Connect with us

Νέα Θάσου

ΔΕΥΑΘ: Κανένα πρόβλημα με το νερό στον Θεολόγο

ΔΕΥΑΘ:-Κανένα-πρόβλημα-με-το-νερό-στον-Θεολόγο

Από την ΔΕΥΑ Θάσου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σε σελίδα του Facebook και εφημερίδας της Καβάλας, τα οποία έχουν σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων όσον αφορά στη ποιότητα του νερού στον οικισμό του Θεολόγου αλλά και τις φήμες που κυκλοφόρησαν για συμπτώματα γαστρεντερίτιδας κατοίκων που ενοχοποιούσαν το πόσιμο νερό που διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΘ, ενημερώνουμε τους κατοίκους και κάθε ενδιαφερόμενο ότι τη Δευτέρα 24/5/2021 πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία από πιστοποιημένο Εργαστήριο χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων. Με το ανωτέρω εργαστήριο συμβάλλεται η ΔΕΥΑΘ για τον έλεγχο σε δύο (2) εξειδικευμένες παραμέτρους, η ανίχνευση των οποίων στο πόσιμο νερό δημιουργεί προβλήματα γαστρεντερίτιδας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε τρία (3) δείγματα νερού από τρία (3) διαφορετικά σημεία του χωριού. Τα πιστοποιητικά με τις τιμές των αποτελεσμάτων αποστάλθηκαν στη ΔΕΥΑΘ την Παρασκευή 28/8/2021 στις 16:45 και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου από τα γραφεία της ΔΕΥΑΘ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι εν λόγω παράμετροι δεν ανιχνεύτηκαν σε κανένα από τα 3 δείγματα νερού το δε υπολειμματικό χλώριο ήταν στα δύο (2) δείγματα 0,18 mg/l και στο τρίτο 0,19 mg/l.

Ενημερώνουμε επίσης ότι η ΔΕΥΑΘ πραγματοποιεί σε μηνιαία βάση το σύνολο των ελέγχων που καθορίζονται από την νομοθεσία (Γ1(δ)/ΓΠοικ.67322/ΦΕΚ3282Β/19- 9-2017) σε συχνότητα πολύ μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπεται, καθώς η συχνότητα καθορίζεται από το πλήθος των κατοίκων ενός οικισμού και της ημερήσιας παροχής νερού. Για παράδειγμα στον οικισμό Θεολόγου οι υποχρεωτικές ανά έτος αναλύσεις (στην Ομάδα Α) είναι 4 και πραγματοποιούνται 6, στη Σκάλα Μαριές με υποχρεωτική 1 πραγματοποιούνται 4.

Στο ΚΗΜΔΗΣ (20REQ006856366 2020-06-12) είναι αναρτημένη η πλήρης τεχνική έκθεση και κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να μεταβεί για ολοκληρωμένη ενημέρωση, ειδάλλως μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τον αρμόδιο σε θέματα ποιότητας νερού στα γραφεία της ΔΕΥΑΘ. Επίσης, η ΔΕΥΑ Θάσου ζητάει από τους καταναλωτές της Θάσου να ενημερώνονται για θέματα ποιότητας νερού από τον ιστότοπο https://ydor.edeya.gr/labcheck/view?org_id=16678.

Περαιτέρω, σε συνέχεια του δημοσιεύματός, ενημερώνουμε ότι η άδεια υδρευτικής χρήσης ύδατος που αφορά στην υδρομάστευση της πηγής Αγίας Βασιλικής χορηγήθηκε στη ΔΕΥΑΘ (Αρ. Πρωτ. 4693/11-5-2017 – ΑΔΑ: Ω46ΝΟΡ1Υ-ΡΡΗ) η οποία όμως ανακλήθηκε (Αρ. Πρωτ. 12262/01-08-2017 – ΑΔΑ: 6ΛΠΒΟΡ1Υ-ΑΗ2) εξαιτίας κωλύματος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της πηγής και των φρεατίων συλλογής νερού της πηγής της Αγίας Βασιλικής (στο αίτημα της άδειας χρήσης νερού δηλώθηκε ως έκταση δημοτική δασική ενώ μέχρι σήμερα διεκδικείται ως ιδιωτική).

Να σημειωθεί ότι η άδεια χρήσης νερού της πηγής της Αγίας Βασιλικής ανακλήθηκε μετά από επίμονες ενέργειες του ιδιώτη που διεκδικεί την εν λόγω έκταση ως ιδιωτική περιουσία του. Προς αυτή τη κατεύθυνση η ΔΕΥΑΘ έχει ξεκινήσει ενέργειες οριοθέτησης του ρέματος ώστε να αιτηθεί εκ νέου την παραχώρηση της χρήσης της πηγής από τη δημοτική έκταση (και όχι δημοτική δασική).

Επισημαίνουμε ότι η συντήρηση και ο καθαρισμός των πηγών καθώς και όλων των εγκαταστάσεων ύδρευσης είναι υποχρέωση της ΔΕΥΑΘ, ως μοναδικού διαχειριστή του πόσιμου νερού στο νησί της Θάσου, και γίνεται με αποκλειστική της ευθύνη. Κανένας ιδιώτης δεν έχει δικαίωμα και δεν εξουσιοδοτείται από οποιονδήποτε να επεμβαίνει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΘ και ουδείς δύναται να προβαίνει σε πράξεις συντήρησης και καθαρισμών. Η ίδια υποχρέωση από πλευράς της ΔΕΥΑΘ υπάρχει και για τα φρεάτια και τις δεξαμενές. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που καπάκια φρεατίων μπορεί να βρεθούν ανοιχτά κι όσες φορές έχουν ερευνηθεί τέτοιες περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι οφείλονταν σε κακόβουλες ενέργειες και αποκαταστάθηκαν άμεσα από τη ΔΕΥΑΘ.

Για την ΔΕΥΑ Θάσου

Κωνσταντίνος Μανίτσας

Πρόεδρος ΔΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Υποχρεωτική αργία η 18η Οκτωβρίου για την Π.Ε Θάσου

Υποχρεωτική-αργία-η-18η-Οκτωβρίου-για-την-Π.Ε-Θάσου
Κατόπιν πρότασης του Δήμου Θάσου και του Δημάρχου, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 272967/4710/11-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ (ΦΕΚ 4755/Β/14-10-2021), η 18η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Θάσου από τον οθωμανικό ζυγό, ορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για την Π.Ε Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
“Μια ακόμη εκκρεμότητα ετών τακτοποιείται.
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Θάσου”

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου

Πρώτη-ημερίδα-του-Δικτύου-Τουρισμού-Θάσου

Την Κυριακή 03/10/2021 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Όνειρο Ζωής στον Πρίνο της Θάσου η πρώτη ημερίδα του Δικτύου Τουρισμού Θάσου! Την ημερίδα την τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θάσου και οι Βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου οι οποίοι έκαναν και έναν σύντομο χαιρετισμό. Την ημερίδα παρακολουθήσαν μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και πολλοί κάτοικοι του νησιού!

Αναμεσά στα θέματα της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του Δικτύου Τουρισμού Θάσου με εισηγητή τον Λάμπρο Σακελλαρίου και βίντεο έναρξης με κεντρικό σύνθημα «Ας κρατήσουμε ότι μας ενώνει». Τα υπόλοιπα θέματα που απασχολήσαν την ημερίδα ήταν:

Μελλοντική Στρατηγική Κατεύθυνση του Τουρισμού της Θάσου σε σχέση με το ανταγωνισμό. Ο Τουρισμός τα επόμενα 10 χρόνια! Τι μοντέλο χρειάζεται το νησί;

Εισηγητής: Δημήτριος Τριανταφυλλίδης Διεθνής Σύμβουλος Προορισμών

Η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του νησιού σε άμεση σχέση με το περιβάλλον και την προστασία των υδάτινων πόρων

Εισηγητής: Διονύσης Θεοφιλόπουλος Γεωλόγος.

Εναλλακτικός Τουρισμός και η λειτουργία του στο νέο μοντέλο Εισηγητής: Κυριάκος Μαρκιανός

Μετά το τέλος των εισηγήσεων έγινε συζήτηση επί όλων των θεμάτων!

Η ημερίδα ήταν η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε μέσα στην πανδημία του Κορωνοϊού για αυτό και τηρήθηκαν όλα τα επίκαιρα υγειονομικά πρωτόκολλα!

Σαν πρώτη ημερίδα τουρισμού στην Θάσο η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη, το περιεχόμενο της επίκαιρο και οι προτάσεις και τα μηνύματα που διατυπωθήκαν θα κριθούν στην συνέχεια!

Το Δίκτυο Τουρισμού Θάσου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, θα προωθήσει την εμπειρία της ημερίδας και με καινοτόμες ιδέες και δράσεις θα προωθήσει την ανάδειξη του προορισμού προς όφελος όλης της τουριστικής κοινότητας της Θάσου!

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Συνεχίζουν και φέτος τα τμήματα χορωδίας και θεάτρου της ΔΗ.ΚΕ.Θ του δήμου Θάσου

Συνεχίζουν-και-φέτος-τα-τμήματα-χορωδίας-και-θεάτρου-της-ΔΗΚΕ.Θ-του-δήμου-Θάσου

Ο Δήμος Θάσου και η ΔΗ.ΚΕ.Θ. γνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη του Θεατρικού Παιχνιδιού και της Θεατρικής Πράξης, καθώς και το γεγονός ότι η ενασχόληση των παιδιών με τη μουσική συμβάλλει καταλυτικά στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους, συνεχίζουν και τη φετινή χρονιά τις Παιδικές Θεατρικές Σκηνές και την Παιδική-Νεανική Χορωδία στο νησί της Θάσου.

Τα παιδαγωγικά οφέλη, που απορρέουν από την ενασχόληση με το χορωδιακό τραγούδι εντοπίζονται τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ασκώντας ηθικοπλαστική επίδραση στο κάθε άτομο ξεχωριστά το καθιστούν ως ένα συνειδητοποιημένο και υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας , ενώ σε συλλογικό επίπεδο η χορωδία αποτελεί την κοιτίδα ανάπτυξης- καλλιέργειας της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης και του ομαδικού πνεύματος , μεταξύ των μελών της.

Ακόμη τα παιδιά μέσα από την Θεατρική Πράξη έρχονται σε επαφή με τον «αλλιώτικο» κόσμο του Θεάτρου που τους βοηθάει να βρουν και να εδραιώσουν την θέση τους μέσα στον πραγματικό κόσμο.

Το Θέατρο για τα παιδιά αποτελεί μέσο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, έκφρασης και έκφρασης συναισθημάτων. Τα παιδιά χρησιμοποιώντας το σώμα, το νου, τη φαντασία αλλά και την σκέψη, νιώθουν ευχαρίστηση ενώ παράλληλα μαθαίνουν, κοινωνικοποιούνται, δουλεύουν ομαδικάαλλά και προβληματίζονται, δίνοντας έτσι τις δικές τους ιδέες, σκέψεις και λύσεις.

Τα μαθήματα θεάτρου θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή

11.00-12.15 στο Καλογερικό για την ομάδα του Λιμένα και της ευρύτερης περιοχής και

13.00-14.15 στις Αποθήκες Μεταλλείων για τα παιδιά των Λιμεναρίων και της ευρύτερης περιοχής.

Τα μαθήματα της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας θα πραγματοποιούνται

κάθε Σάββατο

5:00-6:30 μ.μ. στο Καλογερικό του Λιμένα και

κάθε Κυριακή

5:00-6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Λιμεναρίων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε για το Θέατρο στην Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ΔΗ.ΚΕ.Θ. κ. Στέλλα Φουρναράκη, τηλ.6932412039 και

Για την Παιδική-Νεανική Χορωδία στην καθηγήτρια μουσικής της ΔΗ.ΚΕ.Θ. κ. Πελαγία Αναγνωστάκη, τηλ.6977859358.

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Θ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΑΝΗΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα