Connect with us

Καβάλα

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης (29/3), στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι είναι απλήρωτοι τρεις και πλέον μήνες.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προσχολικής Αγωγής» του δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, καθώς και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Παγγαίου, Τάσος Μεταξάς.

Ο Παύλος Χατζηλιάδης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Παγγαίου, έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας: «Πραγματοποιούμε αυτήν την κινητοποίηση λόγω του θέματος που έχει προκύψει με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι εργαζόμενοι του οποίου είναι απλήρωτοι για τρεις και πλέον μήνες. Ζητάμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Διεκδικούμε να γίνει πράξη η υπόσχεση της κυβέρνησης για αποκατάσταση, δηλαδή η μονιμοποίηση αυτών των ανθρώπων, που επί 15 συναπτά έτη προσφέρουν στην κοινωνία της Π.Ε. Καβάλας και στην τρίτη ηλικία. Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το πρόβλημα που έχει προκύψει, ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας βρίσκονται στην Αθήνα, όπου και μετέχουν στις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Παγγαίου, Τάσος Μεταξάς, υπογράμμισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Βλέπω τη μεγάλη αγωνία των εργαζομένων σε καθημερινή βάση. Τα παιδιά έχουν να πληρωθούν τρεις και πλέον μήνες γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Βρίσκονται σ’ ένα μεγάλο αδιέξοδο, είναι στη δουλειά καθημερινά και δεν υπάρχουν  χρήματα από το κράτος για να πληρωθούν. Απ’ ό,τι ξέρω το κόστος του «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι 80 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αυτά τα χρήματα όταν λένε ότι έχουμε πλεονάσματα ή δίνουν επιδόματα; Το να έχουμε εργαζόμενους χωρίς να πληρώνονται δεν μπορώ να το καταλάβω. Αν θέλουν να καταργήσουν τον θεσμό ας το κάνουν, αλλά αν θέλουν να συνεχίσει να υφίσταται το «Βοήθεια στο Σπίτι» οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρωθούν. Δεν μπορούμε κάθε μέρα να κάνουμε συσκέψεις επί συσκέψεων για το πώς θα βρούμε χρήματα για να τους πληρώσουμε».

Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προσχολικής Αγωγής» του δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, σημείωσε στις δηλώσεις της: «Ο δήμος Καβάλας και το Νομικό Πρόσωπο στηρίζουμε αυτήν την απεργία, στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, που εδώ και πολλά χρόνια είναι εγκλωβισμένοι σε συμβάσεις, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν και τώρα ενώ έχει υπογραφεί η σύμβαση μέχρι τις 31.12.19 προσκρούουμε στον νόμο ότι περνάμε τα δυο χρόνια γιατί το πρόγραμμα της Ε.Ε. είχε τελειώσει (μέχρι 31.12.17 πληρωνόταν κανονικά) και από εδώ και πέρα ο επίτροπος δεν υπογράφει τα εντάλματα βάσει του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου. Εμείς επειδή τους χρειαζόμαστε, επειδή δουλεύουν πραγματικά πάρα πολύ με ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, είμαστε κοντά τους. Αύριο (Παρασκευή 30/3) εκδικάζεται η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων τους, εμείς θα είμαστε εκεί και θα τους στηρίζουμε».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποίησαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και πιέσεως στους συμπολίτες μας.

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

Ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα – «Διαβάς εις Μακεδονίαν»

Ανάδειξη-της-πολιτιστικής-διαδρομής-των-Βημάτων-του-Αποστόλου-Παύλου-στην-Ελλάδα-–-«Διαβάς-εις-Μακεδονίαν»

Η ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος της Αρχαιολόγου – Μουσειολόγου και υποψήφιας Διδάκτορος του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σοφίας Παπασπύρου.

Πρόκειται για μια πειραματική περιηγητική εκδρομή κατά την οποία μια ομάδα δέκα εθελοντών-πεζοπόρων θα περπατήσει μέρος της πολιτιστικής διαδρομής των Βημάτων του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα (Καβάλα-Θεσσαλονίκη) διανύοντας συνολικά 180 χιλιόμετρα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 24-31/10/2021, ενώ αφετηρία της διαδρομής θα αποτελέσει το Μνημείο του Αποστόλου Παύλου στην πόλη της Καβάλας, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, λίγο μετά τις 08:00.

Η περιήγηση αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της διδακτορικής έρευνας της Σοφίας Παπασπύρου, με τίτλο εργασίας «Θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα. Προσλήψεις και εμπειρίες περιηγητών ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου». Η έρευνα εκπονείται στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπάγεται στο γνωστικό αντικείμενο της Μουσειολογίας.

Στόχοι της ομάδας είναι:

  • να ιχνηλατήσει τη διαδρομή καταγράφοντας τις εμπειρίες της,
  • να αναζητήσει τρόπους και ιδέες ανάδειξης της διαδρομής,
  • να συνδεθεί με την τοπική κοινότητα της κάθε περιοχής

και να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξή της, ώστε μελλοντικά να αποτελέσει σταθμό περιηγητών που θα ακολουθούν την πολιτιστική αυτή διαδρομή.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Θόδωρος Μουριάδης: Διαφωνώ με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Θόδωρος-Μουριάδης:-Διαφωνώ-με-τις-συγχωνεύσεις-τμημάτων-σε-σχολεία-του-Δήμου-Καβάλας

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Εκφράζω την πλήρη διαφωνία μου με τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, ακολουθώντας μια κυβερνητική απόφαση, προέβη σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Καβάλας, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη, με αποτέλεσμα την πιθανή αύξηση του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας.

Σε μια περιφερειακή ενότητα, όπως της Καβάλας, που βρίσκεται ήδη επί τρεις εβδομάδες στο «κόκκινο», θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα που να βοηθούν στον έλεγχο των σχολικών κοινοτήτων και να μην απαξιώνουν τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πιστεύω ότι μπροστά στον υγειονομικό κίνδυνο θα πρέπει να ανακληθούν οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων, δεδομένου ότι, κατά τους χειμερινούς μήνες που ακολουθούν, θα αυξηθεί η δυσκολία λήψης πρόσθετων υγειονομικών μέτρων.

Ας ληφθεί υπόψη, τέλος, ότι στην πιθανή περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία, και τα μαθήματα δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν κανονικά και οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν σε δυσχερή θέση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Διακοπή λειτουργίας αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΚ

Διακοπή-λειτουργίας-αντλιοστασίων-της-ΔΕΥΑΚ

Ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Καβάλας ότι σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και από ώρα 08:00 έως ώρα 15:00, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού επειγόντων επεμβάσεων επισκευής του Αντλιοστασίου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας» θα διακοπεί η λειτουργία των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων Α4 και Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας.

Ο Γεν. Διευθυντής

της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Τσακίρης Κωνσταντίνος

Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα