Connect with us

Νέα Θάσου

Επανεκλέγεται πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας ο Μπάμπης Δράκος

Ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Δράκος, ήταν ο νικητής των εκλογών για την ανάδειξη των νέων διοικητικών οργάνων της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.) και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 13 Μαΐου 2018. Η νεοεκλεγείσα ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, με δελτίο Τύπου, ευχαριστεί τα μέλη του κόμματος, που μαζικά προσήλθαν στις κάλπες (πολύ υψηλό το  ποσοστό συμμετοχής) και μέσα από μία κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, εξέλεξαν τις νέες διοικήσεις της ΝΟ.Δ.Ε., των ΔΗΜ.Τ.Ο. Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου, Θάσου, καθώς και τους εκπροσώπους για τα επόμενα δύο συνέδρια του κόμματος. Και συνεχίζει το δελτίο Τύπου: «Ιδιαίτερα ευχαριστεί, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, που εθελοντικά έφεραν, με άψογο τρόπο, σε πέρας όλη την εκλογική διαδικασία. Συγχαίρει, επίσης, όλους τους υποψηφίους εκλεγέντες και μη, που γνωρίζοντας τις σοβαρές αγωνιστικές υποχρεώσεις, που προκύπτουν από τις τέσσερις, τουλάχιστον, εκλογικές αναμετρήσεις της επόμενης διετίας, επιδεικνύοντας υψηλή κομματική συνείδηση δήλωσαν «παρών» στον αγώνα. Επιζητούμε τη συνεργασία όλων, για να στηρίξουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις σκληρές μάχες που δίνει απέναντι στη συγκυβέρνηση των αδίστακτων λαϊκιστών ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝ.ΕΛ., για τη νίκη της Ν.Δ. και μάλιστα με αυτοδυναμία.

Η στήριξη μας θα είναι ακόμα πιο αποφασιστική, αν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, πετύχουμε τον τοπικό στόχο, που είναι να εκλεγούν τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ. Καβάλας στην επόμενη Βουλή. Από την πλευρά μας, είμαστε αποφασισμένοι να βρισκόμαστε κοντά σε όλα τα τοπικά προβλήματα των συμπολιτών και δηλώνουμε ότι, η εκλεγμένη από τη βάση ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, θα έχει λόγο και πρωταγωνιστικό ρόλο, σε όλα τα θέματα που αφορούν το κόμμα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας».

 

Τρεις σύνεδροι από την ΟΝΝΕΔ Καβάλας
Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. (Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας) Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία συγχαίρει τον Μπάμπη Δράκο για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας και επισημαίνει ότι: «Η ΝΟ.Δ.Ε. που αναδείχθηκε από την εσωκομματική διαδικασία, θα έχει να αποπερατώσει ένα πολύ δύσκολο έργο με μία σειρά από εκλογικές δοκιμασίες. Ως Ο.Ν.ΝΕ.Δ., δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα στην νέα ΝΟ.Δ.Ε. και τον πρόεδρο, Μπάμπη Δράκο, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια της Ν.Δ. στο Νομό Καβάλας. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Καβάλας που προσήλθαν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αλλά και τα μέλη του κόμματος που μας περιέβαλαν και μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους. Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Καβάλας θα εκπροσωπηθεί στο προσεχές συνέδριο της Ν.Δ. με τρεις εκλεγμένους συνέδρους από τη βάση του κόμματος. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Καβάλας, Χρήστο Μιχαλίτση, τον πρόεδρο ΔΗΜ.Τ.Ο. Ο.Ν.ΝΕ.Δ Νέστου, Χρήστο Χρυσανίδη και στην υπεύθυνη Τύπου και δημοσίων σχέσεων της Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Καβάλας, Δέσποινα Γιουβαντσούδη, για τη σκληρή προσπάθεια, τον έντιμο αγώνα και την εκλογή τους!».

 

Ποιοι εκλέγονται στη ΝΟΔΕ Καβάλας και οι σύνεδροι

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΟΔΕ Καβάλας επανεκλέγεται πρόεδρος ο Μπάμπης Δράκος.

Μέλη της ΝΟΔΕ  εκλέγονται:
Παπαντίδης Ι. 441
Φραντζεσκάκης Μ. 352
Μπακιρτζής Στ. 280
Ιωσηφίδης Αλ. 273
Παπαδόπουλος Σ. 232
Μουρελάτος Π. 219

Παπαδοπούλου Στ., Αθανασιάδου Σ., Ευγενιάδου Σ. (ποσόστωση)

 

 Σύνεδροι εκλέγονται:
Μαρινάκης Μ. 455
Παπαδόπουλος Σ. 443
Ιωσηφίδης Αλ. 378
Πασχαλίδης Φ. 318
Χιώτης Κ. 309
Κυριακίδης Ελ. 280
Χριστακάκης Χρ. 240
Μιχαλίτσης Χ. 197
Χρυσανίδης Χ. 185

Παπαδοπούλου Στ., Παραντινού Μ. Χατζηκωνσταντίνου Μ. Γιουβαντζούδη Δ. (ποσόστωση)

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων στα λιμάνια της Θάσου

To Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου (Δ.Λ.Τ.Θ) για πρώτη φορά αποκτά εγκεκριμένο Σχέδιο Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων και Καταλοίπων Φορτίου Πλοίων, που καταπλέουν στους λιμένες αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, Δ. Θάσου Π.Ε. Θάσου.

Η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου συνεχίζει την τακτοποίηση των σοβαρών εκκρεμοτήτων που υπήρχαν σχετικά με τη σύννομη και εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών αρμοδιότητας του.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Εξυπηρέτηση Κοινού από το Δήμο Θάσου με ραντεβού

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69863/ΦΕΚ4829/Β’/02-11-2020 Υπουργική Απόφαση αλλά και λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από την εξάπλωση του ιού COVID-19 και κατόπιν σχετικής Απόφασης του Δημάρχου Θάσου στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας για την εξάπλωση του ιού COVID-19 για τη λειτουργία των Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Θάσου, αποφασίσθηκε η κατά προτίμηση εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν ραντεβού.

Παρακαλούνται οι πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή συνωστισμού στις Υπηρεσίες του Δήμου, όπως απευθύνονται αρχικά στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου Θάσου.

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας Δήμου Θάσου: 2593350100, 2593023918

Τηλέφωνο Επικοινωνίας Κέντρου Κοινότητας: 2593350132

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Καμπανάκι για την μείωση των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνος-Καβάλα

Μέτωπο Σωματείων και Συλλόγων απέναντι στο κέρδος των εφοπλιστών

Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η σύσταση Εθνικού Οργανισμού Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, είναι η λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων και της εξυπηρέτησης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών της Καβάλας και της Θάσου, κατά την άποψη των εκπροσώπων οκτώ συνδικαλιστικών σωματείων και συλλόγων που έδωσαν συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Esperia στην Καβάλα, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη θαλάσσια συγκοινωνία, που χειροτέρεψε λόγω της πανδημίας του covid-19. Στο κοινό μέτωπο συμμετέχουν: το σωματείο συνταξιούχων ναυτεργατών Καβάλας-Θάσου, το ενιαίο συνδικάτο ναυτεργατών Νομού Καβάλας, ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου, ο πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Θάσου και το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας.

«Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχουμε τακτική, φθηνή και ασφαλή πρόσβαση με την Καβάλα. Κάθε κάτοικος του νησιού επιβαρύνεται με πρόσθετο οικονομικό κόστος γιατί είναι αναγκασμένος να ταξιδέψει μέσω Κεραμωτής. Επίσης οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που εκτός από οικονομικό κόστος επιδέχονται και επιπλέον ταλαιπωρία», είπε ο πρόεδρος του ενιαίου συνδικάτου συνταξιούχων ναυτεργατών, Αλέκος Λοβολούδης.

«Από το 2001 που ψηφίστηκε στη βουλή το θεσμικό πλαίσιο έκτρωμα για την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Απελευθερώνεται η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των ναυτιλιακών εταιριών. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο έχει να κάνει με την απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών το με την Καβάλα και δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν για να γεμίζουν το θησαυροφυλάκιο τους οι εφοπλιστές», είπε.

Ο πρόεδρος του σωματείου ναυτεργατών, Μάλαμας Μαλαμίδης έκανε λόγο για την επιστολή που θα στείλουν στην γενική γραμματέα νησιωτικής πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου: “Οι ναυτιλιακές εντατικοποιούν τη δουλειά κρατώντας χαμηλό το επίπεδο των αμοιβών. Έχουμε αξιοποίηση της πανδημίας για παρατεταμένη ακινησία των πλοίων και οξύνουν το πρόβλημα της ανεργίας στις γραμμές μας. Η πλειοψηφία των ναυτεργατών εργάστηκε δύο μήνες ενώ όσοι είναι σε αναστολή έχουν πάρει επιδότηση 534 μόνο για τον Μάιο”.

Από τον αγροκτηνοτροφικό σύλλογο ο Νίκος Χρυσάφης είπε: «Καλούμε να αντισταθούμε σε αυτή την υποβάθμιση. Να στρατευτούν όλοι και να πάρουν πρωτοβουλίες. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι υπέρ των εφοπλιστών. Η γραμμή Καβάλας-Πρίνου θα λειτουργεί όταν τους συμφέρει και θα σταματάει όταν δεν τους συμφέρει. Όταν κάποιοι πανηγύριζαν με το ένα δρομολόγιο παραπάνω η κατάργηση του ενός δρομολογίου ήταν η καλύτερη απάντηση.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου το «Κάστρο» Λάμπρος Λαμπρινίδης σημείωσε: «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Ειδικά τώρα που υπάρχει το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Αυτό που ζητούν πέρα από την θέσπιση ικανοποιητικού αριθμού δρομολογίων είναι:

– Άδεια έγκρισης δρομολογίων με αυστηρά κριτήρια

– Υποχρεωτική 10μηνη δρομολόγηση και υποχρέωση κατά την περίοδο ακινησίας των πλοίων, να καλύπτονται από άλλο πλοίο.

– Για κάθε πλοίο που δρομολογείται και στι δύο γραμμές να εκτελεί βάρδια πλοίου επιφυλακής μεταφοράς ασθενή.

– Επιπλέον οργανικές θέσεις.

– Επαρκείς λιμενικές εγκαταστάσεις για ασφαλή φορτοεκφόρτωση.

– Μείωση εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων 50%, δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, στρατευμένους, φοιτητές, μαθητές.

– Οι ναυτεργάτες να έχουν λόγο στο πρόγραμμα των δρομολογίων.

– Στήριξη του Κέντρου Υγείας.

– Επίσης θέτουν το ζήτημα στήριξης του Κέντρου Υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό , υλικοτεχνική υποδομή.

– Μονάδα αιμοκάθαρσης και φαρμακείο ΕΟΠΥ.

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα