Connect with us

Νέα Θάσου

Ίδια η κίνηση, λιγότερα τα έσοδα από τον τουρισμό

Λιγότερα χρήματα μπαίνουν στα ταμεία των επιχειρήσεων της Θάσο

Παρά το γεγονός ότι η τουριστική κίνηση στο νησί της Θάσου, όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών, είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι, εντούτοις τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία των επιχειρήσεων του νησιού είναι πολύ λιγότερα από την προηγούμενη σεζόν.

Αυτό επισημαίνει με δηλώσεις του στο Kavala Web News ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης, ο οποίος παράλληλα υπογραμμίζει ότι το airbnb άρχισε πλέον να …δουλεύει για τα καλά και στο νησί.

»Τα νούμερα ευημερούν, οι επαγγελματίες όμως όχι…’

»Όπως πάντα κάποιοι είναι ευχαριστημένοι, κάποιοι όχι από την τουριστική κίνηση. Το θέμα είναι οι ευχαριστημένοι να είναι οι περισσότεροι. Για να πούμε την αλήθεια πέρυσι οι ευχαριστημένοι ήταν περισσότεροι απ’ ότι φέτος! Υπάρχει μια διαφοροποίηση φέτος, καθώς ο κόσμος και δεν ξοδεύει χρήματα, παρότι περίπου είναι οι ίδιοι σε αριθμό. Έχουν γίνει πολλοί χώροι παροχής υπηρεσιών, το airbnb άρχισε να …δουλεύει αρκετά και στη Θάσο. Από τα στοιχεία που έχουμε από τα ferry και το αεροδρόμιο δεν έχουμε μείωση επισκεπτών, ούτε από τις οδικές αφίξεις. Δεν υπάρχει όμως ο ίδιος τζίρος με πέρυσι στις τοπικές επιχειρήσεις, γι’ αυτό είναι και κάθε χρόνο πιο δύσκολα τα πράγματα. Τα νούμερα ευημερούν, οι επαγγελματίες όμως όχι», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παρασχούδης.

‘Είμαστε πολύ πιο ακριβοί από τις γειτονικές χώρες, όμως υποχρεωθήκαμε να είμαστε ακριβοί λόγω της βαριάς φορολογίας και δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε»

»Έχουν επικεντρωθεί όλοι στο θέμα των αφίξεων κι όχι των εσόδων κι αυτό δεν ισχύει μόνο για την περιοχή μας, αλλά για όλη την Ελλάδα. Είναι περισσότεροι οι επισκέπτες, ξοδεύουν λιγότερα. Αυτό πρέπει να αναστραφεί», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

Όσον αφορά το γεγονός της φυγής επισκεπτών προς την Τουρκία ή την Αίγυπτο, ο κ. Παρασχούδης τόνισε: »Είμαστε πολύ πιο ακριβοί από τις γειτονικές χώρες, όμως υποχρεωθήκαμε να είμαστε ακριβοί λόγω της βαριάς φορολογίας και δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε. Υπάρχει μεγάλη ροή τουριστών προς τους γείτονές μας, το ξέραμε ότι αυτό θα συνέβαινε. Κάποια στιγμή αυτές οι αγορές θα επανέρχονταν. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαζόμαστε, να προβλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πριν έρθουν τόσο κοντά μας».

»Σαφώς και ανθεί πλέον και στο νησί μας το airbnb. Άργησε να αρχίσει γιατί δεν υπήρχε η παραθεριστική κατοικία όπως σε άλλες περιοχές στο ηπειρωτικό τμήμα της Π.Ε. Καβάλας»

Ερωτηθείς σχετικά με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία του νησιού ο κ. Παρασχούδης απάντησε: »Οι πληρότητες κυμαίνονται πάνω από 90%, ενώ φτάνουν ακόμη και το 100%. Το νησί από εδώ και στο εξής θα είναι γεμάτο, ιδίως τα ξενοδοχεία. Δύσκολα πλέον να βρεθεί άδειο δωμάτιο κι αν βρει θα το πληρώσει ακριβά ο επισκέπτης».

Σχετικά με το airbnb και αν υπάρχει νομιμότητα σε αυτό δήλωσε: »Αυτό θα φανεί όταν υπάρξει το όργανο ελέγχου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος να ελέγχει αν είναι νόμιμο ή παράνομο δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Σαφώς και ανθεί πλέον και στο νησί μας. Άργησε να αρχίσει γιατί δεν υπήρχε η παραθεριστική κατοικία όπως σε άλλες περιοχές στο ηπειρωτικό τμήμα της Π.Ε. Καβάλας, αλλά πλέον πολλοί βγήκαν από το σπίτι τους για να το νοικιάσουν στο airbnb».

Εξαφανισμένοι οι Ρώσοι από τη Θάσο – Οι Τούρκοι δεν ήταν ποτέ βαρόμετρο για το νησί

Αναφορικά τέλος με τις αγορές που φέτος δεν »φάνηκαν» ιδιαίτερα στο νησί, ο κ. Παρασχούδης είπε: »Οι Τούρκοι ποτέ δεν ήταν δεδομένοι και δεν ήταν κρίσιμη μάζα για την περιοχή μας. Πέντε παραπάνω πέντε παρακάτω δεν ήταν βαρόμετρο. Εμείς έχουμε σαν βαρόμετρο τη βαλκανική αγορά, την ευρωπαϊκή αγορά και την ανατολική Ευρώπη κι εκεί πάμε καλά. Οι Ρώσοι από την άλλη έχουν εξαφανιστεί τελείως, είναι …σπάνιο είδος πλέον στο νησί. Είναι θέμα ισοτιμιών και φαίνεται πως όλοι έχουν γυρίσει ξανά στην Τουρκία».

 

Πηγή: kavalawebnews.gr

Νέα Θάσου

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στη Θάσο

Ενθαρρυντικά-τα-μηνύματα-για-τον-τουρισμό-στη-Θάσο

Την ικανοποίησή του για την τουριστική κίνηση που καταγράφεται στη Θάσο τις τελευταίες εβδομάδες, εκφράζει ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Κυριακίδης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, τα στοιχεία είναι άκρως ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα κλείσει με ποσοστά λίγο κάτω από αυτήν του 2019, που ήταν ούτως ή άλλως μια χρονιά ορόσημο για το νησί.

Δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντική την τουριστική κίνηση στη Θάσο, η απόφαση της κυβέρνησης της Ρουμανίας να εντάξει την Ελλάδα στις «κόκκινες» χώρες, υποστηρίζει ο δήμαρχος Θάσου

Ο Λευτέρης Κυριακίδης δηλώνει αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση στη Θάσο το επόμενο διάστημα, ενώ αναφέρεται και στο θέμα της απόφασης της κυβέρνησης της Ρουμανίας, να εντάξει την Ελλάδα στις «κόκκινες» χώρες. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η απόφαση αυτή δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την τουριστική κίνηση στο νησί της Θάσου.

«Η απόφαση της ρουμανικής κυβέρνησης αναμφίβολα θα έχει κάποια επίπτωση, γιατί κανείς δεν θέλει επιστρέφοντας στη χώρα του από τις διακοπές να μπει σε καραντίνα. Μέχρι και τώρα δείχνει πάντως ότι δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το νησί και δεν στέκουν τίτλοι ότι το νησί αδειάζει, χάνεται η χρονιά, ότι καταστρέφεται κλπ, δεν έχουμε τέτοιες καταστάσεις. Σίγουρα θα υπάρξουν κι αυτοί που ίσως δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει και που δεν θα θελήσουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό είναι απόλυτα λογικό και φυσιολογικό. Θα είναι ένα μικρό πλήγμα, όχι όμως τόσο μεγάλο που να μιλάμε για καταστροφή. Άλλωστε καθημερινά διαπιστώνουμε ότι τα πλοία πηγαίνουν κι έρχονται γεμάτα, η ροή είναι ικανοποιητική και μην ξεχνάμε ότι ο Αύγουστος είναι ένας μήνας αδειών και για τους Έλληνες. Ήδη τα τελευταία 24ωρα ήρθαν και οι πρώτοι Βρετανοί, θα συνεχίσουμε και θεωρώ ότι θα πάμε καλά», αναφέρει σχετικά ο δήμαρχος Θάσου.

«Θα τολμήσω να πω ότι είμαστε πολύ λίγο κάτω από το 2019, παρότι θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχουμε πάντα και σε κάθε κουβέντα το 2019 ως δεδομένο…»

Μάλιστα ο κ. Κυριακίδης υπογραμμίζει ότι δεν θα πρέπει διαρκώς να έχουμε στο μυαλό μας ως μέτρο σύγκρισης το 2019, που ήταν η καλύτερη τουριστικά περίοδος για τη Θάσο, αλλά και για όλη την χώρα.

«Θα τολμήσω να πω ότι είμαστε πολύ λίγο κάτω από το 2019, παρότι θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχουμε πάντα και σε κάθε κουβέντα το 2019 ως δεδομένο, επειδή ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Δεν είναι δίκαιο να την έχουμε ως δεδομένο. Δεν σημαίνει ότι αν δεν φτάσουμε το ποσοστό εκείνης της χρονιάς δεν θα είναι καλή η φετινή χρονιά ή να μιλάμε για καταστροφή. Αυτή τη στιγμή ο Ιούλιος έδειξε ήδη ότι είμαστε κοντά στο 2019 κι ελπίζουμε και τον Αύγουστο, αλλά και τον Σεπτέμβριο τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Κυριακίδης.

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατ’ οίκον από τον δήμο Θάσου σε άτομα με χρόνια προβλήματα μετακίνησης

Ο δήμος Θάσου σε συνεργασία με την 4η Υ.ΠΕ., στο πλαίσιο της εκστρατείας του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του τείχους ανοσίας των πολιτών μέσω της εμβολιαστικής τους κάλυψης, οργανώνουν κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε άτομα με χρόνια προβλήματα μετακίνησης μέχρι και τις 06 Αυγούστου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θάσου και στο τηλέφωνο: 2593350132 ή στο email: kkdthassou@hotmail.com.

«Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, αποτελεί το σημαντικότερο μέσο για την ενίσχυση του τείχους ανοσίας των πολιτών από την COVID19. Ο δήμος Θάσου συμβάλει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, στη βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης του νησιού συνδράμοντας και στον κατ’ οίκον εμβολιασμό πολιτών της Θάσου που λόγω προβλημάτων υγείας το επιθυμούν, αλλά δεν είναι δυνατό να μετακινηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν», τονίζει σχετικά με το θέμα ο Λευτέρης Κυριακίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Μια μουσική βραδιά στις «Αποθήκες Μεταλλείων»

Μια-μουσική-βραδιά-στις-«Αποθήκες-Μεταλλείων»

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της ΔΗ.ΚΕ.Θ. βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς υλοποιούνται εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις για παιδιά και μουσικές βραδιές, με ιδιαίτερη προσοχή και προφυλάξεις λόγω της πανδημίας του Covid 19.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στις «Αποθήκες Μεταλλείων». Δυο καταξιωμένοι Μουσικοί, ο Μιχάλης Πρεπόνης (σαξόφωνο) και ο Γιάννης Τσίγκας (ηλεκτρική κιθάρα), κατόρθωσαν να εντυπωσιάσουν το κοινό, ξεπερνώντας ένα αναπάντεχο τεχνικό πρόβλημα, έχοντας και τη συνδρομή του Λεωνίδα Βλάχου (τρομπέτα).

Οι Μουσικοί, δημιούργησαν με τις νότες τους μια ιδιαίτερη μουσική ατμόσφαιρα υπό το φως του φεγγαριού, στο μοναδικό χώρο των «Αποθηκών Μεταλλείων». Με τη θέληση, το ταλέντο, τις ιδιαίτερες ικανότητες και τη «μουσική γνώση» τους, πέτυχαν να κερδίσουν το κοινό και να αφήσουν μια “μουσική υπόσχεση”, που την εκμαίευσε το ίδιο κοινό: μια νέα εμφάνιση τους στο νησί της Θάσου.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ελεγχόμενη κυκλοφορία στο σύνολο των δασών της Θάσου

Ελεγχόμενη-κυκλοφορία-στο-σύνολο-των-δασών-της-Θάσου

Λόγω επικράτησης συνθηκών υψηλού κίνδυνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς στη Θάσο, με απόφαση του Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου που συνεδρίασε σήμερα 04-08-2021, έπειτα από Πρόσκληση του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου κ. Κωνσταντίνου Κοντογεωργίου, αποφασίσθηκε η ελεγχόμενη κυκλοφορία στο σύνολο των δασικών εκτάσεων της Θάσου και η ενίσχυση στο μέτρο του δυνατού όλων των διαθέσιμων δυνάμεων.

Προς τούτο, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι:

  1. Από 04-08-2021 και μέχρι νεωτέρας θα πραγματοποιείται ελεγχόμενη κυκλοφορία πολιτών και μέσων εντός του συνόλου των δασικών εκτάσεων στις δασικές περιοχές ευθύνης του Δασαρχείου ΘΑΣΟΥ.
  2. Απαγορεύονται τις ημέρες αυτές εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς.
  3. Οι μόνιμοι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιοχές, παρακαλούνται όπως συνεργάζονται με τις υπηρεσίες εφαρμογής των μέτρων.

 

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα