Connect with us

Νέα Θάσου

Ίδια η κίνηση, λιγότερα τα έσοδα από τον τουρισμό

Λιγότερα χρήματα μπαίνουν στα ταμεία των επιχειρήσεων της Θάσο

Παρά το γεγονός ότι η τουριστική κίνηση στο νησί της Θάσου, όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών, είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι, εντούτοις τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία των επιχειρήσεων του νησιού είναι πολύ λιγότερα από την προηγούμενη σεζόν.

Αυτό επισημαίνει με δηλώσεις του στο Kavala Web News ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης, ο οποίος παράλληλα υπογραμμίζει ότι το airbnb άρχισε πλέον να …δουλεύει για τα καλά και στο νησί.

»Τα νούμερα ευημερούν, οι επαγγελματίες όμως όχι…’

»Όπως πάντα κάποιοι είναι ευχαριστημένοι, κάποιοι όχι από την τουριστική κίνηση. Το θέμα είναι οι ευχαριστημένοι να είναι οι περισσότεροι. Για να πούμε την αλήθεια πέρυσι οι ευχαριστημένοι ήταν περισσότεροι απ’ ότι φέτος! Υπάρχει μια διαφοροποίηση φέτος, καθώς ο κόσμος και δεν ξοδεύει χρήματα, παρότι περίπου είναι οι ίδιοι σε αριθμό. Έχουν γίνει πολλοί χώροι παροχής υπηρεσιών, το airbnb άρχισε να …δουλεύει αρκετά και στη Θάσο. Από τα στοιχεία που έχουμε από τα ferry και το αεροδρόμιο δεν έχουμε μείωση επισκεπτών, ούτε από τις οδικές αφίξεις. Δεν υπάρχει όμως ο ίδιος τζίρος με πέρυσι στις τοπικές επιχειρήσεις, γι’ αυτό είναι και κάθε χρόνο πιο δύσκολα τα πράγματα. Τα νούμερα ευημερούν, οι επαγγελματίες όμως όχι», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παρασχούδης.

‘Είμαστε πολύ πιο ακριβοί από τις γειτονικές χώρες, όμως υποχρεωθήκαμε να είμαστε ακριβοί λόγω της βαριάς φορολογίας και δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε»

»Έχουν επικεντρωθεί όλοι στο θέμα των αφίξεων κι όχι των εσόδων κι αυτό δεν ισχύει μόνο για την περιοχή μας, αλλά για όλη την Ελλάδα. Είναι περισσότεροι οι επισκέπτες, ξοδεύουν λιγότερα. Αυτό πρέπει να αναστραφεί», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

Όσον αφορά το γεγονός της φυγής επισκεπτών προς την Τουρκία ή την Αίγυπτο, ο κ. Παρασχούδης τόνισε: »Είμαστε πολύ πιο ακριβοί από τις γειτονικές χώρες, όμως υποχρεωθήκαμε να είμαστε ακριβοί λόγω της βαριάς φορολογίας και δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε. Υπάρχει μεγάλη ροή τουριστών προς τους γείτονές μας, το ξέραμε ότι αυτό θα συνέβαινε. Κάποια στιγμή αυτές οι αγορές θα επανέρχονταν. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαζόμαστε, να προβλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πριν έρθουν τόσο κοντά μας».

»Σαφώς και ανθεί πλέον και στο νησί μας το airbnb. Άργησε να αρχίσει γιατί δεν υπήρχε η παραθεριστική κατοικία όπως σε άλλες περιοχές στο ηπειρωτικό τμήμα της Π.Ε. Καβάλας»

Ερωτηθείς σχετικά με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία του νησιού ο κ. Παρασχούδης απάντησε: »Οι πληρότητες κυμαίνονται πάνω από 90%, ενώ φτάνουν ακόμη και το 100%. Το νησί από εδώ και στο εξής θα είναι γεμάτο, ιδίως τα ξενοδοχεία. Δύσκολα πλέον να βρεθεί άδειο δωμάτιο κι αν βρει θα το πληρώσει ακριβά ο επισκέπτης».

Σχετικά με το airbnb και αν υπάρχει νομιμότητα σε αυτό δήλωσε: »Αυτό θα φανεί όταν υπάρξει το όργανο ελέγχου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος να ελέγχει αν είναι νόμιμο ή παράνομο δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Σαφώς και ανθεί πλέον και στο νησί μας. Άργησε να αρχίσει γιατί δεν υπήρχε η παραθεριστική κατοικία όπως σε άλλες περιοχές στο ηπειρωτικό τμήμα της Π.Ε. Καβάλας, αλλά πλέον πολλοί βγήκαν από το σπίτι τους για να το νοικιάσουν στο airbnb».

Εξαφανισμένοι οι Ρώσοι από τη Θάσο – Οι Τούρκοι δεν ήταν ποτέ βαρόμετρο για το νησί

Αναφορικά τέλος με τις αγορές που φέτος δεν »φάνηκαν» ιδιαίτερα στο νησί, ο κ. Παρασχούδης είπε: »Οι Τούρκοι ποτέ δεν ήταν δεδομένοι και δεν ήταν κρίσιμη μάζα για την περιοχή μας. Πέντε παραπάνω πέντε παρακάτω δεν ήταν βαρόμετρο. Εμείς έχουμε σαν βαρόμετρο τη βαλκανική αγορά, την ευρωπαϊκή αγορά και την ανατολική Ευρώπη κι εκεί πάμε καλά. Οι Ρώσοι από την άλλη έχουν εξαφανιστεί τελείως, είναι …σπάνιο είδος πλέον στο νησί. Είναι θέμα ισοτιμιών και φαίνεται πως όλοι έχουν γυρίσει ξανά στην Τουρκία».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Νέα Θάσου

Έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Θάσο – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Έλευση-της-Ιεράς-Εικόνας-της-Παναγίας-Σουμελά-στη-Θάσο-–-Το-πρόγραμμα-των-εκδηλώσεων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται την Κυριακή 26 Απριλίου 2026 η έλευση της Ιεράς και σεβάσμιας Εικόνας της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο Όρος στη Θάσο, στο πλαίσιο θρησκευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμένα Θάσου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Θάσου και της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, δίνοντας έναν ιδιαίτερα επίσημο και πανηγυρικό χαρακτήρα στην υποδοχή της Ιεράς Εικόνας.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής, στις 17:30, στο λιμάνι της Θάσου, παρουσία αρχών και πλήθους πιστών. Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου στις 18:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία. Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί στις 18:30 με Αρχιερατικό Εσπερινό και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 27 Απριλίου, με την τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας στις 07:30, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί Ιερά Παράκληση. Το απόγευμα, στις 18:00, θα τελεστεί Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Την Τρίτη 28 Απριλίου, στις 07:00 θα τελεστεί ο Όρθρος και στις 08:00 θα ξεκινήσει η προπομπή της Ιεράς Εικόνας προς τη Χρυσούπολη, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της παραμονής της στο νησί.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως και τις 28 Απριλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς να προσέλθουν για προσκύνημα.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Μουσικοχορευτική βραδιά στη Θάσο με άρωμα παράδοσης και θάλασσας

Μουσικοχορευτική-βραδιά-στη-Θάσο-με-άρωμα-παράδοσης-και-θάλασσας

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση ετοιμάζεται στη Θάσο το βράδυ του Σαββάτου 25 Απριλίου, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θάσου «Ο Γλαύκος» να προσκαλεί το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και έντονα παραδοσιακά στοιχεία.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Θάλασσα δε σ’ απαρνιέμαι – Εκεί που το κύμα συναντά την πίστη και γίνεται τραγούδι», θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Θάσου, φιλοδοξώντας να ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους μέσα από ήχους και εικόνες εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση και τη θαλασσινή ταυτότητα του τόπου.

Στη σκηνή θα βρεθούν η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα «Έκνευσις» και η Μπάντα Τέτοια, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που συνδυάζει μουσική και χορευτικές παραστάσεις, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου, ενισχύοντας τις πολιτιστικές δράσεις του νησιού και προσφέροντας μια ακόμη ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια βραδιά με έντονο το στοιχείο της παράδοσης.

Η είσοδος έχει οριστεί στα 7 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Άφιξη Αγίου Φωτός στη Θάσο – Τι ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης

Άφιξη-Αγίου-Φωτός-στη-Θάσο-–-Τι-ανακοίνωσε-ο-δήμαρχος-Λευτέρης-Κυριακίδης

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Θάσος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά το Άγιο Φως, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης γνωστοποίησε ότι, έπειτα από αρκετά χρόνια, το Άγιο Φως θα φτάσει εκ νέου μέσω του αερολιμένα της Καβάλας, εξασφαλίζοντας ταχύτερη και καλύτερα οργανωμένη μεταφορά προς το νησί.

Όπως επισημαίνεται, η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με ειδικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θάσου με τα Λιμεναρχεία Καβάλας και Θάσου.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Θάσο υπολογίζεται περίπου στις 22:00 το βράδυ, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τους ιερείς του νησιού, παρουσία πιστών.

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα