Connect with us

Νέα Θάσου

Εγκρίθηκε ο οικονομικός προϋπολογισμός για τα έργα της Περιφέρειας στη Θάσο

Στο νησί της Θάσου μετέβη πριν από λίγες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης μαζί με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες από την Περιφέρεια ώστε να επισκεφτούν μαζί με τον Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη και τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Σταύρο Τσολάκη τις πληγείσες περιοχές. Η περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεπής στις δεσμεύσεις της κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εγκρίνει τον προϋπολογισμό για δυο σημαντικά έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση και των καθαρισμό των ρεμάτων σε πέντε κοινότητες του νησιού.

 Άμεση κινητοποίηση για έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση  

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαμε το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβριου, η περιφέρεια ΑΜΘ και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ενήργησαν άμεσα προκείμενου να λυθούν τα προβλήματα που υπήρχαν στην αρμοδιότητα της περιφέρειας ΑΜΘ αναφέρει στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης. Στις αρμοδιότητες της περιφέρειας εντάσσονται η συντήρηση του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου καθώς επίσης και ο καθαρισμός των ρεμάτων. Ήδη έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος ενώ την προηγούμενη εβδομάδα πέρασαν από την οικονομική επιτροπή (2) δυο σημαντικά έργα.

Το πρώτο έργο αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων στις κοινότητες που έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (Λιμένας, Ποταμιά, Παναγία, Πρίνο, Καλλιράχη, Λιμενάρια και Ποτό) ενώ ήδη γίνεται μια εκμίσθωση των μηχανημάτων με ένα ποσό της τάξεως των 230.000 Ευρώ, χρήματα που θα δαπανήσει η περιφέρεια προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο καθαρισμός των χειμάρρων και των ρεμάτων.

Το δεύτερο επίσης πολύ σημαντικό έργο  αφορά τον καθαρισμό των οχετών των φερτών υλικών που βρίσκονται κατά μήκος του επαρχιακού και του εθνικού οδικού δικτύου το οποίο και αυτό εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και από την οικονομική επιτροπή και αφορά ένα ποσό της τάξεως περίπου των 98.000 ευρώ.

Σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο 

Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω αναφέρει ο κ.Αντωνιάδης ότι έχω ήδη υπογράψει και την σύμβαση για την αγροτική οδοποιία που άφορα δυο αναδασμούς που έγιναν στο ορεινό Ραχώνι και στην Καλλιράχη. Συγκεκριμένα στην Καλλιράχη θα γίνει ένας κυβόλιθος για να μαζεύονται όλα τα φερτά υλικά προκείμενου να μην έχουμε πλημμύρες πάνω στο οδόστρωμα όπως είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.Το σημαντικό αυτό έργο της τάξεως των 170.000 ευρώ, ξεκινάει άμεσα ενώ έχει συνταχθεί ένα τεχνικό δελτίο προυπολογισμού περίπου 230.000 για την επιδιόρθωση και για παρεμβάσεις που θα γίνουν στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο της ποτάμιας, που εκεί θα γίνει μια μεγάλη παρέμβαση και λόγου του χειμάρρου ο οποίος δημιούργησε πρόβλημα στο οδόστρωμα καθώς επίσης και στην Αστρίδα και στον Ποτό, με τα έργα να αγγίζουν τις 230.000 ευρώ.

Έργα με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Θάσου 

Μέσα στα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί για το νησί της Θάσου υπάρχουν και δυο σημαντικά έργα στα οποία φορέας υλοποίησης είναι ο δήμος Θάσου αφορούν την αντικατάσταση της ιρλανδικής διάβασης στον επαρχιακό δρόμο Λιμένα- Λιμενάρια-Μαριές με μια καινούργια διάβαση με προυπολογισμό 600.000 ευρώ και επίσης το ποσό των 300.000 Ευρώ που αφορά το έργο μιας παράκαμψης που υπάρχει από τον Πρίνο στο Καζαβίτι περίπου 400 μέτρων που χρειάζεται οπωσδήποτε παρέμβαση…

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Νέα Θάσου

Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων στα λιμάνια της Θάσου

To Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου (Δ.Λ.Τ.Θ) για πρώτη φορά αποκτά εγκεκριμένο Σχέδιο Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων και Καταλοίπων Φορτίου Πλοίων, που καταπλέουν στους λιμένες αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, Δ. Θάσου Π.Ε. Θάσου.

Η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου συνεχίζει την τακτοποίηση των σοβαρών εκκρεμοτήτων που υπήρχαν σχετικά με τη σύννομη και εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών αρμοδιότητας του.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ.Θ

Δημήτριος Μανίτσας

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Εξυπηρέτηση Κοινού από το Δήμο Θάσου με ραντεβού

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69863/ΦΕΚ4829/Β’/02-11-2020 Υπουργική Απόφαση αλλά και λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από την εξάπλωση του ιού COVID-19 και κατόπιν σχετικής Απόφασης του Δημάρχου Θάσου στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας για την εξάπλωση του ιού COVID-19 για τη λειτουργία των Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Θάσου, αποφασίσθηκε η κατά προτίμηση εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν ραντεβού.

Παρακαλούνται οι πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή συνωστισμού στις Υπηρεσίες του Δήμου, όπως απευθύνονται αρχικά στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου Θάσου.

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας Δήμου Θάσου: 2593350100, 2593023918

Τηλέφωνο Επικοινωνίας Κέντρου Κοινότητας: 2593350132

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Καμπανάκι για την μείωση των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνος-Καβάλα

Μέτωπο Σωματείων και Συλλόγων απέναντι στο κέρδος των εφοπλιστών

Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η σύσταση Εθνικού Οργανισμού Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, είναι η λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων και της εξυπηρέτησης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών της Καβάλας και της Θάσου, κατά την άποψη των εκπροσώπων οκτώ συνδικαλιστικών σωματείων και συλλόγων που έδωσαν συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Esperia στην Καβάλα, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη θαλάσσια συγκοινωνία, που χειροτέρεψε λόγω της πανδημίας του covid-19. Στο κοινό μέτωπο συμμετέχουν: το σωματείο συνταξιούχων ναυτεργατών Καβάλας-Θάσου, το ενιαίο συνδικάτο ναυτεργατών Νομού Καβάλας, ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου, ο πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Θάσου και το σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας.

«Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχουμε τακτική, φθηνή και ασφαλή πρόσβαση με την Καβάλα. Κάθε κάτοικος του νησιού επιβαρύνεται με πρόσθετο οικονομικό κόστος γιατί είναι αναγκασμένος να ταξιδέψει μέσω Κεραμωτής. Επίσης οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που εκτός από οικονομικό κόστος επιδέχονται και επιπλέον ταλαιπωρία», είπε ο πρόεδρος του ενιαίου συνδικάτου συνταξιούχων ναυτεργατών, Αλέκος Λοβολούδης.

«Από το 2001 που ψηφίστηκε στη βουλή το θεσμικό πλαίσιο έκτρωμα για την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Απελευθερώνεται η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των ναυτιλιακών εταιριών. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο έχει να κάνει με την απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών το με την Καβάλα και δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν για να γεμίζουν το θησαυροφυλάκιο τους οι εφοπλιστές», είπε.

Ο πρόεδρος του σωματείου ναυτεργατών, Μάλαμας Μαλαμίδης έκανε λόγο για την επιστολή που θα στείλουν στην γενική γραμματέα νησιωτικής πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου: “Οι ναυτιλιακές εντατικοποιούν τη δουλειά κρατώντας χαμηλό το επίπεδο των αμοιβών. Έχουμε αξιοποίηση της πανδημίας για παρατεταμένη ακινησία των πλοίων και οξύνουν το πρόβλημα της ανεργίας στις γραμμές μας. Η πλειοψηφία των ναυτεργατών εργάστηκε δύο μήνες ενώ όσοι είναι σε αναστολή έχουν πάρει επιδότηση 534 μόνο για τον Μάιο”.

Από τον αγροκτηνοτροφικό σύλλογο ο Νίκος Χρυσάφης είπε: «Καλούμε να αντισταθούμε σε αυτή την υποβάθμιση. Να στρατευτούν όλοι και να πάρουν πρωτοβουλίες. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι υπέρ των εφοπλιστών. Η γραμμή Καβάλας-Πρίνου θα λειτουργεί όταν τους συμφέρει και θα σταματάει όταν δεν τους συμφέρει. Όταν κάποιοι πανηγύριζαν με το ένα δρομολόγιο παραπάνω η κατάργηση του ενός δρομολογίου ήταν η καλύτερη απάντηση.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου το «Κάστρο» Λάμπρος Λαμπρινίδης σημείωσε: «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Ειδικά τώρα που υπάρχει το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Αυτό που ζητούν πέρα από την θέσπιση ικανοποιητικού αριθμού δρομολογίων είναι:

– Άδεια έγκρισης δρομολογίων με αυστηρά κριτήρια

– Υποχρεωτική 10μηνη δρομολόγηση και υποχρέωση κατά την περίοδο ακινησίας των πλοίων, να καλύπτονται από άλλο πλοίο.

– Για κάθε πλοίο που δρομολογείται και στι δύο γραμμές να εκτελεί βάρδια πλοίου επιφυλακής μεταφοράς ασθενή.

– Επιπλέον οργανικές θέσεις.

– Επαρκείς λιμενικές εγκαταστάσεις για ασφαλή φορτοεκφόρτωση.

– Μείωση εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων 50%, δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, στρατευμένους, φοιτητές, μαθητές.

– Οι ναυτεργάτες να έχουν λόγο στο πρόγραμμα των δρομολογίων.

– Στήριξη του Κέντρου Υγείας.

– Επίσης θέτουν το ζήτημα στήριξης του Κέντρου Υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό , υλικοτεχνική υποδομή.

– Μονάδα αιμοκάθαρσης και φαρμακείο ΕΟΠΥ.

Πηγή: Ελευθερία λόγου

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα