Connect with us

Περιφέρεια

«Περιφερειακή Σύνθεση»: Δύο χρόνια από τις εκλογές της Περιφέρειας στις ΠΕ Καβάλας & Θάσου!

«Περιφερειακή-Σύνθεση»:-Δύο-χρόνια-από-τις-εκλογές-της-Περιφέρειας-στις-ΠΕ-Καβάλας-&-Θάσου!

Από την «Περιφερειακή Σύνθεση» εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τις τελευταίες Περιφερειακές Εκλογές, στις οποίες οριακά εξελέγη η σημερινή διοίκηση. Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός απολογισμός πεπραγμένων. Τα κοινότυπα Δελτία Τύπου, οι στημένες καταχωρήσεις και οι φωτογραφίες στο Facebook δεν στοιχειοθετούν απολογισμό! Έτσι, παραθέτουμε μερικά μόνο δείγματα των συνεπειών της αδράνειας και αναποτελεσματικότητας τους:

  1. Στα δύο χρόνια, η πανδημία του Covid σάρωσε την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, η διοίκηση (του Facebook και των χωρίς νόημα ανακοινώσεων) στάθηκε ανίκανη να καταβάλει τα χρήματα της «μη επιστρεπτέας ενίσχυσης» στους πληγέντες δικαιούχους/επιχειρηματίες.
  2. Από το πρόγραμμα αυτό, η διοίκηση της Περιφέρειας, ουσιαστικά, εξοβέλισε όλες τις επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται από εποχικότητα και ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων αυτών βρίσκονται στις ΠΕ Καβάλας & Θάσου και συμμετέχουν με ένα τεράστιο ποσοστό στο Α.Ε.Π της περιοχής.
  3. Η οικονομία των ΠΕ Καβάλας & Θάσου πέρσι δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα λόγω του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, που έμεινε κλειστός λόγω αδιαφορίας της διοίκησης της Περιφέρειας. Αντιστοίχως όφελος σημείωσε π.χ. η οικονομία των ΠΕ Χαλκιδικής & Πιερίας αφού οι περισσότεροι επισκέπτες μας τελικά κατέληξαν εκεί. Η διοίκησης της Περιφέρειάς μας κατάφερε να οδηγήσει τους τουρίστες εκεί …
  4. Φέτος, η οικονομία των ΠΕ Καβάλας & Θάσου αλλά και όλης της Περιφέρειας δέχθηκε ακόμη ένα δυσφημιστικό πλήγμα λόγω του προσωρινού κλεισίματος της Νυμφαίας, το οποίο «πέτυχε» η ανικανότητα της διοίκησης της Περιφέρειας λόγω της αδυναμίας της να αντιληφθεί την κρισιμότητα αλλά και να συμβάλλει στην δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Τα χειρότερα αποσόβησε ο Ελληνικός Στρατός, ο οποίος δημιούργησε τις απαραίτητες υποδομές, με την καθοριστική συμβολή του ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλου, των τοπικών βουλευτών και των Επιμελητηρίων. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Δημάρχου Θάσου και των βουλευτών, τέως Υπουργών.
  5. Οι αμπελουργοί της ΠΕ Καβάλας δεν έχουν εισπράξει αποζημίωση που (όντως) δικαιούνται από το πλήγμα που δέχθηκαν τα προϊόντα τους λόγω πανδημίας(ποσότητες & τιμές) γιατί η διοίκηση της ΠΕ Καβάλας ουδέποτε ως σήμερα έστειλε στο αρμόδιο Υπουργείο τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να τεκμηριωθεί η ζημία και να μπορέσει να εκδοθεί η σχετική απόφαση για την καταβολή της αποζημίωσης, όπως π.χ. έκανε η ΠΕ Ημαθίας. Η διοίκηση αρκείται στο μοίρασμα έμμισθων οφίκιων συμβούλων στην ΠΕ Καβάλας!
  6. Επί ένα έτος, η διοίκηση της Περιφέρειας και της ΠΕ Καβάλας καθυστέρησε την νέα σιδηροδρομική χάραξη «Θεσσαλονίκη – Ασπροβάλτα – Καβάλα» λόγω καθυστέρησης στην παροχή θετικής γνωμοδότησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η απόφαση λήφθηκε στο ΠΣ μετά από σειρά παρεμβάσεων που πραγματοποίησε η δική μας παράταξη. Ας σημειωθεί ότι χωρίς την δική μας ενεργή υποστήριξή στην σχετική ψηφοφορία δεν θα λαμβανόταν η θετική απόφαση. Σημειώστε ότι τα μέλη της διοίκησης και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήταν απόντες από την προσπάθεια !
  7. Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού για την πορεία του Απ. Παύλου στην Ελλάδα δεν συμπεριλήφθηκαν οι Αρχαίοι Φίλιπποι, ο χώρος δηλαδή όπου ο Απόστολος των Εθνών, Παύλος, κήρυξε τον Χριστιανισμό, ίδρυσε την πρώτη ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία στην Ευρώπη και βάπτισε την Αγία Λυδία, την πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή Ορθόδοξη. Ενδεικτική η επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων κ.κ. Στεφάνου.
  8. Η Καβάλα περιλαμβάνεται στους ουραγούς όσον αφορά την παροχή Φυσικού Αερίου για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Η διοίκηση της Περιφέρειας ποτέ δεν έχει πει πόσες συνδέσεις και σε ποιες περιοχές προβλέπονται όσον αφορά την Καβάλα, υποκρύπτοντας πως πρόκειται για πολύ λίγες συνδέσεις σε ένα μόνο σημείο.
  9. Η Τουριστική προβολή των ΠΕ Καβάλας & Θάσου είναι επιεικώς αναιμική αν όχι ανύπαρκτη. Επιπλέον σημαντικές εκδηλώσεις όπως το Air Sea Show ματαιώνονται «μετακομίζοντας» στην Θεσσαλονίκη ενώ ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης δηλώνει άγνοια επί του θέματος. Επιπλέον για εκδηλώσεις της Περιφέρειας που είχαν καθιερωθεί τα προηγούμενα χρόνια (π.χ. Via Egnatia) δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την προσαρμογή τους στις τρέχουσες συνθήκες και για την συνέχισή τους.
  10. Κανένα ουσιαστικό αναπτυξιακό έργο υποδομής δεν έχει ολοκληρωθεί κατά την διάρκεια της διετίας στις ΠΕ Καβάλας & Θάσου.

Δυστυχώς είμαστε στην δυσάρεστη θέση να καλέσουμε την διοίκηση να αφυπνιστεί, να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους να ασκήσει έστω και καθυστερημένα διοίκηση. Τόσο από τους φορείς όσο και από την παράταξή μας υποβάλλονται προτάσεις, τις οποίες η διοίκηση αρνείται έστω να επεξεργαστεί – πόσο μάλλον να υιθοετήσει.

Η Περιφέρειά μας διολισθαίνει συνεχώς, χάνοντας σταδιακά ακόμη και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.

 

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

«Ζωντανεύει» το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας

«Ζωντανεύει»-το-Βιοτεχνικό-Πάρκο-Καβάλας

Σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΒΙΟΠΑ Καβάλας Παύλος Τσουμάκης, υπέγραψε τη μίσθωση επτά (7) οικοπέδων με εταιρεία που θα υλοποιήσει επενδυτικό σχέδιο.

Ιδιαίτερα θετικό ότι μετά από δέκα χρόνια γίνεται νέα συμβολαιογραφική πράξη. Η καλή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Δήμου Καβάλας και Επιμελητηρίου Καβάλας έφερε τα θετικά αποτελέσματα. Η προσπάθεια συνεχίζεται έτσι ώστε το ΒΙΟΠΑ Καβάλας ν’ αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας.

Παρόντες επίσης ήταν, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και το μέλος του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ Καβάλας Κυριάκος Μπάης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Π.Ε. Καβάλας (κατηγορία κινδύνου 4)

Πολύ-υψηλός-κίνδυνος-πυρκαγιάς-στην-ΠΕ.-Καβάλας-(κατηγορία-κινδύνου-4)

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Π.Ε. Καβάλας.

Σας ενημερώνουμε ότι έχει τεθεί σε ισχύ η με αριθμό ΑΔΑ: ΩΣΘΒ7ΛΒ-ΗΜΖ απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας εντός των δασικών εκτάσεων του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ για την Π.Ε Καβάλας.

Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Επανασχεδιασμό της λειτουργίας των πλευρικών διοδίων του Αγίου Ανδρέα ζητά ο Κώστας Αντωνιάδης

Επανασχεδιασμό-της-λειτουργίας-των-πλευρικών-διοδίων-του-Αγίου-Ανδρέα-ζητά-ο-Κώστας-Αντωνιάδης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ, όπου του ζητά τον επανασχεδιασμό της λειτουργίας των διοδίων του Αγίου Ανδρέα, διότι τα Σαββατοκύριακα και ειδικότερα μετά τις έξι το απόγευμα, οπότε ξεκινάει η επιστροφή των λουόμενων από τον Δήμο Παγγαίου, εξαιτίας της στενής και απότομης εισόδου της Εγνατίας Οδού στο συγκεκριμένο ύψος σε συνδυασμό με την απαραίτητη στάση για την πληρωμή του αντιτίμου, δημιουργούνται τεράστιες ουρές χιλιομέτρων με αποτέλεσμα οι οδηγοί να περιμένουν ακόμη και τρία τέταρτα της ώρας για να περάσουν από τα διόδια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε: «Εκτός από τις ουρές των αυτοκινήτων, την ταλαιπωρία και τον εκνευρισμό των οδηγών και των τουριστών, υπάρχει και ένας έντονος προβληματισμός για το τι θα μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που σημειωθεί κάποιο ατύχημα στην περιοχή και χρειαστεί να διέλθει ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ή σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποια πυρκαγιά και είναι απαραίτητη η διέλευση της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας κ.λπ. Για την ΠΕ Καβάλας προέχει η οδική ασφάλεια των οδηγών και των πεζών και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα