Connect with us

Καβάλα

Έρχεται βαρύς χειμώνας στα καταστήματα εστίασης

Ιδιαίτερα δύσκολος αναμένεται να είναι ο φετινός χειμώνας για τα καταστήματα εστίασης της Καβάλας, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Καφεζυθοπωλών  Γιώργος Βαφείδης.

«Η κίνηση που φαίνεται να έχουν τα καταστήματα εστίασης δεν ανταποκρίνεται τόσο στην πραγματικότητα. Ο κόσμος δείχνει πολύς, όμως είναι αισθητά μειωμένη η αγοραστική του ισχύς, κάτι που αποτυπώνεται στους τζίρους μας», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Βαφείδης.

«Δεν υπάρχουν περίσσια χρήματα για να δαπανήσει κάποιος στη διασκέδαση, στην εστίαση κλπ. με αποτέλεσμα να έχουμε κι εμείς πρόβλημα»

«Αυτό φυσικά έχει να κάνει με την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και σε συνάρτηση με την υπερφορολόγηση, τις υπέρογκες δαπάνες για τη συντήρηση καταστημάτων και τον υπερεπαγγελματισμό που έχει προαχθεί σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για εμάς, δημιουργούν συνολικά ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τον κλάδο μας. Από τη στιγμή που στενεύουν τα περιθώρια ο καταναλωτής δεν διαθέτει όσα χρήματα διέθετε παλιότερα κι έτσι η όποια κίνηση γίνεται με λίγο χρήμα. Δεν υπάρχουν περίσσια χρήματα για να δαπανήσει κάποιος στη διασκέδαση, στην εστίαση κλπ. με αποτέλεσμα να έχουμε κι εμείς πρόβλημα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

«Δυστυχώς τα πράγματα για τον κλάδο μας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον χειμώνα που έρχεται. Ευελπιστούμε η κίνηση να αυξηθεί στη διάρκεια των εορτών»

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς αναμένεται να κυλήσει ο χειμώνας για τα καταστήματα εστίασης της Καβάλας, ο Γιώργος Βαφείδης απάντησε: «Σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχαμε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας, θεωρούμε ότι δυστυχώς τα πράγματα για τον κλάδο μας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον χειμώνα που έρχεται. Ευελπιστούμε η κίνηση να αυξηθεί στη διάρκεια των εορτών, ώστε έστω και για εκείνο το μικρό διάστημα να είναι η αγορά ικανοποιημένη από οικονομικής πλευράς».

«Δεν υπάρχει επιχείρηση του κλάδου μας που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα, αυτή είναι η πικρή αλήθεια…»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν καταστήματα που λειτουργούν στα όριά τους, ο κ. Βαφείδης απάντησε: «Είναι το μόνο σίγουρο, είναι ένα συχνό φαινόμενο που προβληματίζει τον κλάδο μας. Ο επιχειρηματικός κόσμος ταυτίζεται και με την κατάσταση των νοικοκυριών, δεν διαφοροποιούμαστε. Δυστυχώς, παρά το ότι με λυπεί το γεγονός ότι μπορώ να το πω τόσο καθαρά, δεν υπάρχει επιχείρηση του κλάδου μας που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα, αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Είναι πολλά πλέον τα καταστήματα κι αυτό είναι η λάθος εντύπωση που αφήνει ο χώρος μας προς τα έξω, ότι δηλαδή υπάρχει πολλή δουλειά».

«Οι όποιοι έλεγχοι από αστυνομία ή υπηρεσίες όπως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας πρέπει να γίνονται, αλλά σε επίπεδο καθολικό, σε όλες τις ώρες, δίχως να ευνοούνται, ας πούμε, κάποιοι»

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα των ελέγχων που υφίστανται τα καταστήματα εστίασης από τους αρμόδιους φορείς, ο Γιώργος Βαφείδης απάντησε: «Ό,τι γίνεται σε λογικό πλαίσιο σε θέμα νόμου και τάξης εννοείται ότι δεν είμαστε αντίθετοι. Όπως όλοι οι κλάδοι έτσι κι ο δικός μας πρέπει να διακρίνεται από φορολογική και ασφαλιστική συνείδηση και οι όποιοι έλεγχοι από αστυνομία ή υπηρεσίες όπως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας πρέπει να γίνονται, αλλά σε επίπεδο καθολικό, σε όλες τις ώρες, δίχως να ευνοούνται ας πούμε κάποιοι. Έχει να κάνει με τους χρόνους ελέγχων που μπορεί κάποιους να ευνοούν, άλλους όχι. Είμαστε υπέρ της τάξης και των νόμων, αλλά κατά των δυο μέτρων στον ίδιο χώρο».

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Καβάλα

Ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα – «Διαβάς εις Μακεδονίαν»

Ανάδειξη-της-πολιτιστικής-διαδρομής-των-Βημάτων-του-Αποστόλου-Παύλου-στην-Ελλάδα-–-«Διαβάς-εις-Μακεδονίαν»

Η ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος της Αρχαιολόγου – Μουσειολόγου και υποψήφιας Διδάκτορος του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σοφίας Παπασπύρου.

Πρόκειται για μια πειραματική περιηγητική εκδρομή κατά την οποία μια ομάδα δέκα εθελοντών-πεζοπόρων θα περπατήσει μέρος της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα (Καβάλα-Θεσσαλονίκη) διανύοντας συνολικά 180 χιλιόμετρα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 24-31/10/2021, ενώ αφετηρία της διαδρομής θα αποτελέσει το Μνημείο του Αποστόλου Παύλου στην πόλη της Καβάλας, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, λίγο μετά τις 08:00.

Η περιήγηση αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της διδακτορικής έρευνας της Σοφίας Παπασπύρου, με τίτλο εργασίας «Θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα. Προσλήψεις και εμπειρίες περιηγητών ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου». Η έρευνα εκπονείται στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπάγεται στο γνωστικό αντικείμενο της Μουσειολογίας.

Στόχοι της ομάδας είναι:

  • να ιχνηλατήσει τη διαδρομή καταγράφοντας τις εμπειρίες της,
  • να αναζητήσει τρόπους και ιδέες ανάδειξης της διαδρομής,
  • να συνδεθεί με την τοπική κοινότητα της κάθε περιοχής

και να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξή της, ώστε μελλοντικά να αποτελέσει σταθμό περιηγητών που θα ακολουθούν την πολιτιστική αυτή διαδρομή.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Διαφωνώ με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Θόδωρος-Μουριάδης:-Διαφωνώ-με-τις-συγχωνεύσεις-τμημάτων-σε-σχολεία-του-Δήμου-Καβάλας

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Εκφράζω την πλήρη διαφωνία μου με τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, ακολουθώντας μια κυβερνητική απόφαση, προέβη σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Καβάλας, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη, με αποτέλεσμα την πιθανή αύξηση του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας.

Σε μια περιφερειακή ενότητα, όπως της Καβάλας, που βρίσκεται ήδη επί τρεις εβδομάδες στο «κόκκινο», θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα που να βοηθούν στον έλεγχο των σχολικών κοινοτήτων και να μην απαξιώνουν τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πιστεύω ότι μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο θα πρέπει να ανακληθούν οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων, δεδομένου ότι, κατά τους χειμερινούς μήνες που ακολουθούν, θα αυξηθεί η δυσκολία λήψης πρόσθετων υγειονομικών μέτρων.

Ας ληφθεί υπόψη, τέλος, ότι στην πιθανή περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία, και τα μαθήματα δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν κανονικά και οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν σε δυσχερή θέση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Διακοπή λειτουργίας αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΚ

Διακοπή-λειτουργίας-αντλιοστασίων-της-ΔΕΥΑΚ

Ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Καβάλας ότι σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και από ώρα 08:00 έως ώρα 15:00, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού επειγόντων επεμβάσεων επισκευής του Αντλιοστασίου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας» θα διακοπεί η λειτουργία των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων Α4 και Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας.

Ο Γεν. Διευθυντής

της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Τσακίρης Κωνσταντίνος

Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα