Connect with us

Καβάλα

O Αναπτυξιακός Οργανισμός θα πιάσει δουλειά το 2025

o-Αναπτυξιακός-Οργανισμός-θα-πιάσει-δουλειά-το-2025

Κωστής Σιμιτσής: Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τον δήμο Καβάλας

Για τις προσδοκίες που υπάρχουν τη νέα χρονιά από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του δήμου Καβάλας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του οργανισμού, Κωστής Σιμιτσής.

«Έχουμε συζητήσει πολλές φορές με τον δήμαρχο Καβάλας για το θέμα αυτό. Σχεδιάζει πολλά πράγματα για την επόμενη χρονιά και μέχρι το τέλος της θητείας του ο κ. Μουριάδης, μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Κωστής Σιμιτσής.

«Το μόνο που απομένει είναι να έρθει και το προσωπικό. Θα γίνει κι αυτό με την αρχή του νέου έτους…»

«Ήδη έχουν κατατεθεί τα χρήματα της πρώτης δόσης των 25.000 ευρώ, για να αντιμετωπίσουμε τα πρώτα έξοδα του Αναπτυξιακού Οργανισμού. Μας έχει παραχωρηθεί και ο χώρος του γραφείου του προέδρου της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ» δίπλα στην Αστυνομία. Το μόνο που απομένει είναι να έρθει και το προσωπικό. Θα γίνει κι αυτό με την αρχή του νέου έτους και πολύ σύντομα, όταν θα αρχίσει να υλοποιείται ο προϋπολογισμός του δήμου, θα έχει μέσα και προγραμματικές συμβάσεις, με τις οποίες θα ανατεθούν σημαντικές δουλειές στον Αναπτυξιακό Οργανισμό. όπως εξάλλου είναι και σκοπός του», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Σιμιτσής. 

«Έχει ανατεθεί η μελέτη τουριστικού χαρακτήρα και της προοπτικής του δήμου Καβάλας σε ένα μεγάλο μελετητικό γραφείο…»

«Ήδη έχουμε συζητήσει με τον δήμαρχο Καβάλας, επειδή μεταξύ άλλων έχει αναλάβει το τουριστικό πακέτο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, δηλαδή είμαστε ένας οργανισμός που θα ασχολείται και με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Έχει ανατεθεί η μελέτη τουριστικού χαρακτήρα και της προοπτικής του δήμου Καβάλας σε ένα μεγάλο μελετητικό γραφείο, εκτός Καβάλας. Εμείς λοιπόν συνεννοηθήκαμε με τον δήμαρχο και θα αναλάβουμε την επίβλεψη αυτής της μελέτης, καθώς είναι ένα σημαντικό ζήτημα αυτό για την ανάπτυξη του τόπου μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του δήμου Καβάλας. 

«Ήδη ο δήμος έχει στα συρτάρια του μελέτες 3 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση και τη συντήρηση κτηρίων…»

«Επίσης, η αξιοποίηση κάποιων ακινήτων της ακίνητης περιουσίας του δήμου, εγώ προσθέτω και το κάτω νοσοκομείο σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικά θέματα και πρέπει να πω ότι ήδη ο δήμος έχει στα συρτάρια του μελέτες 3 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση και τη συντήρηση κτηρίων, όπως το δημαρχείο, το κίτρινο κτήριο δίπλα και πίσω η δωρεά Μούτουλα. Είναι έτοιμες οι μελέτες με έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, άρα λοιπόν εδώ θα πρέπει να βρεθεί χρηματοδότηση. Ίσως και εδώ λοιπόν βοηθήσουμε αναζητώντας διάφορα χρηματοδοτικά πακέτα και ενδεχομένως και την επίβλεψη της υλοποίησης των έργων όταν αυτά θα αρχίσουν να υλοποιούνται», ανέφερε ακόμη ο κ. Σιμιτσής. 

«Το 2025 θα είναι μία χρονιά μεγαλύτερης δράσης και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τον δήμο Καβάλας να προχωρήσει τον αναπτυξιακό του σχεδιασμό…» «Βλέπουμε ότι δίπλα σ’ αυτά τα κτήρια υπάρχουν άλλα δυο κτήρια παραδοσιακά και σημαντικά, το 10ο δημοτικό σχολείο και το παλιό ωδείο. Κι εκεί πρέπει να γίνουν μελέτες. Όλα αυτά λοιπόν είναι πράγματα που λίγο πολύ θα έχει ανάμειξη ο Αναπτυξιακός Οργανισμός. Εξαρτάται βέβαια και από τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου, κατά πόσο δηλαδή θα μπορεί να τα βάλει όλα μαζί στο ίδιο πακέτο. Γιατί κακά τα ψέματα τα οικονομικά είναι περιορισμένα. Το 2025 θα είναι μία χρονιά μεγαλύτερης δράσης και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τον δήμο Καβάλας να προχωρήσει τον αναπτυξιακό του σχεδιασμό. Επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά ότι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός είμαι εργαλείο και θα κάνει αυτά που θα του λέει η δημοτική αρχή, όποια κι αν είναι αυτή, όποιος κι αν είναι βέβαια στο διοικητικό συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κωστής Σιμιτσής. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Βασίλης Λεμονίδης: Κάντε υπομονή με το κυκλοφοριακό

Βασίλης-Λεμονίδης:-Κάντε-υπομονή-με-το-κυκλοφοριακό

«Όποιος νομίζει ότι μπορεί με ένα μαγικό ραβδί να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας, ειδικά Ιούλιο και Αύγουστο, γελιέται».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Αναδιάρθρωσης – Οργάνωσης και Δημοτικής Αστυνομίας, Βασίλης Λεμονίδης.

Η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας είναι καθημερινή και πάντα στις ώρες αιχμής

«Αυτό που κάνουμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου είναι να προσπαθούμε για το καλύτερο όσον αφορά το κυκλοφοριακό, τόσο για τα οχήματα, αλλά φυσικά και για τους ίδιους τους πεζούς και τη διέλευσή τους, σε σημεία που υπάρχει η μεγαλύτερη ένταση και τα γνωρίζουμε, όπως η οδός Κουντουριώτου και η Ερυθρού Σταυρού. Η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας είναι καθημερινή και πάντα στις ώρες αιχμής. Από ‘κει και μετά αν κάποιος νομίζει, από αυτούς που κάνουν καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη κριτική, ότι υπάρχει μαγικό ραβδί που μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ειδικά Ιούλιο και Αύγουστο, γελιέται», ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.  

Θα πρέπει να υπάρχει υπομονή από όλους. Εμείς κάνουμε αυτό που μπορούμε στο μέτρο του δυνατού

«Δεν μπορεί να θέλουμε και τα δύο μαζί, να θέλουμε τουρισμό και από την άλλη να μη θέλουμε τα οχήματα. Είμαστε μία περιοχή που δεχόμαστε οδικό τουρισμό μόνο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να είμαστε παρόντες, ώστε να βοηθάμε στην κυκλοφορία των οχημάτων και την ομαλή διέλευση των πεζών κι όσα είναι παρανόμως παρκαρισμένα που είναι ουκ ολίγα σε πολλές περιοχές με airbnb, να  ερχόμαστε ως ελεγκτικός μηχανισμός να κάνουμε αυτό που πρέπει, ώστε να υπάρχει ισονομία και μία εύρυθμη λειτουργία μες στην πόλη μας. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι που το Τελωνείο δεν φεύγει από εκείνη την περιοχή, δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το ότι έρχονται τα πλοία και τα οχήματα βγαίνουν από το λιμάνι κλπ. Προσπαθούμε όμως να βοηθήσουμε παντού. Θα πρέπει να υπάρχει υπομονή από όλους. Εμείς κάνουμε αυτό που μπορούμε στο μέτρο του δυνατού. Εφόσον θέλουμε τους τουρίστες, που τους θέλουμε και το λέω ευθαρσώς, θα πρέπει να κάνουμε και υπομονή σε ορισμένα ζητήματα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Βασίλης Λεμονίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Ήταν επικίνδυνη η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ελαιοχώρι

Ήταν-επικίνδυνη-η-φωτιά-που-εκδηλώθηκε-στο-Ελαιοχώρι

Πέτρος Τραγαντζόπουλος: Από την αρχική εικόνα διαπιστώσαμε ότι έπρεπε να «σηκωθούν» και εναέρια μέσα / Ενεργοποιήθηκε και το 112 αλλά δεν χρειάστηκε εκκένωση του οικισμού / Ελικόπτερο Sikorsky έκανε αναγκαστική προσγείωση στο γήπεδο του Ελαιοχωρίου

Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του δήμου Παγγαίου, αλλά και κατοίκων της περιοχής, αντιμετωπίστηκε σε σύντομο σχετικά χρόνο, η δυνητικά επικίνδυνη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας (7/9) στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελαιοχωρίου.

Στον «Ενήμερο» έκανε δηλώσεις ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παγγαίου, Πέτρος Τραγαντζόπουλος, ο οποίος αρχικά εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατόρθωσαν σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα να θέσουν υπό έλεγχο και τελικά να κατασβέσουν την πυρκαγιά.

Ήταν μια δύσκολη φωτιά γι’ αυτό και στις 10:14 ενεργοποιήθηκε και το 112

«Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 10, ενώ άμεσα χτύπησαν οι καμπάνες της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Ήταν μια φωτιά αρκετά επικίνδυνη, πάνω από το γήπεδο του Ελαιοχωρίου και προς τους πρόποδες του Προφήτη Ηλία. Άμεσα με το που ενημερώθηκα ειδοποίησα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας. Από την αρχική εικόνα της φωτιάς διαπιστώσαμε ότι έπρεπε να «σηκωθούν» και εναέρια μέσα. Ήταν μια δύσκολη φωτιά γι’ αυτό και στις 10:14 ενεργοποιήθηκε και το 112, καλώντας όσους βρίσκονταν στην περιοχή του Ελαιοχωρίου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Ωστόσο δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού, καθώς η φωτιά ανέβαινε προς το βουνό», ανέφερε σχετικά ο κ. Τραγαντζόπουλος. 

Οι δυνάμεις που μετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς

Να σημειωθεί ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα στο σημείο βρέθηκαν αρχικά 18 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 21ης ΕΜΟΔΕ και πέντε οχήματα. Από αέρος ρίψεις πραγματοποίησε αεροσκάφος PZL και ένα ελικόπτερο Sikorsky. Ακολούθως προστέθηκε ένα ακόμη ελικόπτερο. Την επιχείρηση συνέδραμε ο δήμος Παγγαίου με υδροφόρες και μηχανήματα έργου και φυσικά αγρότες του Δ.Δ. Ελαιοχωρίου με τα τρακτέρ και τα ψεκαστικά τους μηχανήματα. Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και της γειτνίασης της φωτιάς με το Δ.Δ. Ελαιοχωρίου οι δυνάμεις ενισχύθηκαν κι έτσι επί τόπου βρέθηκαν 33 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 21ης και της 7ης ΕΜΟΔΕ και εννέα οχήματα.

Καταφέραμε και αποφύγαμε τα χειρότερα, πριν η φωτιά πάρει μεγάλες διαστάσεις

«Φέτος είχαμε πάρα πολλές φωτιές στον δήμο μας, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση με τις δυνάμεις της Π.Υ. και όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, καταφέραμε και αποφύγαμε τα χειρότερα, πριν η φωτιά πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ήμασταν πολύ τυχεροί που η φωτιά δεν κινήθηκε προς το Ελαιοχώρι. Επίσης ευτυχώς που δεν είχαμε κάποια δυσάρεστη εξέλιξη με το ελικόπτερο και τη ζημιά που υπέστη. Τέλος καλό όλα καλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμη στη διάρκεια της αντιπυρικής περίοδου, υπάρχει επικινδυνότητα και οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνουν τις αρχές όταν εντοπίζουν φωτιά ή καπνό», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παγγαίου.

Αναγκαστική προσγείωση του Sikorsky στο γήπεδο του Ελαιοχωρίου

Να σημειωθεί τέλος ότι κατά τη διάρκεια της αεροπυρόσβεσης το ελικόπτερο Sikorsky, μετά από πολλές και καίριες ρίψεις, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο γήπεδο του Ελαιοχωρίου, έπειτα από βλάβη σε τμήμα του έλικα, πιθανόν λόγω επαφής του με κλαδιά στην προσπάθεια ανεφοδιασμού του. 

Πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας (7/9) για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων, ενώ τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά εξετάζει το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Απογοητευμένοι οι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες από τις ανακοινώσεις στη ΔΕΘ

Απογοητευμένοι-οι-επαγγελματίες,-έμποροι-και-βιοτέχνες-από-τις-ανακοινώσεις-στη-ΔΕΘ

Με το… καλάθι άδειο έμειναν για ακόμη μια φορά επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες, από τα όσα… δεν ανακοίνωσε τελικά ο πρωθυπουργός από τη Δ.Ε.Θ.

Για το θέμα μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος.

Το μόνο «θετικό» ότι μας αποκάλεσε ραχοκοκαλιά της οικονομίας κι ότι παραδέχτηκε ότι η τεκμαρτή φορολόγηση είναι άδικη

«Για ακόμη μία χρονιά ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοτέχνες και οι έμποροι μείναμε εκτός από τα μέτρα στήριξης. Είδαμε αυτά να υπάρχουν για όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, αλλά όχι για εμάς. Το «θετικό» είναι ότι παρά το ότι μείναμε εκτός, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός με το ότι αποτελούμε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας κι αυτά που αν θεωρήσουμε ότι είναι μέτρα έχουν να κάνουν με το ότι παραδέχεται ότι η τεκμαρτή φορολόγηση τελικά είναι ένα μέτρο άδικο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τη μειώσει, μία που δεν θέλει να την καταργήσει», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας. 

Για ακόμη μία φορά καταλαβαίνουμε ότι μας κοροϊδεύουν

«Από ‘κει και μετά γενικότερα όλα αυτά που εξαγγέλθηκαν έχουν να κάνουν με την επόμενη τετραετία όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Εμείς λέμε ότι προσπαθεί να ζητήσει ακόμη μία εντολή διακυβέρνησης από τον λαό για να εφαρμόσει όλα αυτά που μας είπε στη Δ.Ε.Θ. Νομίζω ότι δεν έχει να κερδίσει κάτι άλλο και το μήνυμα θα είναι σαφές. Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να μην έχουμε καθόλου καλάθι. Περιμέναμε φέτος λόγω και της προεκλογικής περιόδου ίσως να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, αλλά η ουσία είναι ότι δεν βγήκε τίποτα και πάλι για εμάς. Όταν η ακρίβεια καλπάζει το να μας λέει για 5% μείωση της προκαταβολής φόρου αυτό είναι κοροϊδία. Για ακόμη μία φορά καταλαβαίνουμε ότι μας κοροϊδεύουν», σημείωσε καταληκτικά ο Θόδωρος Χατζηχρήστος. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα