Connect with us

Νέα Θάσου

Εγκρίθηκε ο οικονομικός προϋπολογισμός για τα έργα της Περιφέρειας στη Θάσο

Στο νησί της Θάσου μετέβη πριν από λίγες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης μαζί με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες από την Περιφέρεια ώστε να επισκεφτούν μαζί με τον Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη και τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Σταύρο Τσολάκη τις πληγείσες περιοχές. Η περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεπής στις δεσμεύσεις της κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εγκρίνει τον προϋπολογισμό για δυο σημαντικά έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση και των καθαρισμό των ρεμάτων σε πέντε κοινότητες του νησιού.

 Άμεση κινητοποίηση για έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση  

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαμε το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβριου, η περιφέρεια ΑΜΘ και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ενήργησαν άμεσα προκείμενου να λυθούν τα προβλήματα που υπήρχαν στην αρμοδιότητα της περιφέρειας ΑΜΘ αναφέρει στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης. Στις αρμοδιότητες της περιφέρειας εντάσσονται η συντήρηση του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου καθώς επίσης και ο καθαρισμός των ρεμάτων. Ήδη έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος ενώ την προηγούμενη εβδομάδα πέρασαν από την οικονομική επιτροπή (2) δυο σημαντικά έργα.

Το πρώτο έργο αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων στις κοινότητες που έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (Λιμένας, Ποταμιά, Παναγία, Πρίνο, Καλλιράχη, Λιμενάρια και Ποτό) ενώ ήδη γίνεται μια εκμίσθωση των μηχανημάτων με ένα ποσό της τάξεως των 230.000 Ευρώ, χρήματα που θα δαπανήσει η περιφέρεια προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο καθαρισμός των χειμάρρων και των ρεμάτων.

Το δεύτερο επίσης πολύ σημαντικό έργο  αφορά τον καθαρισμό των οχετών των φερτών υλικών που βρίσκονται κατά μήκος του επαρχιακού και του εθνικού οδικού δικτύου το οποίο και αυτό εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και από την οικονομική επιτροπή και αφορά ένα ποσό της τάξεως περίπου των 98.000 ευρώ.

Σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο 

Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω αναφέρει ο κ.Αντωνιάδης ότι έχω ήδη υπογράψει και την σύμβαση για την αγροτική οδοποιία που άφορα δυο αναδασμούς που έγιναν στο ορεινό Ραχώνι και στην Καλλιράχη. Συγκεκριμένα στην Καλλιράχη θα γίνει ένας κυβόλιθος για να μαζεύονται όλα τα φερτά υλικά προκείμενου να μην έχουμε πλημμύρες πάνω στο οδόστρωμα όπως είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.Το σημαντικό αυτό έργο της τάξεως των 170.000 ευρώ, ξεκινάει άμεσα ενώ έχει συνταχθεί ένα τεχνικό δελτίο προυπολογισμού περίπου 230.000 για την επιδιόρθωση και για παρεμβάσεις που θα γίνουν στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο της ποτάμιας, που εκεί θα γίνει μια μεγάλη παρέμβαση και λόγου του χειμάρρου ο οποίος δημιούργησε πρόβλημα στο οδόστρωμα καθώς επίσης και στην Αστρίδα και στον Ποτό, με τα έργα να αγγίζουν τις 230.000 ευρώ.

Έργα με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Θάσου 

Μέσα στα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί για το νησί της Θάσου υπάρχουν και δυο σημαντικά έργα στα οποία φορέας υλοποίησης είναι ο δήμος Θάσου αφορούν την αντικατάσταση της ιρλανδικής διάβασης στον επαρχιακό δρόμο Λιμένα- Λιμενάρια-Μαριές με μια καινούργια διάβαση με προυπολογισμό 600.000 ευρώ και επίσης το ποσό των 300.000 Ευρώ που αφορά το έργο μιας παράκαμψης που υπάρχει από τον Πρίνο στο Καζαβίτι περίπου 400 μέτρων που χρειάζεται οπωσδήποτε παρέμβαση…

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Νέα Θάσου

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στη Θάσο

Ενθαρρυντικά-τα-μηνύματα-για-τον-τουρισμό-στη-Θάσο

Την ικανοποίησή του για την τουριστική κίνηση που καταγράφεται στη Θάσο τις τελευταίες εβδομάδες, εκφράζει ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Κυριακίδης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, τα στοιχεία είναι άκρως ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα κλείσει με ποσοστά λίγο κάτω από αυτήν του 2019, που ήταν ούτως ή άλλως μια χρονιά ορόσημο για το νησί.

Δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντική την τουριστική κίνηση στη Θάσο, η απόφαση της κυβέρνησης της Ρουμανίας να εντάξει την Ελλάδα στις «κόκκινες» χώρες, υποστηρίζει ο δήμαρχος Θάσου

Ο Λευτέρης Κυριακίδης δηλώνει αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση στη Θάσο το επόμενο διάστημα, ενώ αναφέρεται και στο θέμα της απόφασης της κυβέρνησης της Ρουμανίας, να εντάξει την Ελλάδα στις «κόκκινες» χώρες. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η απόφαση αυτή δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την τουριστική κίνηση στο νησί της Θάσου.

«Η απόφαση της ρουμανικής κυβέρνησης αναμφίβολα θα έχει κάποια επίπτωση, γιατί κανείς δεν θέλει επιστρέφοντας στη χώρα του από τις διακοπές να μπει σε καραντίνα. Μέχρι και τώρα δείχνει πάντως ότι δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το νησί και δεν στέκουν τίτλοι ότι το νησί αδειάζει, χάνεται η χρονιά, ότι καταστρέφεται κλπ, δεν έχουμε τέτοιες καταστάσεις. Σίγουρα θα υπάρξουν κι αυτοί που ίσως δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει και που δεν θα θελήσουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό είναι απόλυτα λογικό και φυσιολογικό. Θα είναι ένα μικρό πλήγμα, όχι όμως τόσο μεγάλο που να μιλάμε για καταστροφή. Άλλωστε καθημερινά διαπιστώνουμε ότι τα πλοία πηγαίνουν κι έρχονται γεμάτα, η ροή είναι ικανοποιητική και μην ξεχνάμε ότι ο Αύγουστος είναι ένας μήνας αδειών και για τους Έλληνες. Ήδη τα τελευταία 24ωρα ήρθαν και οι πρώτοι Βρετανοί, θα συνεχίσουμε και θεωρώ ότι θα πάμε καλά», αναφέρει σχετικά ο δήμαρχος Θάσου.

«Θα τολμήσω να πω ότι είμαστε πολύ λίγο κάτω από το 2019, παρότι θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχουμε πάντα και σε κάθε κουβέντα το 2019 ως δεδομένο…»

Μάλιστα ο κ. Κυριακίδης υπογραμμίζει ότι δεν θα πρέπει διαρκώς να έχουμε στο μυαλό μας ως μέτρο σύγκρισης το 2019, που ήταν η καλύτερη τουριστικά περίοδος για τη Θάσο, αλλά και για όλη την χώρα.

«Θα τολμήσω να πω ότι είμαστε πολύ λίγο κάτω από το 2019, παρότι θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχουμε πάντα και σε κάθε κουβέντα το 2019 ως δεδομένο, επειδή ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Δεν είναι δίκαιο να την έχουμε ως δεδομένο. Δεν σημαίνει ότι αν δεν φτάσουμε το ποσοστό εκείνης της χρονιάς δεν θα είναι καλή η φετινή χρονιά ή να μιλάμε για καταστροφή. Αυτή τη στιγμή ο Ιούλιος έδειξε ήδη ότι είμαστε κοντά στο 2019 κι ελπίζουμε και τον Αύγουστο, αλλά και τον Σεπτέμβριο τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Κυριακίδης.

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατ’ οίκον από τον δήμο Θάσου σε άτομα με χρόνια προβλήματα μετακίνησης

Ο δήμος Θάσου σε συνεργασία με την 4η Υ.ΠΕ., στο πλαίσιο της εκστρατείας του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του τείχους ανοσίας των πολιτών μέσω της εμβολιαστικής τους κάλυψης, οργανώνουν κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε άτομα με χρόνια προβλήματα μετακίνησης μέχρι και τις 06 Αυγούστου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θάσου και στο τηλέφωνο: 2593350132 ή στο email: kkdthassou@hotmail.com.

«Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, αποτελεί το σημαντικότερο μέσο για την ενίσχυση του τείχους ανοσίας των πολιτών από την COVID19. Ο δήμος Θάσου συμβάλει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, στη βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης του νησιού συνδράμοντας και στον κατ’ οίκον εμβολιασμό πολιτών της Θάσου που λόγω προβλημάτων υγείας το επιθυμούν, αλλά δεν είναι δυνατό να μετακινηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν», τονίζει σχετικά με το θέμα ο Λευτέρης Κυριακίδης.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Μια μουσική βραδιά στις «Αποθήκες Μεταλλείων»

Μια-μουσική-βραδιά-στις-«Αποθήκες-Μεταλλείων»

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της ΔΗ.ΚΕ.Θ. βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς υλοποιούνται εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις για παιδιά και μουσικές βραδιές, με ιδιαίτερη προσοχή και προφυλάξεις λόγω της πανδημίας του Covid 19.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στις «Αποθήκες Μεταλλείων». Δυο καταξιωμένοι Μουσικοί, ο Μιχάλης Πρεπόνης (σαξόφωνο) και ο Γιάννης Τσίγκας (ηλεκτρική κιθάρα), κατόρθωσαν να εντυπωσιάσουν το κοινό, ξεπερνώντας ένα αναπάντεχο τεχνικό πρόβλημα, έχοντας και τη συνδρομή του Λεωνίδα Βλάχου (τρομπέτα).

Οι Μουσικοί, δημιούργησαν με τις νότες τους μια ιδιαίτερη μουσική ατμόσφαιρα υπό το φως του φεγγαριού, στο μοναδικό χώρο των «Αποθηκών Μεταλλείων». Με τη θέληση, το ταλέντο, τις ιδιαίτερες ικανότητες και τη «μουσική γνώση» τους, πέτυχαν να κερδίσουν το κοινό και να αφήσουν μια “μουσική υπόσχεση”, που την εκμαίευσε το ίδιο κοινό: μια νέα εμφάνιση τους στο νησί της Θάσου.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Ελεγχόμενη κυκλοφορία στο σύνολο των δασών της Θάσου

Ελεγχόμενη-κυκλοφορία-στο-σύνολο-των-δασών-της-Θάσου

Λόγω επικράτησης συνθηκών υψηλού κίνδυνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς στη Θάσο, με απόφαση του Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου που συνεδρίασε σήμερα 04-08-2021, έπειτα από Πρόσκληση του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου κ. Κωνσταντίνου Κοντογεωργίου, αποφασίσθηκε η ελεγχόμενη κυκλοφορία στο σύνολο των δασικών εκτάσεων της Θάσου και η ενίσχυση στο μέτρο του δυνατού όλων των διαθέσιμων δυνάμεων.

Προς τούτο, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι:

  1. Από 04-08-2021 και μέχρι νεωτέρας θα πραγματοποιείται ελεγχόμενη κυκλοφορία πολιτών και μέσων εντός του συνόλου των δασικών εκτάσεων στις δασικές περιοχές ευθύνης του Δασαρχείου ΘΑΣΟΥ.
  2. Απαγορεύονται τις ημέρες αυτές εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς.
  3. Οι μόνιμοι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιοχές, παρακαλούνται όπως συνεργάζονται με τις υπηρεσίες εφαρμογής των μέτρων.

 

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα