Connect with us

Νέα Θάσου

Η απονομή της δικαιοσύνης στη Θάσο και η παρουσίαση του 19ου τόμου των «Θασιακών»

Του Γεωργίου Γραμμένου,
Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας

Η απονομή της δικαιοσύνης στη Θάσο ήταν ένα άγνωστο κεφάλαιο που άρχισε να διαφωτίζεται τα τελευταία χρόνια από ένα πλήθος ανακοινώσεων που έγιναν στα Θασιακά Συμπόσια από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και διακεκριμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους. Μια πρόσφατη απόφαση που αποφαίνεται ότι η Θάσος υπήρξε δορυάλωτη, ανάγκασε τους Θασίους να οργανώσουν ημερίδα για να ακουσθούν οι απόψεις των ειδικών πάνω σε δύο θέματα. Το πρώτο θέμα ήταν, αν είχε εφαρμογή   η χρησικτησία στις Νέες Χώρες, και το δεύτερο, αν η Θάσος υπήρξε δορυάλωτη.

Από σειρά φιρμανίων και αποφάσεων του Ιεροδικείου Θάσου αποδείχτηκε ότι ο θεσμός της χρησικτησίας είχε εφαρμογή στη Θάσο, αφού οι Οθωμανοί έκαναν χρήση των όρων «αρχαιόθεν», «παλαιόθεν», «από αρχαιοτάτων χρόνων», «κατά τα υφιστάμενα έθιμα», γεγονός που έγινε αποδεκτό και από τους καθηγητές της Νομικής Σχολής Κωνσταντίνο Βαβούσκο και Χαράλαμπο Παπαστάθη. Μια νέα ανακοίνωση έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει το γεγονός της εφαρμογής της χρησικτησίας στη Θάσο. Είναι του επίτιμου Προέδρου Εφετών Λάζαρου Κοεμτζόπουλου, που αποδεικνύει ότι οι Τούρκοι έκαναν χρήση και της τριακονταετίας του βυζαντινορωμαϊκού δικαίου και της δεκαετούς παραγραφής. Φιρμάνι μάλιστα του σουλτάνου Σελίμ Γ΄, που απευθύνεται στον ιεροδίκη Θάσου το Δεκέμβριο του 1791, αναφέρει να μην κάνει χρήση της τριακονταετίας του βυζαντινορωμαϊκού δικαίου αλλά της δεκαετούς παραγραφής, γιατί δεν εισακούονταν αγωγαί περί γαιών μετά παρέλευση δεκαετίας. Η παραγραφή, λοιπόν, έχει σχέση με τη χρησικτησία. Χωρίς χρησικτησία δεν επέρχεται παραγραφή. Η επίκληση ότι ο Αστικός Οθωμανικός Κώδικας δεν αναφέρει τη χρησικτησία αλλά μόνο τη νομή και  κατοχή είναι εσφαλμένη, γιατί χωρίς χρήση δεν έχουμε νομή. Έπειτα ο νόμος «περί γαιών» αναφέρει τη χρησικτησία, αφού στο άρθρο 78 ρητά ορίζει ότι εκείνος που καταλαμβάνει και καλλιεργεί δημοσίας γαίας επί δεκαετία γίνεται κύριος δια χρησικτησίας.

Κι ερχόμαστε τώρα στο ερώτημα αν η Θάσος υπήρξε δορυάλωτη. Μα καμιά ιστορική πηγή δεν αναφέρει ότι υπήρξε δορυάλωτη. Απεναντίας όλοι οι ιστορικοί της Άλωσης, όλες οι πηγές των Δυτικών, όλοι οι νεότεροι ιστορικοί και νομικοί, που ασχολήθηκαν με το θέμα, όλοι συμφωνούν ότι η Θάσος δεν υπήρξε δορυάλωτη. Το γεγονός ότι η Θάσος δεν αναφέρεται στο νόμο 998/1979, δεν αποτελεί απόδειξη ότι δεν υπάγεται στις εξαιρέσεις, επειδή ανιστόρητος συντάκτης του νόμου δεν την συμπεριέλαβε στις εξαιρέσεις, Ο νόμος εξαιρεί από το τεκμήριο της απόδειξης τις περιοχές που δεν κατακτήθηκαν. Και η Θάσος δεν κατακτήθηκε, επομένως υπάγεται στις εξαιρέσεις. Τούτο, άλλωστε, λύθηκε και από δικαστικούς λειτουργούς που ξεχώρισαν για το ήθος και τη νομομάθειά τους. Γι’ αυτό και προσπερνούν το τυπικό μέρος του νόμου και αποφαίνονται ότι η παράλειψη της Θάσου από τις εξαιρέσεις αποτελεί δικονομικό προνόμιο υπέρ του Δημοσίου και όχι γενεσιουργό αιτία του δικαιώματος. Καθήκον του δικαστή είναι να προσπερνά τον τύπο και να προχωρεί στην ουσία και να μην επικαλείται ως απόδειξη την παράλειψη του νομοθέτη με το σκεπτικό ότι ήταν σαφής η τοποθέτησή του να μην συμπεριλάβει τη  Θάσο στις εξαιρέσεις, τη στιγμή που δεν συμπεριέλαβε και τη Μάνη, αλλά όταν ξεσηκώθηκαν οι Μανιάτες, ψηφίστηκε ειδική διάταξη γι’ αυτούς, που σημαίνει ότι η εξαίρεση έγινε από άγνοια του νομοθέτη.

Οι ανακοινώσεις που έγιναν στην ημερίδα της Θάσου από εξαίρετους δικαστικούς λειτουργούς έρχονται να διαφωτίσουν νομικά θέματα που απασχολούν σήμερα τη δικαιοσύνη. Ο 19ος τόμος των «Θασιακών» θα αποτελέσει βασικό νομικό εγχειρίδιο και για τους συναδέλφους μου και για τους δικαστές που απονέμουν δικαιοσύνη. Οι εμπνευστές της οργάνωσης της ημερίδας αυτής μας έχουν προσφέρει ένα έργο ανεκτίμητο.

Πηγη: kavalawebnews.gr

Νέα Θάσου

Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων στα λιμάνια της Θάσου

To Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου (Δ.Λ.Τ.Θ) για πρώτη φορά αποκτά εγκεκριμένο Σχέδιο Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων και Καταλοίπων Φορτίου Πλοίων, που καταπλέουν στους λιμένες αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, Δ. Θάσου Π.Ε. Θάσου.

Η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου συνεχίζει την τακτοποίηση των σοβαρών εκκρεμοτήτων που υπήρχαν σχετικά με τη σύννομη και εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών αρμοδιότητας του.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Εξυπηρέτηση Κοινού από το Δήμο Θάσου με ραντεβού

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69863/ΦΕΚ4829/Β’/02-11-2020 Υπουργική Απόφαση αλλά και λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από την εξάπλωση του ιού COVID-19 και κατόπιν σχετικής Απόφασης του Δημάρχου Θάσου στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας για την εξάπλωση του ιού COVID-19 για τη λειτουργία των Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Θάσου, αποφασίσθηκε η κατά προτίμηση εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν ραντεβού.

Παρακαλούνται οι πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή συνωστισμού στις Υπηρεσίες του Δήμου, όπως απευθύνονται αρχικά στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου Θάσου.

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας Δήμου Θάσου: 2593350100, 2593023918

Τηλέφωνο Επικοινωνίας Κέντρου Κοινότητας: 2593350132

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Καμπανάκι για την μείωση των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνος-Καβάλα

Μέτωπο Σωματείων και Συλλόγων απέναντι στο κέρδος των εφοπλιστών

Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η σύσταση Εθνικού Οργανισμού Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, είναι η λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων και της εξυπηρέτησης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών της Καβάλας και της Θάσου, κατά την άποψη των εκπροσώπων οκτώ συνδικαλιστικών σωματείων και συλλόγων που έδωσαν συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Esperia στην Καβάλα, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη θαλάσσια συγκοινωνία, που χειροτέρεψε λόγω της πανδημίας του covid-19. Στο κοινό μέτωπο συμμετέχουν: το σωματείο συνταξιούχων ναυτεργατών Καβάλας-Θάσου, το ενιαίο συνδικάτο ναυτεργατών Νομού Καβάλας, ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου, ο πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Θάσου και το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας.

«Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχουμε τακτική, φθηνή και ασφαλή πρόσβαση με την Καβάλα. Κάθε κάτοικος του νησιού επιβαρύνεται με πρόσθετο οικονομικό κόστος γιατί είναι αναγκασμένος να ταξιδέψει μέσω Κεραμωτής. Επίσης οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που εκτός από οικονομικό κόστος επιδέχονται και επιπλέον ταλαιπωρία», είπε ο πρόεδρος του ενιαίου συνδικάτου συνταξιούχων ναυτεργατών, Αλέκος Λοβολούδης.

«Από το 2001 που ψηφίστηκε στη βουλή το θεσμικό πλαίσιο έκτρωμα για την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Απελευθερώνεται η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των ναυτιλιακών εταιριών. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο έχει να κάνει με την απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών το με την Καβάλα και δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν για να γεμίζουν το θησαυροφυλάκιο τους οι εφοπλιστές», είπε.

Ο πρόεδρος του σωματείου ναυτεργατών, Μάλαμας Μαλαμίδης έκανε λόγο για την επιστολή που θα στείλουν στην γενική γραμματέα νησιωτικής πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου: “Οι ναυτιλιακές εντατικοποιούν τη δουλειά κρατώντας χαμηλό το επίπεδο των αμοιβών. Έχουμε αξιοποίηση της πανδημίας για παρατεταμένη ακινησία των πλοίων και οξύνουν το πρόβλημα της ανεργίας στις γραμμές μας. Η πλειοψηφία των ναυτεργατών εργάστηκε δύο μήνες ενώ όσοι είναι σε αναστολή έχουν πάρει επιδότηση 534 μόνο για τον Μάιο”.

Από τον αγροκτηνοτροφικό σύλλογο ο Νίκος Χρυσάφης είπε: «Καλούμε να αντισταθούμε σε αυτή την υποβάθμιση. Να στρατευτούν όλοι και να πάρουν πρωτοβουλίες. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι υπέρ των εφοπλιστών. Η γραμμή Καβάλας-Πρίνου θα λειτουργεί όταν τους συμφέρει και θα σταματάει όταν δεν τους συμφέρει. Όταν κάποιοι πανηγύριζαν με το ένα δρομολόγιο παραπάνω η κατάργηση του ενός δρομολογίου ήταν η καλύτερη απάντηση.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου το «Κάστρο» Λάμπρος Λαμπρινίδης σημείωσε: «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Ειδικά τώρα που υπάρχει το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Αυτό που ζητούν πέρα από την θέσπιση ικανοποιητικού αριθμού δρομολογίων είναι:

– Άδεια έγκρισης δρομολογίων με αυστηρά κριτήρια

– Υποχρεωτική 10μηνη δρομολόγηση και υποχρέωση κατά την περίοδο ακινησίας των πλοίων, να καλύπτονται από άλλο πλοίο.

– Για κάθε πλοίο που δρομολογείται και στι δύο γραμμές να εκτελεί βάρδια πλοίου επιφυλακής μεταφοράς ασθενή.

– Επιπλέον οργανικές θέσεις.

– Επαρκείς λιμενικές εγκαταστάσεις για ασφαλή φορτοεκφόρτωση.

– Μείωση εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων 50%, δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, στρατευμένους, φοιτητές, μαθητές.

– Οι ναυτεργάτες να έχουν λόγο στο πρόγραμμα των δρομολογίων.

– Στήριξη του Κέντρου Υγείας.

– Επίσης θέτουν το ζήτημα στήριξης του Κέντρου Υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό , υλικοτεχνική υποδομή.

– Μονάδα αιμοκάθαρσης και φαρμακείο ΕΟΠΥ.

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα