Connect with us

Περιφέρεια

Θεόδωρος Μαρκόπουλος: Απαιτούμε να σταματήσει η αδικία του ΕΛΓΑ εις βάρος των παραγωγών της περιοχής

markopoulos

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στις καλλιέργειες από την πρόσφατη κακοκαιρία σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.Οι ζημιές για τους παραγωγούς μας ανυπολόγιστες. Οι αγρότες σε όλη την Περιφέρεια μετρούν τις πληγές τους.Ο ΕΛΓΑ οφείλει επιτέλους να σταθεί στο πλευρό των παραγωγών του Νομού μας, οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχουν καταστραφεί από τα καιρικά φαινόμενα αναφέρει σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος.Μάλιστα για αυτόν τον λόγο πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον Πλατανότοπο του Δήμου Παγγαίου παρουσία τοπικών φορέων αλλά και της διευθύντριας του ΕΛΓΑ.

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Περιφέρεια

«Περιφερειακή Σύνθεση»: Τουριστική προβολή της ΠΑΜΘ με ελλείψεις και ανακρίβειες

«Περιφερειακή-Σύνθεση»:-Τουριστική-προβολή-της-ΠΑΜΘ-με-ελλείψεις-και-ανακρίβειες

Επερώτηση προς τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και τον Περιφερειάρχη, σχετικά με την τουριστική προβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ, κατέθεσε η «Περιφερειακή Σύνθεση».

Στην επερώτηση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του covid – 19 όλοι αντιλαμβάνονται την επιμέλεια, την προσοχή και τους ιδιαίτερους χειρισμούς, οι οποίοι θα έπρεπε να αναληφθούν έτσι ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για φέτος. Δεδομένης δε, της περσινής χρονιάς με τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα για τους επαγγελματίες του Τουρισμού (άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους) θα περίμενε κανείς ότι φέτος η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, θα επεδείκνυε μεγαλύτερη σοβαρότητα και καλύτερα αντανακλαστικά σε ό,τι αφορά τις δράσεις τουριστικής προβολής και ανάδειξης της περιοχής μας, με στόχο πάντα την προσέλκυση τουριστών.

Δυστυχώς όμως, για άλλη μία φορά οι διοικούντες φαίνονται κατώτεροι των περιστάσεων. Το «πολυδιαφημισμένο» -από τους ίδιους- αφιέρωμα του περιοδικού «Διακοπές» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το οποίο προτάσσουν και ‘μοιράζονται’ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τα μέλη της Διοίκησης προεξάρχοντος του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κου Αθ. Τσώνη, είναι ελλιπές, πρόχειρο, με σημαντικές ανακρίβειες και ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του.

Φυσικά, οι παρατηρήσεις μας δεν αφορούν τους συντάκτες της έκδοσης, αλλά τους παρόχους των σχετικών πληροφοριών. Διαβάσαμε μάλιστα τα γραφόμενα του κου Τσώνη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που υποστηρίζει ότι το αφιέρωμα «προβάλει αναλυτικά τις ομορφιές και τα σημεία ενδιαφέροντος της ΠΑΜΘ» και ότι «οι δράσεις συνεχίζονται παρά τις αντίξοες συνθήκες», και αναζητήσαμε το πόνημα, με διάθεση έως και να συγχαρούμε τον κο Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία.

Παρά ταύτα βρεθήκαμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων καθώς, μεταξύ άλλων, το «αφιέρωμα»:

 • Αναφέρει ότι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ανήκει και η ΠΕ Σερρών (χάρτης) στην οποία γίνεται και αρκετά εκτενής αναφορά!
 • Δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά στην πόλη της Καβάλας στο σημείο που αναφέρεται στην ΠΕ Καβάλας. Όσο και να ψάξαμε δεν βρήκαμε την παραμικρή αναφορά στο φρούριο, στα μνημεία της, στα μουσεία της, στην ιστορία της και γενικότερα σε όλα τα στοιχεία εκείνα που την κάνουν να επιλέγεται από χιλιάδες επισκεπτών κλπ.

Επιπλέον εντοπίσαμε σειρά λαθών και παραλείψεων, μεγαλύτερων και μικρότερων, από τα οποία αναφέρουμε, ενδεικτικά:

 • την απουσία παραμικρής αναφοράς στο εξοπλισμένο με πλωτές εξέδρες λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, που αφορά τους ιδιοκτήτες σκαφών,
 • την απουσία έστω και της παραμικρής αναφοράς στο Βαπτιστήριο της Λυδίας,
 • την απουσία παραμικρής αναφοράς στα μοναδικά Λασπόλουτρα Κρηνίδων,
 • την απουσία παραμικρής αναφοράς στην Ν. Καρβάλη, στον πολιούχο της Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο και στα μουσεία της

Όλα αυτά αφορούν την έντυπη έκδοση γιατί στην ψηφιακή τα πράγματα είναι ακόμα πιο τραγικά αφού εκεί υφίσταται η ολική απουσία και της Θάσου!

Κατόπιν όλων αυτών των θλιβερών διαπιστώσεων, ερωτάται, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού:

 1. Ποιος επιμελήθηκε και ενέκρινε την συγκεκριμένη δράση προβολής που ο και ο ίδιος διαφημίζει; Ποιος επιμελήθηκε και ενέκρινε το ανεπαρκές φωτογραφικό υλικό που δεν πληροί καν τις προϋποθέσεις του ΕΟΤ (οι προδιαγραφές αναφέρουν ότι πρέπει οι φωτογραφίες να είναι πάντα ενδεικτικές και να αναγράφουν το σημείο και τον τόπο που απεικονίζουν); Ποιος επιμελήθηκε και ενέκρινε τα δημοσιευμένα κείμενα που περιλαμβάνουν αστοχίες, ανακρίβειες και στερούνται βασικών τουριστικών πληροφοριών (π.χ. δεν γίνεται αναφορά στο Φεστιβάλ των Φιλίππων);
 2. Γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά στον τρόπο πρόσβασης στην ΑΜΘ; Διαφεύγει ότι υπάρχει δυνατότητα οδικής πρόσβασης που για κάποιους σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μπουν στα έξοδα PCR ή rapid test; Και ότι δεν χρειάζεται υποχρεωτικά να ταξιδέψει κάποιος με μέσα μαζικής μεταφοράς;
 3. Πόσα χρήματα κόστισε στην Περιφέρεια ΑΜΘ η προβολή και ….της ΠΕ Σερρών;
 4. Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για την εν λόγω προβολή και δεν έγινε νωρίτερα;
 5. Υπάρχει σχέδιο επανόρθωσης καθώς το αφιέρωμα δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην ανάγκη τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ;

Επιπλέον, ερωτάται ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κων/νος Αντωνιάδης:

 1. Δόθηκε από την ΠΕ Καβάλας έγκριση για την δημοσίευση των κειμένων που την αφορούν; (με δεδομένο μάλιστα ότι ο κος Αντωνιάδης υποστηρίζει στα ΜΚΔ ότι «στοχευμένα προβάλλουμε τον τόπο μας»)
 2. Ποια η άποψή του για τον αποκλεισμό της Θάσου από το συγκεκριμένο αφιέρωμα;

Τέλος ερωτάται και ο κος Περιφερειάρχης:

 1. Η εν λόγω προβολή χαίρει εκτίμησης και συγκατάθεσης από τον ίδιο και αν ναι, με ποια κριτήρια;

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση )

Μαρκόπουλος Θεόδωρος

Ιωσηφίδης Αλέξανδρος

Βαβίας Σταύρος

Αμοιρίδης Μιχαήλ

Βουλγαρίδης Νικόλαος

Εξακουστός Κωνσταντίνος

Ταπατζάς Εμμανουήλ

Πατακάκης Ανάργυρος

Καζάκου – Βρούζου Τριανταφυλλιά

Βουρβουκέλης Οδυσσέας

Χατζηγκενέ Ιρφάν

Πολυμέρου Μαρία

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

«Ζωντανεύει» το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας

«Ζωντανεύει»-το-Βιοτεχνικό-Πάρκο-Καβάλας

Σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΒΙΟΠΑ Καβάλας Παύλος Τσουμάκης, υπέγραψε τη μίσθωση επτά (7) οικοπέδων με εταιρεία που θα υλοποιήσει επενδυτικό σχέδιο.

Ιδιαίτερα θετικό ότι μετά από δέκα χρόνια γίνεται νέα συμβολαιογραφική πράξη. Η καλή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Δήμου Καβάλας και Επιμελητηρίου Καβάλας έφερε τα θετικά αποτελέσματα. Η προσπάθεια συνεχίζεται έτσι ώστε το ΒΙΟΠΑ Καβάλας ν’ αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας.

Παρόντες επίσης ήταν, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και το μέλος του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ Καβάλας Κυριάκος Μπάης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Π.Ε. Καβάλας (κατηγορία κινδύνου 4)

Πολύ-υψηλός-κίνδυνος-πυρκαγιάς-στην-ΠΕ.-Καβάλας-(κατηγορία-κινδύνου-4)

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Π.Ε. Καβάλας.

Σας ενημερώνουμε ότι έχει τεθεί σε ισχύ η με αριθμό ΑΔΑ: ΩΣΘΒ7ΛΒ-ΗΜΖ απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας εντός των δασικών εκτάσεων του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ για την Π.Ε Καβάλας.

Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα