Connect with us

Καβάλα

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης (29/3), στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι είναι απλήρωτοι τρεις και πλέον μήνες.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προσχολικής Αγωγής» του δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, καθώς και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Παγγαίου, Τάσος Μεταξάς.

Ο Παύλος Χατζηλιάδης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Παγγαίου, έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας: «Πραγματοποιούμε αυτήν την κινητοποίηση λόγω του θέματος που έχει προκύψει με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι εργαζόμενοι του οποίου είναι απλήρωτοι για τρεις και πλέον μήνες. Ζητάμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Διεκδικούμε να γίνει πράξη η υπόσχεση της κυβέρνησης για αποκατάσταση, δηλαδή η μονιμοποίηση αυτών των ανθρώπων, που επί 15 συναπτά έτη προσφέρουν στην κοινωνία της Π.Ε. Καβάλας και στην τρίτη ηλικία. Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το πρόβλημα που έχει προκύψει, ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας βρίσκονται στην Αθήνα, όπου και μετέχουν στις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Παγγαίου, Τάσος Μεταξάς, υπογράμμισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Βλέπω τη μεγάλη αγωνία των εργαζομένων σε καθημερινή βάση. Τα παιδιά έχουν να πληρωθούν τρεις και πλέον μήνες γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Βρίσκονται σ’ ένα μεγάλο αδιέξοδο, είναι στη δουλειά καθημερινά και δεν υπάρχουν  χρήματα από το κράτος για να πληρωθούν. Απ’ ό,τι ξέρω το κόστος του «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι 80 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αυτά τα χρήματα όταν λένε ότι έχουμε πλεονάσματα ή δίνουν επιδόματα; Το να έχουμε εργαζόμενους χωρίς να πληρώνονται δεν μπορώ να το καταλάβω. Αν θέλουν να καταργήσουν τον θεσμό ας το κάνουν, αλλά αν θέλουν να συνεχίσει να υφίσταται το «Βοήθεια στο Σπίτι» οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρωθούν. Δεν μπορούμε κάθε μέρα να κάνουμε συσκέψεις επί συσκέψεων για το πώς θα βρούμε χρήματα για να τους πληρώσουμε».

Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προσχολικής Αγωγής» του δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, σημείωσε στις δηλώσεις της: «Ο δήμος Καβάλας και το Νομικό Πρόσωπο στηρίζουμε αυτήν την απεργία, στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, που εδώ και πολλά χρόνια είναι εγκλωβισμένοι σε συμβάσεις, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν και τώρα ενώ έχει υπογραφεί η σύμβαση μέχρι τις 31.12.19 προσκρούουμε στον νόμο ότι περνάμε τα δυο χρόνια γιατί το πρόγραμμα της Ε.Ε. είχε τελειώσει (μέχρι 31.12.17 πληρωνόταν κανονικά) και από εδώ και πέρα ο επίτροπος δεν υπογράφει τα εντάλματα βάσει του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου. Εμείς επειδή τους χρειαζόμαστε, επειδή δουλεύουν πραγματικά πάρα πολύ με ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, είμαστε κοντά τους. Αύριο (Παρασκευή 30/3) εκδικάζεται η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων τους, εμείς θα είμαστε εκεί και θα τους στηρίζουμε».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποίησαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και πιέσεως στους συμπολίτες μας.

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

You must be logged in to post a comment Login

Γράψτε μας το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καβάλα

ΔΕΥΑ Νέστου: Αντιμετώπισε αποτελεσματικά βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑ-Νέστου:-Αντιμετώπισε-αποτελεσματικά-βλάβη-στο-δίκτυο-ύδρευσης

Το βράδυ της Τετάρτης (28-7-21) προκλήθηκε κατάρρευση του υποστυλώματος που στηρίζει τον κεντρικό αγωγό υδροδότησης, ο οποίος μεταφέρει το νερό από την δεξαμενή της Ζαρκαδιάς προς όλους τους πεδινούς οικισμούς του Δήμου Νέστου.

Πιο συγκεκριμένα η βλάβη του αγωγού σημειώθηκε στη θέση Ξηρόρεμα Ζαρκαδιάς, και δημιούργησε πρόβλημα στην υδροδότηση.

Η ΔΕΥΑΝ με δικά της συνεργεία και με μισθωμένα μηχανήματα, εκτέλεσε ένα δύσκολο έργο αποκατάστασης, ενώ παράλληλα με την παράκαμψη της βλάβης υδροδότησε από άλλη όδευση τις περιοχές Χρυσούπολης-Κεραμωτής.

Η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης και το έργο οχυρώθηκε με την δημιουργία νέας μεταλλικής υποδομής στήριξης του αγωγού γέφυρας 20m.

Ο δήμαρχος Νέστου ευχαριστεί το προσωπικό της ΔΕΥΑΝ, που ένα συνεχές 24ωρο εργάστηκε σκληρά, καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ.Πουταχίδη για το αποτέλεσμα.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Kick-iT: Ξεκινά το πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρήσεων

kick-it:-Ξεκινά-το-πρόγραμμα-επιτάχυνσης-επιχειρήσεων

Η Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας με τίτλο «Kick-iT» είναι ο νέος επιχειρηματικός επιταχυντής του Επιμελητηρίου Καβάλας με στόχο να βοηθήσει και να υποστηρίξει επιχειρηματικές ομάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην ανάπτυξη και υλοποίηση των επιχειρηματικών ιδεών τους στον τομέα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας.

Χρονοδιάγραμμα

Η έναρξη του πρώτου κύκλου συμβουλευτικής θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021. Ως εκ τούτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δομής «Kick-iT» ανοίγει και θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 έως την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο πρώτο πρόγραμμα επιτάχυνσης.

Ωφελούμενοι

Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να αναπτύξουν μία επιχειρηματική ιδέα με την υποστήριξη της Δομής στον τομέα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας είτε είναι άνεργοι είτε εργαζόμενοι είτε αυτό-απασχολούμενοι.

Παρεχόμενες υπηρεσίες υποστήριξης

Ενδεικτικά, η Δομή Kick-iT παρέχει υπηρεσίες που αφορούν σε

  • γενική και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας,
  • καθοδήγηση,
  • δράσεις δικτύωσης,
  • εύρεση καναλιών χρηματοδότησης,
  • και αξιολόγηση της συνολικής επιταχυνόμενης προόδου.

Αναμενόμενα οφέλη

  • Η συμβολή στη δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων.
  • Η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και ειδικών γνώσεων των ωφελουμένων.
  • Η ενθάρρυνση της συνεργασίας του συνόλου των φορέων της τετραπλούς έλικας της καινοτομίας.
  • Η ανάπτυξη του τομέα των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών.

Χώρος

Η Δομή Kick-iT στεγάζεται στον τρίτο όροφο του κτηρίου επί της οδού Ομονοίας 117, σε έναν ιδιαίτερα μελετημένο και λειτουργικό χώρο, κάλυψης 105τ.μ., και είναι εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την υποστήριξη των επιχειρηματικών ομάδων.

Αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση στη σχετική κατηγορία του website ΑΙΤΗΣΕΙΣ ή σε αυτό το link: https://forms.gle/L5dgwiUTs2i5H4Qm7.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kavala-kickit.gr, στείλτε e-mail στο info@kavala-kickit.gr, τηλεφωνήστε στο 2510 839 667 (Ώρες επικοινωνίας: 09:00 – 13:00) ή/και απευθυνθείτε στο ίδιο τηλέφωνο για να κλείσετε ραντεβού για προσωπική ενημέρωση στον χώρο της Δομής.

Χρηματοδότηση

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω της Πράξης «Δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΕΚΤ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020», στο πλαίσιο του εγκεκριμένου σχεδίου ΣΒΑΑ Δήμου Καβάλας – Ε.Π. «Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας

Μάρκος Δέμπας

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης

Καβάλα

Αποκατάσταση βατότητας σε τμήμα δρόμου της Κεραμωτής

Αποκατάσταση-βατότητας-σε-τμήμα-δρόμου-της-Κεραμωτής

Σε ακόμη ένα σημαντικό έργο προχώρησε η διοίκηση του Δήμου Νέστου.

Σε χώρο ευθύνης του Ο.Λ.Κ μετά την προσυμφωνηθείσα εγκεκριμένη μελέτη στο παραλιακό μέτωπο της Κεραμωτής, κατασκευάστηκε δίκτυο ομβρίων και δεξαμενή παροχέτευσης αυτών, καθώς και νέα υποδομή ασφάλτου. Το έργο θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή πεζοδρομίων και θα περιλαμβάνει φωτισμό, πλάκες όδευσης ΑμΕΑ και δενδροφύτευση.

Τέλος, θα γίνουν οι διαμορφώσεις του χώρου προς την θάλασσα με χωματουργικές εργασίες εξωραϊσμού.

Ένα σημαντικό έργο για τους Δημότες, αλλά και για τους επισκέπτες που μαζί με την ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου, αλλάζει και την όψη του Οικισμού.

Πηγή: KavalaWebNews

Συνέχεια ανάγνωσης
Διαφήμιση1

Προτεινόμενα