Connect with us

Καβάλα

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους υποψήφιους οδηγούς

Τους 500 αγγίζουν οι υποψήφιοι οδηγοί στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, οι οποίοι δεν μπορούν να δώσουν πρακτικές εξετάσεις για να πάρουν την άδεια οδήγησης, εξαιτίας της αποχής των εξεταστών της αρμόδιας υπηρεσίας.

Το πρόβλημα ανακύπτει διαρκώς τα τελευταία χρόνια και κατά διαστήματα, ενώ στην παρούσα φάση η αποχή των εξεταστών βρίσκεται ήδη στην τέταρτη εβδομάδα της, με τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών να βρίσκονται κυριολεκτικά στα …κάγκελα!

Α. Μαστοράκης: «Δεν γίνεται τίποτα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά μας. Προς το παρόν δεν βλέπουμε φως»

Το μεσημέρι της Πέμπτης (25/10) τα μέλη του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», ώστε να συζητήσουν το πώς θα κινηθούν το επόμενο διάστημα.

Ο Αντώνης Μαστοράκης, εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε αρχικά: «Έχουμε φτάσει στην τέταρτη εβδομάδα αποχής από τις πρακτικές εξετάσεις. Δεν γίνεται τίποτα, όχι μόνο στην Π.Ε. Καβάλας, αλλά σε όλη την Ελλάδα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά μας. Προς το παρόν δεν βλέπουμε φως».

Θα καταβληθεί προσπάθεια για συνάντηση με τον περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. την ερχόμενη εβδομάδα

«Υπάρχει μια στάση αναμονής από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ οι υπάλληλοι -εξεταστές συνεχίζουν τη δική τους αποχή κι εμείς μαζί με τους υποψηφίους οδηγούς είμαστε στη μέση. Κάνουμε αυτή τη γενική συνέλευση για να συζητήσουμε μεταξύ μας κάποια πράγματα και περιμένουμε από την Ομοσπονδία μας οδηγίες. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε συνάντηση με τον περιφερειάρχη στην Κομοτηνή, όμως δεν τα καταφέραμε, να πω την αλήθεια γιατί κι εμείς κινηθήκαμε τελευταία στιγμή. Θα κάνουμε νέα προσπάθεια για την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να κλείσουμε μια συνάντηση με τον κ. Μέτιο, για να δούμε αν μπορεί να γίνει κάτι», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαστοράκης.

«Δεν έχουμε έσοδα αυτή τη στιγμή, γιατί ουσιαστικά δεν δουλεύουμε…»

Για τις συνέπειες που υφίστανται οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ο κ. Μαστοράκης τόνισε: «Δεν έχουμε έσοδα αυτή τη στιγμή, γιατί ουσιαστικά δεν δουλεύουμε. Δεν βλέπω λύση άμεση στο θέμα μας, διότι σε κάποιες περιφέρειες οι περιφερειάρχες έδωσαν εντολή για εξετάσεις, όμως αυτές δεν έγιναν ποτέ. Έχουμε από την άλλη πολλά παράπονα από τους πελάτες μας. Συνολικά στην χώρα περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για άδεια οδήγησης περισσότεροι από 30.000 υποψήφιοι οδηγοί, ενώ στην περιοχή μας πιστεύω ότι είναι περίπου 500 άτομα».

Α. Κορδύλης: «Ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά, με πολλούς υποψήφιους οδηγούς και τους έχουμε «φρεναρισμένους» όλους…»

«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Αναγνωρίζουμε ότι η υπηρεσία προσπαθούσε όλο το προηγούμενο διάστημα να μας εξυπηρετήσει, γίνονταν εξετάσεις και δεν σταματήσαμε εντελώς, αλλά οι αριθμοί των υποψηφίων ήταν περιορισμένοι σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε και θέλαμε. Ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά, με πολλούς υποψήφιους οδηγούς και τους έχουμε «φρεναρισμένους» όλους. Ταυτόχρονα θα έπρεπε να γίνουν εξετάσεις εντός ωραρίου και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμβαίνει αυτό. Πρέπει να βρεθεί λύση, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι. Οι συνάδελφοι μου έχουν αγανακτήσει. Να θέλεις να δουλέψεις, να έχεις πελάτες και να μη μπορείς να δουλέψεις. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορούμε να παίζουμε άλλο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε», είχε δηλώσει πρόσφατα στον «Ενήμερο» για το θέμα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας, Ανδρέας Κορδύλης, ο οποίος απουσίαζε από τη γενική συνέλευση της Πέμπτης λόγω ασθένειας.

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Καβάλα

Πήρε την «Γαλάζια Σημαία» το Περιγιάλι

Πήρε-την-«Γαλάζια-Σημαία»-το-Περιγιάλι

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Κυριακού Σταυρίδη και του Υπεύθυνου των Ακτών του Δήμου Καβάλας Ηλία Μαντέχου ύψωσε το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου 2021, μετά τη θετική αξιολόγηση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τη Γαλάζια Σημαία στην παραλία Περιγιαλίου!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

ΔΕΥΑ Νέστου: Αντιμετώπισε αποτελεσματικά βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑ-Νέστου:-Αντιμετώπισε-αποτελεσματικά-βλάβη-στο-δίκτυο-ύδρευσης

Το βράδυ της Τετάρτης (28-7-21) προκλήθηκε κατάρρευση του υποστυλώματος που στηρίζει τον κεντρικό αγωγό υδροδότησης, ο οποίος μεταφέρει το νερό από την δεξαμενή της Ζαρκαδιάς προς όλους τους πεδινούς οικισμούς του Δήμου Νέστου.

Πιο συγκεκριμένα η βλάβη του αγωγού σημειώθηκε στη θέση Ξηρόρεμα Ζαρκαδιάς, και δημιούργησε πρόβλημα στην υδροδότηση.

Η ΔΕΥΑΝ με δικά της συνεργεία και με μισθωμένα μηχανήματα, εκτέλεσε ένα δύσκολο έργο αποκατάστασης, ενώ παράλληλα με την παράκαμψη της βλάβης υδροδότησε από άλλη όδευση τις περιοχές Χρυσούπολης-Κεραμωτής.

Η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης και το έργο οχυρώθηκε με την δημιουργία νέας μεταλλικής υποδομής στήριξης του αγωγού γέφυρας 20m.

Ο δήμαρχος Νέστου ευχαριστεί το προσωπικό της ΔΕΥΑΝ, που ένα συνεχές 24ωρο εργάστηκε σκληρά, καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ.Πουταχίδη για το αποτέλεσμα.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Kick-iT: Ξεκινά το πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρήσεων

kick-it:-Ξεκινά-το-πρόγραμμα-επιτάχυνσης-επιχειρήσεων

Η Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας με τίτλο «Kick-iT» είναι ο νέος επιχειρηματικός επιταχυντής του Επιμελητηρίου Καβάλας με στόχο να βοηθήσει και να υποστηρίξει επιχειρηματικές ομάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην ανάπτυξη και υλοποίηση των επιχειρηματικών ιδεών τους στον τομέα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας.

Χρονοδιάγραμμα

Η έναρξη του πρώτου κύκλου συμβουλευτικής θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021. Ως εκ τούτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δομής «Kick-iT» ανοίγει και θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 έως την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο πρώτο πρόγραμμα επιτάχυνσης.

Ωφελούμενοι

Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να αναπτύξουν μία επιχειρηματική ιδέα με την υποστήριξη της Δομής στον τομέα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας είτε είναι άνεργοι είτε εργαζόμενοι είτε αυτό-απασχολούμενοι.

Παρεχόμενες υπηρεσίες υποστήριξης

Ενδεικτικά, η Δομή Kick-iT παρέχει υπηρεσίες που αφορούν σε

  • γενική και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας,
  • καθοδήγηση,
  • δράσεις δικτύωσης,
  • εύρεση καναλιών χρηματοδότησης,
  • και αξιολόγηση της συνολικής επιταχυνόμενης προόδου.

Αναμενόμενα οφέλη

  • Η συμβολή στη δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων.
  • Η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και ειδικών γνώσεων των ωφελουμένων.
  • Η ενθάρρυνση της συνεργασίας του συνόλου των φορέων της τετραπλούς έλικας της καινοτομίας.
  • Η ανάπτυξη του τομέα των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών.

Χώρος

Η Δομή Kick-iT στεγάζεται στον τρίτο όροφο του κτηρίου επί της οδού Ομονοίας 117, σε έναν ιδιαίτερα μελετημένο και λειτουργικό χώρο, κάλυψης 105τ.μ., και είναι εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την υποστήριξη των επιχειρηματικών ομάδων.

Αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση στη σχετική κατηγορία του website ΑΙΤΗΣΕΙΣ ή σε αυτό το link: https://forms.gle/L5dgwiUTs2i5H4Qm7.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kavala-kickit.gr, στείλτε e-mail στο info@kavala-kickit.gr, τηλεφωνήστε στο 2510 839 667 (Ώρες επικοινωνίας: 09:00 – 13:00) ή/και απευθυνθείτε στο ίδιο τηλέφωνο για να κλείσετε ραντεβού για προσωπική ενημέρωση στον χώρο της Δομής.

Χρηματοδότηση

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω της Πράξης «Δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΕΚΤ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020», στο πλαίσιο του εγκεκριμένου σχεδίου ΣΒΑΑ Δήμου Καβάλας – Ε.Π. «Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα