Connect with us

Περιφέρεια

Κ. Αντωνιάδης: Έργα χωρίς μελέτες δεν χρηματοδοτούνται

Κ.-Αντωνιάδης:-Έργα-χωρίς-μελέτες-δεν-χρηματοδοτούνται

Απάντηση σε όσους κατηγορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα την Π.Ε. Καβάλας για απουσία τους από τη χάραξη νέων έργων που εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορούν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου και την αρχαία Εγνατία Οδό, έδωσε στο πλαίσιο δηλώσεών του στον ”Ενήμερο”, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

”Επειδή τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλά από περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ήταν απούσες από την χάραξη των έργων από το υπουργείο Πολιτισμού που εντάχθηκαν στον Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία σχετίζονται με τα βήματα του Αποστόλου Παύλου και την αρχαία Εγνατία Οδό, θέλω να τονίσω ότι ίσως αυτοί που ασκούν κριτική στην Π.Ε. Καβάλας και στην ΠΑΜΘ είτε δεν γνωρίζουν, είτε εσκεμμένα αποσιωπούν ότι για να ενταχθεί κάποιο έργο σε χρηματοδότηση πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες”, επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης.

”Αρμόδιες υπηρεσίες για να συντάξουν και να ολοκληρώσουν μια μελέτη είναι οι κατά τόπους εφορείες αρχαιοτήτων. Επομένως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει καμιά ευθύνη…”

”Επειδή μιλάμε για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, αλλά και για την αρχαία Εγνατία Οδό, αρμόδιες υπηρεσίες για να συντάξουν και να ολοκληρώσουν μια μελέτη είναι οι κατά τόπους εφορείες αρχαιοτήτων, εν προκειμένω αυτή της Καβάλας. Επομένως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει καμιά ευθύνη για το ότι κάποια έργα εντάχθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού στο Ταμείο Ανάκαμψης κι αφορούν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Από την άλλη όμως πρέπει να δώσουμε εύσημα στην εφορεία αρχαιοτήτων Καβάλας, η οποία είχε μεριμνήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ετοίμασε τέσσερις σημαντικές μελέτες, τις οποίες και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Άρα δεν μπορούν κάποιοι να κάνουν κριτική στην Περιφέρεια ΑΜΘ και ειδικότερα στην Π.Ε. Καβάλας”, συμπλήρωσε στη συνέχεια των όσων ανέφερε στον ”Ε” ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Εργασίες ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποιούνται στην παρούσα φάση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Ο Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε ακολούθως στις εργασίες που γίνονται στην παρούσα περίοδο στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων κι αφορούν την αναμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου, με προϋπολογισμό 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως σημείωσε, όσοι έχουν επισκεφθεί τον χώρο θυμούνται ότι τον διέσχιζε η παλιά Εθνική Οδός Καβάλας – Δράμας, η οποία σήμερα δεν υπάρχει, καθώς έγινε η πλήρης ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου, ενώ συμπλήρωσε ότι πραγματοποιούνται εργασίες που αφορούν την ανατολική οχύρωση, προκειμένου να βγει στο φως μια πανέμορφη πύλη που υπήρχε στον χώρο.

Προχωρά η αναστύλωση της Βασιλικής Β’ – Όσον αφορά την αρχαία Εγνατία Οδό η εφορεία αρχαιοτήτων έχει συντάξει μια μελέτη προϋπολογισμού 350.000 ευρώ που χρηματοδοτεί η ΠΑΜΘ

Ένα δεύτερο έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή στον συγκεκριμένο χώρο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αντωνιάδη, είναι η αναστύλωση της Βασιλικής Β’ με συνολικό προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ, έργο που επίσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Να σημειωθεί ότι το μνημείο αυτό είχε ολοκληρωθεί εξωτερικά το 500 μετά Χριστόν κι ενώ γινόταν διαμορφώσεις στο εσωτερικό του ναού έπεσε ο τρούλος, με αποτέλεσμα να καταστραφεί τελείως.

Όσον αφορά την αρχαία Εγνατία Οδό και ειδικότερα το τμήμα που βρίσκεται στον αστικό ιστό της Καβάλας, από τον Βύρωνα μέχρι και τον Άγιο Σίλα, ο κ. Αντωνιάδης υπογράμμισε ότι η εφορεία αρχαιοτήτων έχει συντάξει μια μελέτη προϋπολογισμού 350.000 ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφορά τη διαμόρφωση όλου αυτού του χώρου, τη μελέτη ηλεκτροφωτισμού, καθώς επίσης και την τοποθέτηση σήμανσης για το σημαντικό τμήμα που έχει σωθεί.

Καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ανέφερε ότι χρηματοδοτείται με ένα ποσό της τάξης των 360.000 ευρώ ένα εκπαιδευτικό – πληροφοριακό υλικό που θα αφορά όλους τους μαθητές της Π.Ε. Καβάλας, προκειμένου τα παιδιά να μάθουν για την αρχαία Εγνατία Οδό, το οποίο και θα υλοποιήσει η ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” του δήμου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

«Ζωντανεύει» το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας

«Ζωντανεύει»-το-Βιοτεχνικό-Πάρκο-Καβάλας

Σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΒΙΟΠΑ Καβάλας Παύλος Τσουμάκης, υπέγραψε τη μίσθωση επτά (7) οικοπέδων με εταιρεία που θα υλοποιήσει επενδυτικό σχέδιο.

Ιδιαίτερα θετικό ότι μετά από δέκα χρόνια γίνεται νέα συμβολαιογραφική πράξη. Η καλή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Δήμου Καβάλας και Επιμελητηρίου Καβάλας έφερε τα θετικά αποτελέσματα. Η προσπάθεια συνεχίζεται έτσι ώστε το ΒΙΟΠΑ Καβάλας ν’ αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας.

Παρόντες επίσης ήταν, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και το μέλος του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ Καβάλας Κυριάκος Μπάης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Π.Ε. Καβάλας (κατηγορία κινδύνου 4)

Πολύ-υψηλός-κίνδυνος-πυρκαγιάς-στην-ΠΕ.-Καβάλας-(κατηγορία-κινδύνου-4)

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Π.Ε. Καβάλας.

Σας ενημερώνουμε ότι έχει τεθεί σε ισχύ η με αριθμό ΑΔΑ: ΩΣΘΒ7ΛΒ-ΗΜΖ απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας εντός των δασικών εκτάσεων του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ για την Π.Ε Καβάλας.

Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Επανασχεδιασμό της λειτουργίας των πλευρικών διοδίων του Αγίου Ανδρέα ζητά ο Κώστας Αντωνιάδης

Επανασχεδιασμό-της-λειτουργίας-των-πλευρικών-διοδίων-του-Αγίου-Ανδρέα-ζητά-ο-Κώστας-Αντωνιάδης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ, όπου του ζητά τον επανασχεδιασμό της λειτουργίας των διοδίων του Αγίου Ανδρέα, διότι τα Σαββατοκύριακα και ειδικότερα μετά τις έξι το απόγευμα, οπότε ξεκινάει η επιστροφή των λουόμενων από τον Δήμο Παγγαίου, εξαιτίας της στενής και απότομης εισόδου της Εγνατίας Οδού στο συγκεκριμένο ύψος σε συνδυασμό με την απαραίτητη στάση για την πληρωμή του αντιτίμου, δημιουργούνται τεράστιες ουρές χιλιομέτρων με αποτέλεσμα οι οδηγοί να περιμένουν ακόμη και τρία τέταρτα της ώρας για να περάσουν από τα διόδια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε: «Εκτός από τις ουρές των αυτοκινήτων, την ταλαιπωρία και τον εκνευρισμό των οδηγών και των τουριστών, υπάρχει και ένας έντονος προβληματισμός για το τι θα μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που σημειωθεί κάποιο ατύχημα στην περιοχή και χρειαστεί να διέλθει ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ή σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποια πυρκαγιά και είναι απαραίτητη η διέλευση της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας κ.λπ. Για την ΠΕ Καβάλας προέχει η οδική ασφάλεια των οδηγών και των πεζών και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα