Connect with us

Περιφέρεια

Κ. Αντωνιάδης: Έργα χωρίς μελέτες δεν χρηματοδοτούνται

Κ.-Αντωνιάδης:-Έργα-χωρίς-μελέτες-δεν-χρηματοδοτούνται

Απάντηση σε όσους κατηγορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα την Π.Ε. Καβάλας για απουσία τους από τη χάραξη νέων έργων που εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορούν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου και την αρχαία Εγνατία Οδό, έδωσε στο πλαίσιο δηλώσεών του στον ”Ενήμερο”, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

”Επειδή τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλά από περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ήταν απούσες από την χάραξη των έργων από το υπουργείο Πολιτισμού που εντάχθηκαν στον Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία σχετίζονται με τα βήματα του Αποστόλου Παύλου και την αρχαία Εγνατία Οδό, θέλω να τονίσω ότι ίσως αυτοί που ασκούν κριτική στην Π.Ε. Καβάλας και στην ΠΑΜΘ είτε δεν γνωρίζουν, είτε εσκεμμένα αποσιωπούν ότι για να ενταχθεί κάποιο έργο σε χρηματοδότηση πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες”, επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης.

”Αρμόδιες υπηρεσίες για να συντάξουν και να ολοκληρώσουν μια μελέτη είναι οι κατά τόπους εφορείες αρχαιοτήτων. Επομένως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει καμιά ευθύνη…”

”Επειδή μιλάμε για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, αλλά και για την αρχαία Εγνατία Οδό, αρμόδιες υπηρεσίες για να συντάξουν και να ολοκληρώσουν μια μελέτη είναι οι κατά τόπους εφορείες αρχαιοτήτων, εν προκειμένω αυτή της Καβάλας. Επομένως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει καμιά ευθύνη για το ότι κάποια έργα εντάχθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού στο Ταμείο Ανάκαμψης κι αφορούν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Από την άλλη όμως πρέπει να δώσουμε εύσημα στην εφορεία αρχαιοτήτων Καβάλας, η οποία είχε μεριμνήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ετοίμασε τέσσερις σημαντικές μελέτες, τις οποίες και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Άρα δεν μπορούν κάποιοι να κάνουν κριτική στην Περιφέρεια ΑΜΘ και ειδικότερα στην Π.Ε. Καβάλας”, συμπλήρωσε στη συνέχεια των όσων ανέφερε στον ”Ε” ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Εργασίες ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποιούνται στην παρούσα φάση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Ο Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε ακολούθως στις εργασίες που γίνονται στην παρούσα περίοδο στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων κι αφορούν την αναμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου, με προϋπολογισμό 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως σημείωσε, όσοι έχουν επισκεφθεί τον χώρο θυμούνται ότι τον διέσχιζε η παλιά Εθνική Οδός Καβάλας – Δράμας, η οποία σήμερα δεν υπάρχει, καθώς έγινε η πλήρης ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου, ενώ συμπλήρωσε ότι πραγματοποιούνται εργασίες που αφορούν την ανατολική οχύρωση, προκειμένου να βγει στο φως μια πανέμορφη πύλη που υπήρχε στον χώρο.

Προχωρά η αναστύλωση της Βασιλικής Β’ – Όσον αφορά την αρχαία Εγνατία Οδό η εφορεία αρχαιοτήτων έχει συντάξει μια μελέτη προϋπολογισμού 350.000 ευρώ που χρηματοδοτεί η ΠΑΜΘ

Ένα δεύτερο έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή στον συγκεκριμένο χώρο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αντωνιάδη, είναι η αναστύλωση της Βασιλικής Β’ με συνολικό προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ, έργο που επίσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Να σημειωθεί ότι το μνημείο αυτό είχε ολοκληρωθεί εξωτερικά το 500 μετά Χριστόν κι ενώ γινόταν διαμορφώσεις στο εσωτερικό του ναού έπεσε ο τρούλος, με αποτέλεσμα να καταστραφεί τελείως.

Όσον αφορά την αρχαία Εγνατία Οδό και ειδικότερα το τμήμα που βρίσκεται στον αστικό ιστό της Καβάλας, από τον Βύρωνα μέχρι και τον Άγιο Σίλα, ο κ. Αντωνιάδης υπογράμμισε ότι η εφορεία αρχαιοτήτων έχει συντάξει μια μελέτη προϋπολογισμού 350.000 ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφορά τη διαμόρφωση όλου αυτού του χώρου, τη μελέτη ηλεκτροφωτισμού, καθώς επίσης και την τοποθέτηση σήμανσης για το σημαντικό τμήμα που έχει σωθεί.

Καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ανέφερε ότι χρηματοδοτείται με ένα ποσό της τάξης των 360.000 ευρώ ένα εκπαιδευτικό – πληροφοριακό υλικό που θα αφορά όλους τους μαθητές της Π.Ε. Καβάλας, προκειμένου τα παιδιά να μάθουν για την αρχαία Εγνατία Οδό, το οποίο και θα υλοποιήσει η ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” του δήμου Καβάλας.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Περιφέρεια

Κ. Αντωνιάδης: Ο Μακεδονικός Αγώνας είναι μία επέτειος όλων των Ελλήνων

Κ.-Αντωνιάδης:-Ο-Μακεδονικός-Αγώνας-είναι-μία-επέτειος-όλων-των-Ελλήνων

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα, δεν είναι μια επέτειος μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων. Ο Μακεδονικός Αγώνας, αποτελεί ένα λαμπρό κεφάλαιο της Ιστορίας μας, εμπνευσμένο από το όραμα της επανένωσης της Ελλάδας, σε μια ενιαία και αδιαίρετη πατρίδα. Και μεταξύ εκείνων που πότισαν με το αίμα τους γη μακεδονική γη και αγωνίστηκαν για την απελευθέρωσή της, συγκαταλέγονται πατριώτες από κάθε άκρη της Ελλάδας, ακόμα και από την Κύπρο Οφείλουμε να τους θυμόμαστε, να τους τιμούμε, να αναλογιζόμαστε το παράδειγμα αλληλεγγύης, εθνικής ομοψυχίας και αυταπάρνησης, που προσέθεσαν στην Ελληνική Ιστορία, όλοι όσοι αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Μακεδονίας και για το δικαίωμα των πραγματικών απογόνων των αρχαίων Μακεδόνων, των απογόνων του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να διατρανώνουν την ελληνική τους ταυτότητα.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Η Π. Ε. Καβάλας άντεξε στον «Μπάλλο»

Η-Π-Ε.-Καβάλας-άντεξε-στον-«Μπάλλο»

Η Π. Ε. Καβάλας και Θάσου άντεξε μέσα σε αυτή τη πρωτόγνωρη θεομηνία. Σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στην Αμαλιάδα (121 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Θάσος (78 χιλιοστά), ο Πύργος Ηλείας (77 χιλιοστά) και το Βατοπέδι του Άθω (70).

Οι εντατικοί καθαρισμοί των ρεμάτων, των στραγγιστικών καναλιών και η υπερπροσπάθεια των ανθρώπων που εργάζονται στις υπηρεσίες, είχαν αίσιο αποτέλεσμα.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Περιφέρεια

Ο εορτασμός της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα στην Καβάλα

Ο-εορτασμός-της-Ημέρας-του-Μακεδονικού-Αγώνα-στην-Καβάλα

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου της 17ης Οκτωβρίου 2021.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, κατά τις βραδινές ώρες της 17ης Οκτωβρίου 2021.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

08:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

09:50 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10:15 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου και ομιλία από τον κ. Αλέξανδρο Γούλα, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας.

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Παύλου Μελά στο πάρκο Ηρώων Καβάλας προς τιμή των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας και άλλους φορείς.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

18:30 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα