Εξάλλου, με αφορμή την Έκθεση ΜΙΤΤ, και στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδος – Ρωσίας, διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα. Στην εκδήλωση, ο κ. Αντωνιάδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με την Υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας κ. Αlla Manilova, με εκπροσώπους ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης αλλά και τους εκπροσώπους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο προωθεί στο εξωτερικό την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Η Έκθεση MITT της Μόσχας είναι η μεγαλύτερη τουριστική Έκθεση της Ρωσίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών. Κάθε χρόνο προσελκύει εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας από περισσότερες από 70 ρωσικές Περιφέρειες και 80 χώρες του κόσμου.

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Η ΠΕ Καβάλας προμηθεύει με διαφανείς μάσκες τα ειδικά σχολεία

Η-ΠΕ-Καβάλας-προμηθεύει-με-διαφανείς-μάσκες-τα-ειδικά-σχολεία

Σήμερα, Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συναντήθηκε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, την αναπληρώτρια του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Ζωή Αλεξίου και τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Καβάλας Σμάραγδο Κρεμύδα, προκειμένου να τους ενημερώσει ότι η ΠΕ Καβάλας θα δωρίσει έναν ικανό αριθμό διαφανών μασκών στα ειδικά σχολεία του Νομού Καβάλας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει δημιουργήσει ένα δυσάρεστο πρόβλημα στην επικοινωνία των ατόμων με προβλήματα ακοής, διότι αδυνατούν να επικοινωνούν μέσω της τεχνικής της χειλεανάγνωσης. Γι’ αυτό τον λόγο η ΠΕ Καβάλας θα προμηθεύσει με ειδικές μάσκες, οι οποίες έχουν μεγάλη διαφανή επιφάνεια τα ειδικά σχολεία του Ν. Καβάλας και τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Ν. Καβάλας, ώστε να μπορεί ένας μαθητής με προβλήματα ακοής, να επικοινωνεί άνετα με τους ακούοντες μέσω της χειλεανάγνωσης».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Πρόγραμμα Circ-Pro: Από την γραμμική στην κυκλική οικονομία

Πρόγραμμα-circ-pro:-Από-την-γραμμική-στην-κυκλική-οικονομία

Το πρόγραμμα Circ-Pro παρουσίασε στο ξενοδοχείο Λούσυ ο ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΑΜΘ κ. Αλέξης Πολίτης την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόγραμμα αυτό αφορά την κυκλική οικονομία, την ανακύκλωση.

«Πράγματι, έχουμε ένα από τα πολλά προγράμματα της Ε.Ε. τα οποία διαχειριζόμαστε στην Περιφέρεια ΑΜΘ και μιλάμε για ένα σπουδαίο πρόγραμμα, ένα σπουδαίο έργο, το οποίο αν μη τι άλλο επί της ουσίας φέρει καινοτόμες πρακτικές και ιδέες οι οποίες όμως θα πρέπει να πούμε ότι είναι μονόδρομος» σχολίασε αρχικά ο κ. Πολίτης.

Ο κ. Πολίτης εκτίμησε ότι αυτό το ζήτημα της κυκλικής οικονομίας θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια μια και το πέρασμα από την γραμμική στην κυκλική οικονομία έχει κατακλύσει την παγκόσμια κοινότητα. «Και όλα αυτά γιατί αν θέλουμε ένα βιώσιμο πλανήτη, έναν φιλόξενο πλανήτη κάτι θα πρέπει να κάνουμε. Άρα αυτό που ακολουθήσαμε τόσους αιώνες ως ανθρωπότητα ήταν το μοντέλο, να παίρνουμε ένα προϊόν και όταν μπορούσαμε να παράξουμε κάτι άλλο, το αρχικό μοντέλο το πετούσαμε. Αυτό είναι το γραμμικό μοντέλο λοιπόν που πρέπει να περάσει στην ιστορία αν θέλουμε να έχουμε ένα αύριο βιώσιμο στον πλανήτη μας. Η κυκλική οικονομία λοιπόν, φέρει όρους ανακύκλωσης. Και φέρει όρους εξάντλησης κάθε πιθανής και απίθανης δυνατότητας, επί της ουσίας ενός αγαθού και ενός πράγματος το οποίο επί του πρακτέου το χρησιμοποιούμε ξανά μέχρι εξαντλήσεως του», επισημαίνει ο κ. Πολίτης.

Το εν λόγω πρόγραμμα της Περιφέρειας λοιπόν αφορά σε μια προσπάθεια να γίνει πιο φιλικό το περιβάλλον των δημοσίων συμβάσεων κινούμενο σε όρους κυκλικής οικονομίας πια.

«Στις αρχές του 2021 και μετά από ένα πρώτο πρόγραμμα του 2016 ήρθε η ώρα να πάμε σε μια δράση. Όλα είναι δύσκολα αλλά είναι και μονόδρομος. Αυτή την στιγμή αν 250 χιλιάδες δημόσιοι φορείς στην Ε.Ε. μπουν σε μια τέτοια διαδικασία και κάνουν τέτοιες συμβάσεις, με όρους κυκλικής οικονομίας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε επί της ουσίας τεράστια ποσά. Μέχρι το 2030 μπορούμε να εξασφαλίσουμε 1,2 με 1,8 τρις ευρώ στις οικονομίες μας».

Το έργο Smart Circular Procurement (Έξυπνες διαδικασίες Κυκλικών Προμηθειών), που αναφέρεται γενικά με το ακρωνύμιο CircPro, σύμφωνα με όσα μας εξήγησε ο κ. Πολίτης, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe/ERDF. Το έργο στοχεύει στην προώθηση της μετάβασης των περιφερειών των εταίρων σε εθνικές και περιφερειακές διαδικασίες λήψης αποφάσεων που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία (CE), αυξάνοντας την εφαρμογή των κυκλικών προμηθειών.

Όταν οι αρχές και τα κριτήρια της CE ενσωματώνονται στην προμήθεια προϊόντων/υπηρεσιών και τα προϊόντα υπόκεινται σε περαιτέρω επεξεργασία μετά τη χρήση τους (με επισκευή, επαναχρησιμοποίηση, τροποποίηση, διαχωρισμό στοιχείων και υλικών), ονομάζονται κυκλικές προμήθειες.

Πιο συγκεκριμένα το CircPro στοχεύει:

-στην αύξηση της τεχνογνωσίας των περιφερειών των εταίρων σχετικά με τις Κυκλικές Προμήθειες και τα ανακυκλωμένα υλικά

-στον εντοπισμό, την αξιολόγηση, την ανταλλαγή και τη διάδοση των υφιστάμενων εθνικών/περιφερειακών πρωτοβουλιών, και των ορθών πρακτικών, υποστηρίζοντας μέτρα και δίκτυα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την εφαρμογή των Κυκλικών Προμηθειών

-στον εντοπισμό διαδικαστικών και νομικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι αγοραστές και οι προμηθευτές κατά την υλοποίηση των διαδικασιών προμηθειών με κυκλικά στοιχεία

-και στην ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ προμηθευτών και αγοραστών.

Ο κ. Πολίτης τονίζει ότι το πρόγραμμα είναι πολύ ενδιαφέρον και έχει εταίρους από πολλά μέρη της Ε.Ε. Πιο συγκεκριμένα το εταιρικό σχήμα του έργου απαρτίζεται από 11 εταίρους από 10 περιφέρειες:

Kouvola Innovation Ltd (Φινλανδία), Ministry of Environment and Spatial Planning, Regional Government of Andalusia (Ισπανία), Piemonte Regionκαι University of Turin (Ιταλία), Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Ελλάδα), Alentejo Coordination and Regional Development Commission (Πορτογαλία), Bulgarian Association of Recycling (Βουλγαρία),Development Agency IGRA (Κροατία), Lithuanian Innovation Centre (Λιθουανία), Stockholm Environment Institute Tallinn Centre (Εσθονία), Municipality of Elverum (Νορβηγία).

Περίοδος Υλοποίησης: 1.6.2018-31.5.2023.

«Επικεφαλής εταίρος είναι η Φιλανδία ενώ τα απόμενα δύο χρόνια το πρόγραμμα θέλει την ανάδειξη των καλών πρακτικών της κάθε συμμετέχουσες χώρας. Εμείς θέλουμε να εντάξουμε στην καθημερινή μας πρακτική εδώ στην περιφέρεια ΑΜΘ όρους κυκλικής οικονομίας Αυτό είναι το μέλλον. Αυτό επιτάσσει η ΕΕ» σχολίασε καταληκτικά ο κ. Πολίτης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Μήνυμα του Κ. Αντωνιάδη για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Μήνυμα-του-Κ.-Αντωνιάδη-για-την-εξάλειψη-της-βίας-κατά-των-γυναικών

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της εξάλειψη της βίας των γυναικών, όπου τα στοιχεία που προκύπτουν από το Ευρωβαρόμετρο είναι αποκαλυπτικά:

-Μία στις 3 γυναίκες έχει εμπειρία σεξουαλικής ή φυσικής βίας ή και τα δύο

-Μία στις 3 έχει δεχθεί καταχρηστική ψυχολογική συμπεριφορά από τον σύντροφό της

-Μία στις 5 έχει υποστεί καταδίωξη

-Μία στις 2 έχει εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης

-Μεταξύ των γυναικών που κατέχουν διευθυντικά αξιώματα τρεις στις 4 έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.

-Μία στις 20 έχει βιαστεί.

«Είμαστε στο 2016. Τα κορίτσια και οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής ζωής, χωρίς να τις χτυπούν, να τις παρενοχλούν, να τις βιάζουν, να τις καταδιώκουν».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα