Connect with us

Νέα Θάσου

Απάντηση του Δημάρχου Θάσου στην Λαϊκή Συσπείρωση για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Λιμένα

Απάντηση-του-Δημάρχου-Θάσου-στην-Λαϊκή-Συσπείρωση-για-τον-Βρεφονηπιακό-Σταθμό-του-Λιμένα

Αναφορικά με την πρόσφατη ερώτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Λιμένα Θάσου, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Εφόσον έχει επιλεγεί συνειδητά από την συγκεκριμένη παράταξη η δημοσιοποίηση ερωτήσεων για μελλοντικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, γνωρίζουμε προς τους πολίτες της Θάσου τα κάτωθι:

Ουδεμία ολοκληρωμένη μελέτη εκπονήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Λιμένα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, διά των εκπροσώπων της στο Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου, ενώ θέτει την συγκεκριμένη ερώτηση παράλληλα γνωρίζει ότι η μόνη προσπάθεια για την σύνταξη ολοκληρωμένων μελετών για Βρεφονηπιακό και Παιδικό Σταθμό στο Λιμένα Θάσου έχει δρομολογηθεί από την παρούσα Δημοτική Αρχή, διά της συνάψεως σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε για την εκπόνησή τους.

Οφείλουν να γνωρίζουν, εφόσον ενδιαφέρονται πραγματικά, ότι με την υπ. αριθμ. 39/28-02-2023 (ΑΔΑ: 9ΚΒΕΩΡΔ-8Υ0) Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, την οποία και ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου με την παρατήρηση μάλιστα να ενταχθούν στη προγραμματική σύμβαση και οι παιδικοί σταθμοί Λιμεναρίων και Πρίνου, ότι εγκρίθηκε το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Θάσου και της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε για την εκπόνηση των μελετών που αφορούν τα έργα:

• ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ

• ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ

Παρά ταύτα, για λόγους που αγνοούμε, συνεχίζουν να ρωτούν σε χρονικό διάστημα μόλις 2 μηνών αν η παρούσα Διοίκηση του Δήμου Θάσου θα προχωρήσει στην εκπόνηση νέας μελέτης και αν έχει βάλει χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης και υλοποίησης για το εν λόγω έργο.

Δεν είναι δυνατόν ως Διοίκηση του Δήμου να γνωρίζουμε αν το ξέχασαν… ή αν στην προσπάθειά τους να επιδείξουν προεκλογικά το ενδιαφέρον τους, ρωτούν και θέτουν δημόσια ερωτήσεις για ζητήματα και προβλήματα, για τα οποία μάλιστα ήδη γνωρίζουν τις απαντήσεις ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, με διαρκή παρουσία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως Διοίκηση του Δήμου Θάσου, που εργάζεται καθημερινά και στην πράξη, δεν θα επιτρέψουμε την παραπληροφόρηση και τη διάδοση της αναλήθειας.

Ως Διοίκηση του Δήμου Θάσου θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες της Θάσου για την αλήθεια, ώστε να μπορούν να κρίνουν».

Γραφείο Δημάρχου

Πηγή: KavalaWebNews

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Νέα Θάσου

Η τοπική μας εκκλησία κοντά στην μαθητιώσα νεολαία και στους διαγωνιζόμενους των πανελλαδικών εξετάσεων

Η-τοπική-μας-εκκλησία-κοντά-στην-μαθητιώσα-νεολαία-και-στους-διαγωνιζόμενους-των-πανελλαδικών-εξετάσεων

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, την ΤΕΤΑΡΤΗ 31.05.2023 και ώρα 6 το απόγευμα, και εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, έχει προγραμματισθεί η τέλεση ΙΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΣ προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την μαθητιώσα νεολαία στον ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.
Στο κρίσιμο αυτό σταυροδρόμι της ζωής των παιδιών μας είμεθα όλοι μαζύ τους με την παρακλητική προσευχή μας και το πατρικό ενδιαφέρον μας, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από την λατρευτική ζωή της μητέρας μας Εκκλησίας.
Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι η κατά Θεόν προκοπή και η πρόοδος των παιδιών μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

«Πλημμύρισαν» τα Λιμενάρια από κόσμο και παραδοσιακούς ήχους

«Πλημμύρισαν»-τα-Λιμενάρια-από-κόσμο-και-παραδοσιακούς-ήχους

Φεστιβάλ Παράδοσης Θάσου: “Το Παλατάκι”

«Πλημμύρισαν» τα Λιμενάρια από κόσμο και παραδοσιακούς ήχους.

Πλήθος κόσμου κατά την έναρξη του Φεστιβάλ την Παρασκευή το βράδυ το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Πολιτιστικοί σύλλογοι και χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες γωνιές της χώρας δίνουν και φέτος το «παρών!

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading

Νέα Θάσου

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: “Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου”

Υπογραφή-Σύμβασης-του-έργου:-“Διευθέτηση-τμήματος-κεντρικού-χειμάρρου-στην-Κοινότητα-Λιμεναρίων-Δήμου-Θάσου”

Σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Ιωάννη Χατζηιωάννου, εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ Α.Ε.», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Διευθέτηση τμήματος κεντρικού χειμάρρου στην Κοινότητα Λιμεναρίων Δήμου Θάσου», συνολικής δαπάνης 2.722.948,20€.
Η ολική προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι δεκαπέντε (15) μήνες και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» Άξονας Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Το παρόν έργο αφορά στην διευθέτηση του κεντρικού ρέματος Λιμεναρίων Θάσου στο τμήμα που διαρρέει τον οικισμό των Λιμεναρίων του Δήμου Θάσου. Το ρέμα διευθετείται με ανοικτή διατομή που αποτελείται από πέντε (5) τμήματα με συνολικό μήκος 554 μέτρων περίπου και τέσσερις γέφυρες από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους περίπου 60,85 μέτρων.
Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που θα θωρακίσει ουσιαστικά τον οικισμό των Λιμεναρίων.
Με την εκτέλεση του έργου αυτού επιλύεται ακόμη ένα χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα στον οικισμό των Λιμεναρίων.
Η Διοίκηση του Δήμου Θάσου, με σχέδιο, αγώνα και προσήλωση εργάζεται αποκλειστικά προς όφελος των κατοίκων της Θάσου, επιλύοντας στην πράξη προβλήματα δεκαετιών.
Μόνο έτσι μπορούμε να φτιάξουμε μια ισχυρή Θάσο».

Πηγή: nownews.gr

Continue Reading
Advertisement

Προτεινόμενα