Connect with us

Καβάλα

Κάθετα αντίθετος στις συνενώσεις των Δ.Ε.Υ.Α. ο δήμαρχος Νέστου

Κάθετα-αντίθετος-στις-συνενώσεις-των-ΔΕΥΑ.-ο-δήμαρχος-Νέστου

«Ο δημότης θα είναι αυτός που θα εισπράξει πολύ αρνητικά αυτό το εγχείρημα / Μπορούν να εξυγιανθούν οι Δ.Ε.Υ.Α. με το NET METERING / Ο δήμος Νέστου έχει δημοπρατήσει 3 ΜW»

Κάθετα αντίθετος με τις συνενώσεις των Δ.Ε.Υ.Α., δήλωσε για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, μιλώντας για το θέμα στην ΕΡΑ Καβάλας.

«Για τις συνενώσεις των Δ.Ε.Υ.Α., η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει εκφράσει ξεκάθαρα την αντίθεσή της και με πολλούς τρόπους», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μιχαηλίδης. 

«Οι Δ.Ε.Υ.Α. της Π.Α.Μ.Θ., δεν δέχονται ούτε καν να συζητήσουν το θέμα οποιασδήποτε πρότασης που θα εμπεριέχει τον όρο υποχρεωτική συνένωση…»

«Η αντίθεση αυτή εκφράστηκε και από εμένα προσωπικά, που έχω εξουσιοδοτηθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων, στο προσυνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε διατυπώσει με σαφήνεια ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. που βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν δέχονται ούτε καν να συζητήσουν το θέμα οποιασδήποτε μορφής ή πρότασης που θα εμπεριέχει τον όρο υποχρεωτική συνένωση. Οι συνενώσεις προβλέπονται στον νόμο, εφόσον όμως υπάρχει συναίνεση», υπογράμμισε στη συνέχεια ο δήμαρχος Νέστου.

«Όλο αυτό το εγχείρημα ξεκινά από μια λάθος βάση. Υπάρχουν επίσης και πολλά νομικά ζητήματα…»

«Δεν μπορείς να ενώσεις γεωγραφικά κάτι που υδρογεωλογικά δεν μπορεί να ενωθεί. Όλο αυτό το εγχείρημα ξεκινά από μια λάθος βάση. Υπάρχουν επίσης και πολλά νομικά ζητήματα. Τα πάγια αυτών των επιχειρήσεων μπορεί να διαφέρουν σε σχέση πάντα με το πληθυσμιακό μέγεθος που εξυπηρετούν. Μπορεί δηλαδή μια Δ.Ε.Υ.Α. να εξυπηρετεί 60.000 πολίτες, αλλά μια άλλη που εξυπηρετεί πολύ λιγότερους να έχει μεγαλύτερης αξίας πάγια ή διαφορετική αξία σε σχέση με τις υποδομές που έχει. Είναι πολυεπίπεδο το ζήτημα», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο Σάββας Μιχαηλίδης. 

«Προκύπτει ότι όλα αυτά δεν μπορούν να συνενωθούν μ’ έναν νόμο και να λειτουργήσουν οριζόντια όπως πιστεύουν στο αρμόδιο υπουργείο…»

«Αν δούμε και τα θέματα καθημερινότητας που καλούνται να εξυπηρετήσουν αυτές οι επιχειρήσεις, θα διαπιστώσουμε ότι καμιά δεν είναι ίδια με την άλλη. Αν βάλουμε και τη διαδικασία της διαχείρισης στο οικονομικό κομμάτι που αφορά την τιμολογιακή πολιτική, εννοείται ότι οι και πάλι υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στις Δ.Ε.Υ,.Α. Άρα προκύπτει ότι όλα αυτά δεν μπορούν να συνενωθούν μ’ έναν νόμο και να λειτουργήσουν οριζόντια όπως πιστεύουν στο αρμόδιο υπουργείο. Όλα όσα προανέφερα είναι ζητήματα που φαίνονται μικρά, αλλά είναι τεράστια και δεν μπορεί να τα προσπεράσει κανένα νομοθέτημα», σημείωσε ακολούθως ο δήμαρχος Νέστου.

«Ο δημότης θα είναι αυτός που θα εισπράξει πολύ αρνητικά αυτό το εγχείρημα. Κανείς από εμάς δεν θέλει να χρεωθεί προτάσεις άστοχες…»

Μάλιστα, ο κ. Μιχαηλίδης επισήμανε ότι όλη αυτή η διαδικασία θα έχει σαν αποτέλεσμα τις υπέρμετρες αυξήσεις σε πολλές περιοχές.

«Θα αλλάξουν επίσης τα καθεστώτα υδροδότησης σε συγκεκριμένες περιοχές. Δεν μπορεί να έρχεται κάποιος και να θέλει να τα διαχειριστεί σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας. Ο δημότης θα είναι αυτός που θα εισπράξει πολύ αρνητικά αυτό το εγχείρημα. Κανείς από εμάς δεν θέλει να χρεωθεί προτάσεις άστοχες, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα από εκεί που δεν υπάρχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νέστου.

«Μπορούν να εξυγιανθούν οι Δ.Ε.Υ.Α. με το NET METERING – Ο δήμος Νέστου έχει δημοπρατήσει 3 ΜW που την άνοιξη πιστεύω θα λειτουργούν…»

«Εμείς για παράδειγμα έχουμε δημοπρατήσει, μετά τον δήμο Κοζάνης, 3 ΜW (NET METERING – Αυτοπαραγωγή) που την άνοιξη πιστεύω θα λειτουργεί. Με αυτό και μόνο μέσα σε δυο με τρία χρόνια οι Δ.Ε.Υ.Α. μπορούν να μειώσουν το τεράστιο έξοδο που έχουν και προέρχεται από την ενέργεια, η οποία έχει φέρει σε δύσκολη θέση δήμους και Δ.Ε.Υ.Α., γιατί δεν μετακύλησαν το κόστος αυτό στους πολίτες. Έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε και να εξυγιάνουμε το σύστημα, χωρίς συνενώσεις. Καταφέραμε να προκριθούμε για αυτά τα 3 ΜW, για τα οποία είμαστε στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για να τα ολοκληρώσουμε. Αυτό είναι παράδειγμα – μοντέλο άμεσης εξυγίανσης μιας Δ.Ε.Υ.Α., η οποία έχει μόνο οφειλές στην ενέργεια», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης. 

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Καβάλα

Χρήστος Μποσπότης: Να μην γίνουν φέτος καθόλου τα πρωταθλήματα

Χρήστος-Μποσπότης:-Να-μην-γίνουν-φέτος-καθόλου-τα-πρωταθλήματα

«Το θεωρώ σαν λύση, ώστε να υπάρξει πίεση προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τα γήπεδα / Να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις / Στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας

Την αναστολή της αγωνιστικής δράσης για όλη τη χρονιά, μετά τον τραγικό θάνατο του 16χρονου ποδοσφαιριστή του Βύρωνα Καβάλας, προτείνει στην Ε.Π.Σ.Κ., ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

«Καταρχάς να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του άτυχου 16χρονου ποδοσφαιριστή, ένα γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους. Θέλουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα να αθλούνται κι όχι να σκοτώνονται. Η ΕΠΣΚ θα πρέπει, όσο βαρύ κι αν είναι αυτό, να αναστείλει για φέτος το πρωτάθλημα πλήρως. Να χαθεί μια χρονιά, με δέσμευση και των δήμων, αλλά από ’κει και πέρα και του κράτους, ότι θα γίνει άμεσα μια κοστολόγηση να βρεθούν χρήματα και σε όσα γήπεδα γίνονται αγώνες να έχουν μόνιμες κι όχι προσωρινές άδειες για να αποφευχθεί το ίδιο πρόβλημα», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Μποσμπότης.

«Αντιδράσεις θα προκληθούν, αλλά καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις…»

Ερωτηθείς για το αν θα προκληθούν αντιδράσεις από αυτήν του την πρόταση, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου απάντησε: «Αντιδράσεις θα προκληθούν, αλλά καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις. Εγώ καταλήγω εκεί, να μην γίνουν φέτος καθόλου τα πρωταθλήματα. Να σταματήσουν, με το οποίο κόστος, γιατί κόστος θα υπάρξει. Αν οι τέσσερις δήμαρχοι πουν εμείς δεν υπογράφουμε καμία άδεια μοιραία δεν θα ματαιωθεί το πρωτάθλημα; Καλά έκανε η ΕΠΣΚ σε πρώτη φάση και ματαίωσε επ’ αόριστον το πρωτάθλημα, αλλά εγώ αυτή θεωρώ σαν λύση, ώστε να υπάρξει πίεση προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τα όποια γήπεδα ο κάθε δήμος θεωρεί ότι μπορεί να τα κάνει πλήρως λειτουργικά και αδειοδοτημένα».

«Θα έπρεπε να πάμε σε ένα πλαίσιο του να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις»

«Υπάρχει μια αδυναμία στην αδειοδότηση και στον σωστό τρόπο λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει και στην ΚΕΔΕ, μιας και είμαι μέλος στην επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ. Το θέμα και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εντοπίζοντας όλα αυτά τα προβλήματα που είναι μεγάλα και δεν λύνονται εύκολα. Και γιατί είναι μεγάλα αυτά τα προβλήματα; Γιατί μας δίνει η Πολιτεία το δικαίωμα να δίνουμε προσωρινές άδειες. Τι σημαίνει αυτό; Η Τεχνική Υπηρεσία κάνει ένα τεχνικό δελτίο και λέει αυτό το γήπεδο έχει αυτές τις ελλείψεις, οπότε μπορεί να δοθεί προσωρινή άδεια μέχρι να αρθούν αυτές οι ελλείψεις. Η επικινδυνότητα όμως υπάρχει. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάμε σε ένα πλαίσιο του να μην λειτουργεί καμία εγκατάσταση αν δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Βέβαια, αυτό έχει ένα τεράστιο κόστος, γιατί αν το κράτος νομοθετήσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να βρεθούν και τα αντίστοιχα κονδύλια για να γίνουν όλα τα γήπεδα της χώρας», σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Μποσμπότης.

«Στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας…»

«Στην Ελλάδα ισχύει το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Κάθε χρόνο βγαίνει μια Κ.Υ.Α. και παίρνουμε παρατάσεις για κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς στον δήμο Παγγαίου προσανατολιζόμαστε ακόμη και σε λύσεις περιορισμού των γηπέδων μας! Δεν γίνεται το κάθε χωριό να έχει το δικό του γήπεδο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 γήπεδα. Πώς θα συντηρηθούν όλα αυτά και πως θα έχουν την ασφάλεια που πρέπει τη στιγμή που έχουμε γήπεδα με αμφίβολο ιδιοκτησιακό καθεστώς, έχουμε γήπεδα σε οικόπεδα που δεν ανήκουν στον δήμο κλπ. Καταστάσεις 30 και 40 ετών. Πρέπει να γίνει “ξεσκαρτάρισμα”», υπογράμμισε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Φύτευση χρυσάνθεμων στη νησίδα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης

Φύτευση-χρυσάνθεμων-στη-νησίδα-της-οδού-Χρυσοστόμου-Σμύρνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αισθητικής και περιβάλλοντικής αναβάθμισης της νησίδας στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Πράσινου, Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας, Κυριάκου Σταυρίδη και του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πρασίνου, Κώστα Δουκίδη.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της εν λόγω υπηρεσίας, αφού φρόντισαν για την αποξήλωση των παλιών πυράκανθων, την απομάκρυνση των ριζών, τη λίπανση και την αναμόχλευση του εδάφους σε μικρό βάθος, προχώρησαν στην εγκατάσταση νέου ποτιστικού συστήματος και στη φύτευση χρυσάνθεμων.
Τις ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα παρέμβαση στην περιοχή, με την τοποθέτηση pom pom και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου.
Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας!

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading

Καβάλα

Προσφορά δύο καμερών από τον Δήμο Καβάλας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Προσφορά-δύο-καμερών-από-τον-Δήμο-Καβάλας-στην-Πυροσβεστική-Υπηρεσία

Στην προφορά δύο καμερών προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2026 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να ενισχύσει το δύσκολο έργο που επιτελεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών.

Για την παραλαβή των καμερών επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καβάλας ο Διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μουριάδη για τη δωρεά, τόνισε χαρακτηριστικά πως “οι δύο κάμερες θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με απώτερο στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό επικίνδυνων περιστατικών. Η προσφορά του Δήμου Καβάλας είναι και μια αναγνώριση της μάχης που δίνουν οι συνάδελφοι μου στην πρώτη γραμμή” και συμπλήρωσε “αυτοί σε σταθερή βάση αναδεικνύουν το σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή μας”.

Ο κ. Μουριάδης από την πλευρά σημείωσε ότι “η δωρεά δύο καμερών είναι το ελάχιστο που μπορούμε για την προσφορά Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας τόσο στη δική μας επικράτεια, όσο και σε όλη την Π.Ε. Καβάλας. Δεν αναφέρομαι μόνον στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της, αλλά και στον άριστο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων την ώρα της κατάσβεσης. Οι πυροσβέστες της Καβάλας έχουν επιδείξει πως είναι ικανότατοι και ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε την προστασία μας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα