Connect with us

Νέα Θάσου

ΔΕΥΑΘ: Κανένα πρόβλημα με το νερό στον Θεολόγο

ΔΕΥΑΘ:-Κανένα-πρόβλημα-με-το-νερό-στον-Θεολόγο

Από την ΔΕΥΑ Θάσου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σε σελίδα του Facebook και εφημερίδας της Καβάλας, τα οποία έχουν σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων όσον αφορά στη ποιότητα του νερού στον οικισμό του Θεολόγου αλλά και τις φήμες που κυκλοφόρησαν για συμπτώματα γαστρεντερίτιδας κατοίκων που ενοχοποιούσαν το πόσιμο νερό που διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΘ, ενημερώνουμε τους κατοίκους και κάθε ενδιαφερόμενο ότι τη Δευτέρα 24/5/2021 πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία από πιστοποιημένο Εργαστήριο χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων. Με το ανωτέρω εργαστήριο συμβάλλεται η ΔΕΥΑΘ για τον έλεγχο σε δύο (2) εξειδικευμένες παραμέτρους, η ανίχνευση των οποίων στο πόσιμο νερό δημιουργεί προβλήματα γαστρεντερίτιδας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε τρία (3) δείγματα νερού από τρία (3) διαφορετικά σημεία του χωριού. Τα πιστοποιητικά με τις τιμές των αποτελεσμάτων αποστάλθηκαν στη ΔΕΥΑΘ την Παρασκευή 28/8/2021 στις 16:45 και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου από τα γραφεία της ΔΕΥΑΘ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι εν λόγω παράμετροι δεν ανιχνεύτηκαν σε κανένα από τα 3 δείγματα νερού το δε υπολειμματικό χλώριο ήταν στα δύο (2) δείγματα 0,18 mg/l και στο τρίτο 0,19 mg/l.

Ενημερώνουμε επίσης ότι η ΔΕΥΑΘ πραγματοποιεί σε μηνιαία βάση το σύνολο των ελέγχων που καθορίζονται από την νομοθεσία (Γ1(δ)/ΓΠοικ.67322/ΦΕΚ3282Β/19- 9-2017) σε συχνότητα πολύ μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπεται, καθώς η συχνότητα καθορίζεται από το πλήθος των κατοίκων ενός οικισμού και της ημερήσιας παροχής νερού. Για παράδειγμα στον οικισμό Θεολόγου οι υποχρεωτικές ανά έτος αναλύσεις (στην Ομάδα Α) είναι 4 και πραγματοποιούνται 6, στη Σκάλα Μαριές με υποχρεωτική 1 πραγματοποιούνται 4.

Στο ΚΗΜΔΗΣ (20REQ006856366 2020-06-12) είναι αναρτημένη η πλήρης τεχνική έκθεση και κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να μεταβεί για ολοκληρωμένη ενημέρωση, ειδάλλως μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τον αρμόδιο σε θέματα ποιότητας νερού στα γραφεία της ΔΕΥΑΘ. Επίσης, η ΔΕΥΑ Θάσου ζητάει από τους καταναλωτές της Θάσου να ενημερώνονται για θέματα ποιότητας νερού από τον ιστότοπο https://ydor.edeya.gr/labcheck/view?org_id=16678.

Περαιτέρω, σε συνέχεια του δημοσιεύματός, ενημερώνουμε ότι η άδεια υδρευτικής χρήσης ύδατος που αφορά στην υδρομάστευση της πηγής Αγίας Βασιλικής χορηγήθηκε στη ΔΕΥΑΘ (Αρ. Πρωτ. 4693/11-5-2017 – ΑΔΑ: Ω46ΝΟΡ1Υ-ΡΡΗ) η οποία όμως ανακλήθηκε (Αρ. Πρωτ. 12262/01-08-2017 – ΑΔΑ: 6ΛΠΒΟΡ1Υ-ΑΗ2) εξαιτίας κωλύματος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της πηγής και των φρεατίων συλλογής νερού της πηγής της Αγίας Βασιλικής (στο αίτημα της άδειας χρήσης νερού δηλώθηκε ως έκταση δημοτική δασική ενώ μέχρι σήμερα διεκδικείται ως ιδιωτική).

Να σημειωθεί ότι η άδεια χρήσης νερού της πηγής της Αγίας Βασιλικής ανακλήθηκε μετά από επίμονες ενέργειες του ιδιώτη που διεκδικεί την εν λόγω έκταση ως ιδιωτική περιουσία του. Προς αυτή τη κατεύθυνση η ΔΕΥΑΘ έχει ξεκινήσει ενέργειες οριοθέτησης του ρέματος ώστε να αιτηθεί εκ νέου την παραχώρηση της χρήσης της πηγής από τη δημοτική έκταση (και όχι δημοτική δασική).

Επισημαίνουμε ότι η συντήρηση και ο καθαρισμός των πηγών καθώς και όλων των εγκαταστάσεων ύδρευσης είναι υποχρέωση της ΔΕΥΑΘ, ως μοναδικού διαχειριστή του πόσιμου νερού στο νησί της Θάσου, και γίνεται με αποκλειστική της ευθύνη. Κανένας ιδιώτης δεν έχει δικαίωμα και δεν εξουσιοδοτείται από οποιονδήποτε να επεμβαίνει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΘ και ουδείς δύναται να προβαίνει σε πράξεις συντήρησης και καθαρισμών. Η ίδια υποχρέωση από πλευράς της ΔΕΥΑΘ υπάρχει και για τα φρεάτια και τις δεξαμενές. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που καπάκια φρεατίων μπορεί να βρεθούν ανοιχτά κι όσες φορές έχουν ερευνηθεί τέτοιες περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι οφείλονταν σε κακόβουλες ενέργειες και αποκαταστάθηκαν άμεσα από τη ΔΕΥΑΘ.

Για την ΔΕΥΑ Θάσου

Κωνσταντίνος Μανίτσας

Πρόεδρος ΔΣ

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Ματαιώνεται η εμποροπανήγυρης στην Παναγία Θάσου τον Δεκαπενταύγουστο

Ματαιώνεται-η-εμποροπανήγυρης-στην-Παναγία-Θάσου-τον-Δεκαπενταύγουστο

Ο Δήμος της Θάσου, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και λόγω των δύσκολων υγειονομικά συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα, ενημερώνει του ενδιαφερόμενους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρης στην Παναγιά Θάσου στις 14 και 15 Αυγούστου 2021.

Ο Δήμος της Θάσου ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών και των μικροπωλητών που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση όλων.

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Δεύτερο κλαδοθρυμματιστή παρέλαβε ο Δήμος Θάσου

Δεύτερο-κλαδοθρυμματιστή-παρέλαβε-ο-Δήμος-Θάσου

Σήμερα, 30 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο κλαδοθρυμματιστή, συνολικής δαπάνης 21.948,00€ με ΦΠΑ, τον 2ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη.

Η δαπάνη της προμήθειας καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Προμηθευτήκαμε τον 1ο κλαδοθρυμματιστή στον Δήμο Θάσου το Φεβρουάριο του 2020.

Από την χρήση του μηχανήματος αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα σημαντικό και φιλοπεριβαλλοντικό εργαλείο για πολλές παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη, βρήκαμε τους πόρους και ολοκληρώσαμε την διαδικασία για την προμήθεια και δευτέρου, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες.

Στόχος μας η μείωση στο ελάχιστο των προϊόντων κλαδεύσεων με την διαχείρισή τους στην πηγή προέλευσής τους.

Σχεδιάζουμε, ενεργούμε, αξιολογούμε και σχεδιάζουμε εκ νέου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και την προστασία του περιβάλλοντος».

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Θάσου

Παραλαβή 6ου απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Θάσου

Παραλαβή-6ου-απορριμματοφόρου-οχήματος-από-τον-Δήμο-Θάσου

Σήμερα, 29 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Θάσου παρέλαβε ακόμη ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα, το 6ο που έχει παραλάβει τα 2 τελευταία έτη. Πρόκειται για απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12m3, συνολικής δαπάνης 152.520,00€ με ΦΠΑ.

Το ανωτέρω όχημα προστίθεται στα πέντε (5) καινούργια απορριμματοφόρα που έχει ήδη προμηθευτεί και παραλάβει μέχρι σήμερα ο Δήμος της Θάσου τα έτη 2020 και 2021.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο (2) καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα χωρητικότητας 16m3, ένα (1) χωρητικότητας 6m3, ένα (1) χωρητικότητας 2,5m3 και ένα (1) χωρητικότητας 16m3 (δωρεά από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε «ΕΕΑΑ Α.Ε» προς το Δήμο Θάσου).

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Θάσου και σήμερα τοποθετούμε, στην πράξη, ακόμη ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά, ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ έργο μπροστά μας.

Μαζί με τους πολίτες και για τους πολίτες συνεχίζουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα