Connect with us

Καβάλα

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους υποψήφιους οδηγούς

Τους 500 αγγίζουν οι υποψήφιοι οδηγοί στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, οι οποίοι δεν μπορούν να δώσουν πρακτικές εξετάσεις για να πάρουν την άδεια οδήγησης, εξαιτίας της αποχής των εξεταστών της αρμόδιας υπηρεσίας.

Το πρόβλημα ανακύπτει διαρκώς τα τελευταία χρόνια και κατά διαστήματα, ενώ στην παρούσα φάση η αποχή των εξεταστών βρίσκεται ήδη στην τέταρτη εβδομάδα της, με τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών να βρίσκονται κυριολεκτικά στα …κάγκελα!

Α. Μαστοράκης: «Δεν γίνεται τίποτα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά μας. Προς το παρόν δεν βλέπουμε φως»

Το μεσημέρι της Πέμπτης (25/10) τα μέλη του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», ώστε να συζητήσουν το πώς θα κινηθούν το επόμενο διάστημα.

Ο Αντώνης Μαστοράκης, εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε αρχικά: «Έχουμε φτάσει στην τέταρτη εβδομάδα αποχής από τις πρακτικές εξετάσεις. Δεν γίνεται τίποτα, όχι μόνο στην Π.Ε. Καβάλας, αλλά σε όλη την Ελλάδα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά μας. Προς το παρόν δεν βλέπουμε φως».

Θα καταβληθεί προσπάθεια για συνάντηση με τον περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. την ερχόμενη εβδομάδα

«Υπάρχει μια στάση αναμονής από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ οι υπάλληλοι -εξεταστές συνεχίζουν τη δική τους αποχή κι εμείς μαζί με τους υποψηφίους οδηγούς είμαστε στη μέση. Κάνουμε αυτή τη γενική συνέλευση για να συζητήσουμε μεταξύ μας κάποια πράγματα και περιμένουμε από την Ομοσπονδία μας οδηγίες. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε συνάντηση με τον περιφερειάρχη στην Κομοτηνή, όμως δεν τα καταφέραμε, να πω την αλήθεια γιατί κι εμείς κινηθήκαμε τελευταία στιγμή. Θα κάνουμε νέα προσπάθεια για την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να κλείσουμε μια συνάντηση με τον κ. Μέτιο, για να δούμε αν μπορεί να γίνει κάτι», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαστοράκης.

«Δεν έχουμε έσοδα αυτή τη στιγμή, γιατί ουσιαστικά δεν δουλεύουμε…»

Για τις συνέπειες που υφίστανται οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ο κ. Μαστοράκης τόνισε: «Δεν έχουμε έσοδα αυτή τη στιγμή, γιατί ουσιαστικά δεν δουλεύουμε. Δεν βλέπω λύση άμεση στο θέμα μας, διότι σε κάποιες περιφέρειες οι περιφερειάρχες έδωσαν εντολή για εξετάσεις, όμως αυτές δεν έγιναν ποτέ. Έχουμε από την άλλη πολλά παράπονα από τους πελάτες μας. Συνολικά στην χώρα περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για άδεια οδήγησης περισσότεροι από 30.000 υποψήφιοι οδηγοί, ενώ στην περιοχή μας πιστεύω ότι είναι περίπου 500 άτομα».

Α. Κορδύλης: «Ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά, με πολλούς υποψήφιους οδηγούς και τους έχουμε «φρεναρισμένους» όλους…»

«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Αναγνωρίζουμε ότι η υπηρεσία προσπαθούσε όλο το προηγούμενο διάστημα να μας εξυπηρετήσει, γίνονταν εξετάσεις και δεν σταματήσαμε εντελώς, αλλά οι αριθμοί των υποψηφίων ήταν περιορισμένοι σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε και θέλαμε. Ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά, με πολλούς υποψήφιους οδηγούς και τους έχουμε «φρεναρισμένους» όλους. Ταυτόχρονα θα έπρεπε να γίνουν εξετάσεις εντός ωραρίου και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμβαίνει αυτό. Πρέπει να βρεθεί λύση, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι. Οι συνάδελφοι μου έχουν αγανακτήσει. Να θέλεις να δουλέψεις, να έχεις πελάτες και να μη μπορείς να δουλέψεις. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορούμε να παίζουμε άλλο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε», είχε δηλώσει πρόσφατα στον «Ενήμερο» για το θέμα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας, Ανδρέας Κορδύλης, ο οποίος απουσίαζε από τη γενική συνέλευση της Πέμπτης λόγω ασθένειας.

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Καβάλα

Ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα – «Διαβάς εις Μακεδονίαν»

Ανάδειξη-της-πολιτιστικής-διαδρομής-των-Βημάτων-του-Αποστόλου-Παύλου-στην-Ελλάδα-–-«Διαβάς-εις-Μακεδονίαν»

Η ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος της Αρχαιολόγου – Μουσειολόγου και υποψήφιας Διδάκτορος του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σοφίας Παπασπύρου.

Πρόκειται για μια πειραματική περιηγητική εκδρομή κατά την οποία μια ομάδα δέκα εθελοντών-πεζοπόρων θα περπατήσει μέρος της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα (Καβάλα-Θεσσαλονίκη) διανύοντας συνολικά 180 χιλιόμετρα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 24-31/10/2021, ενώ αφετηρία της διαδρομής θα αποτελέσει το Μνημείο του Αποστόλου Παύλου στην πόλη της Καβάλας, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, λίγο μετά τις 08:00.

Η περιήγηση αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της διδακτορικής έρευνας της Σοφίας Παπασπύρου, με τίτλο εργασίας «Θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα. Προσλήψεις και εμπειρίες περιηγητών ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου». Η έρευνα εκπονείται στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπάγεται στο γνωστικό αντικείμενο της Μουσειολογίας.

Στόχοι της ομάδας είναι:

  • να ιχνηλατήσει τη διαδρομή καταγράφοντας τις εμπειρίες της,
  • να αναζητήσει τρόπους και ιδέες ανάδειξης της διαδρομής,
  • να συνδεθεί με την τοπική κοινότητα της κάθε περιοχής

και να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξή της, ώστε μελλοντικά να αποτελέσει σταθμό περιηγητών που θα ακολουθούν την πολιτιστική αυτή διαδρομή.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Διαφωνώ με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Θόδωρος-Μουριάδης:-Διαφωνώ-με-τις-συγχωνεύσεις-τμημάτων-σε-σχολεία-του-Δήμου-Καβάλας

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Εκφράζω την πλήρη διαφωνία μου με τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, ακολουθώντας μια κυβερνητική απόφαση, προέβη σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Καβάλας, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη, με αποτέλεσμα την πιθανή αύξηση του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας.

Σε μια περιφερειακή ενότητα, όπως της Καβάλας, που βρίσκεται ήδη επί τρεις εβδομάδες στο «κόκκινο», θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα που να βοηθούν στον έλεγχο των σχολικών κοινοτήτων και να μην απαξιώνουν τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πιστεύω ότι μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο θα πρέπει να ανακληθούν οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων, δεδομένου ότι, κατά τους χειμερινούς μήνες που ακολουθούν, θα αυξηθεί η δυσκολία λήψης πρόσθετων υγειονομικών μέτρων.

Ας ληφθεί υπόψη, τέλος, ότι στην πιθανή περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία, και τα μαθήματα δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν κανονικά και οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν σε δυσχερή θέση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Διακοπή λειτουργίας αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΚ

Διακοπή-λειτουργίας-αντλιοστασίων-της-ΔΕΥΑΚ

Ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Καβάλας ότι σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και από ώρα 08:00 έως ώρα 15:00, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού επειγόντων επεμβάσεων επισκευής του Αντλιοστασίου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας» θα διακοπεί η λειτουργία των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων Α4 και Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας.

Ο Γεν. Διευθυντής

της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Τσακίρης Κωνσταντίνος

Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα