Connect with us

Νέα Θάσου

Επιστολή παρέμβασης Κυριακίδη προς Μητσοτάκη: Ζητά έκτακτα μέτρα για το κόστος των καυσίμων στη Θάσο

Επιστολή-παρέμβασης-Κυριακίδη-προς-Μητσοτάκη:-Ζητά-έκτακτα-μέτρα-για-το-κόστος-των-καυσίμων-στη-Θάσο

Ο Δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τους βουλευτές Καβάλας, ζητώντας την άμεση λήψη έκτακτων μέτρων στήριξης απέναντι στη ραγδαία αύξηση των τιμών στα καύσιμα και το ενεργειακό κόστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του ο δήμαρχος περιγράφει την κατάσταση ως ιδιαίτερα πιεστική για τη Βόρεια Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι οι αυξημένες ανάγκες θέρμανσης και οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής επιβαρύνουν δυσανάλογα νοικοκυριά και τοπική αυτοδιοίκηση. Το αίτημα έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει νέο πακέτο παρεμβάσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης και την ενίσχυση των καταναλωτών ενόψει του χειμώνα.

«Ασφυκτική πραγματικότητα» για πολίτες και δήμους
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κυριακίδης τονίζει ότι η παρατεταμένη άνοδος των τιμών στα καύσιμα κίνησης, στη θέρμανση και συνολικά στην ενέργεια δημιουργεί μια «ασφυκτική πραγματικότητα» για τις τοπικές κοινωνίες.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις οικονομικές επιπτώσεις για τους δήμους, καθώς το αυξημένο κόστος καυσίμων επιβαρύνει σημαντικά τις καθημερινές λειτουργίες, από την καθαριότητα και τις μετακινήσεις έως τη λειτουργία σχολικών και δημοτικών υποδομών.

Έκκληση για άμεση οικονομική ενίσχυση
Ο Δήμαρχος Θάσου ζητά από την κυβέρνηση να εξετάσει άμεσα την ενεργοποίηση έκτακτων μέτρων οικονομικής στήριξης, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης κατά τη χειμερινή περίοδο.
Παράλληλα, αναγνωρίζει – σύμφωνα με πληροφορίες – τη δημοσιονομική σταθερότητα που επικαλείται η κυβέρνηση ως αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών, υποστηρίζοντας ότι αυτή δημιουργεί πλέον το περιθώριο για πρόσθετες κοινωνικές παρεμβάσεις σε περιοχές που πλήττονται εντονότερα από το αυξημένο ενεργειακό κόστος.
Η παρέμβαση του Δημάρχου Θάσου αποτελεί μία από τις πρώτες θεσμικές διεκδικήσεις από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για ειδική αντιμετώπιση των αυξημένων δαπανών θέρμανσης και καυσίμων, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Νέα Θάσου

Ενημέρωση για την ποιότητα του νερού στα δίκτυα της ΔΕΥΑΘ λόγω των έντονων βροχοπτώσεων

Ενημέρωση-για-την-ποιότητα-του-νερού-στα-δίκτυα-της-ΔΕΥΑΘ-λόγω-των-έντονων-βροχοπτώσεων

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στη Θάσο, που συνεχίζονται και σήμερα, προκαλούν αύξηση της ροής στις πηγές υδροδότησης. Μαζί με το νερό ενδέχεται να παρασύρονται και φερτά υλικά (χώμα, άμμος κ.λπ.), με αποτέλεσμα το νερό στη βρύση να εμφανίζεται θολό.

Το φαινόμενο είναι φυσικό και παρατηρείται κυρίως στους οικισμούς που υδροδοτούνται από πηγές. Υποχωρεί σταδιακά μόλις σταματήσουν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Παρακαλούμε, εφόσον το νερό είναι θολό, να μην το χρησιμοποιείτε για πόση ή μαγείρεμα μέχρι να καθαρίσει.

Η ΔΕΥΑΘ παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση και είναι στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή πρόβλημα:

📞 Τηλέφωνα γραφείων: 25930 – 24025 & 24026
📞 11017 – όλο το 24ωρο για δήλωση βλάβης

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στη Θάσο

Κλειστά-αύριο-όλα-τα-σχολεία-στη-Θάσο

Copyright © 2000 – 2024 nownews.gr • Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του nownews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
Επικοινωνία: info@nownews.gr

Σύνδεσμοι

Τα Νέα

Newsletter

Get important news delivered directly to your inbox and stay connected!

© nownews.gr Ιδιοκτησία, εκδότης, δικαιούχος domain name: Νικόλαος Χ.Ταραπατσής | Διευθυντής σύνταξης: Πέτρος Μαούνατζης | Βενιζέλου 11, Καβάλα | ΑΦΜ 127202774-ΔΟΥ Καβάλας | email: info@nownews.gr
All rights reserved | Powered by yobibyte

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Meteokav: Πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν στη Θάσο

meteokav:-Πολύ-μεγάλα-ύψη-βροχής-καταγράφηκαν-στη-Θάσο

Η Θάσος, μία από τις περιοχές στις οποίες είχαμε δώσει έμφαση στην πρόγνωσή μας, καταγράφει πολύ μεγάλα ύψη βροχής. Τα φαινόμενα παρουσιάζουν ιδιαίτερη έμφαση στο ανατολικό-βορειανατολικό κομμάτι του νησιού. Μέχρι τις 18:00, ο σταθμός στον Λιμένα είχε καταγράψει 171,0 mm και ο σταθμός στην Ποταμιά 170,6 mm. Πρόκειται για πάνω 170 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο στο συγκεκριμένο κομμάτι του νησιού.

Οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, με διακυμάνσεις στην ένταση και πιθανές πρόσκαιρες και τοπικές έντονες εξάρσεις.Σε πολλές περιοχές του νησιού τα φαινόμενα θα παρουσιάζουν παύσεις κατά περιόδους, ενώ στο ανατολικό-βορειανατολικό κομμάτι του νησιού τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα.

Γιατί ευνοείται η ενίσχυση της βροχής σε αυτή την πλευρά του νησιού;

Ορογραφική ανύψωση:

Ο υγρός αέρας από τη θάλασσα συναντά τις προσήνεμες πλαγιές του Υψαρίου, δηλαδή εκείνες που βρίσκονται απέναντι στην εισερχόμενη ροή. Καθώς ανυψώνεται, ψύχεται, ευνοώντας τη συμπύκνωση των υδρατμών, τον σχηματισμό νεφών και την ενίσχυση της βροχής.

Πιθανή σύγκλιση: περισσότερος αέρας φτάνει από όσο απομακρύνεται οριζόντια.

Κοντά στην επιφάνεια, αυτή η συγκέντρωση αέρα ευνοεί ανοδικές κινήσεις. Μπορεί να συμβεί ακόμη και χωρίς αντίθετους ανέμους: όταν η εισερχόμενη ροή από το Αιγαίο «φρενάρει» πάνω από την ξηρά, μπορεί να τροφοδοτεί μια περιοχή γρηγορότερα από όσο ο αέρας απομακρύνεται από αυτήν. Αυτό εννοούμε με τον όρο σύγκλιση λόγω επιβράδυνσης της ροής.

Η εξασθένηση των ανέμων προς τη Θάσο, που διακρίνεται στον προγνωστικό χάρτη, είναι συμβατή με αυτόν τον μηχανισμό. Παράλληλα, το μοντέλο υποδεικνύει πιθανή συνάντηση βορειοανατολικών και νοτιοανατολικών ανέμων κοντά στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Στην Ποταμιά, μετά το μεσημέρι, καταγράφηκαν ασθενέστεροι και περισσότερο μεταβλητοί άνεμοι, με παροδικές δυτικές– διευθύνσεις. Πρόκειται για ένδειξη τοπικής τροποποίησης της ροής. Υπάρχει επομένως και το ενδεχόμενο ασθενών ρευμάτων από την πλευρά του βουνού, τα οποία, εφόσον συναντούν την εισερχόμενη θαλάσσια ροή, μπορούν να ενισχύουν τοπικά τη σύγκλιση.

Για ζωντανή ενημέρωση και κάθε νεότερο www.meteokav.gr

Πηγή:www.meteokav.gr

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα