Connect with us

Καβάλα

Δήμος Καβάλας: Αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά τα προβλήματα από την χιονόπτωση

Με αφορμή την κριτική που δέχτηκε από την πλευρά της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο και τα παράπονα συνδημοτών, για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της χιονόπτωσης στην πόλη τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, η δημοτική αρχή Δήμου Καβάλας απέστειλε δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα:

Για την αντιμετώπιση της χθεσινής χιονόπτωσης ο Δήμος Καβάλας με τις υπηρεσίες του και όλα τα απαραίτητα οχήματα βρισκόταν σε ετοιμότητα ήδη από τις 07:30 το πρωί της 26ης Φεβρουαρίου 2018.  Συγκεκριμένα, καθώς η ισχυρή χιονόπτωση εμφανίστηκε τις πρωινές ώρες μόνο στα ορεινά της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και κατόπιν συνεννόησης με την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Καβάλας, υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας με ένα (1) Grader και ένα (1) όχημα διασκόρπισης αλατιού, επιχειρούσαν από νωρίς το πρωί διατηρώντας ανοιχτό τον οδικό άξονα προς Κρυονέρι – Βουνοχώρι – Λημνιά – Λυκόστομο – Κορυφές – Π. Καβάλα, ενώ όπου απαιτήθηκε έγιναν παρεμβάσεις και εντός των οικισμών. Σήμερα ακόμη εξακολουθούν να επιχειρούν στα σημεία αυτά.

Με την έναρξη της χιονόπτωσης  στην πόλη της Καβάλας και στα πεδινά της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, έσπευσαν άμεσα οι υπηρεσίες του Δήμου στις περιοχές αρμοδιότητας τους με όλα τα διαθέσιμα μέσα και μηχανήματα (4 μηχανήματα διασκόρπισης αλατιού, 2 βυτιοφόρα και ένα JCB στο σταθμό οχημάτων για ανεφοδιασμό σε αλάτι). Δόθηκε προτεραιότητα σε σημεία όπως, ο δρόμος ΕΚΑΒ-Παιδόπολη-Νοσοκομεία, Γηροκομεία, Σχολεία (με ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία της Χωράφας, της Περιμετρικής Οδού και στα 6ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο) και στη συνέχεια στη διαδρομή του Αστικού ΚΤΕΛ για περιοχή ΔΕΠΟΣ, στο δρόμο Νοσοκομείο –Φιλοξένια  και στον κεντρικό δρόμο του Παληού (Μελίνας Μερκούρη) με έμφαση στην «Γαλήνη» και τον παιδικό σταθμό «Θωμά». Στα σημεία αυτά, υπήρξε διαρκής και αδιάλειπτη διέλευση των οχημάτων του Δήμου με ρίψη αλατιού και  θαλασσινού νερού (καθώς η θερμοκρασία το επέτρεπε), προκειμένου να μην κλείσουν οι δρόμοι. Μετά από έκκληση του Δήμου η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συμμετείχε στη μεταφορά παιδιών από το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ.

Επί του προβλήματος που προέκυψε στον δρόμο ΕΚΑΒ-Νοσοκομείο, ενώ τα μηχανήματα του Δήμου έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, αυτοκίνητα Ι.Χ. που επιχείρησαν να μετακινηθούν χωρίς τη χρήση αλυσίδων, ακινητοποιήθηκαν και απέκλεισαν τον δρόμο. Ζητήθηκε άμεσα η συνδρομή του τμήματος Τροχαίας Καβάλας, έτσι ώστε να καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση η αλατιέρα. Σήμερα το πρωί (27/2/2018) τα οχήματά μας εισήλθαν και στην οδό Αμυνταίου.

Ο Δήμος Καβάλας με τις υπηρεσίες του, βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πιθανές νέες χιονοπτώσεις , στις περιοχές ευθύνης του (μεταξύ των οποίων δεν ανήκουν οι επαρχιακές και εθνικές οδοί, όπως για παράδειγμα οι δρόμοι Λυδία-Κρηνίδες, Πολύστυλο-Αμυγδαλεώνας,  Άγιος Σίλας-Ξενοδοχείο Εγνατία), καθώς και όπου του ζητηθεί βοήθεια από την πολιτική προστασία.

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Μουριάδης προς Αυγενάκη: “Δώσε στον ΑΟΚ παράταση 2 εβδομάδων”

Μουριάδης-προς-Αυγενάκη:-“Δώσε-στον-ΑΟΚ-παράταση-2-εβδομάδων”
Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αφουγκραζόμενος την αγωνία των φιλάθλων της Καβάλας και γνωρίζοντας την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αλλαγή σελίδας στο στρατόπεδο του ΑΟΚ, απέστειλε το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Αυγούστου 2021 επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία του ζητά να χορηγήσει παράταση δυο εβδομάδων για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να μη χάσει η ομάδα της πόλης μας το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της SUPER LEAQUE 2 2021-2022.
Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη
Κύριε Υφυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ 1965 έχει δηλώσει αρμοδίως και εγκύρως την
συμμετοχή της στο πρωτάθλημα SUPER LEAQUE 2 2021-2022.

Το δικαίωμα συμμετοχής της ομάδας της πόλης μας στο πρωτάθλημα SUPER LEAQUE 2 το
απέκτησε λόγω της βαθμολογικής της επίδοσης που αυτή είχε στο πρωτάθλημα της
FOOTBALL LEAQUE της αμέσως προηγούμενης αθλητικής περιόδου (2020-2021).

Όπως επίσης γνωρίζετε, για την έγκυρη και νόμιμη συμμετοχή μιας ΠΑΕ στο πρωτάθλημα
SUPER LEAQUE 2 ο ισχύων νόμος απαιτεί μεταξύ των άλλων και κατάθεση εγγυητικής
επιστολής ποσού, κατ’ ελάχιστον, 150.000 ευρώ.

Λόγω οικονομικής αδυναμίας των σημερινών μετόχων – ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στις
αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις, συμφωνήθηκε η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος
της ομάδας μας μετά το εκδηλωθέν σοβαρό ενδιαφέρον επιχειρηματία, Καναδού πολίτη, ο
οποίος τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και την πόλη μας και για
γενικότερες, πέραν της απόκτησης της ΠΑΕ, επενδύσεις.

Επειδή οι σχετικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών ήδη
ολοκληρώθηκαν και απέμεινε η διεκπεραίωση των τυπικών, όπως η χορήγηση άδειας εκ
μέρους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στον επενδυτή απόκτησης των μετοχών
καθότι είναι πολίτης τρίτης χώρας, η τυπική συμβολαιογραφική σύμβαση μεταβίβασης
μετοχών, η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής,

Επειδή το δικαίωμα ανόδου της ομάδας της πόλης μας από την FOOTBALL LEAQUE στην
SUPER LEAQUE 2 αυτή το κέρδισε με κόπους και την συμβολή όλων των κατοίκων της πόλης
μας, η περιοχή μας δε έχει απόλυτη ανάγκη από επενδυτές της σοβαρότητας και αποφασιστικότητας του συγκεκριμένου επιχειρηματία (τα στοιχεία του οποίου είναι στη
διάθεσή Σας από εμένα),

Σας παρακαλώ θερμά να χορηγήσετε μία παράταση δύο (2) εβδομάδων για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να μπορέσει η ομάδα της Καβάλας να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της SUPER LEAQUE 2.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

ΤΟ ΙΚΤΕΟ δώρισε δύο ηλεκτρικά μοτοποδήλατα

ΤΟ-ΙΚΤΕΟ-δώρισε-δύο-ηλεκτρικά-μοτοποδήλατα

Από την «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη Καβάλας» εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Σήμερα, 2 Αυγούστου, με μεγάλη χαρά, παραλάβαμε από τον κ. Κωσταντίνο Μάστορα, ιδιοκτήτη του Autovision ΙΚΤΕΟ Καβάλας, δύο ηλεκτρικά μοτοποδήλατα για τις ανάγκες του ΝΠΔΔ “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΒΑΛΑΣ”.

Τον ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά του αυτή κι ελπίζουμε αυτή η συμβολική και ουσιαστική του πράξη, να βρει μιμητές!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Καθαρίζεται το ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Καθαρίζεται-το-ανοιχτό-κολυμβητήριο-της-Καβάλας

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριακού Σταυρίδη, φροντίζουν τις τελευταίες ημέρες για τον ευπρεπισμό του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, αποψίλωσαν τη χαμηλή βλάστηση, ενώ απομάκρυναν τα κομμένα κλαδιά και τα απορρίμματα από τον περιβάλλοντα χώρο και τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της πισίνας και η αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν στην είσοδο των εγκαταστάσεων.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα