Connect with us

Περιφέρεια

«Περιφερειακή Σύνθεση»: Δύο χρόνια από τις εκλογές της Περιφέρειας στις ΠΕ Καβάλας & Θάσου!

«Περιφερειακή-Σύνθεση»:-Δύο-χρόνια-από-τις-εκλογές-της-Περιφέρειας-στις-ΠΕ-Καβάλας-&-Θάσου!

Από την «Περιφερειακή Σύνθεση» εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τις τελευταίες Περιφερειακές Εκλογές, στις οποίες οριακά εξελέγη η σημερινή διοίκηση. Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός απολογισμός πεπραγμένων. Τα κοινότυπα Δελτία Τύπου, οι στημένες καταχωρήσεις και οι φωτογραφίες στο Facebook δεν στοιχειοθετούν απολογισμό! Έτσι, παραθέτουμε μερικά μόνο δείγματα των συνεπειών της αδράνειας και αναποτελεσματικότητας τους:

  1. Στα δύο χρόνια, η πανδημία του Covid σάρωσε την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, η διοίκηση (του Facebook και των χωρίς νόημα ανακοινώσεων) στάθηκε ανίκανη να καταβάλει τα χρήματα της «μη επιστρεπτέας ενίσχυσης» στους πληγέντες δικαιούχους/επιχειρηματίες.
  2. Από το πρόγραμμα αυτό, η διοίκηση της Περιφέρειας, ουσιαστικά, εξοβέλισε όλες τις επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται από εποχικότητα και ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών βρίσκονται στις ΠΕ Καβάλας & Θάσου και συμμετέχουν με ένα τεράστιο ποσοστό στο Α.Ε.Π της περιοχής.
  3. Η οικονομία των ΠΕ Καβάλας & Θάσου πέρσι δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα λόγω του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, που έμεινε κλειστός λόγω αδιαφορίας της διοίκησης της Περιφέρειας. Αντιστοίχως όφελος σημείωσε π.χ. η οικονομία των ΠΕ Χαλκιδικής & Πιερίας αφού οι περισσότεροι επισκέπτες μας τελικά κατέληξαν εκεί. Η διοίκησης της Περιφέρειάς μας κατάφερε να οδηγήσει τους τουρίστες εκεί …
  4. Φέτος, η οικονομία των ΠΕ Καβάλας & Θάσου αλλά και όλης της Περιφέρειας δέχθηκε ακόμη ένα δυσφημιστικό πλήγμα λόγω του προσωρινού κλεισίματος της Νυμφαίας, το οποίο «πέτυχε» η ανικανότητα της διοίκησης της Περιφέρειας λόγω της αδυναμίας της να αντιληφθεί την κρισιμότητα αλλά και να συμβάλλει στην δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Τα χειρότερα αποσόβησε ο Ελληνικός Στρατός, ο οποίος δημιούργησε τις απαραίτητες υποδομές, με την καθοριστική συμβολή του ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλου, των τοπικών βουλευτών και των Επιμελητηρίων. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Δημάρχου Θάσου και των βουλευτών, τέως Υπουργών.
  5. Οι αμπελουργοί της ΠΕ Καβάλας δεν έχουν εισπράξει αποζημίωση που (όντως) δικαιούνται από το πλήγμα που δέχθηκαν τα προϊόντα τους λόγω πανδημίας(ποσότητες & τιμές) γιατί η διοίκηση της ΠΕ Καβάλας ουδέποτε ως σήμερα έστειλε στο αρμόδιο Υπουργείο τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να τεκμηριωθεί η ζημία και να μπορέσει να εκδοθεί η σχετική απόφαση για την καταβολή της αποζημίωσης, όπως π.χ. έκανε η ΠΕ Ημαθίας. Η διοίκηση αρκείται στο μοίρασμα έμμισθων οφίκιων συμβούλων στην ΠΕ Καβάλας!
  6. Επί ένα έτος, η διοίκηση της Περιφέρειας και της ΠΕ Καβάλας καθυστέρησε την νέα σιδηροδρομική χάραξη «Θεσσαλονίκη – Ασπροβάλτα – Καβάλα» λόγω καθυστέρησης στην παροχή θετικής γνωμοδότησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η απόφαση λήφθηκε στο ΠΣ μετά από σειρά παρεμβάσεων που πραγματοποίησε η δική μας παράταξη. Ας σημειωθεί ότι χωρίς την δική μας ενεργή υποστήριξή στην σχετική ψηφοφορία δεν θα λαμβανόταν η θετική απόφαση. Σημειώστε ότι τα μέλη της διοίκησης και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήταν απόντες από την προσπάθεια !
  7. Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού για την πορεία του Απ. Παύλου στην Ελλάδα δεν συμπεριλήφθηκαν οι Αρχαίοι Φίλιπποι, ο χώρος δηλαδή όπου ο Απόστολος των Εθνών, Παύλος, κήρυξε τον Χριστιανισμό, ίδρυσε την πρώτη ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία στην Ευρώπη και βάπτισε την Αγία Λυδία, την πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή Ορθόδοξη. Ενδεικτική η επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων κ.κ. Στεφάνου.
  8. Η Καβάλα περιλαμβάνεται στους ουραγούς όσον αφορά την παροχή Φυσικού Αερίου για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Η διοίκηση της Περιφέρειας ποτέ δεν έχει πει πόσες συνδέσεις και σε ποιες περιοχές προβλέπονται όσον αφορά την Καβάλα, υποκρύπτοντας πως πρόκειται για πολύ λίγες συνδέσεις σε ένα μόνο σημείο.
  9. Η Τουριστική προβολή των ΠΕ Καβάλας & Θάσου είναι επιεικώς αναιμική αν όχι ανύπαρκτη. Επιπλέον σημαντικές εκδηλώσεις όπως το Air Sea Show ματαιώνονται «μετακομίζοντας» στην Θεσσαλονίκη ενώ ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης δηλώνει άγνοια επί του θέματος. Επιπλέον για εκδηλώσεις της Περιφέρειας που είχαν καθιερωθεί τα προηγούμενα χρόνια (π.χ. Via Egnatia) δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την προσαρμογή τους στις τρέχουσες συνθήκες και για την συνέχισή τους.
  10. Κανένα ουσιαστικό αναπτυξιακό έργο υποδομής δεν έχει ολοκληρωθεί κατά την διάρκεια της διετίας στις ΠΕ Καβάλας & Θάσου.

Δυστυχώς είμαστε στην δυσάρεστη θέση να καλέσουμε την διοίκηση να αφυπνιστεί, να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους να ασκήσει έστω και καθυστερημένα διοίκηση. Τόσο από τους φορείς όσο και από την παράταξή μας υποβάλλονται προτάσεις, τις οποίες η διοίκηση αρνείται έστω να επεξεργαστεί – πόσο μάλλον να υιθοετήσει.

Η Περιφέρειά μας διολισθαίνει συνεχώς, χάνοντας σταδιακά ακόμη και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.

 

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Κ. Αντωνιάδης: Ο Μακεδονικός Αγώνας είναι μία επέτειος όλων των Ελλήνων

Κ.-Αντωνιάδης:-Ο-Μακεδονικός-Αγώνας-είναι-μία-επέτειος-όλων-των-Ελλήνων

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα, δεν είναι μια επέτειος μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων. Ο Μακεδονικός Αγώνας, αποτελεί ένα λαμπρό κεφάλαιο της Ιστορίας μας, εμπνευσμένο από το όραμα της επανένωσης της Ελλάδας, σε μια ενιαία και αδιαίρετη πατρίδα. Και μεταξύ εκείνων που πότισαν με το αίμα τους γη μακεδονική γη και αγωνίστηκαν για την απελευθέρωσή της, συγκαταλέγονται πατριώτες από κάθε άκρη της Ελλάδας, ακόμα και από την Κύπρο Οφείλουμε να τους θυμόμαστε, να τους τιμούμε, να αναλογιζόμαστε το παράδειγμα αλληλεγγύης, εθνικής ομοψυχίας και αυταπάρνησης, που προσέθεσαν στην Ελληνική Ιστορία, όλοι όσοι αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Μακεδονίας και για το δικαίωμα των πραγματικών απογόνων των αρχαίων Μακεδόνων, των απογόνων του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να διατρανώνουν την ελληνική τους ταυτότητα.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Η Π. Ε. Καβάλας άντεξε στον «Μπάλλο»

Η-Π-Ε.-Καβάλας-άντεξε-στον-«Μπάλλο»

Η Π. Ε. Καβάλας και Θάσου άντεξε μέσα σε αυτή τη πρωτόγνωρη θεομηνία. Σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στην Αμαλιάδα (121 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Θάσος (78 χιλιοστά), ο Πύργος Ηλείας (77 χιλιοστά) και το Βατοπέδι του Άθω (70).

Οι εντατικοί καθαρισμοί των ρεμάτων, των στραγγιστικών καναλιών και η υπερπροσπάθεια των ανθρώπων που εργάζονται στις υπηρεσίες, είχαν αίσιο αποτέλεσμα.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Ο εορτασμός της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα στην Καβάλα

Ο-εορτασμός-της-Ημέρας-του-Μακεδονικού-Αγώνα-στην-Καβάλα

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου της 17ης Οκτωβρίου 2021.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, κατά τις βραδινές ώρες της 17ης Οκτωβρίου 2021.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

08:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

09:50 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10:15 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου και ομιλία από τον κ. Αλέξανδρο Γούλα, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας.

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Παύλου Μελά στο πάρκο Ηρώων Καβάλας προς τιμή των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας και άλλους φορείς.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

18:30 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα