Connect with us

Καβάλα

Τάσος Καρασαββόγλου: «Τα καλύτερα είναι μπροστά μας»

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, Στρατή Πλωμαρίτη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (14/2) η δημόσια λογοδοσία της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, μεταξύ άλλων, τη λογοδοσία παρακολούθησαν οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δ. Εμμανουηλίδης, Κ. Μορφίδης και Γ. Παπαφιλίππου, ο αντιπεριφερειάρχης, Θ. Μαρκόπουλος, η δήμαρχος, Δ. Τσανάκα, ο τέως αντιπεριφερειάρχης, Α. Γρανάς, ο τέως δήμαρχος, Κ. Σιμιτσής, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Μ. Παπαδόπουλος και Α. Βέρρος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Ξ. Κροκίδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας, Χ. Παπαδόπουλος και η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Σ. Ρακιντζή.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαββόγλου είπε μεταξύ άλλων, ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος είναι να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το Γ.Ν.Κ. με νέες κλινικές και σε νέα πεδία.

Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στην εξοικονόμηση χρημάτων που έγινε στο νοσοκομείο Καβάλας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τόνισε ότι το Γ.Ν.Κ. πρωτοστατεί σε αυτό το πεδίο.  Μίλησε επίσης για την κοινωνική προσφορά του νοσοκομείου Καβάλας στο προσφυγικό, αλλά και στην φιλοξενία αστέγων. «Θέλουμε να υπάρξει ενεργός διάλογος με την κοινωνία. Θέλουμε να γίνουμε- μέσω της διαδικασίας- καλύτεροι. Αυτά τα δύο χρόνια δουλέψαμε και τους 4 στόχους που έθεσε το υπουργείο», τόνισε ο κ. Καρασαββόγλου.

Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας το 2017 διατέθηκε ποσό 1,3 εκ ευρώ για την παροχή υπηρεσιών σε ανασφάλιστους. Το ίδρυμα, όπως είπε, ήταν κοντά στους πρόσφυγες. Από οικονομικής πλευράς το 2017 τέλειωσε με το μικρότερο χρέος (ανεξόφλητο ποσό) των τελευταίων ετών, 2,7 εκ ευρώ. Σο τέλος του 2015 το Νοσοκομείο χρωστούσε 12,3 εκ ευρώ. Παρουσίασε στοιχεία σημαντικής όπως είπε αύξησης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των κατηγοριών. Για το 2018 στοχεύει σε πρόσληψη 3 γιατρών για τη Μ.Ε.Θ. , 4 για το Τ.Ε.Π. και  4 για τα εξωτερικά ιατρεία.

Ο κ. Καρασαββόγλου παρουσίασε το πρόγραμμα αγοράς νέου εξοπλισμού μέσω του ΕΠΣΑ, το οποίο έχει προϋπολογισμό 4 εκ ευρώ και προβλέπει αγορά 20 μηχανημάτων. Ακόμη 600.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν προς την ίδια κατεύθυνση μέσω προγράμματος Ίντερεκ.

Τέλος ανέφερε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης συνεχάρη τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ τόνισε ότι η δημόσια λογοδοσία αποτελεί μια πρωτόγνωρη διαδικασία, επισημαίνοντας ότι κάποια πράγματα δεν αρκεί να γίνονται, αλλά και να αποδεικνύονται.

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Ανθρωπιστική βοήθεια στους πυρόπληκτους της Βαρυμπόμπης

Δήμος-Καβάλας:-Ανθρωπιστική-βοήθεια-στους-πυρόπληκτους-της-Βαρυμπόμπης

Ο Δήμος Καβάλας στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Βαρυμπόμπης Αττικής που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου 2021.

Οι συμπατριώτες μας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αχαρνών, έχουν ανάγκη από τα εξής είδη:

  • Αντισηπτικά
  • Απολυμαντικά
  • Καθαριστικά
  • Είδη προσωπικής υγιεινής
  • Μάσκες
  • Γάντια
  • Σακούλες απορριμμάτων
  • Τροφές (για σκύλους, γάτες)

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

9-11/8/2021

09:00 – 14:00

2513 500000 / 2513 500300

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία 4 παρατάξεων για τη διάσωση του ΑΟΚ»

Μάκης-Παπαδόπουλος:-«Κατεπείγον-Δημοτικό-Συμβούλιο-με-πρωτοβουλία-4-παρατάξεων-για-τη-διάσωση-του-ΑΟΚ»

Την Τρίτη 3 Αυγούστου ζητήσαμε ως παράταξη από τη διοίκηση του Δήμου να πάρει την πρωτοβουλία και να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη διάσωση του ΑΟΚ.

Η διοίκηση του Δήμου απέρριψε την πρότασή μας, χωρίς να μας εξηγήσει πού διαφωνεί.

Σήμερα πήραμε ξανά την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε και σε άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 14 δημοτικών συμβούλων που απαιτείται για να συγκληθεί κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο. Το αίτημα υποστηρίχθηκε από τους επικεφαλής των παρατάξεων Δήμητρα Τσανάκα, Άρη Βέρρο και Νίκο Ξανθόπουλο και από 23 δημοτικούς συμβούλους, μαζί και με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κουνάκο.

Με αυτό το αίτημα, ζητούσαμε να γίνει σήμερα Τετάρτη 4 Αυγούστου το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή της διοίκησης της ομάδας και φορέων της πόλης, καθώς δεν υπάρχει πλέον χρόνος!

Η διοίκηση του Δήμου για άλλη μια φορά μας αγνόησε και παρέπεμψε το θέμα για την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Ίσως όμως την Παρασκευή να είναι πλέον πολύ αργά και μπορεί να έχει χαθεί σήμερα η τελευταία μας ευκαιρία…

ΥΣ: Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους που στήριξαν το αίτημα για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διάσωση του ΑΟΚ.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Αναστολή λειτουργίας των διοδίων στον Άγιο Ανδρέα ζητάει ο δήμος Παγγαίου

Αναστολή-λειτουργίας-των-διοδίων-στον-Άγιο-Ανδρέα-ζητάει-ο-δήμος-Παγγαίου

Από τον δήμο Παγγαίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Παγγαίου στα προβλήματα που προκάλεσε η λειτουργία των πλευρικών διοδίων της Εγνατίας οδού στον Άγιο Ανδρέα. Σε μια περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση και επισκεψιμότητα στους παράλιους οικισμούς του Δήμου μας, σε μια περίοδο που οι επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού προσπαθούν να συνέλθουν από τις συνέπειες της πανδημίας και να ανακάμψουν, η λειτουργία τους προκάλεσε αρνητικές επιπτώσεις και προβλήματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία, προκάλεσε μια αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες αλλά και μια ανεπίτρεπτη ταλαιπωρία σε όλους μας.

Η μορφολογία της οδού στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς κάποια παρέμβαση, καθιστά αδύνατη την ομαλή και χωρίς προβλήματα διέλευση των οχημάτων. Αναπόφευκτα η προχειρότητα της απόφασης για την λειτουργία των διοδίων επέφερε εκνευρισμό, αναστάτωση, κυκλοφοριακό χάος, τεράστιες ουρές καθώς και αναμονή, πέραν της μιας ώρας, για την πληρωμή του αντιτίμου με αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων .

Όλα αυτά οδήγησαν την διοίκηση του Δήμου Παγγαίου σε άμεση αντίδραση με επιστολές προς όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ανασταλεί και επανασχεδιαστεί η λειτουργία των πλευρικών διοδίων του Αγίου Ανδρέα καθιστώντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι θα προβούμε σε δυναμικές παρεμβάσεις σε συνεννόηση με όλους τους θιγόμενους φορείς .

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα