Connect with us

Καβάλα

Έρχεται βαρύς χειμώνας στα καταστήματα εστίασης

Ιδιαίτερα δύσκολος αναμένεται να είναι ο φετινός χειμώνας για τα καταστήματα εστίασης της Καβάλας, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Καφεζυθοπωλών  Γιώργος Βαφείδης.

«Η κίνηση που φαίνεται να έχουν τα καταστήματα εστίασης δεν ανταποκρίνεται τόσο στην πραγματικότητα. Ο κόσμος δείχνει πολύς, όμως είναι αισθητά μειωμένη η αγοραστική του ισχύς, κάτι που αποτυπώνεται στους τζίρους μας», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Βαφείδης.

«Δεν υπάρχουν περίσσια χρήματα για να δαπανήσει κάποιος στη διασκέδαση, στην εστίαση κλπ. με αποτέλεσμα να έχουμε κι εμείς πρόβλημα»

«Αυτό φυσικά έχει να κάνει με την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και σε συνάρτηση με την υπερφορολόγηση, τις υπέρογκες δαπάνες για τη συντήρηση καταστημάτων και τον υπερεπαγγελματισμό που έχει προαχθεί σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για εμάς, δημιουργούν συνολικά ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τον κλάδο μας. Από τη στιγμή που στενεύουν τα περιθώρια ο καταναλωτής δεν διαθέτει όσα χρήματα διέθετε παλιότερα κι έτσι η όποια κίνηση γίνεται με λίγο χρήμα. Δεν υπάρχουν περίσσια χρήματα για να δαπανήσει κάποιος στη διασκέδαση, στην εστίαση κλπ. με αποτέλεσμα να έχουμε κι εμείς πρόβλημα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

«Δυστυχώς τα πράγματα για τον κλάδο μας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον χειμώνα που έρχεται. Ευελπιστούμε η κίνηση να αυξηθεί στη διάρκεια των εορτών»

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς αναμένεται να κυλήσει ο χειμώνας για τα καταστήματα εστίασης της Καβάλας, ο Γιώργος Βαφείδης απάντησε: «Σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχαμε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας, θεωρούμε ότι δυστυχώς τα πράγματα για τον κλάδο μας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον χειμώνα που έρχεται. Ευελπιστούμε η κίνηση να αυξηθεί στη διάρκεια των εορτών, ώστε έστω και για εκείνο το μικρό διάστημα να είναι η αγορά ικανοποιημένη από οικονομικής πλευράς».

«Δεν υπάρχει επιχείρηση του κλάδου μας που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα, αυτή είναι η πικρή αλήθεια…»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν καταστήματα που λειτουργούν στα όριά τους, ο κ. Βαφείδης απάντησε: «Είναι το μόνο σίγουρο, είναι ένα συχνό φαινόμενο που προβληματίζει τον κλάδο μας. Ο επιχειρηματικός κόσμος ταυτίζεται και με την κατάσταση των νοικοκυριών, δεν διαφοροποιούμαστε. Δυστυχώς, παρά το ότι με λυπεί το γεγονός ότι μπορώ να το πω τόσο καθαρά, δεν υπάρχει επιχείρηση του κλάδου μας που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα, αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Είναι πολλά πλέον τα καταστήματα κι αυτό είναι η λάθος εντύπωση που αφήνει ο χώρος μας προς τα έξω, ότι δηλαδή υπάρχει πολλή δουλειά».

«Οι όποιοι έλεγχοι από αστυνομία ή υπηρεσίες όπως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας πρέπει να γίνονται, αλλά σε επίπεδο καθολικό, σε όλες τις ώρες, δίχως να ευνοούνται, ας πούμε, κάποιοι»

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα των ελέγχων που υφίστανται τα καταστήματα εστίασης από τους αρμόδιους φορείς, ο Γιώργος Βαφείδης απάντησε: «Ό,τι γίνεται σε λογικό πλαίσιο σε θέμα νόμου και τάξης εννοείται ότι δεν είμαστε αντίθετοι. Όπως όλοι οι κλάδοι έτσι κι ο δικός μας πρέπει να διακρίνεται από φορολογική και ασφαλιστική συνείδηση και οι όποιοι έλεγχοι από αστυνομία ή υπηρεσίες όπως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας πρέπει να γίνονται, αλλά σε επίπεδο καθολικό, σε όλες τις ώρες, δίχως να ευνοούνται ας πούμε κάποιοι. Έχει να κάνει με τους χρόνους ελέγχων που μπορεί κάποιους να ευνοούν, άλλους όχι. Είμαστε υπέρ της τάξης και των νόμων, αλλά κατά των δυο μέτρων στον ίδιο χώρο».

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Καβάλα

Πήρε την «Γαλάζια Σημαία» το Περιγιάλι

Πήρε-την-«Γαλάζια-Σημαία»-το-Περιγιάλι

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Κυριακού Σταυρίδη και του Υπεύθυνου των Ακτών του Δήμου Καβάλας Ηλία Μαντέχου ύψωσε το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου 2021, μετά τη θετική αξιολόγηση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τη Γαλάζια Σημαία στην παραλία Περιγιαλίου!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

ΔΕΥΑ Νέστου: Αντιμετώπισε αποτελεσματικά βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑ-Νέστου:-Αντιμετώπισε-αποτελεσματικά-βλάβη-στο-δίκτυο-ύδρευσης

Το βράδυ της Τετάρτης (28-7-21) προκλήθηκε κατάρρευση του υποστυλώματος που στηρίζει τον κεντρικό αγωγό υδροδότησης, ο οποίος μεταφέρει το νερό από την δεξαμενή της Ζαρκαδιάς προς όλους τους πεδινούς οικισμούς του Δήμου Νέστου.

Πιο συγκεκριμένα η βλάβη του αγωγού σημειώθηκε στη θέση Ξηρόρεμα Ζαρκαδιάς, και δημιούργησε πρόβλημα στην υδροδότηση.

Η ΔΕΥΑΝ με δικά της συνεργεία και με μισθωμένα μηχανήματα, εκτέλεσε ένα δύσκολο έργο αποκατάστασης, ενώ παράλληλα με την παράκαμψη της βλάβης υδροδότησε από άλλη όδευση τις περιοχές Χρυσούπολης-Κεραμωτής.

Η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης και το έργο οχυρώθηκε με την δημιουργία νέας μεταλλικής υποδομής στήριξης του αγωγού γέφυρας 20m.

Ο δήμαρχος Νέστου ευχαριστεί το προσωπικό της ΔΕΥΑΝ, που ένα συνεχές 24ωρο εργάστηκε σκληρά, καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ.Πουταχίδη για το αποτέλεσμα.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Kick-iT: Ξεκινά το πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρήσεων

kick-it:-Ξεκινά-το-πρόγραμμα-επιτάχυνσης-επιχειρήσεων

Η Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας με τίτλο «Kick-iT» είναι ο νέος επιχειρηματικός επιταχυντής του Επιμελητηρίου Καβάλας με στόχο να βοηθήσει και να υποστηρίξει επιχειρηματικές ομάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην ανάπτυξη και υλοποίηση των επιχειρηματικών ιδεών τους στον τομέα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας.

Χρονοδιάγραμμα

Η έναρξη του πρώτου κύκλου συμβουλευτικής θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021. Ως εκ τούτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δομής «Kick-iT» ανοίγει και θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 έως την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο πρώτο πρόγραμμα επιτάχυνσης.

Ωφελούμενοι

Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να αναπτύξουν μία επιχειρηματική ιδέα με την υποστήριξη της Δομής στον τομέα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας είτε είναι άνεργοι είτε εργαζόμενοι είτε αυτό-απασχολούμενοι.

Παρεχόμενες υπηρεσίες υποστήριξης

Ενδεικτικά, η Δομή Kick-iT παρέχει υπηρεσίες που αφορούν σε

  • γενική και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας,
  • καθοδήγηση,
  • δράσεις δικτύωσης,
  • εύρεση καναλιών χρηματοδότησης,
  • και αξιολόγηση της συνολικής επιταχυνόμενης προόδου.

Αναμενόμενα οφέλη

  • Η συμβολή στη δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων.
  • Η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και ειδικών γνώσεων των ωφελουμένων.
  • Η ενθάρρυνση της συνεργασίας του συνόλου των φορέων της τετραπλούς έλικας της καινοτομίας.
  • Η ανάπτυξη του τομέα των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών.

Χώρος

Η Δομή Kick-iT στεγάζεται στον τρίτο όροφο του κτηρίου επί της οδού Ομονοίας 117, σε έναν ιδιαίτερα μελετημένο και λειτουργικό χώρο, κάλυψης 105τ.μ., και είναι εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την υποστήριξη των επιχειρηματικών ομάδων.

Αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση στη σχετική κατηγορία του website ΑΙΤΗΣΕΙΣ ή σε αυτό το link: https://forms.gle/L5dgwiUTs2i5H4Qm7.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kavala-kickit.gr, στείλτε e-mail στο info@kavala-kickit.gr, τηλεφωνήστε στο 2510 839 667 (Ώρες επικοινωνίας: 09:00 – 13:00) ή/και απευθυνθείτε στο ίδιο τηλέφωνο για να κλείσετε ραντεβού για προσωπική ενημέρωση στον χώρο της Δομής.

Χρηματοδότηση

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω της Πράξης «Δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΕΚΤ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020», στο πλαίσιο του εγκεκριμένου σχεδίου ΣΒΑΑ Δήμου Καβάλας – Ε.Π. «Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα